Kenmerken van kunststof voering voor gebruik buitenshuis

Geconfronteerd met de gevel van het huis is een belangrijk onderdeel van de reparatie en constructie van het gebouw als geheel, omdat het uiterlijk van het gebouw en het hele woongedeelte afhangen van het exterieurontwerp. De moderne markt voor bouwmaterialen biedt een ruime keuze aan verschillende producten voor gebruik buitenshuis, waaronder kunststof voering met een aantal specifieke eigenschappen en voordelen die kunnen worden onderscheiden.

Speciale functies

Een huis bouwen is een proces dat bestaat uit een reeks verplichte werken die in strikte volgorde worden uitgevoerd. De decoratie van de gevel van het gebouw is niet alleen belangrijk in esthetiek, het verwarmt ook het huis en beschermt het oppervlak tegen vele factoren. Muurbekleding met kunststof dakspaan is in trek bij vele huiseigenaren, omdat dit materiaal vele voordelen heeft.

PVC-voering heeft een aantal positieve kenmerken:

 • de grote levensduur veroorzaakt door het feit dat het materiaal niet onderhevig is aan rotting en corrosie;
 • weerstand tegen verschillende temperaturen;
 • materiaal brandt niet;
 • installatiegemak;
 • externe aantrekkelijkheid van de gevel;
 • oppervlak vereist geen onderhoud;
 • goede waterafstotendheid;
 • betaalbare productiekosten;
 • producten zijn bestand tegen de negatieve effecten van de omgeving.

Maar net als elk ander materiaal hebben plastic producten enkele nadelen.

Deze omvatten de volgende nuances:

 • minimale weerstand tegen mechanische spanning en druk;
 • het onvermogen om decoratieve elementen veilig aan de panelen te bevestigen.

In tegenstelling tot houten lambrisering, is het voor de installatie van PVC-panelen niet nodig om ze te bedekken met speciale antiseptica en andere verbindingen die voorkomen dat materiaal rot, wat een positieve zaak is, waardoor een huiseigenaar geld bespaart.

types

Voor de eerste keer begon de bekleding te worden gebruikt voor het afdekken van spoorwegtreinen en op basis daarvan kreeg het materiaal zijn naam.Qua uiterlijk is het product een gewoon bord met een gladde en gladde textuur, aan de zijkanten heeft het groeven die een verbinding met de volgende elementen bieden.

Kunststof voering - is een paneel waarin zich afzonderlijke cellen langs de rail bevinden. De grondstof voor de productie van materiaal is polyvinylchloride.

Het materiaal kan van de volgende typen zijn:

 • een paneel van de gebruikelijke vorm, dat er visueel uitziet als een houten balk;
 • kalm, waarvan het voordeel een glad oppervlak is, na de installatie zijn de groeven op de panelen bijna onzichtbaar;
 • blokhuis - een paneel met een convex oppervlak dat een blok imiteert;
 • "Amerikaans" - een product met een uitsparing in het paneel, waardoor het uiterlijk van legplanken overlapt.

gegoten Panel lijkt visueel op een houten balk, dit ontwerp is het eenvoudigst, dus de meeste kunststof panelen voor de wanden zijn vervaardigd met dit profiel.

Rust of "collectieve boerderij" is populair vanwege het gebrek aan groeven, die meestal zichtbaar zijn in andere soorten panelen.

Blokhuis lijkt op een blokhut, de binnenkant van het paneel is vlak, de montagegleuven bevinden zich aan de zijkanten van het product.Producten kunnen worden gebruikt voor het afwerken van de gevel en voor binnenshuis werk binnenshuis. Naast het originele uiterlijk heeft dit paneel een goede plasticiteit vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van speciale additieven. Ze bieden de vorstbestendigheid van het product en weerstand tegen vervaging.

Voering "Amerikaans" Het is populair vanwege de eigenaardigheden van de installatie, omdat de geplaatste panelen een goede bescherming van de gewrichten vormen tegen de effecten van verschillende temperaturen en vocht.

Veel experts classificeren plastic voering dus:

 • meerkleurige of witte panelen;
 • producten gemaakt onder hout, steen of andere materialen;
 • panelen, waarvan het belangrijkste verschil wordt beschouwd als de methode van hun verbinding - naadloze en naad.

Bij het kiezen van een gevelmateriaal moet er rekening mee worden gehouden dat het de moeite loont om buitenbekleding voor buitenwerk te kopen. Productverschillen hebben alleen kwaliteitskenmerken, visuele panelen voor buitendecoratie en producten voor interieurwerkzaamheden zijn niet veel verschillend.

De voorkant van de lamellen heeft twee hoofdtypen: glanzende of matte afwerking. In het assortiment van sommige fabrikanten vindt u producten met een halfglanzende coating. Uiterlijk van producten heeft geen invloed op de kwaliteit van het eindproduct.De populairste kleur voor plastic voering is wit, op de tweede plaats - producten onder de boom. Veel minder vaak kleurproducten kopen.

DIY-technologie

Om niet te worden aangezien bij het leggen van plastic voering, moet eerst de installatietechniek worden bestudeerd. Bevestig het paneel op verschillende manieren. De meest gebruikelijke optie is de verticale en horizontale opstelling van de panelen, zodat u de wanden visueel kunt vergroten, waardoor het hele gebouw groot wordt. Bovendien is er een nogal oude manier - het leggen van "visgraat", waardoor een interessante foto wordt gemaakt en er een mogelijkheid is om materiaal te besparen.

Voordat je het huis buiten schilt, moet je een houten kist maken om de panelen te bevestigen. Dit ontwerp zorgt voor een vlak oppervlak voor installatie. Bovendien kunt u met het framesysteem isolatielagen in het ontwerp opnemen.

Bevestigingselementen begint strikt met de hoek. Het eerste deel van de structuur dient als richtlijn, dus de installatie ervan moet met speciale verantwoordelijkheid worden behandeld.Nadat verschillende onderdelen met elkaar verbonden zijn, is het noodzakelijk om een ​​niveau te gebruiken om de juiste en gelijkmatige positie van de panelen aan beide zijden te regelen.

De optie om in lengte te trimmen houdt in dat de punten van de voering bovenaan worden gelegd, zodat er geen overmatig vocht in de groeven ophoopt.

Bevestigingsproducten kunnen ook verschillende middelen zijn, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. De eenvoudigste manier is om een ​​nietmachine of spijkers te gebruiken. Deze elementen worden echter zeer snel onbruikbaar, dus ze moeten mogelijk worden vervangen.

Het is het beste om speciale schoenplaatjes of dunne nagels te kopen. De laatste optie is niet helemaal esthetisch, en het gebruik van nietjes maakt installatie op een stenen muur of op een oppervlak gemaakt van rond houtblokken of schuimbeton mogelijk.

Bij het uitvoeren van werkzaamheden is het belangrijk om een ​​perfect vlakke styling te observeren, in het bijzonder betreft dit onafhankelijke werken.

Tips en trucs

Kunststof voering is een ideaal materiaal voor het afdekken van gebouwen met een hoge luchtvochtigheid, zoals baden. Bij het kopen van materialen, moet worden opgemerkt dat de kleur van de voering van verschillende fabrikanten anders zal zijn.

Als u een paneel van kunststof kiest, is het de moeite waard rekening te houden met de productiekosten, omdat hoogwaardige producten in hoge prijzen zullen verschillen.

Om echter geen dure producten van slechte kwaliteit te kopen, is het de moeite waard om de belangrijkste punten te bekijken die de kwaliteit van de voering zullen bepalen:

 • het vermogen van het materiaal om de belasting te weerstaan, hangt af van de dikte van de elementen. Standaard paneeldikte is 10 mm;
 • de dikte van het vooroppervlak van het product moet zodanig zijn dat verstijvingsribben niet zichtbaar zijn aan deze kant, anders wordt een lamel van dergelijke kwaliteit niet aanbevolen voor gebruik als materiaal voor buitendecoratie;
 • productsterkte hangt af van het aantal ribben en hun stijfheid;
 • de afstand tussen de ribben mag niet meer dan 10 mm zijn;
 • kleuruniformiteit van het volledige product. Veel fabrikanten voegen tijdens de productie geen kleurpigment aan de polymeersamenstelling toe, maar geven er de voorkeur aan ze alleen met de voorkant te behandelen. Een dergelijke voering zal zeer snel zijn kleur verliezen en mogelijke krassen en defecten zullen duidelijk zichtbaar zijn op het oppervlak.

Als je voering koopt, moet je jezelf vertrouwd maken met certificaten voor producten,omdat de panelen gemaakt zijn van giftige grondstoffen. Een pakket dat net is geopend, kan een onopvallende, maar eigenaardige geur hebben die als normaal wordt beschouwd. Als de geur van het product, dat zich in de winkel bevindt, als een monster wordt gevoeld, is de veiligheid van het gebruik van dergelijke producten het overwegen waard.

Het gewicht van het eindproduct is afhankelijk van de dikte van de lamellenwanden en het aantal ribben. De standaard is een waarde in het bereik van 1,1 - 1,5 kg / m2. Voordat u de hele batch koopt, is het de moeite waard om de panelen te testen voor een goede match met elkaar.

Deskundigen zijn het erover eens dat producten van goede kwaliteit in hun samenstelling niet meer dan 20% krijt mogen bevatten. Het overschot is beladen met een afname van de sterkte van grondstoffen. Krijt verwijst naar materialen met lage kosten, dus wordt het vaak gebruikt in de productie om de kosten van het eindproduct te verlagen.

De toegestane inhoud van dit onderdeel is zeer eenvoudig te controleren - het volstaat om een ​​hoek van het paneel een beetje te buigen. Als er geen scheur is op de buigplaats, kunt u dit materiaal gebruiken. Een witte streep of defect geeft een overschrijding van de norm in de totale massa aan.

Producten die door bekende handelsmerken worden geproduceerd, moeten zonder angst worden gekocht, aangezien bedrijven hun reputatie al meer dan een jaar verdienen, voornamelijk met de kwaliteit van de goederen, met speciale aandacht voor het product.

Besparen op de aanschaf van materialen voor de gevelbekleding is het niet waard, omdat dit kan leiden tot kostenoverschrijdingen, vanwege de noodzaak van reparatiewerkzaamheden met producten van lage kwaliteit. Een goede plastic voering zal het huis versieren en zal zijn esthetische en fysieke eigenschappen niet lang veranderen.

Prachtige voorbeelden

Gezellige en aantrekkelijke woonruimte is de droom van elke huiseigenaar. De stijlkeuze, waarbij rekening wordt gehouden met de inrichting van het huis, is rechtstreeks afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar en zijn wensen. Moderne hightech-woningen of de klassieke Provence kunnen mooi en comfortabel zijn. Voor elke optie is een kunststof voering een uitstekende aanvulling, waardoor de gevel van het gebouw harmonieus past in het algemene stilistische idee.

Duidelijke en eenvoudige lijnen, contrasterende kleuren van de gevelbekleding van het gebouw zijn de belangrijkste elementen van een hightech-stijl.De winnende optie kan gevelbekleding panelen van neutrale kleuren zijn, bijvoorbeeld wit en zwart.

Conservatieve Engelse stijl zal helpen de kunststof panelen onder de steen te plaatsen, die op voordelige wijze het ontwerp van het huis zullen aanvullen, waarbij de respectabiliteit en terughoudendheid worden benadrukt met zijn uitvoerbaarheid en perfecte symmetrie van de lijnen.

De Engelse stijl van het ontwerp van de gevels van woongebouwen wordt vertegenwoordigd door democratische kleuren, een combinatie van natuurlijke texturen of hun goede imitatie met de nadruk op de hoge kosten van decoratie. Plastic panelen, die een goedkoop materiaal zijn, doen het heel goed met het decoreren van muren, het herhalen van een geschilderde houten vloer in witte of beige tinten. Omdat producten gemakkelijk in bijna elke kleur met verf kunnen worden geverfd, kunnen de wanden van het huis de gewenste schaduw krijgen, wat overeenkomt met het totale ontwerp. Het belangrijkste is om te schilderen met gereedschappen die geschikt zijn voor een vergelijkbaar oppervlak.

Modieuze en actuele trend is de decoratie van landhuizen in de stijl van een chalet. De gevel van deze structuur, samen met de binnenbekleding, is gemaakt van houten balken.Dure natuurlijke materialen kunnen nu worden vervangen door een hoogwaardige dakspaan met analoge blokken. Het materiaal imiteert perfect een houten frame en benadrukt de schoonheid en esthetiek. Vorstbestendige plastic producten vervagen niet in de zon en zijn onpretentieus om te onderhouden.

Over de eigenaardigheden van plstkovaya-voering voor buitenwerk, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer