Plastic voering: voor- en nadelen

PVC-voering is een modern en goedkoop afwerkingsmateriaal. Het is een uitstekende vervanging voor dure producten gemaakt van natuurlijke materialen.

Speciale functies

Afwerkingsmateriaal gemaakt van natuurlijk hout kost een aantal keer duurder (de kosten van plastic panelen beginnen bij 50 roebel per stuk, de kosten van natuurlijke voering beginnen bij 300 roebel), maar het zal meerdere keren minder dienen. Dit komt door de eigenschappen van het materiaal waaruit de vinylvoering is gemaakt. Het is gemaakt van polyvinylchloride met de toevoeging van kleurstoffen en weekmakers onder invloed van hoge temperaturen.

Voor grotere milieuzuiverheid worden toxische en gevaarlijke stoffen uit het mengsel verwijderd. Het wordt gebruikt voor beplating en bekleding van landhuizen, balkons, wanden en plafonds in de kamers. Dit type voering is gemakkelijk te installeren en gemakkelijk te vervoeren.PVC-voering heeft zich weten te vestigen als een betrouwbaar en duurzaam afwerkingsmateriaal.

Plastic voering - vandaag een van de modernste en goedkoopste methoden om te platen. Er zijn verschillende soorten kunststof afwerkmateriaal: directe voering, voering en panelen. Het verschilt in grootte en aantal verbindingsnaden.

Kunststof voering is gemaakt van synthetisch materiaal. Dit betekent dat het duurzamer is dan zijn houten tegenhanger, en het is gemakkelijker om er voor te zorgen. Het kan zowel voor beplating in gebouwen als buiten worden gebruikt. De bekleding draagt ​​immers perfect het effect van ultraviolette stralen en temperatuurdalingen over.

Als u de voering onder zware omstandigheden gaat gebruiken, is er een speciale vorstbestendige uitstraling.

voordelen

Het belangrijkste kenmerk en tegelijkertijd het voordeel van plastic voering is de aanwezigheid van holtes erin. Dankzij hen heeft de huid uitstekende warmte- en geluidsisolatie.

Een ander belangrijk kenmerk is het gebruiksgemak: het oppervlak hoeft niet te worden voorbereid voor installatie.Sheathing kan alle tekortkomingen en tekortkomingen van de muur verbergen, uitlijnen.

De levensduur van een dergelijk afwerkingsmateriaal is 10-15 jaar. Het tast echter niet aan en rot niet, wat bijdraagt ​​tot het behoud van een aantrekkelijk uiterlijk tijdens de hele service.

De bekleding is pretentieloos tijdens gebruik. Om een ​​goed beeld te behouden, volstaat het om het te vegen als het vies wordt. Voering vochtbestendig en niet bang voor water.

ontwerp

Nu, bij het kiezen van materiaal voor plating, denken veel mensen niet alleen aan praktische bruikbaarheid, thermische isolatie en andere belangrijke parameters, maar ook aan esthetische schoonheid. En in deze parameter gaat vinylvoering voorbij aan zijn concurrenten. Het ziet er immers netjes uit en heeft geen gelijke in het aantal en de verscheidenheid aan kleuren en vormen.

PVC-voering past perfect in elk interieur. Er is een optie die andere coatings en materialen imiteert: onder den, steen, enz. Na plastic hoeven kunststoffen niet in een favoriete kleur te worden geverfd, in tegenstelling tot houten voering. PVC-panelen hoeven niet in de loop van de tijd te tintelen, omdat ze niet loslaten en niet verkleuren.

Een goede bonus na een dergelijke afwerking is een visuele toename van de ruimte in de kamer.Dit komt door het reliëfoppervlak en een hoge mate van lichtreflectie (spiegeleffect).

Een uitstekende oplossing zou zijn om de achtergrondverlichting achter de huid te plaatsen. Om dit te doen, is het niet nodig om speciale materialen te kopen: nette gaten kunnen door uzelf worden gemaakt. Dit licht ziet er ongewoon uit en zal zeker gasten en kennissen verrassen.

Ook is plastic gemakkelijk te decoreren. Op elk moment kan het worden toegepast zelfklevende film, verf, zeefdruk.

Kunststof bekleding zal een grote hulp zijn bij het maskeren van pijpen, draden, enz. Ze kunnen eenvoudig tussen de muur en de bekleding worden geplaatst, zonder angst voor het ontsteken van de bedrading en het optreden van een brand. U kunt ook de achtergrondverlichting gebruiken.

Kunststof bekleding is goed omdat het niet alleen verticaal of horizontaal hoeft te worden geplaatst. Moderne ontwerpers en technologieën bieden vele andere, mooiere typen van plaatsing, bijvoorbeeld op een diagonaal.

Goed voor interieurwerk past in naadloze voering, bijvoorbeeld wit. In het moderne interieur wordt ook matte en gelamineerde voering gebruikt. Het is wenselijk dat het gekleurd was.

Toepassingsgebied

Aanvankelijk werd de wandbekleding alleen gebruikt voor het afdekken van auto's. Maar na verloop van tijd kwam comfortabel en mooi materiaal het huis binnen. Dit type beplating is geschikt voor ruimtes waar een grote hoeveelheid vuil, vocht en andere ongunstige omstandigheden zijn geconcentreerd waaronder de voering van natuurlijke materialen niet lang meegaat.

Nu wordt plastic gebruikt voor het bekleden van badkamers, keukens, balkons, loggia's en badkamers. Hij neemt tenslotte geen onaangename geuren op. Maar in andere kamers past lambrisering perfect in elk interieur en wordt het onderdeel van modern design.

PVC-panelen zijn geschikt om het land en landhuis te bedekken. Vanwege hun lage kosten en hoge betrouwbaarheid, is het hun bewoners in de zomer die ze kiezen. Ook is het plastic zeer plastic, dankzij deze PVC-voering kan worden gebruikt in de meest ongelegen plaatsen. Ook is dit type voering licht van gewicht. Dit verwijdert de extra belasting van de dragende muren van het huis.

Ook wordt voering gebruikt voor het creëren van vensterhellingen ondanks het feit dat speciale materialen voor dit doel zijn bedoeld.

Vaak wordt een thermische film op de vinylbekleding aangebracht, waardoor het thermische isolatievermogen toeneemt.Hierdoor worden plastic panelen gebruikt als warmte-isolator in zomerhuisjes en tuinhuisjes.

afmeting

Nog een voordeel van vinyl voering is een verscheidenheid van zijn maten. Het hangt allemaal af van het type materiaal waaruit het is gemaakt. De standaardafmetingen van kunststof voering zijn vergelijkbaar met de afmetingen van het houtanaloog: lengte - 6 meter, breedte - 100 mm, dikte - 10 mm. Naast de gebruikelijke voering, kan PVC worden gesneden in de segmenten die u nodig hebt.

Plastic is gemakkelijk zichtbaardaarom, om het af te zagen, is het zelfs niet nodig om een ​​molen op zijn plaats te hebben - een gewone handzaag zal deze taak goed aan. Als je het niet hebt, wanhoop dan niet, zelfs met een gewoon mes met scherpe randen kun je de voering eenvoudig op de gewenste maat instellen.

Je moet ook van tevoren de breedte van het materiaal bepalen. Als ze het plafond plakt, is het het beste om te kiezen voor de breedste - 380 mm. Het zal veel gemakkelijker zijn om te scheren en minder gewrichten. In andere gevallen, geschikte standaardvoering. Voor de breedte moet je echter een lange opofferen: de maximale lengte van brede platen is 3 meter en de standaardlengte is 220 cm.

In de vorm van panelen heeft het een breedte van 15 tot 50 cm, meestal zijn de panelen 25 cm breed en worden ze vaak gebruikt voor het afdekken van de buitenmuren van het huis en de plafonds, omdat ze er erg aantrekkelijk en elegant uitzien, maar ze hebben maar heel weinig gaten. vocht kan binnendringen en ze zijn veel gemakkelijker en sneller te repareren.

Tips en trucs

Voor het platteren met plastic dakspaan, is het niet nodig om een ​​meester in te huren, alles kan onafhankelijk worden gedaan. En daarvoor hoef je niet eens een vakantie te nemen - je kunt het werk binnen een paar dagen aan. Immers, een ander pluspunt van vinyl wandpanelen is gebruiksgemak. Voor de installatie moet u speciale componenten en hoeken kopen. Het is ook wenselijk om een ​​ijzerzaag te hebben, een perforator (voor het geval u reparaties uitvoert in het appartement), deuvels en schroeven. Het is noodzakelijk om vooraf de locatie van schakelaars en stopcontacten te bepalen.

Het snijden van gaten voor hen zal niet moeilijk zijn, maar het is beter om het te doen voordat je het aan de muur bevestigt. Om te bepalen hoeveel materiaal je moet kopen, moet je de lengte en hoogte van een muur meten en deze parameters vermenigvuldigen. Door deze bewerking bij elke wand te herhalen en de resulterende resultaten toe te voegen, kunt u het totale oppervlak van de muren bepalen. Dat is precies wat u nodig hebt om materiaal te kopen.

Bij het bedekken van het huis moet in gedachten worden gehouden dat plastic zelf niet erg sterk is, hoewel het overwegend positieve beoordelingen heeft. Het is niet mogelijk om zware dingen op te hangen aan de oppervlakte bekleed met clapboard: planken, kasten, enz. Het is ook onmogelijk om de panelen bloot te stellen aan mechanische spanningen: kloppen, steunen op alles. Het kan gemakkelijk breken. Dit is het enige negatieve van dit materiaal en alleen in deze parameter is het inferieur aan zijn tegenhangers van hout.

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Bij het kiezen van plating moet aandacht besteden aan de ribben - "groeven". Hoe meer van hen - hoe beter. Kijk ook naar de afstand ertussen - deze mag niet groter zijn dan 10 mm.

Bij het kiezen, moet u onmiddellijk beslissen wat u wilt de kamer schede met - vinyl voering of kunststof panelen. Ze verschillen alleen in grootte en verbindingsmethode.

Plastic voering is populair in Rusland en andere GOS-landendaarom zijn de laatste tijd veel bedrijven verschenen waarvan de producten niet officieel zijn gecertificeerd en die producten van lage kwaliteit produceren. Daarom is het bij aanschaf alleen de moeite waard om producten van beproefde en betrouwbare fabrikanten te kiezen.

Bij het kiezen van kunststof panelen moet rekening worden gehouden met hun kenmerken. PVC-voering kan een onaangename geur afgeven. Wanneer het brandt, komen stoffen vrij die schadelijk zijn voor het lichaam. Hetzelfde materiaal waaruit vinyl-voering is gemaakt, wordt echter gebruikt in de geneeskunde (voor geneesmiddelenverpakkingen) en in de voedingssector (voedsel is daarin verpakt). Deze feiten spreken over de milieuveiligheid en betrouwbaarheid van het product.

Je moet bij het kopen naar de kwaliteit van de plastic kleur kijken. Veel fabrikanten mengen, om tijd en geld te besparen, de kleurstof niet tijdens het productieproces in de plastic massa, maar brengen verf rechtstreeks op het oppervlak aan. Dit is beladen met verkleuring van het wandpaneel met de tijd en de aanwezigheid van een groot aantal krassen en spaanders, vooral bij onvoorzichtig transport.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de strakke pasvorm van de panelen aan elkaar. Het is noodzakelijk dat de opening tussen de nagel en de rand minimaal is. Anders verliest het wandpaneel zijn isolatievoordelen.

Het is dus niet moeilijk om te begrijpen dat PVC-voering op veel manieren zijn natuurlijke tegenhangers overtreft.Het is om deze reden dat een groot aantal mensen de neiging hebben om dit specifieke materiaal te kiezen om het appartement te bedekken of tegenover een woon- of landhuis. Je kunt het vinden in elke hardware-winkel. Als je alle aanbevelingen kiest en geen namaak koopt, zal de afwerking je en je geliefden vele, vele jaren bevallen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Kunststof panelen zijn perfect voor het afdekken van balkons en loggia's vanwege de thermische isolatie. Als de ramen van uw balkon uitkijken op een drukke weg, dan vindt u nog een ander pluspunt: het is heel gemakkelijk om stof van plastic weg te vegen.

Ook vinyl voering ziet er perfect uit in de badkamer. Het zal zijn schoonheid na verloop van tijd niet temperen of verliezen. Voor verschillende baden kunt u een materiaal kiezen met uitzicht op zee.

Kunststof lambrisering is ook geschikt voor de keuken. De verscheidenheid aan kleuren maakt het lichter en interessanter. En eenvoud in schoonmaken en duurzaamheid zal gastvrouwen behagen.

Meer informatie over plastic voering - in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer