Doe-het-zelf vaasdecor: ideeën en tips voor het maken

Vaak kan een eenvoudig interieuraccessoire het hoogtepunt worden. Neem op zijn minst de gebruikelijke vloervaas. In capabele handen kan het een echt kunstwerk worden. Hoe het zo te maken, zal het materiaal van dit artikel vertellen.

Kenmerken van decoratie

Een vaas met je eigen handen versieren is een creatief en fascinerend proces. Maar niet alles wat de meester wil doen, ziet er harmonieus uit in het interieur. Het is noodzakelijk om een ​​decor te kiezen, rekening houdend met de kenmerken van de beschikbare stilistiek. Dat is hoe de vaas de algemene achtergrond niet alleen expressief, maar ook passend zal bekijken.

U kunt verschillende materialen gebruiken voor decoratie. In de regel zijn de meeste van hen bij de hand en niet veel geld waard.Gewone natuurlijke materialen zijn hiervoor geschikt (bijvoorbeeld droge takken, die tegenwoordig bijzonder populair is voor interieurdecoratie). U kunt zich concentreren op het gebruik van de juiste tonen. De beste van hen worden beschouwd als pastel, goud, zilver, koper tonen, evenals neutraal (wit en zwart).

Het geselecteerde materiaal moet overeenkomen met de bestaande stijl. Als dit een van de ecologische richtingen van het ontwerp is, kun je laten zien of het bij de stijl hoort door de inrichting van de vaas zelf of van dezelfde takken, evenals van groen.

Wanneer het interieur duidelijk de produceerbaarheid en een minimum aan onderdelen tot uitdrukking brengt, gebruik dan moderne kleurstoffen, wat voldoende is voor expressiviteit. In dit geval is het belangrijk om de textuur van verf te laten zien in plaats van te tekenen.

Wat kan worden gebruikt?

Om een ​​vaas te versieren U kunt verschillende grondstoffen gebruiken, waaronder:

 • droge takken;
 • acrylverf voor verf;
 • verse bloemen;
 • structurele pasta;
 • Contourkleurstoffen;
 • greens;
 • munten;
 • servetten (voor decoupage);
 • krans;
 • steentjes;
 • dennenappels;
 • verschillende banden;
 • zag snijdt dikke takken;
 • verschillende granen;
 • kleine kiezels;
 • kunstmatige huid;
 • schelpen;
 • zonnebloempitten of pompoen;
 • kurken van wijnflessen;
 • dunne kabeldraad;
 • kleine multi-gekleurde snoepjes;
 • zelfklevende inrichting.

Het decor kan uitgebreid of heel eenvoudig zijn. U kunt bijvoorbeeld een vaas versieren met kleine cirkels, verschillende strepen of zigzaglijnen. Decoratie kan extern en intern zijn. In elk geval kunt u een speciaal ontwerp maken dat frisheid en esthetiek aan het interieur toevoegt.

Soms (bijvoorbeeld in het geval van individuele thematische gebeurtenissen) kunt u vazen ​​versieren met fruit (bijvoorbeeld in schijfjes gesneden citroencirkel).

Wat moet je weten over de voorbereiding?

U kunt de vaas niet versieren, als deze vies is of dikke vlekken heeft. In ieder geval, voordat je het decoreert, moet je het ding behandelen met een ontvetter. Elk spikkeltje of kleverig deeltje zal uiteindelijk worden gevoeld, waardoor het ontwerp wordt bedorven. Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat, ongeacht de complexiteit van het werk, het proces geen haast verdraagt.

Onnauwkeurigheid heeft invloed op het eindresultaat. Dergelijke producten lijken in de regel niet zo mooi op dure winkelaccessoires voor binnenhuisinrichting. De werkplek moet voldoende zijn om het te decoreren object en alle componenten van de compositie erop te plaatsen.Wat u ook gebruikt, afval wordt onmiddellijk weggegooid, dus de prullenbak moet in de buurt staan.

Als u een decor voor decoratie thuis kiest, moet u letten op de vorm van de vaas. Het kan langwerpig, rond, cilindrisch of hoekig zijn. Deze nuance is vooral belangrijk voor de selectie van de juiste inrichting. De grootte van de vaas is ook belangrijk, evenals de functionaliteit. Voor grote vloeropties kunt u grote items gebruiken, terwijl een klein product (bijvoorbeeld een glazen beker) de voorkeur verdient om te versieren met een eenvoudige en kleine inrichting.

Beste ideeën: productieprincipes

De mogelijkheden voor het versieren van een vaas zijn eindeloos. Onder de grote verscheidenheid aan opties kun je enkele van de meest eenvoudige en ongebruikelijke beschouwen, waarmee iedereen kan omgaan.

Verf binnen

Niets eenvoudiger kan met een dergelijk ontwerp komen: ze nemen verf, schenken een beetje in, zodat het alleen aan de onderkant is. Vervolgens wordt de vaas gekanteld, waardoor u een golvend patroon kunt maken. Het enige dat moeilijk kan zijn, is de nauwkeurigheid van de productie. Het is belangrijk dat de golven vloeiend en afgerond zijn, zelfs als ze van verschillende hoogte zijn.Anders ziet het werk er niet professioneel uit.

Verfkleur wordt geselecteerd in overeenstemming met het kleurenschema van het bestaande interieur van een bepaalde ruimte.

Lijm gebruiken

Lijmpatroon kan bovenop de vaas worden aangebracht met een speciale lijm, die na drogen een klein reliëf op het oppervlak achterlaat. Dit kunnen gewone punten of honingraten zijn of iets dat de verbeelding van de meester mist.

Nadat de lijm opdroogt, moet de vaas bedekt worden met verf er bovenop. Het kan mat, glanzend zijn, in de vorm van een gebruikelijke zure roomachtige vloeistof of spray.

Het is belangrijk om de samenstelling gelijkmatig in een dunne laag aan te brengen, anders kan de coating van het substraat af bewegen.

Granen en granen

Natuurlijk is niet alleen de decoratieve component belangrijk, maar ook de functionaliteit. Als je een vaas met verschillende bulkvullers wilt versieren, moet dit op de juiste manier gebeuren, omdat de vaas moet worden gebruikt.

Voordat je aan een creatieve decoratie begint en de binnenruimte vult, plaats je een andere container in de vaas. Hierdoor kunnen er in de toekomst takken of bloemen in worden gestoken. Daarna kun je rijst, bonen, erwten, zonnebloempitten en alles wat voor jou geschikt lijkt, plaatsen.Deze vaas kan worden versierd met bloeiende zonnebloem.

snoep

Ondanks de niet erg goede smaak van kleine snoepjes, maken ze niet alleen een stijlvol, maar ook een spectaculair decor, als je ze vult met een vaas. Maak het, net als bij de vorige methode: in de grotere vaas zet je een kleinere of alleen een glazen of zelfs een glazen pot.

Dit is een zeer creatieve manier van decoratie, omdat de vorm van de snoepjes zelf vaak ongewoon is. Ze kunnen lijken op pillen, harten, dierenfiguren, bloemen en meer.

Om een ​​dergelijk ontwerp goed te laten aansluiten op het concept van stylistiek, vertrouwen ze op bepaalde kleuren.

draad

Om een ​​stijlvol huisgemaakt ontwerp van een vaas met een dunne touwdraad te maken, hebt u geen speciale kennis nodig bij het decoreren. De draad wordt eenvoudigweg met lijm geïmpregneerd of op de vaas zelf aangebracht, waarna deze van onder naar boven wordt gewikkeld. In dit geval moet u de maximale kwaliteit opwinden, waarbij de vorming van holtes wordt vermeden.

Omdat het hele buitengebied is gevuld (behalve de bodem), wordt de draad afgesneden en het uiteinde voorzichtig verborgen. Dit ontwerp is eenvoudig en tegelijkertijd effectief. In een soortgelijke vaas kun je verse bloemen leggen, deze kan worden versierd met knopen van werkmateriaal.

Als het inpakken voor iemand vermoeiend lijkt, kun je een glazen vaas met slechts één knoop versieren en op een satijnen lint in een contrasterende kleur binden.

Zelfklevend Decor

Als u niet wilt rotzooien met verf of gruis, lijkt dit geen interessante oplossing voor het ontwerp van een vaas, u kunt een zelfklevende inrichting kopen. Om het op harmonieuze wijze in het glazen product te plaatsen, kunt u de sjabloon zelf in de vaas plaatsen, die de lijmlocatie van elk onderdeel toont.

Je kunt dus op hun plaatsen cirkels, strepen en zigzag plakken. Het maakt niet uit of de vaas is geverfd: een beetje geduld en toewijding - en het product krijgt een unieke uitstraling.

Takjes en schors

Droge takken kunnen van binnen en van buiten worden versierd met een vaas (vloer of bloem). De manier waarop iedereen zijn eigen kiest. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om meerdere takken van een soort van boom langs de hoogte van een vaas te knippen en deze erin te plaatsen, waarbij de bovenkant van de compositie met verse bloemen wordt gesloten.

Als je echter wilt knutselen, kun je de takken bovenop plakken met speciale lijm. Deze techniek kan verschillen: je kunt de takken met een kolom (dicht bij elkaar) lijmen, willekeurig of ineenstrengelen met elkaar.

Je kunt verschillen in breedte en lengte van grondstoffen, de schors van een boom en zelfs vastbinden na het te hebben gelijmd met een tape.

schelpen

Het is gemakkelijk om dit decor te lijmen. Als het echter te eenvoudig lijkt, kunnen de schelpen worden aangevuld met halve kralen, waarbij parels op dezelfde manier worden nagebootst. Je kunt elke compositie opmaken of de zeeschelpen symmetrisch rangschikken, versieren met gekleurd zand, materiaal van verschillende groottes oppakken, ontwerp toevoegen met kleine stenen van een platte vorm.

Varianten kunnen gewicht inhouden, alles zal afhangen van de beschikbare grondstoffen voor afwerking. De schelpen bedekt met parelmoer vernis zien er prachtig uit.

Pleister verband

Het blijkt dat zelfs gipsverbanden een sieraad kunnen worden van een ongewone vaas die je zelf hebt gemaakt. Maak hiervoor gips, maak er een oplossing van, impregeer het met pleisters of gewone stukken stof van geringe breedte en wikkel er een vaas mee.

Nadat het mengsel is opgedroogd, wordt de vaas geverfd met behulp van een penseel en verf of een voltooide spuitbus. Je kunt een zelfgemaakte pot gebruiken voor bloemen, ikebana of droge takken.

Het ziet er spectaculair uit in het interieur en trekt de blik van de eigenaars van het huis en hun gasten.

Een ander interessant idee is in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer