Hoe maak je een vaas met je eigen handen?

Een creatief persoon zit zelden stil. Het grootste deel van zijn vrije tijd besteedt hij aan handwerken. En als hij bijvoorbeeld een vaas van afvalmateriaal wil maken, neemt hij de zaak met inspiratie ter hand. Het lijkt erop dat dergelijke productie beladen is met veel moeilijkheden en kennis van de subtiliteiten van het proces. Het materiaal in dit artikel laat echter zien hoe veel gemakkelijker het is om te presteren dan op het eerste gezicht lijkt.

nuances

De werking van een handgemaakte vaas hangt af van de gebruikte materialen om het te maken. Als ze bijvoorbeeld bestand zijn tegen vocht, kunt u er verse bloemen in leggen. Opties die het gebruik van producten met zich meebrengen (bijvoorbeeld gesneden schijfjes citroen of kleine veelkleurige snoepjes) zijn thema's voor sommige feestjes of evenementen.

In de regel worden dergelijke vazen ​​gemaakt voor de decoratie van een feestelijke tafel, evenals de ruimte als geheel.

Snoepjes worden gebruikt in plaats van orbiz, deze vazen ​​zien er stijlvol, fris en indrukwekkend uit. Met een minimum aan kosten voor de vervaardiging en selectie van de juiste stilistische oplossing, kan het ambacht wijzen op een bepaald idee van de bestaande stijl.

En als u aan de productietechnologie denkt, kunnen dergelijke vazen ​​zelfs worden gebruikt voor mooie zomer- en romantische boeketten. En het is echt allemaal vernuftig simpel: om de hoeveelheid gebruikt snoep te verminderen en om water in te kunnen gieten, is het genoeg om nog een smalle in een vaas te doen.

Sommigen maken een pot of een fles papieren cirkels die op rollen worden gerold. Dit is natuurlijk eerder een decoratief product, maar het zal er harmonieus uitzien in het interieur van de woning.

Een dergelijk decor trekt altijd de aandacht, het onderscheidt zich van de algemene achtergrond van de binnenruimte.

Gips- en kleivaas

De techniek om een ​​dergelijke vaas te maken is bijzonder, omdat klei-items moeten worden afgevuurd. Gips is een materiaal dat niet bestand is tegen vocht, dus deze vaas kan alleen voor gedroogde bloemen worden gebruikt. Om een ​​gipsvaas te maken, heb je nodig:

 • kartonnen doos van het sap;
 • gips;
 • borstels;
 • kanten lint;
 • een glas

Voordat met het werk wordt begonnen, is het werkgebied bedekt met plastic folie, omdat het ongeacht de nauwkeurigheid van het werk vervuild is en het gemakkelijker is om de voltooide vaas uit de film te verwijderen. Gips wordt gekneed, verdund met water, waardoor romige dikte en uniformiteit van het mengsel wordt bereikt. De doos wordt vanaf de bovenkant afgesneden, waarbij de rand op één lijn wordt gebracht. Gips wordt erin gegoten en terwijl het niet bevroren is, wordt daar een glas geplaatst, dat het strikt in het midden plaatst.

De vaas laat men volledig drogen, waarna het uit de doos wordt gehaald en het glas wordt afgevoerd. Het oppervlak is geschuurd met fijn schuurpapier. Nadat de kanttape bevestigd is aan de voorkant, probeert u dit zo strak mogelijk te doen aan de pleister. Vervolgens wordt over het hele gebied van de vaas een verflaag aangebracht met een spray.

Na het drogen wordt het ontwerp van de veter verwijderd, kunt u sommige elementen ploegen of helemaal niet aanraken.

Productie uit een glazen pot

Het is gemakkelijk om zo'n product zelf te maken. Hiervoor kunnen zelfs een stuk jute, een grof touw touw, een notitieboek en prachtige glimmende accessoires nuttig zijn.De benodigde hoeveelheid wordt uit het stuk doek gesneden, waarbij de lengte en breedte langs de middellijn van het blik worden gemeten. Doek gewikkeld rond de pot, bevestiging op twee plaatsen met speciale lijm.

20-30 bloemblaadjes van dezelfde grootte worden uit een muzieknotitieboekje gesneden en er wordt een bloem uit gevormd. Gebruik voor het midden glanzende accessoires rond. De resulterende bloem is vastgelijmd aan de kruising van linnen stof, het sluiten van het gewricht.

Banken zijn vastgemaakt aan de hals van het touw en binden het met een kleine strik.

Van papieren modules

Het is noodzakelijk om meer tijd te besteden aan het handwerk in de techniek van origami, omdat je eerst alle noodzakelijke elementen-modules moet voorbereiden, waaruit het product later volgens het schema zal worden samengesteld. Het assembleren van onderdelen is eenvoudig met behulp van de driehoekige modules die op de foto worden getoond. Het is noodzakelijk om dergelijke elementen 433 wit en 211 geel te maken. De eerste rij wordt gevormd in een cirkel van 20 witte elementen, wanneer ze worden gecombineerd met 20 geel, wordt een tweede rij verkregen.

Neem voor de derde rij geel (20 st.) En draai de resulterende cirkel in de tegenovergestelde richting. Door 30 gele elementen in de vakken van de derde rij te plaatsen, vormen ze de vierde rij.

Om het met 10 stks te kunnen vergroten. De eerste wordt gedragen met de gebruikelijke methode en de aangrenzende vakken van de tweede en derde worden leeg gelaten. Voeg vervolgens de modules van de volgende rijen toe (van 5 tot 16), gebruik voor elke rij 30 elementen en houd rekening met het gekozen toonschema.

Nadat de 16e rij is voltooid, wordt de 17e rij wit gemaakt en vervolgens op de 18e eenheid worden ze achterwaarts geplaatst ten opzichte van de vorige rij. De voorlaatste rij is de bovenkant van de vaas, het vereist 40 modules, die in de vorige elementen zijn aangebracht, waarbij 10 delen gelijkmatig over de cirkel zijn toegevoegd. De laatste rij wordt enigszins anders uitgevoerd: de ene hoek van de module wordt in de linkerzak van de tweede module gestoken, de rechter in de opening tussen de elementen van de vorige rij.

De bodem kan zijn gemaakt van modules of conventioneel dik karton. Indien gewenst kunt u een vaashandvat toevoegen.

Van de fles

Voor de vervaardiging van vazen ​​op basis van de fles, kunt u zelfs een gewone draad gebruiken. Ze wikkelde het product in een cirkel en probeerde de draad zo strak mogelijk op de gelijmde basis van de fles te leggen. Lijm moet speciaal worden aangebracht, en het zou niet veel mogen zijn, omdat het het uiterlijk kan beïnvloeden (lijm mag niet door de draad verschijnen).

Het is mogelijk om een ​​dergelijk product te gebruiken voor decoratieve kunstbloemen. Als je creativiteit wilt, kun je het product versieren met gewone knopen of dezelfde draad, na het in een contrasterende kleur te hebben geverfd, zodat het contrasteert met de achtergrond van het basismateriaal.

Papier mache

Thuis een papier-maché vaas maken is gemakkelijk als je de stap-voor-stap instructies volgt. Binnenin kan een pot of fles achterblijven, waardoor het product niet alleen decoratief, maar ook functioneel is. U hebt een formulier, oude kranten, wit papier, PVA-lijm, briefpapierborstels, voedselfilm, vernis en gouache nodig.

 • De vorm is van buitenaf omwikkeld met plasticfolie.
 • De lijm wordt gemengd met water in een verhouding van 1: 2, de krant wordt in stukken gescheurd en in een hechtende oplossing voor impregnatie geplaatst.
 • Bereid materiaal stevig geplakt over het buitenste gebied van de vorm, bedek het met verschillende lagen van elke voorgaande droging. In dit geval wordt de vorm geplakt tot de grenzen van het verkleinen van de diameter aan de bovenkant, zodat later papier-maché gemakkelijk kan worden verwijderd.
 • Nadat meerdere lagen kranten zijn gelijmd en gedroogd, wordt het product met wit papier geplakt, gedroogd en uit de vorm verwijderd.
 • Je kunt nog een laag maken met wit papier en de toekomstige vaas ongeveer een dag laten drogen.
 • Daarna wordt het eerst bedekt met gouache en vervolgens met vernis.

Van hoog glas

Als er thuis een acrylverf-modellerende gel en glitter is, zal het niet moeilijk zijn om een ​​unieke vaas van een gewoon lang glas te maken. De vervaardiging van een dergelijk product zal een minimum aan tijd vergen, maar zorg is vereist: ten eerste is het belangrijk om op regelmatige intervallen plakband van geringe breedte op het glasoppervlak te lijmen.

Met behulp van een spons wordt een modelleringsgel gemengd met glitter en verf aangebracht op het open oppervlak. Zodra de verf is aangebracht, verwijderen ze onmiddellijk de scotchstrips, omdat het later moeilijk zal zijn om dit te doen (het kan met de gel doorgaan).

Breng een dunne laag verf aan, desgewenst kan de vaas worden versierd met kleine halve bolle kralen.

Van band

Vazen met banden worden vaak gebruikt onder de tuinbedden. Dit zijn grote decoratieve en tegelijkertijd functionele producten voor natuurlijke bloemen en groen. Iemand schildert gewoon de band en decoreert deze, aangezien deze optie voldoende is. Anderen bereiden de productlay-out voor met de standaard en beginnen de band af te snijden. Het is gesneden met een mes en snijdt de contouren van het gewenste patroon weg.

Om het snijden te vereenvoudigen, wordt het mes periodiek in de zeepoplossing gedompeld. Nadat de band van één kant is gesneden, wordt het rubber aan de andere kant gewikkeld.

Indien gewenst kan deze vaas worden geverfd, waardoor deze een meer esthetische uitstraling heeft. Gebruik dergelijke producten voor het decoreren van het landschap.

De inrichting van het eindproduct

De meester, die zijn eigen mening heeft over het gebruik van verschillende objecten, produceert bijna altijd een effectief product. En in de cursus kunnen verschillende "accessoires" gaan, bijvoorbeeld:

 • droge twijgen en delen van de boom;
 • verschillende in een vorm en grootte van een cockleshell;
 • touw en katoenen draad;
 • houten knopen en halve kralen;
 • decor van metaal en plastic;
 • folie en kraftpapier;
 • kleurpotloden en contourverven;
 • spuitverf en kralen;
 • satijnen en organza linten;
 • decoupage servetten en acryllijm;
 • kanten vlecht en stof met reliëf textuur;
 • crêpe en crêpepapier;
 • zelfklevende decor en gescheurde stukjes krant.

Iemand gebruikt gebrandschilderd glasverf voor het versieren van zelfgemaakte vazen, waardoor unieke afbeeldingen worden gemaakt op het oppervlak van gewone glazen flessen en blikjes van verschillende groottes. In dit geval wordt vaak een voltooide vaas niet alleen mooi verkregen.Het is uniek, en wanneer rekening wordt gehouden met gerelateerde tonen, past het met succes in het bestaande interieur. Anderen houden van het eco-decor, dus belichamen ze het, soms gebruiken ze opzettelijk gebogen takken, brengen ze dicht bij elkaar, of, omgekeerd, door elkaar heen.

Iemand neemt de gebruikelijke vaas en concentreert zich op het interieur. In één geval bijvoorbeeld, is het meest voorkomende glazen object gevuld met takken, orbizami. Soms wordt de verf naar binnen gestort en naar de bodem uitgerekt, waardoor het in een container verandert met verschillende hoeken, waardoor golven van verschillende hoogte worden gevormd. Iemand vindt het leuk om de originele textuur van de vaas te geven.

Hiertoe kunt u bijvoorbeeld een speciaal patroon tekenen met een reliëfpatroon, dat bij verder schilderen een uniek reliëf van een vaas geeft.

Anderen geven de voorkeur aan mooi kant gebruiken. Laten we zeggen dat deze decoratie wordt gedaan bij het maken van gips of betonproducten. Terwijl de massa niet bevroren is, vormt u een patroon en drukt u de kant iets tegen de onderkant van de pot. Schelpen worden eenvoudig ingedrukt en vervolgens geverfd of gelaten zoals ze zijn. Iemand gebruikt mozaïek voor het decoreren van vloervazen, evenals gebroken stukken spiegels of wandtegels (het is dunner dan analogen voor de vloer).De plaatsing ervan is echter arbeidsintensief en vereist het handhaven van een identieke afstand tussen alle elementen, wat moeilijk is voor een beginner.

Wat te overwegen?

Welke decoratie voor een vaas u ook wilt gebruiken, u moet deze combineren met het bestaande interieur. Dit kan worden weerspiegeld in lijnen, vorm, kleur. Als bijvoorbeeld het houten decor en de takken in ecostijl passend zouden zijn, heeft de moderne stijl een andere kijk op de beschikbare accessoires nodig. De synthetische component, de nadruk op eenvoud en functionaliteit, is hier welkom.

Dat is de reden waarom de meest voorkomende items zonder franjes er beter uitzien. Bovendien is het creëren van zo'n vaas niet per se iets ultra-exotisch. Soms is er genoeg acrylverf of zelfs speciale stickers. In dit geval zal de frisheid van het uiterlijk in de hand spelen en de vaas als een harmonieus accessoire beschrijven.

Kant, textiel, linten, strikken - dit alles is goed voor gebieden als boho, country en de Provence.

Loft en grunge hebben geen luxe inrichting nodig: voor deze ontwerpgebieden is het veel belangrijker dat de producten status hebben, er duur uitzien, dit is belangrijk voor de boheemse stijlen. In dit geval kunt u zich concentreren op de vorm en de keuze van de verf.

   Voor andere moderne oplossingen kunt u glas gebruiken: Tegenwoordig is dit materiaal een van de meest gewilde ontwerpen. Hij brengt een gevoel van lichtheid naar het interieur, vult de ruimte met lucht. Zelfs een kleine glazen vaas kan de perceptie van ruimte veranderen. Het is genoeg voor iemand om een ​​fles met tape te binden, anderen geven er de voorkeur aan om een ​​deel van het oppervlak met glitter te bedekken, het effect van de oudheid te creëren en te bekleden met scheuren.

   En natuurlijk, als je echt een glazen container met granen en zaden wilt versieren, moet je begrijpen dat dergelijke producten niet in de technologische ontwerprichtlijnen passen. Ze zien er echter heel mooi uit in het interieur van de huisjes. Bovendien kunt u voor decoratie eenvoudig het graan in de glazen containers gieten met lagen, afgewisseld met bijvoorbeeld rijst, erwten en zonnebloempitten.

   Hoe je met je eigen handen een prachtige vaas in zee stijl maakt, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer