Hoe maak je een vloervaas met je eigen handen?

 Hoe maak je een vloervaas met je eigen handen?

Tegenwoordig wordt in bijna elk interieur, zoals het landschap, geen gebruikgemaakt van expressieve en spectaculaire accessoires. Een van hen kan met recht een vloervaas worden genoemd. Om er stijlvol en harmonieus uit te zien in de daarvoor voorziene ruimte, is het helemaal niet nodig om een ​​afgewerkt product te kopen. Hij is goed in staat om zelfstandig te doen, wat in dit artikel zal worden besproken.

Keuze van grootte en vorm

Vloervazen ​​kunnen verschillen: hoge, gemiddelde hoogte en breedte, grote en middelgrote afmetingen.De parameters van de vloervaas zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een van de sleutels is het ontwerp van de omringende ruimte. De dimensies kunnen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de beelden van een bepaalde ruimte, want hoe kleiner deze is, hoe kleiner de vaas zelf moet zijn. Als u dit feit niet in aanmerking neemt, ziet het accessoire er mogelijk te volumineus uit in het interieur, waardoor de visuele balans wordt verstoord.

De hoogte van het product kan variëren van 40 tot 90 cm. Het is geselecteerd, met aandacht voor de hoogte van de muren en de ruimtelijkheid van de kamer, omdat een accessoire dat te hoog is de hoogte van de muren visueel kan verkleinen, wat onaanvaardbaar is. De breedte wordt geselecteerd op basis van hun eigen voorkeuren, evenals beschikbaar voor de vervaardiging van het formulier. Bovendien kan dit afhangen van de gekozen stijl, die samenvalt met het interieurontwerp.

De vorm van een vloervaas kan voorwaardelijk rondachtig, vierkant, driehoekig zijn. Elk type heeft zijn eigen nuances, bijvoorbeeld, de afgeronde vorm wordt beschouwd als de meest harmonieuze voor infusie in verschillende stilistische richtingen van ontwerp. Je kunt het maken met flessen of zelfs glazen potten van drie en vijf liter. De techniek van papier-maché is hier ook geschikt voor.

De vaas met vierkante vloer is goed voor moderne interieurcomposities. De basisvorm voor de vervaardiging ervan kan een gewone doos van karton zijn. Varianten met een driehoekige vorm zijn iets moeilijker te doen, omdat het minder gebruikelijk is om dergelijke vormen te selecteren. Producten van dit type zijn vaker gemaakt van geïmproviseerde grondstoffen of verschillende samenstellende elementen (bijvoorbeeld krantenbuizen).

Productie methoden

Je kunt met eigen handen een vloervaas maken van afvalmateriaal, geïmproviseerde middelen en zelfs gewone gerechten. Meesters maken dergelijke accessoires niet alleen uit blikjes van 3 liter en papier-maché, maar ook uit leidingen, gips, touw, linoleum. Om het op te laten vallen tegen de achtergrond van het interieur en er harmonieus in te passen, is het voor een beginner beter om te kiezen voor een versie van een symmetrische vorm van een afgerond type. Het is belangrijk om te overwegen: het product ziet er beter uit op de algemene achtergrond, als zijn schaduw niet overeenkomt met de kleur van de vloerbekleding, meubels en wandbekleding.

Van de blikjes van drie liter

Dit werk valt op door het feit dat je zonder tekenvaardigheden een product kunt krijgen met een imitatie van artistieke schilderkunst.Naast banken, voor de fabricage van vazen ​​zijn er doekjes nodig voor decoupage, acrylverf, borstels, touw en speciale lijm, evenals de nodige decoratie-accessoires (naar keuze geselecteerd). Een werkwijze voor het maken van een dergelijke vloervaas bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen:

 • het oppervlak van het blik is ontvet en bedekt met witte acrylverf;
 • nadat het is opgedroogd, wordt touw (of tape) rond de nek gewikkeld;
 • bereid de elementen van het decor voor (gesneden uit servetten);
 • ze zijn gelijmd, strekken met een penseel, maken een patroon, ornament of andere compositie;
 • na het drogen wordt er een transparante acryllak op aangebracht.

Het decor voor goud en brons ziet er prachtig uit, en voor een dergelijke creatie van een vaas is het voldoende om een ​​contourgel te gebruiken en ze een eenvoudige tekening te tekenen. Als je een dergelijk product bedekt met donkere verf van bovenaf en het op sommige plaatsen besmeurt met goud met een spons, zal een dergelijke vaas er duur uitzien.

Out of the box met een mooie vorm

Dergelijke vazen ​​zien er in het interieur nogal ongewoon uit, het zijn zeer effecten, maar ze zijn vooral geschikt voor moderne stijl, evenals landschapssamenstellingen. Voor de vervaardiging ervan een doos (vorm), gips (cement), een container voor de vorming van interne ruimte en voedselfilm om het gemakkelijker te maken om de vaas van de basis te verwijderen:

 • gips wordt gemengd met water tot het homogeen is, waardoor de consistentie van dikke room wordt bereikt;
 • het wordt met een kleine laag in de doos gegoten;
 • binnen zet een kleinere capaciteit, zet deze in het midden;
 • voeg het mengsel toe tot het gewenste niveau;
 • wanneer de samenstelling volledig droog is, wordt de vaas uit de vorm verwijderd;
 • behandeld met fijn schuurpapier en versierd.

Als u een foto van een dergelijk product wilt geven, kunt u dit doen met spuitverf en kanten vlechtwerk. De band is stevig bevestigd aan de basis, bovenop haar spuitverf. Als je meer chic wilt, kun je een beetje zilver of goud toevoegen, waardoor je het met een spons doet.

Van sanitaire pijp

Voor een dergelijk product worden soms niet alleen bekende materialen gebruikt, maar ook nylon kousen en gebreide stoffen. Het ontwerp van de toekomstige vaas hangt af van het type product zelf, het materiaal en de vorm. Opties met knikken zijn meer geschikt voor het decoreren van het landschap en huisjes. Producten met een rechte cilindrische vorm zijn relevant voor stedelijke appartementen.

Het beste materiaal dat geschikt is voor werk, kan kunststof en metalen leidingen worden genoemd. Ze kunnen worden geplakt met een ander decor (inclusief zelfs gerst), of u kunt een reliëfpatroon toevoegen. U kunt bijvoorbeeld een plastic trio maken van pijpen van verschillende hoogte, waarbij de bovenkant schuin wordt afgesneden. De bodem van dergelijke vazen ​​maakt karton, hoewel desgewenst, en de juiste vaardigheden voor het metaal en kan worden gelast.

Je kunt een nylon kous op elke buis dragen om plooien te vormen. Op de top van het oppervlak is geïmpregneerd met lijm en wacht tot het volledig droogt. Nadat de basis is gemaakt, gaat u verder met het decoreren van de vazen, waarbij u ze allemaal bedekt met speciale verf in blikjes.

De kleur wordt gekozen op basis van de kenmerken van de kleuroplossingen van de specifieke ruimte waarin het accessoire zal staan. Het blijft een beetje vergulden of zelfs glitter toevoegen - en het unieke decor is klaar.

Van papieren pijp van linoleum

Een dergelijk product kan worden gebruikt voor droge takken. Het is eenvoudig om het te maken: je hebt de pijp zelf nodig (je kunt hem kopen bij de ijzerhandel), touw of touwdraad, wat karton, een warmtepistool met lijm en een zaag om de buis te zagen. De productiemethode is als volgt:

 • de benodigde hoeveelheid wordt afgesneden van de buis, nadat de hoogte van de vaas eerder is bepaald;
 • ze nemen een dik karton en omcirkelen het en vervolgens de bodem;
 • de onderkant op de toekomstige vaas zetten, ze versieren het met touw of touw;
 • van draad gewikkeld vaas van boven naar beneden, vasthouden aan de basis met hete lijm (u kunt andere kleefstoffen gebruiken);
 • stevig het product naar de bovenkant wikkelen, knip de draad;
 • voor stabiliteit zetten ze wat papier of kleine steentjes erin.

Van dik karton en kartonnen buis

Om een ​​Griekse vaas te maken, heb je oude kranten, een kartonnen buis en een paar grote dozen nodig die je in de winkel kunt meenemen. Ze zullen de basis van de vaas moeten verwijderen, dus is het raadzaam om dozen van ongeveer dezelfde grootte te nemen (het is niet logisch ze te lijmen). Deze optie om een ​​vloervaas te maken is arbeidsintensiever, maar het uiterlijk van het afgewerkte product zal niet alleen de eigenaars van het huis bevallen: een dergelijk product zal een vrij helder en gedenkwaardig accent van het interieur zijn. Maak zo'n meesterwerk op de volgende technologie:

 • correleer de hoogte van de buis, de gewenste hoogte en grootte van de beschikbare vakken (alles moet hetzelfde zijn);
 • knip het patroon van de vaas uit, omcirkel het plano, knip het uit en vouw het dubbel;
 • wanneer er genoeg zijn, worden ze over een kartonnen buis gekleefd (je krijgt een soort accordeon);
 • nadat ze de kranten in stukken gescheurd hebben, zijn ze geïmpregneerd met PVA-lijm en vormen ze de basis van de vaas, plakken ze van boven naar beneden in verschillende lagen, in een poging de vorm glad te houden;
 • na de krant kun je verschillende lagen wc-papier plakken;
 • wanneer het droogt, is het oppervlak bedekt met donkere verf;
 • contourgel of speciale contourverf tekenen een ornament;
 • Je kunt de vaas bedekken met nog een dunne laag verf en dan het reliëfpatroon markeren met bronzen of gouden verf.

Om een ​​vaas duur te laten lijken, moet je het zo zorgvuldig mogelijk doen, met aandacht voor de nek en de bodem. Bij het bedekken is het belangrijk om ze ook te schilderen, de lijnen van het patroon moeten glad zijn en als ze zijn versierd, moeten ze identiek zijn.

Decoratie van het eindproduct

De decoratie van het voltooide accessoire vereist kennis van de basisvaardigheden van stylistiek, zonder welke het moeilijk is om het geschikt te maken in een bepaald interieur. Tegenwoordig zijn modetrends gericht op een combinatie van beknoptheid en functionaliteit. Het decor moet minimaal zijn, het is belangrijk dat het product met schijnbare eenvoud er status uitziet, effectief en professioneel, alsof het in een dure winkel is gekocht. Daarom moet vooral voorzichtig worden omgegaan met de kwestie van de decoratie.

Afhankelijk van het type materiaal en de techniek van het maken van een vloervaas, kun je het gebruiken om het te versieren:

 • mozaïek, inclusief zelfgemaakte tegels en spiegels met meerdere kleuren;
 • platte knopen in verschillende maten en vormen;
 • munten;
 • grof zout;
 • graan, zonnebloempitten en pompoen;
 • droge takken van verschillende lengtes en krommingen;
 • tak bezuinigingen;
 • touw;
 • boomschors;
 • krant rollen;
 • papierwaren kauwgom;
 • Armbanden van rubberen kralen;
 • decoratieve stof;
 • jute;
 • kraftpapier;
 • textiel met textuur in reliëf;
 • touw draad;
 • acrylverf, ook in de vorm van een spray;
 • contouren en gekleurde verven;
 • schelpen van verschillende soorten en maten;
 • servetten voor decoupage;
 • acryl lijm;
 • kranten en tijdschriften;
 • karton en wit papier;
 • bamboetakjes en tarweoren;
 • zelfklevende inrichting.

In de bekwame handen van een stylist kan zelfs een gewone glazen pot of fles een kunstwerk worden. En qua inrichting kost het in de regel niet veel tijd. Iemand plaatst eenvoudig een diepe container in de pot en vult de gehele interne ruimte met kleine snoepjes of zelfs verschillende kroep, afwisselend in lagen.Een interessantere oplossing is om een ​​glasweefsel te leggen dat is gebreid met opengewerkte of bundels (of zelfs een gesneden mouw van een gebreid vest). Door dergelijke "kleding" kan een product een zekere hoeveelheid huiscomfort in het interieur brengen.

Varianten van gebruik in het interieur

Vloervaas kan in verschillende kamers worden geplaatst, maar ook op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld:

 • hij kijkt harmonieus langs de zijkant van de trap;
 • niet minder expressief is haar aanwezigheid in de woonkamer in de buurt van een set gestoffeerde meubels, waar iedereen aandacht aan zal schenken;
 • Je kunt een origineel accessoire in de buurt van een kleine standaard en een stoel plaatsen;
 • de nabijheid van de vloervaas met een bed of andere compacte tafel is geschikt;
 • een mooie vaas, die deel uitmaakt van het decor van de compositie, kan in de buurt van het dressoir staan, waarop accessoires van kleinere afmetingen, maar met een uniform ontwerp, zijn geplaatst;
 • je kunt niet één, maar drie vazen ​​plaatsen, ze met schilderijen aan de muur plaatsen;
 • Je kunt decoreren met een buitengewone vaas of zelfs twee ruimtes bij het panoramische venster;
 • U kunt het toegangspunt vullen met een open haard of raam.
7 foto

Er zijn veel mogelijkheden om een ​​vloervaas in het interieur te gebruiken.De specifieke plaats wordt in de regel ingegeven door de indeling van de ruimte zelf. Dit is een plek in een nis, een deel van een richel, een plek aan de zijkant van de kast, in de hoek van de thuisbibliotheek, een videozone en zelfs een gang.

Het belangrijkste is dat het opvalt, je moet de juiste kleur kiezen voordat je aan het werk gaat. Een witte vaas bijvoorbeeld heeft contrast nodig en gaat verloren tegen de achtergrond van witte gevelbekleding.

Hoe maak je een vloer vaas met je eigen handen vanaf nul, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer