Hoe maak je een vaas uit plastic flessen met je eigen handen?

Nu is alles origineel in de mode, inclusief vazen. Als u het item niet wilt laten afstempelen, moet u bij massaproductie contact opnemen met de meesters die uw bestelling accepteren en rekening houden met alle wensen. Als er geen geschikte artiest is of als je geen geld wilt uitgeven, probeer dan een vaas met je eigen handen te maken. Om dit te doen, is het niet nodig om naar workshops of kringen te gaan - het is genoeg om stap-voor-stap instructies te lezen en een houding van succes te hebben.

  Speciale functies

  Een vaas gemaakt van een plastic fles heeft veel voordelen.

  1. Beschikbaarheid. Alle soorten flessen blijven na voedsel en huishoudelijke vloeistoffen, die voortdurend opraken. En als u plotseling dringend bloemen moet zetten, kunt u een van de beschikbare nemen of de resten in een andere verpakking gieten.
  2. Lage kosten. De kostprijs van een dergelijk product hangt voornamelijk af van hoe je het versiert. Om de eenvoudigste versie zonder dekking te maken, hebt u alleen tijd nodig. Meer complexe opties zullen helpen als het nodig is om de kamer tijdelijk te versieren, bijvoorbeeld bij het verhuizen naar een huisje, een gehuurd appartement, enz.
  3. De mogelijkheid om hun talenten te tonen. Zelfs de creatie van een kleine vaas vereist geduld en enige werkvaardigheden. Bovendien, in het proces van creativiteit kan vrij ongewone vaardigheden manifesteren. In ieder geval is een ding dat met de hand wordt gedaan een reden voor trots.
  4. Eenvoudig te verwerken. Het is gemakkelijker om met plastic te werken dan met meer vaste en dikkere materialen. Zelfs een kind kan een eenvoudig vaartuig maken. Uiteraard moet met snijgereedschappen worden opgelet.
  5. Milieuvriendelijkheid. Door materialen opnieuw te gebruiken, draagt ​​u bij aan het verminderen van stortplaatsen.

  Onder de tekortkomingen, zeggen velen dat zelfgemaakte items te simpel en onbeleefd lijken. Ja, als u de fles gewoon met water vult, ziet deze er primitief uit. Het hangt allemaal af van je verlangen en vaardigheden. Zelfs als iets niet lukt, is er de mogelijkheid om het de volgende keer beter te doen, van een willekeurige hack een hobby maken.

  Welke materialen zijn nodig?

  De meest betaalbare zijn plastic flessen. Meestal zijn ze gemaakt van twee soorten kunststoffen.

  • PET - ze verkopen drankjes, sauzen, boter. In de regel zijn de wanden van dergelijke containers vrij dun, gemakkelijk verbrijzeld. Inhoud kan gemakkelijk opwegen tegen hen, zodat ze meer geschikt zijn voor gedroogde composities, potloden en andere trivia.
  • PE HD - polyethyleen met hogere sterkte, daarom zuivelproducten, shampoos en andere cosmetica, huishoudelijke chemicaliën worden erin gegoten. Dergelijke verpakkingen zullen duurzamer zijn. Daarin kun je veilig water gieten en bloemen zetten.

  Vrijwel alle soorten plastic die we in de supermarkt kunnen tegenkomen, kunnen niet worden hergebruikt voor voedsel als gevolg van het vrijkomen van schadelijke stoffen. In het dagelijks leven kunnen ze onder bepaalde omstandigheden worden gebruikt: ze kunnen niet worden verwarmd en worden blootgesteld aan direct zonlicht. Als u de veiligheid van het materiaal wilt waarborgen, let dan op de markeringen op de bodem.

  Voordat u een leeg exemplaar voor een toekomstige vaas kiest, moet u weten hoe u het gaat gebruiken. Afhankelijk hiervan kan het zijn:

  • hoog of laag;
  • rond, vierkant of ovaal;
  • glad of met schroefdraad;
  • met rechte of gebogen wanden;
  • transparant of kleur.

  Bedenk waar het zich zal bevinden. De vloermodellen zijn groter, terwijl de vaas op de eettafel zo laag mogelijk moet zijn. Nadat u hebt besloten - spoel de fles grondig, verwijder het etiket en de lijmlaag eronder, droog goed.

  Hoe te doen?

  Voordat u kiest voor een van de opties om materialen en hulpmiddelen in te slaan, moet u uw eigen kracht nuchter beoordelen. Dit betekent niet dat als je nog nooit iets met je eigen handen hebt gedaan of al een trieste ervaring hebt gehad, je niet eens zou moeten beginnen. Nee en nee weer! In dit geval moet u beginnen met het model dat niet veel tijd en moeite kost, zodat er geen verleiding is om alles halverwege te laten. Begin met het simpele en ga door naar het meer complexe, dan zul je niet alleen trots zijn op het resultaat, maar ook op de kennis, ervaring en vaardigheden die je hebt opgedaan in het maakproces.

  Geschilderde vaas

  Voor de vervaardiging moeten verschillende stappen in volgorde volgen

  • Meet de vereiste hoogte af. Verwijder met een mes de bovenkant.
  • Schuur alle onregelmatigheden op de top met fijn schuurpapier.Voor betrouwbaarheid, lijm de bovenrand vast met tape of gekleurd plakband.
  • U kunt doorgaan met kleuren. Neem hiervoor maatregelen zodat de verf niet in de omgeving, handen of kleding terechtkomt. Geef de voorkeur aan aërosolen: ze worden gelijkmatiger aangebracht dan met een borstel. Als de fles erg glad is, breng dan eerst een primer aan, wacht tot deze is opgedroogd en ga verder met schilderen.
  • Als er patronen of patronen op de vaas staan, wacht dan tot deze volledig droog is.

  Ondanks de schijnbare eenvoud, is het belangrijk om een ​​paar nuances in overweging te nemen.

  1. Om de verf gelijkmatig op te brengen en niet voortijdig af te pellen, moet u de gekookte gerechten grondig reinigen en drogen.
  2. Witte of doorzichtige flessen zijn ideaal om in te kleuren. Hoe helderder de kleur, hoe meer verflagen u mogelijk nodig heeft. Bovendien beïnvloeden de verflagen de intensiteit van de kleur.
  3. Voor stabiliteit kan elk materiaal op de bodem worden geplaatst, dat niet zal oplossen met water wanneer het hard wordt, evenals kiezels, decoratieve kralen, enz.

  Op stand

  In dit geval worden zowel het bovenste als het onderste deel gebruikt.

  • Scheid het onderste deel tot vijf centimeter.
  • Snijd in de bodem een ​​gat gelijk aan de diameter van de flessenhals.Verwijder de hobbels.
  • Steek de hals (zonder de dop) in het gat. Je krijgt dus een soort pot op het been met een standaard.

  Voor stabiliteit, in plaats van ondersteuning, kunt u een stuk plastic of hout nemen en het elke vorm geven. De breedte van deze standaard mag niet kleiner zijn dan de diameter van de fles. Je kunt ook de hoogte van de benen vergroten met een geschikte buis. U kunt de componenten met lijm verbinden.

  Wandmontage

  Hiermee kunt u de muur doen herleven en de kamer in een bloeiende tuin veranderen. Hiervoor kun je touwen gebruiken.

  • Snijd de bovenkant van het werkstuk af.
  • Maak twee of vier markeringen op een afstand van 1 cm van de rand tegenover elkaar.
  • Gloei een spijker, een priem of een schroevendraaier op een vuur en prik in de gemarkeerde plaatsen.
  • Nu blijft het om het touw of veters te leggen en het aan de muur te hangen. Zodat ze niet uitvallen, knopen aan het uiteinde knopen.

  Je kunt het doen zonder veters. Een spijker in de muur kan bijvoorbeeld direct in het gat zelf worden geschroefd, dan is deze niet zichtbaar.

  Voor deze methode van plaatsing is handiger om vierkante of ovale flessen te gebruiken. Afhankelijk van de decoratiemethode worden er gaten gemaakt voor of na.Ook kunnen de nodige delen van de flessen worden verlijmd op een houten basis en al aan de muur worden bevestigd.

  Opengewerkt of gesneden

  Soms kan de weergave alleen drastisch worden gewijzigd als het beeld drastisch is gewijzigd. Zelfs een schooljongen kan deze taak aan. In feite kan de bovenste regel niet alleen plat zijn - afhankelijk van uw fantasie kan deze gemakkelijk asymmetrisch, golvend of gekarteld worden. Om het er mooi uit te laten zien en niet opnieuw te hoeven maken of trimmen, markeer en knip je het. Hiervoor kunt u zowel een schaar als een briefpapier gebruiken.

  In dit geval kan de pony een meer gecompliceerde manier van decoratie worden en kan deze zowel aan de binnenzijde als aan de buitenkant worden gebogen. Dit kan met alle elementen gedaan worden, maar het is mogelijk door één, of leg ze op elkaar in de vorm van weven.

  Als er alleen droge composities in de vaas zitten, kun je langs de hele lengte allerlei sneden en gaten maken. Ze kunnen worden herhaald en vormen een kantpatroon. Voor de uitvoering kan het patroon rechtstreeks op het plastic worden aangebracht. Ook kan het figuur op papier worden afgedrukt, op verschillende plaatsen worden bevestigd en er doorheen worden gesneden.Dit zal de tijd aanzienlijk verkorten, maar het is noodzakelijk om constant te controleren of het niet beweegt.

  Om patronen te maken, kunt u messen, een soldeerbout of verwarmde metalen gereedschappen met de juiste tips gebruiken. De keuze van hulpmiddelen hangt af van uw vaardigheidsniveau en behendigheid.

  Interessante voorbeelden

  De bovenstaande opties zijn natuurlijk niet de enige, maar ze kunnen als basis worden genomen, de technologie veranderen en volledig nieuw worden. Op een monochrome laag kunt u bijvoorbeeld lopen met een spons of borstel met een verf met een contrasterende kleur. Het resulterende effect ziet er volume en helder uit.

  Om de basis van polyethyleen te verbergen, kan deze worden geplakt met draden, stof, kant, linten, steentjes of ander decoratief materiaal bij de hand. Een van de meest populaire technieken is decoupage. Het is belangrijk dat het decor bij elkaar past. Om niet te overdrijven - gebruik niet meer dan twee materialen, kleuren of texturen. En dan is je vaas een waardige tentoonstelling van je appartement.

  U kunt het product ingewikkelder maken door het op een gladde convexe oppervlakte aan te brengen. Het kunnen allemaal dezelfde stukjes touw en stof zijn, gelijmd en vervolgens geverfd, evenals grote steentjes, steentjes, schelpen. Om stucco-elementen op het oppervlak te behouden, moet het worden verwerkt.Het is veel gemakkelijker om met lichte plastic onderdelen te werken. En dezelfde bloemen voor decoratie kunnen worden gemaakt van de resterende delen, dus haast je niet om ze weg te gooien.

  Trouwens, het is niet altijd de kleur en het uiterlijk waarin de fles oorspronkelijk het verbergen waard was. Transparant plastic, gevangen in de juiste handen, zal concurreren met glas. Dergelijk materiaal is gemakkelijk te verwerken en vereist geen kosten, alleen tijd. En het resultaat kan zeer waardig zijn.

  Als je al een vaas hebt gemaakt en niet kunt stoppen, bedenk dan hoe je een set kunt maken. Zo'n ensemble kan samen of op enige afstand worden geplaatst - in elk geval zal hun samenhang en schoonheid zichtbaar zijn. Met deze techniek kunt u het interieur gemakkelijk kosteloos veranderen.

  Zie de volgende video om te leren hoe je een vaas maakt met plastic flessen met je eigen handen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer