Hoe de eurolining te bevestigen?

Bij het plannen van de decoratie van het binnen- en buitenoppervlak van de wanden, kunt u verschillende materialen gebruiken, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De gemakkelijkst te installeren en niet te duur is voering. Met dit materiaal kunt u een prachtig zicht op het oppervlak creëren, ondanks eventuele problemen aan de oppervlakken van de muren, die er volledig achter verborgen blijven.

Speciale functies

Voering is een meer moderne variant van gewone houten voering, maar met een aantal voordelen. Nauwkeurigheid in de grootte van dit materiaal is zo hoog mogelijk, dus het is mogelijk om de benodigde hoeveelheid voor het werk correct te berekenen. In tegenstelling tot hout is eurolining niet bang voor vocht en verandert het de eigenschappen niet onder zijn invloed.Bovendien heeft modern materiaal een veel eenvoudiger montagesysteem, waardoor u de installatie eenvoudig en snel kunt uitvoeren.

Voering heeft een speciale groeven van elke randdie dit materiaal helpen ademen, vooral in omstandigheden met een veranderlijk klimaat en een hoge luchtvochtigheid. Bovendien, in dergelijke groeven handig om de bedrading of draden die moeten worden verborgen te leggen. In dit geval is het erg belangrijk om de isolatie van alle draden die achter de eurolining passen zorgvuldig te controleren.

De voordelen van dit afwerkingsmateriaal zijn onder andere:

 • stabiele afmetingen van elk blad;
 • voorlopige antiseptische oppervlaktebehandeling;
 • glad oppervlak, zonder aanzienlijke ruwheid;
 • relatief eenvoudige manier om op een muur of plafond te monteren.

Dit alles maakt het mogelijk om met een hoge nauwkeurigheid de hoeveelheid materiaal te berekenen die nodig is voor het werk, het ontbreken van extra strips en een kleine hoeveelheid bouwafval.

Het materiaal zelf is gemaakt volgens Europese normen en patronen.Het heeft goede eigenschappen voor gebruik zowel binnen als buiten.Het materiaal is milieuvriendelijk, omdat het in elke ruimte kan worden gebruikt.

Het is mogelijk om de eurolining te repareren met zelftappende schroeven, nietjes, spijkers, pluggen en klemmen.

Gereedschappen en materialen

Om de installatie van eurolining snel en van hoge kwaliteit te maken, kan men niet zonder een bepaald instrumentarium.

Onder hen moeten zijn:

 • punch;
 • legpuzzel, beter als het elektrisch is;
 • boor;
 • een hamer;
 • lijn en niveau;
 • een looddraad testdraad;
 • zelftappende schroeven die geschikt zijn voor houtbewerking;
 • klyaymery.

Met behulp van een perforator kunnen gaten worden gemaakt voor deuvels, inclusief schroeven tijdens het schroeven van het bord. Met een decoupeerzaag kunt u de benodigde stukken materiaal afsnijden, vooral als er vensters of andere niet-specifieke projecties aan de muur zijn. Voor meer efficiëntie en een snelle werktempo is het beter om een ​​legpuzzel te gebruiken.

Boren is nodig om houten latten of een metalen profiel op de muur te monterenwaarin de eurolining wordt gereden. U kunt met een hamer deuvelsnagels hameren, als deze op het werk worden gebruikt, of tik op de lamellen zodat ze volledig op hun plaats zitten zonder gaten of ongelijke naden te vormen.Het is noodzakelijk om met zo'n taak voorzichtig te werken om de randen van elke rail niet te bederven. De liniaal is nodig voor het uitvoeren van de gelijke lijn van een snee materiaal om onnauwkeurigheden te minimaliseren. Bovendien moet u soms een muur bekleden met ramen, schakelaars en andere extra elementen die aan beide zijden moeten worden omzeild. Met behulp van het niveau worden hulplijnen voor de rij opgesteld. Het resultaat van het klaar liggen op de muur hangt af van hun gelijkmatigheid.

Als een deel van de voering is geïnstalleerd, moet je dit controleren met een draad met een draad, als alles in orde is, dan moet je blijven werken, als er sterke afwijkingen zijn, moet je ze verwijderen. Het bevestigen van de planken aan de geleiders gebeurt met zelftappende schroeven. Hun grootte wordt gekozen rekening houdend met de dikte van de eurolining en de afstand tot de muur.

Dit is niet de enige hardware die de planken kan bevestigen, goed geschikt voor het nagelspelen, dat behoorlijk dun moet zijn en een klein hoofddeksel moet hebben.

Een van de montageopties is Klyaymerdat is een kleine beugel waarin de lambrisering wordt aangedreven. Met behulp van een Kleimer kun je een plank op de kist bevestigen en er een tweede bovenop installeren, die in de groef van het reeds bevestigde deel past.Een dergelijke bevestiging is betrouwbaar omdat elk detail zich aan de sterke basis hecht. Bij het plannen van de installatie van eurolining, is het het beste om eerst de installatiemethode te bepalen en alleen de benodigde materialen aan te schaffen. Als de procedure de eerste keer is, kunt u alle methoden in een klein gebied uitproberen en zelf bepalen wat de handigste optie is om bevestigingsmaterialen aan te brengen, op basis waarvan u gereedschappen moet selecteren.

montage

Leggen van eurolining - het is eenvoudig als je alle nuances en patronen kent die in de loop van het werk te wachten staan. Om een ​​nieuw materiaal op de muur te laten verschijnen en in te richten, in plaats van het te verpesten, is het belangrijk om alles zonder onnodige haast te doen. Zelfs een beginner kan het werk met zijn eigen handen doen, maar je moet je goed voorbereiden, de benodigde gereedschappen en materialen verzamelen en basisinformatie over de installatie van de voering vinden.

De bekleding met dit materiaal kan zowel op het oppervlak van de wand als op de ommanteling van hout of metalen profielen worden gemaakt. Zonder kratten wordt meestal gelegd op bakstenen en betonnen muren,die zijn gescheiden van het externe materiaal met behulp van rolisolatie. De meest voordelige interactie is de isolatie-kurk, polystyreenschuim en schuim.

Voordat geconfronteerd materiaal op een muur zal worden aangebracht, moet het antiseptisch worden verwerkt. Om vervorming door vocht te voorkomen, is het noodzakelijk om het niveau te nivelleren, waarbij alle eurolining in de ruimte waar het zal worden gelegd is volgehouden. Bij het installeren van aangrenzende panelen, is het nodig om kleine openingen te maken, terwijl de spike die de componenten verbindt bovenaan wordt geplaatst, wat de vorming van condensaat zal helpen voorkomen. Bovendien wordt voor het werk een dampschermfolie gebruikt, die vervaardigd moet zijn van hoogwaardig polyethyleen, dat bovenop de rolisolatie wordt geplaatst.

Bevestiging van eurolining op oneffen of houten wanden wordt uitgevoerd met behulp van de installatie van de mantel. Ondanks de grote omslachtigheid van het werk, heeft deze optie zijn voordeel, de planken kunnen ademen. De afwerking in het huis kan de muren van een van de kamers raken, maar kan ook worden gebruikt voor een balkon. Omhulsel van de Euro-voering en het plafond kan zijn, als er zo'n behoefte is.

Voor werken met muren en plafond is het nodig het oppervlak te verdelen waarop de platen moeten worden geïnstalleerd., in rechthoekige gebieden, zodat het eenvoudiger is om het principe van legmateriaal te bepalen. Het is belangrijk om bevestigingsmaterialen in de vereiste hoeveelheid te maken. Ongeveer dertig klemmen worden meestal per vierkante meter gebruikt, maar het is beter om ze met een kleine marge te kopen. Het is zeer belangrijk om naar de kwaliteit van deze elementen te kijken, ze mogen niet beschadigd, ongelijk zijn en de dikte mag niet groter zijn dan één millimeter, daarnaast moeten de klemmen noodzakelijkerwijs een coating tegen corrosie hebben.

De installatie van de voering gebeurt vanuit de benedenhoek, waar geen ramen of deuren zijn. Als de ruimte klein is, hebt u bij het leggen een horizontale kanteling van de planken nodig, waardoor de ruimte visueel wordt verlengd, als de plafonds laag zijn, dan moet het materiaal verticaal worden gelegd. In dat geval worden, afgezien van de muren, werkzaamheden uitgevoerd op de vloer, het leggen van de vloer of sokkel, waarna de wandpanelen van boven naar beneden worden gekozen en als het werk vanaf het plafond wordt uitgevoerd, moet u in de tegenovergestelde richting bewegen.

Werk aan de afwerkingsmuur met eurolining moet beginnen met de installatie van de bedradingindien nodig.Alle draden moeten worden geplaatst in trillingen die bestand zijn tegen vlammen. Na deze procedure moet u het materiaal zelf maken en het een dag laten acclimatiseren, op dit moment voor de bevestigingsmiddelen. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan de ene of de andere soort door de fabrikant en wordt deze informatie in de instructies vermeld.

Als alles klaar is om te werken, is het nodig om de richting van het leggen van het bord te bepalen, Er zijn verschillende manieren om het op de muur te leggen:

 • horizontaal;
 • verticaal;
 • diagonaal passen;
 • hebben een gecombineerd type styling.

Wanneer het plan wordt gevormd, moet u echte acties starten. Het eerste item is het maken van kratten. Het kan zowel van houten planken als van metalen profielen worden geassembleerd, wat minder gebruikelijk is. Als een boom als materiaal is gekozen, moet deze worden verzadigd met beschermende middelen om de levensduur van de hele constructie te verlengen.

Het is noodzakelijk om elk logboek van kratten met een tussenafstand van maximaal 80 cm te bevestigen., van onder naar boven of in de tegenovergestelde richting. Voordat u Eurodist gaat trimmen, moet u de kratten met een niveau controleren.Dit is de belangrijkste fase waarop alle toekomstige resultaten afhangen. De plaats van de lat is afhankelijk van het type montageplaten. Als ze verticaal zijn gerangschikt, moeten de te bevestigen planken worden vastgespijkerd in de horizontale richting en vice versa.

Als het nodig is om de ruimte warmer te maken, moet u onmiddellijk na het plaatsen van de lat een kachel er tussen leggen en vervolgens de bekledingsplaten bevestigen. Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid, moet u niet alleen een verwarmingstoestel kiezen, maar ook een beschermlaag ervoor, zodat de inhoud niet wordt beïnvloed door water. Wanneer alles klaar is, is het mogelijk om eurolining te repareren.

Voor dit proces kunt u gebruiken:

 • nagels;
 • zelftappende schroeven;
 • klyaymery.

Dit laatste wordt als de meest geschikte optie beschouwd, omdat ze na installatie niet zichtbaar zijn, in tegenstelling tot alle vorige versies. Meestal zijn ze gemaakt van een materiaal dat niet roest en niet verslechtert, daarom kan Klyaymery overal worden gebruikt. De kosten van dergelijke elementen zijn veel hoger dan die van de rest, maar het resultaat is veel beter.

Als de wanden glad zijn, is de kist niet nodig, maar niet op een oppervlak dat u gemakkelijk de planken kunt leggen, omdat u ze op de OSB-plaat kunt monteren, die stevig aan de muur, vloer of plafond is bevestigd. Zo'n basis zal tegelijkertijd als verwarming dienen.

tips

Bij het plannen van de bekleding van een afzonderlijke muur of een volledige ruimte met eurolining, is het belangrijk om niet alleen de basisvereisten te kennen, maar ook kleine, maar belangrijke nuances die helpen bij het werk en het resultaat veel beter maken.

Bij het maken van berekeningen van het materiaal dat nodig is in het werk, is het belangrijk om de juiste parameters te gebruiken. Als de werkelijke breedte van het bord wordt gebruikt voor de berekening, is de fout in het eindresultaat meer dan vijf procent. Dit komt door de groeven, die zich gedeeltelijk in het vorige bord bevinden, waardoor het werkoppervlak wordt verkleind.

Als de ruimte waarin de eurolining wordt geïnstalleerd, kleine afmetingen heeft, dan moet dit materiaal op het plafond langs het venster liggen. Bovendien kunt u een combinatie van metselwerk gebruiken, een patroon of combinatie maken op het plafondoppervlak.

Bij het bevestigen van het wandpaneel is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn, als de installatie in een horizontale richting gaat, moet de spijker aan de bovenkant worden geplaatst, maar niet aan de andere kant. Vergeet niet dat het niveau dat u nodig hebt om voortdurend de juistheid van het materiaal te controleren. Als het correct is gelegd, heeft de kamer gelijkmatige hoeken en de juiste vorm,die het visueel uitbreiden.

Het afgewerkte materiaal na het leggen kan in elke gewenste kleur worden geverfd., indien nodig. Zonlicht van de eurolines onder het natuurlijke hout kan de kamer vullen, of de ruimte krijgt een nieuwe ademhaling en gemak bij kleuring in lichte kleuren. Een juiste selectie van het type installatie, de juiste kleuroplossing zal elke kamer met eurolining comfortabel kunnen maken.

Prachtige voorbeelden

De ruimtes waarin dit materiaal kan worden gebruikt zijn heel verschillend, hun ontwerpopties zijn ook heel anders. Het is belangrijk om alleen de vereiste hoeveelheid materiaal te gebruiken om de kamer niet met een uniform materiaal te belasten. Als je hier niet uit kunt komen, kun je met behulp van tinten in verschillende tinten wat spanning uit de kamer verwijderen, volledig bekleed met hout.

In de slaapkamer helpt eurolining bij het creëren van een warme sfeer en de overgang van borden van de muur naar het plafond vervaagt de randen van de kamer, weg van de gebruikelijke hoeken die onzichtbaar blijven, hoewel ze aanwezig zijn in de kamer. Het gebruik van zachte kleuren in textiel maakt de kamer licht en luchtig.

Voor gangen is het gebruikelijk horizontaal de plank te leggen, waardoor de ruimte visueel wordt verlengd, wat zeer noodzakelijk is in kleine appartementen, waar gangen en gangen zeer kleine afmetingen hebben.

Je kunt zelfs de wandbekleding in de badkamer gebruiken, waar er vaak niet genoeg ruimte is, en het is moeilijk om een ​​goede bekleding voor de muren te vinden, zodat deze zowel mooi als functioneel is. Felle kleuren voegen ruimte toe, terwijl accenten van donkerdere en lichtere houtachtige kleuren het interieur verrijken.

  Het balkon ommanteld met behulp van eurolining heeft een zeer nette uitstraling, en de imitatie van hout geeft de indruk van een natuurlijke inrichting van de kamer. Door de horizontale indeling van de planken lijkt de ruimte groot, ondanks de standaard bescheiden afmetingen. Het is belangrijk dat de materialen die hout nabootsen worden gebruikt bij de decoratie van het hele balkon en de vloer en het plafond vervolgen de lijn die wordt bepaald door de muren van deze kleine kamer. Op zo'n balkon is het leuk om te ontspannen door een fauteuil en een kleine salontafel op te zetten en een beetje tijd aan jezelf te besteden.

  Zie de volgende video om de wandpanelen te repareren.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer