Vloervazen ​​in het interieur: de types en subtiliteiten van keuze

 Vloervazen ​​in het interieur: de types en subtiliteiten van keuze

Zelfs de mooiste reparatie geeft geen speciale sfeer van gezelligheid en huiselijke charme, als je geen kleine decoratietechnieken gebruikt in het interieurontwerp. Vloervazen ​​zijn precies de belangrijkste elementen die helpen om de nodige accenten in de ruimte te maken en alle ideeën in praktijk te brengen, een eigenaardige smaak toe te voegen en de stilistische voorkeuren van de eigenaar van het huis te benadrukken.

Voors en tegens

Vazen met een hoogte van meer dan 40 cm behoren tot de categorie staande modellen - lagere producten worden niet aanbevolen om neer te zetten, omdat ze eenvoudigweg verloren gaan in de gemeenschappelijke ruimte. Vloervazen ​​op de vloer, in nissen, op lage opstanden en dorpels. Dit interieuraccessoire is sinds de oudheid tot ons gekomen.Het is bijvoorbeeld bekend dat de oude Griekse meesters echte meesterwerken van de kunst creëerden, die in die jaren dienden om verschillende aroma-oliën, amfora en ook korrelige stoffen op te slaan. Dergelijke producten werden alleen gevonden in de meest nobele en rijke huizen, omdat ze werden beschouwd als een indicator van luxe en tot de hogere klasse behoorden.

Eigenlijk is er in onze tijd weinig veranderd - grote en stijlvolle vloervazen ​​en worden nu beschouwd als een symbool van verfijning, luxe en onberispelijke smaak. Vroeger waren vazen ​​behoorlijk volumineus, moderne vazen ​​zijn verfijnder en worden vaker gebruikt als decorelement in combinatie met florale composities.

Onder de tekortkomingen is het mogelijk om de hoge kosten van het accessoire te noteren, omdat een hoogwaardige en stijlvolle vaas niet goedkoop kan zijn en je het alleen in zeer gespecialiseerde winkels kunt kopen.

Maten en vormen

Vloervazen ​​kunnen hoog en laag zijn, 40-50 cm modellen worden als laag beschouwd en langere modellen kunnen hoog zijn. Houd er rekening mee dat hoe groter het decorelement, hoe meer dimensionaal de ruimte zou moeten zijn, een grote vaas in een kleine kamer een congestiegevoel zal creëren.Opgemerkt wordt dat grote vazen ​​er stuk voor stuk beter uitzien, dat wil zeggen in een enkele kopie, maar kleine vazen ​​moeten worden gecombineerd in kleine groepen en composities.

Bovendien kunnen vazen ​​smal en omgekeerd breed zijn. De eersten visueel de ruimte rekken, ze zien er perfect uit in een groep, het is veel beter om brede in een hoek of langs een muur te plaatsen. Voor woningdecoratie zijn er geen duidelijk gedefinieerde afmetingen van de vloervaas, alle dimensionale frames worden alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de fabrikant, bijvoorbeeld in de breedte kan dit zeer dunne objecten zijn of modellen met brede zijden.

Maar wat betreft de lengte - hier is de bovengrens in de regel 1 meter. Het heeft geen zin om producten hoger te maken, dan wordt de vaasvuller "verborgen" en wordt het gewenste effect niet bereikt. De configuratie van de vloervazen ​​is het meest divers, maar de belangrijkste geometrische trends kunnen worden achterhaald.

Cilinders in de vorm van een cilinder zijn erg populair, ze zijn optimaal voor kamers die zijn ingericht in een moderne modieuze stijl, meestal zijn ze gemaakt van glas omdat ze, vol met verse bloemen, het interieur altijd malser en zomer maken.

Gips en keramiek zijn ook erg populair., omdat ze meteen de aandacht trekken en de laatste hand leggen aan de ontwerpsamenstelling Rechthoekig, zoals vierkante vazen, zijn optimaal in laconieke ontwerpen, met name hightech of minimalisme, die worden gekenmerkt door uitgesproken geometrische lijnen en puntige hoeken. De ronde vaas is meer traditioneel, het zal de kamer aanvullen, ingericht in de stijl van de Provence, het land, en zal ook zeer harmonieus zijn in het traditionele klassieke interieur, en een vleugje gratie brengen.

Naast de bekende vazenvariëteiten zien vloerversies er vaak vrij ongewoon uit. Bijvoorbeeld een vaas in de vorm van een menselijk silhouet van een draad, een complexe geometrische vorm. Ze kunnen ook bolvormig zijn met een klein hol gat.

materialen

Voor de vervaardiging van vloer vazen ​​kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt.

 • Keramische optie beschouwd als een van de meest voorkomende wereldwijd. Dergelijke vazen ​​kunnen in elke vorm worden gemaakt en vervolgens met verf worden geverfd en in elke gewenste stijl worden gedecoreerd.
 • Zeer stijlvolle en moderne uitstraling. glazen vazen, terwijl ze behoorlijk massief zijn, daarom erg stabiel op de grond.Het glas dat wordt gebruikt voor de productie van volumetrische vloervazen ​​kan briljant of ondoorzichtig zijn, volledig transparant of gekleurd, monotoon of met uitgesproken patronen.
 • Niet minder stijlvolle uitstraling plastic producten, het is licht en sterk materiaal, bovendien is het eenvoudig in technologische verwerking. Daarom kan plastic worden gebruikt om een ​​vaas te bouwen van absoluut elke vorm en elk decor. Ze zijn echter heel licht, dus als er thuis kleine kinderen of geliefde huisdieren zijn, wees dan voorbereid op het feit dat de vaas voortdurend zal vallen.
 • Uitzonderlijk sfeervol en gezellig rieten look. rieten of rotan. Dit zijn lichtgewicht items, ze breken niet wanneer ze vallen, hoewel ze met sterke fysieke effecten ernstig misvormd kunnen zijn. Ze zien er geweldig uit in een woonkamer ingericht in landelijke of Provençaalse stijl en harmoniëren met gedroogde bloemen.
 • Porseleinen vazen zal niemand onverschillig laten. Dit is een fragiel en uiterst verfijnd decorelement dat beter dan welke woorden ook de status en smaak van de eigenaar van de kamer aangeeft. Dit item ziet er goed uit in de buurt van de open haard of langs de muren.
 • Houten vazen zeer stijlvol, en elk stuk is uniek, omdat elke houtsoort zijn eigen speciale patroon heeft. Dergelijke producten worden uitgevoerd met zowel uitgesneden details als met uitgelijnde wanden. Houd er echter rekening mee dat hout reageert op vocht, dus plaats geen verse bloemen in een dergelijke pot in water.
 • Afzonderlijk moet dit worden vermeld over kristallen vazen - Dit zijn figurale producten met gebeeldhouwde wanden, die een verbazingwekkend spel van licht, twinkeling en glinstering vormen, met de nadruk op de glans, luxe en aristocratie van de woonkamer.
 • Metalen vazen zien er zeer stijlvol uit, en in verschillende interieurs. Zo is het gele metaal meer geschikt voor oosterse stijl, gesmede producten kunnen de stijl van het chalet en het rustieke land verfraaien, en chroom zal geschikt zijn in moderne kamers met een overwicht van glas.
 • gips wordt ook vaak een materiaal voor de vervaardiging van vloervazen, dergelijke producten worden in een speciale vorm gegoten, zodat ze relatief goedkoop zijn.
 • Maar de vazen van natuursteen verschillen in ongebruikelijke schoonheid, onyx en malachiet worden meestal gebruikt voor productie.Steenmodellen zijn behoorlijk massief en zwaar, en ze zijn vrij duur, maar hun uiterlijk rechtvaardigt zeker al deze tekortkomingen.

ontwerp

Vloervazen ​​zijn gemaakt in verschillende uitvoeringen, De volgende worden als de meest populaire beschouwd.

 • gesneden - gemaakt van hout, plastic of keramiek, ze zien eruit als kant. Zelfs de meest volumineuze en hoogwaardige producten zien er elegant uit. Dergelijke vazen ​​hebben in de regel een klein gewicht, zodat ze het best op een veilige plaats kunnen worden geplaatst.
 • Met schilderen - stijlvolle vazen ​​die goed zijn voor etnische interieurs, meestal dit ontwerp in de stijl van gzhel lichtblauwe kleur. Zeer effectief, als dezelfde ornamenten worden herhaald in andere woninginrichting, om een ​​enkel ontwerpconcept te behouden.
 • De lamp in de vorm van een bloem - deze vaas vervult niet alleen de hoofdfunctie van het inrichten van een kamer, maar wordt ook gebruikt in plaats van een verlichtingsobject. Dergelijke producten zijn goed voor slaapkamers, evenals een kinderkamer. Ze zijn harmonieus in traditioneel interieur en in moderne stijl. Zo'n vaas zelf is een compleet decoratief element, daarom is er geen extra decoratie nodig.
 • Een ander type lichtobject is vaas vloerlampdie vaak wordt geïnstalleerd in woonkamers, waardoor ze 's avonds comfortabeler en echt warm worden.
 • Ziet er erg ongewoon uit vloervaas pottenHet is meestal gemaakt van klei en vertegenwoordigt een grote bloempot. Dergelijke producten leggen de nadruk op etnische motieven in de kamer, ze benadrukken met name oosterse ornamenten.
 • Vazen met strass steentjes geschikte liefhebbers van glitter en glans, dergelijke accessoires zijn optimaal voor moderne ontwerpen van modern, waarbij zelfs een kleine hoeveelheid strass steentjes de kleurenpatronen effectief benadrukt.
 • Je kunt een vaas regelen in decoupage techniek. Met zo'n handgemaakt origineel ontwerp kun je het concept en het kleurenschema van het interieur volledig onthullen.

Hoe te kiezen?

Het kiezen van een vloervaas is geen gemakkelijke beslissing, omdat het een deel van je stijl zal worden en het moet benadrukken en verduisteren in plaats van conflict.

Voor een high-tech stijl is het beter om op verchroomde schepen te blijven, maar voor de klassiekers moet je een luxe schip van keramiek kopenen als het handmatig is geverfd, dan garandeert dit je om in de "tien" te komen.Bovendien past de klassieker goed bij eenvoudige witte bloempotten en geverfde bloemen voegen een vleugje elegantie toe aan hen. Want de Egyptische stijl wordt gekenmerkt door duidelijke geometrische lijnen, maar Afrikaanse motieven kunnen volledig een vaas uit hout of een imitatie van takken belichamen met allerlei etnische afbeeldingen.

Minimalisme past in transparante, smalle decors. Alle fans van vintage stijl of chebbi chic zullen zeker houden van pasteltinten met een kunstmatig gecreëerd effect van verouderde of patina.

Maar avant-garde liefhebbers moeten aandacht besteden aan de pot met een onregelmatige vorm, omdat de belangrijkste kenmerken van deze stijl worden beschouwd als niet-triviale combinaties van onverenigbaar en moedig.

Het is belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van de kamer waarin u de vaas wilt plaatsen. Dus, in de slaapkamer is het beter om producten van zachte pastelkleuren op te nemen, die zullen bijdragen aan ontspanning. Voor een woonkamer is het de moeite waard om te experimenteren met stijlen, vormen en tonen - afhankelijk van het algemene concept van de kamer, kunt u heldere accenten leggen of de nadruk leggen op sereniteit en gezelligheid voor het hele gezin - er zijn geen beperkingen voor de verbeelding.

Het is vrij moeilijk om de optimale vloervaas voor de gang te kiezen, omdat het voor haar gasten de eerste indruk is van de eigenaars. Ongebruikelijke producten vertellen dus over de originaliteit van huiseigenaren. Strenge vormen benadrukken hun terughoudendheid en beknoptheid.

In de keuken is het beter om een ​​vaaspot gevuld met een samenstelling van verse of kunstmatige bloemen te plaatsen, decoraties die vruchten imiteren en bessen er goed uitzien - ze kunnen de stemming verbeteren en de functionaliteit van de kamer benadrukken.

Succesvolle voorbeelden in het interieur

 • Vloervaas is een zeer goed interieuridee.
 • Voor elke stijl zijn zijn eigen varianten van vloervazen ​​goed, bijvoorbeeld bruine producten gemaakt van klei zijn geschikt voor landelijke stijl.
 • Voor de Provence en Chebbi Chic is het beter om de voorkeur te geven aan vazen ​​met een kunstmatig verouderde coating.
 • Moderne stijlen zien er geweldig uit met elite glas en metalen sieraden.
 • Vloervazen ​​benadrukken perfect Chinese en Egyptische ornamenten.
 • Populaire en Russische volksmotieven.

Hoe je een unieke vloervaas met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer