Voering voor een sauna: kenmerken van afwerking

Voering - een materiaal dat zeer geschikt is voor het afwerken van de sauna. De naam van een dergelijke coating is voor velen van belang. Dit hangt samen met het feit dat eerdere houten latten werden gebruikt voor het afwerken van transportwagons. Dergelijk materiaal behoort niet tot het verleden, maar is veranderd in een moderne coating, die tegenwoordig vaak wordt gebruikt in woonkamers, sauna's en badhuizen. Deze producten hebben bepaalde functies waardoor ze bij de consument enorm populair zijn.

Wat is het?

Voering wordt gebruikt voor het afwerken van plafonds, muren en andere terreinen. Dit is een dunne plaat waarin speciale verbindingsgroeven zijn aangebracht. Bij het maken van dergelijke materialen worden fabrikanten geleid door strikte parameters.

Het is ook vermeldenswaard Eurobolting. Dit zijn bijna dezelfde coatings, alleen ze zijn gemaakt, gericht op andere normen en het toepassen van ander hout. Er zijn longitudinale ventilatiegroeven aan de achterkant van de eurolining, die condensaat uit de kamer verwijderen. Dergelijke coatings zijn gemaakt van hoogwaardig hout, er wordt een speciaal beschermingsmiddel op aangebracht.

Dit maakt de Euro-voering duurder, maar aan de andere kant duurzamer.

Voor- en nadelen

Moderne consumenten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten van dergelijke materialen, coatings van verschillende texturen en tinten.

Ten eerste is het echter de moeite waard om de algemene voordelen van dergelijke producten te benadrukken.

 • Gemakkelijk te verlaten en bij de installatie van de installatie. Meestal gebeurt het installeren van dergelijke coatings niet. Op producten zijn er speciale groeven waarmee u elementen eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Meestal worden installatiewerkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd.
 • Het is ook vermeldenswaard dat u de producten tijdens de installatie niet kunt beschadigen, omdat ze zeer goed bestand zijn tegen verschillende mechanische invloeden. Deze nuance is vooral belangrijk bij de implementatie van volwaardige constructiewerkzaamheden, waarbij het risico om de coating te verwoesten vrij groot is.
 • Een speciale sfeer creëren.De boom heeft een zeer aangename geur, die ook lang duurt. Met behulp van de duig kan je een gezellige sfeer creëren in de sauna. In dergelijke kamers voelen mensen zich zo comfortabel mogelijk.
 • Esthetische uitstraling. Hout is een natuurlijk en heel mooi materiaal. Voering wordt niet alleen in sauna's, maar ook in andere kamers gebruikt. Opgemerkt moet worden dat dergelijke coatings in principe zeer goed geschikt zijn voor sauna's, omdat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen.
 • Milieuvriendelijkheid. Deze kwaliteit is voor veel mensen erg belangrijk, omdat de afwerkingsmaterialen in de kamer een andere veiligheid voor de menselijke gezondheid zouden moeten zijn. Mensen hebben meer vertrouwen in natuurlijke materialen en voering verwijst naar dergelijke coatings. In de sauna is het beter om geen plastic en andere soortgelijke producten te gebruiken.

Het wandpaneel heeft echter enkele nadelen.

 • De complexiteit van zorg. Het is noodzakelijk om regelmatig voor dergelijke coatings te zorgen, anders zal hun uiterlijk niet langer esthetisch zijn. Als alles goed is gedaan, zult u in de toekomst geen problemen tegenkomen en zal het materiaal zo lang mogelijk meegaan. Anders zal het wandpaneel zijn positieve eigenschappen verliezen en snel donkerder worden.
 • Vrij hoge kosten: niet iedereen kan het zich veroorloven zo'n dekking te kopen.Hout is een materiaal dat op zich vrij duur is. Het is zorgvuldig verwerkt en het resultaat is een coating die zich onderscheidt door zijn lange levensduur en verhoogde sterkte. Het is veilig, milieuvriendelijk. Natuurlijk zijn hoogwaardige houten materialen duur.

Nadelen kunnen optreden als gevolg van negatieve externe invloeden. Als het materiaal echter van hoge kwaliteit is, wordt het gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen vergelijkbare factoren.

species

Moderne fabrikanten creëren voering voor de sauna van verschillende boomsoorten. Het is noodzakelijk om de voor- en nadelen van verschillende houtsoorten in detail te bekijken.

Linden boom

De structuur van dergelijk hout is zacht. Het oppervlak van de linde warmt snel op, maar ze branden niet. Deze boom koelt langzaam af (wat erg belangrijk is in de sauna), omdat het een minimale thermische geleidbaarheid heeft. Het is bestand tegen hoge temperaturen en overmatig vocht.

Wanneer dergelijk hout wordt verwarmd, komt er een geur uit, die helend is. Lipu hoeft niet verder te worden verwerkt. De belangrijkste nadelen van een dergelijke boom zijn de fragiliteit, losheid van de structuur, vrij hoge kosten.

esp

Dergelijk hout is duurzamer.Het wordt gekenmerkt door verhoogde sterkte, lage thermische geleidbaarheid, weerstand tegen bederf. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de esp niet minder esthetisch. Ze stoot geen teer uit. Misschien kunt u slechts één min van dergelijke producten selecteren: een bittere geur.

els

Dergelijke oppervlakken zijn glad, ze hoeven niet verder gepolijst te worden. Er zijn geen knopen aan verbonden. Alder is zeer goed bestand tegen vocht en vervorming. Bij het drogen verandert de grootte van het materiaal niet.

Afwerking kan worden uitgevoerd zonder de hulp van specialisten: het is goed mogelijk om ermee om te gaan. Het nadeel van dergelijk hout is een hoge prijs.

lariks

Deze boom heeft een zeer esthetische uitstraling: hij is net zo aantrekkelijk als een eik. De tekening op de snede van lariks is zeer interessant, ongebruikelijk. In dergelijke materialen zijn er antioxidanten die hun weerstand tegen negatieve externe invloeden verhogen. Lariks is ook vrij duur.

ceder

Canadees of een andere ceder zal het interieur verfijnder maken. De belangrijkste voordelen van ceder - therapeutische geur, lange levensduur, schoonheid van de textuur.Dit hout onderscheidt zich door antibacteriële eigenschappen, weerstand tegen rotten en splijten. De kosten zijn ook behoorlijk hoog.

Andere boomsoorten worden gebruikt om de saunalatten te maken. U kunt bijvoorbeeld Abashi selecteren. Dit materiaal is bijna niet verwarmd, dus onlangs is het vrij vaak gekozen voor het afwerken in sauna's.

Hemlock wordt ook gebruikt. Deze coating zorgt binnenshuis voor een aangenaam conifeeraroma. Uiterlijk hemlock ziet eruit als een eik.

Hoe te kiezen?

Als u de meest geschikte muur voor de sauna kiest, moet u rekening houden met bepaalde aanbevelingen.

Besteed aandacht aan de volgende aspecten.

 • De dikte van de voering mag niet minder zijn dan 1, 25 cm. Anders zal de prestatie van de coating aanzienlijk verslechteren, het zal veel moeilijker zijn om hem te monteren. Het is ook vermeldenswaard dat in de voltooide vorm op het oppervlak te dunne materialen er vrij lelijk uitzien.
 • Besteed aandacht aan de grootte van de spike. De aanbevolen waarde is 0,8 cm, dus de installatie is betrouwbaar. Als de spies te klein blijkt te zijn, zullen er serieuze problemen zijn bij het uitvoeren van de installatiewerkzaamheden.
 • Als er geen groove is, kunt u de toetsen niet gebruiken, omdat ze niets te bevestigen hebben.
 • Badkuipen voor sauna's en sauna's hebben een standaard breedte. Meestal is het 8.8 cm.
 • Je moet overwegen of het gutsen van hoge kwaliteit is. Als het laag is, zal het uiterlijk van het product aanzienlijk verslechteren. Er zijn meer materialen nodig om de basis af te werken.
 • Vochtigheid mag niet te hoog zijn, anders kan het materiaal versplinteren, blauw worden.
 • Op de latten mogen geen knopen zitten (vooral rot).
 • Er mag ook geen kleine hoeveelheid hars op de latten komen, anders kunnen er brandwonden en ademhalingsproblemen optreden.
 • Coatings moeten worden gesorteerd en verpakt. Ze zijn ingedeeld en gericht op bepaalde criteria.
 • Er zijn bepaalde klassen van rijtuigen: C, B, A. De materialen van de hoogste kwaliteit behoren tot klasse A.

Hoe te scheren?

Het afwerken van de sauna met behulp van voering is vrij eenvoudig. Om fouten te voorkomen, moet u bepaalde regels overwegen. U kunt het ene product op het andere installeren met behulp van speciaal daarvoor voorziene gaten en slots.

Eerst moet je zorgen voor het maken van kratten.Gebruik hiervoor de balken van hout. Het oppervlak moet zo glad mogelijk zijn.

Om elementen uit te lijnen, moet u een niveau gebruiken. De panelen kunnen horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd. Dit artikel beschrijft de nieuwste optie.

Bevestig de staven met behulp van schroeven aan het oppervlak. Gebruik een schroevendraaier. Om zo snel mogelijk te werken, kunt u spijkers en een normale hamer gebruiken. De staven worden horizontaal geplaatst. Ze moeten de voering zelf bevestigen.

De methode, die bewezen en oud is, houdt simpelweg in dat de cover midden in de bar wordt genageld. Zorg dat er een afstand van ongeveer 100 cm tussen de staven is, maar deze regel is niet verplicht. U kunt ook borden gebruiken, geen balken.

Het is heel goed als de lambrisering is gemaakt van hetzelfde materiaal als de staven of het bord.

Belangrijke nuances

Begin met het bevestigen van de wandpanelen moet vanuit de hoek zijn. Je kunt klemmen, schroeven en spijkers gebruiken. Nagelnagels moeten enigszins in een houten ondergrond worden begraven: rij zo voorzichtig mogelijk. Anders is het goed mogelijk dat mensen in de sauna deze doppen ophangen.

Als het mogelijk is, is het beter om de claimer te gebruiken. Dergelijke apparaten zijn bestand tegen corrosie. Er zullen geen gaten in de boom zijn. Dit montage-apparaat is erg handig. Het zal absoluut veilig zijn voor mensen in de sauna.

Wanneer u nadenkt over welk bevestigingsmateriaal u moet kiezen, laat u leiden door uw voorkeuren en specifieke situatie. Als het werk zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd, is het beter om de keuze op gewone nagels te stoppen.

Begin bij de hoek en bevestig het eerste bord. Plaats vervolgens een ander element in de groef enzovoort. Maak de hele sauna af.

Het wordt aanbevolen om de dakspaan verticaal te installeren, anders is het heel goed mogelijk dat vocht zich ophoopt in de horizontale sleuven. Door de constante blootstelling van de vloeistof zal de toestand van het houten oppervlak aanzienlijk verslechteren.

Handige aanbevelingen

Het is noodzakelijk om de wandbekleding in de sauna te beschermen tegen directe blootstelling aan vloeistof, zelfs tijdens de afwerking. Breng aan op de coating van lijnolie. Dergelijk materiaal zal een betrouwbare bescherming van een houten oppervlak bieden, zal rotting voorkomen. Gebruik een spons of borstel om vernis aan te brengen.Beide hulpmiddelen zijn even handig: door de juiste optie te kiezen, hoeft u alleen te focussen op hun voorkeuren.

Droogpapier kan worden verwerkt en andere houten oppervlakken die zich in de sauna bevinden. U kunt dus de levensduur van producten aanzienlijk verlengen.

De voering kan worden beschermd met vernis, maar niet iedereen verkiest deze methode. Velen zijn ervan overtuigd dat het tegengaan van de negatieve invloeden van buiten voldoende natuurlijke eigenschappen van het materiaal zijn.

Bij het kiezen van het meest geschikte wandpaneel voor de sauna, is het beter om de voorkeur te geven aan premium coating. Het wordt aanbevolen om te kiezen voor eurolining voor dergelijke gebouwen: het heeft alle positieve eigenschappen van hout, het is eenvoudig te installeren. Bij een coating van slechte kwaliteit zullen er veel knopen zijn. In de sauna of het bad zouden ze niet moeten zijn, anders kan je verbrand raken.

Het is erg belangrijk om voor de opwarming van de sauna te zorgen. Isolatie is geïnstalleerd tussen de balken. Het moet de dikte van het materiaal voor isolatie goed selecteren.

Goed geïnstalleerde isolatie is niet vervormd, hoewel hij vrij strak is.

Het hele proces om de saunagedakspaan af te werken, wordt getoond in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer