Keramische vaas in interieur

Bloemen kunnen een aantrekkelijke decoratie zijn voor elk interieur. Maar het is erg belangrijk om een ​​mooie, mooie plek voor hen op te bouwen. Een uitstekende oplossing van deze soort is een keramische vaas, vooral omdat ze er zelf ook mooi uitziet.

7 foto

Speciale functies

De overgrote meerderheid van de ontwerpers raadt aankoop van vloervazen ​​aan voor bloemen met een hoogte van 0,4 m of meer. Dergelijke producten worden zowel gebruikt voor het opslaan van een boeket of een set takken als als een element van de samenstelling van het interieur.

Bij de productie van keramiek wordt traditioneel klei gebruikt waarin bepaalde additieven worden geïntroduceerd om specifieke eigenschappen te verkrijgen. In dit opzicht zijn moderne keramische producten verre van hun voorouders. Maar qua design en stijl blijven de klassieke benaderingen (tot aan de wortels in de oudheid) hun relevantie behouden.

In het verre verleden was de technologie erg moeilijk, het werk werd handmatig gedaan. Daarom bleken de kosten van vazen ​​erg groot, en slechts enkelen konden dit zeldzame decorstuk betalen.

In ons land, alleen in de twintigste eeuw, maakte de technologische ontwikkeling, samen met een algemene toename van de welvaart, het mogelijk om deze trend om te keren. Sinds de oudheid is er echter een onwrikbare regel bewaard gebleven: het maakt niet uit of het een handgemaakte vaas of industriële productie is, het speelt een grote rol in het interieur. Daarom moet dit deel van het decor zeer zorgvuldig en strikt in de situatie worden ingevoerd.

Je leert hoe keramische vazen ​​gemaakt worden door naar de volgende video te kijken.

Hoe te kiezen?

Samen met klei en composities die het bevatten, is het gebruik van andere anorganische materialen al lange tijd debugged in de keramische industrie. Wanneer een fijnere textuur nodig is, wordt porselein gebruikt en als relatief grove contouren nodig zijn of de economie erg belangrijk is, wordt de voorkeur gegeven aan faience.

Om een ​​vaas op harmonieuze wijze in een kamer te passen, moet u rekening houden met:

 • algemene stilistiek;
 • structuur geometrie;
 • verzadiging van de kamer met meubilair;
 • de aanwezigheid van andere decoratieve elementen;
 • kleuren van het product;
 • ruimte gebied.

Waar aanvragen?

De oorspronkelijke vorm van het decorobject (bijvoorbeeld een multi-level of vintage Slavische vaas) kan de verdeling van de ruimte in bepaalde zones helpen. Als onafhankelijke decorateur, elimineert een vaas vaak het gevoel van een lege hoek of midden van een kamer. Het helpt ook om andere heldere details in de kamer te benadrukken.

Versterken van het effect helpt het gebruik van licht rond de vaas.

Dit alles is vooral van toepassing op lage en middelgrote producten. Een grote vaas heeft de voorkeur in ruime kamers en onder de trap.

Je kunt het ook toepassen:

 • in de hallen voor gasten;
 • in de ontwerpniches;
 • in de hoeken.

Handige aanbevelingen

 • Om een ​​mooiere en aangenamere uitstraling van de kamer te creëren, kunt u verschillende vazen ​​met verschillende configuraties bouwen. In de winter wordt het aanbevolen om sparren poten in te zetten. Wanneer de natuur ontwaakt, is het tijd voor de twijgen met jong gebladerte. De beste optie om aan het interieur van tederheid en romantiek toe te voegen - om grote bloemen te gebruiken.
 • Sommige problemen kunnen worden veroorzaakt door het ontwerp van de ruimte, waarvan de stijl niet stabiel en onzeker is.In een dergelijke situatie is de beste keuze vaak een witte vaas in keramiek. Klassieke onderwerpen komen perfect overeen met het porselein in de vorm van kommen, die versierd zijn met vergulde details.
 • Veel mensen streven ernaar om vrede en harmonie in hun huizen te brengen. In dit geval is het raadzaam voorkeur te geven aan pastelkleuren en patronen met minimale complexiteit. Idealiter zouden zelfs de patronen moeten worden verlaten, als ze zouden moeten zijn, en dan alleen met smaak moeten worden geselecteerd.
 • Het is mogelijk om dergelijke producten zowel in een cottage als in een stadsappartement en op kantoor toe te passen. Als de kleur van de schaal harmonieus is verweven met behang of ander materiaal op de muren, zal de ruimte breder lijken. Een goed idee is de reproductie in het tonaliteitspatroon van gordijnen of andere decoratieve elementen. Volledig monochrome vazen ​​(blauw, rood, beige) kunnen het beste worden gecombineerd met tapijten bedekt met een zacht dutje.

Hoe te lijmen?

Voor elke vaas, zelfs een schaal, heb je zorgvuldige zorg nodig. Maar soms zijn deze decoratieve items ondanks alle aandacht en voorzorgsmaatregelen kapot. Gelukkig zijn keramische materialen gemakkelijk te lijmen.

De beste optie voor dit doel is een universele op cyanoacrylaat gebaseerde lijm.

   Dergelijke lijmen worden tegenwoordig in een breed bereik gepresenteerd, maar er moet rekening mee worden gehouden dat ze niet allemaal voldoende bestand zijn tegen water. Daarom zijn slechts enkele soorten geschikt voor het repareren van vazen ​​waar bloemen worden geplaatst. Alternatieve oplossingen - epoxylijm en BF-4. Als de vaas is gemaakt van porselein, is het aan te raden om carbinol lijm te gebruiken. Het heeft geen zin om specifieke gebruiksmethoden te beschrijven, het is nog steeds beter om de instructies te volgen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer