Cedar Lining: voors en tegens

Cedar voering is een vrij algemeen materiaal dat wordt gebruikt door vele professionals. Door wanden en gevels met dergelijk materiaal te versieren, kunt u een kamer niet alleen mooi, maar ook milieuvriendelijk maken.

Functies en voordelen

Hoogwaardige bekleding van ceder kan in verschillende gevallen worden gebruikt. In de regel wordt het gebruikt voor het afwerken van sauna's en baden.

Maak het, zoals de naam al aangeeft, van cederhout. Het behoort tot het naaldras. Bomen worden hoog, tot drie meter hoog, en hun leeftijd kan vierhonderd jaar worden. Maar niet iedereen gebruikt alleen hoogwaardig hout om zijn eigen afwerkingsmaterialen te maken.

verschijning

Origineel cederhout heeft veel voordelen.Een van de belangrijkste voordelen is een mooie en verfijnde uitstraling. Natuurlijke ceder voering heeft een zeer interessante textuur, omdat het een fijnkorrelige structuur heeft. Aangenaam tevreden en het feit dat ze veel verschillende tinten heeft waarmee je de kamer in verschillende stijlen kunt indelen.

Het mooiste is de Canadese ceder, die ook bekend staat als rood. Het is waar dat hij in feite gouden honing is. Maar deze schaduw ziet er erg goed uit.

veiligheid

Ook moet worden opgemerkt dat de ceder een milieuvriendelijke boom is, die, onder andere, ook verzadigd is met gezonde oliën. Er kan dus worden beweerd dat het genezende eigenschappen heeft. Om deze reden wordt cederhouten lambrisering gebruikt in sauna's en stoombaden, waardoor de kamer een echte aromatherapiekamer wordt.

Lage thermische geleidbaarheid

Terwijl ik de kamer met wat extra materiaal bedek, wil ik er zeker van zijn dat hij ook de kamer zal verwarmen. Deze taak cedar bekleding omgaat perfect.

Het heeft een lage thermische geleidbaarheid, zodat de wanden erg snel opwarmen en de warmte de ruimte niet verlaat.

sterkte

De voordelen van cederbekleding omvatten ook de hoge sterkte. Dit materiaal is van hoge kwaliteit en is niet vervormd tijdens het werk. Het is eenvoudig te installeren, zelfs door uzelf.

Bestaande soorten

Er zijn verschillende soorten voering. Afhankelijk van tot welke categorie het materiaal behoort, worden ook de kosten bepaald.

hout

De leidende positie op de markt voor bouwmaterialen wordt ingenomen door dit afwerkingsmateriaal. Houtkwaliteit, duurzaam en redelijk betrouwbaar. In de loop van de tijd zullen deze panelen niet barsten en niet barsten. Aangenaam tevreden en dat ze hogere belastingen kunnen weerstaan. Deze categorie omvat Siberische en Altai-ceder.

Elite voering

De meest kwalitatieve, maar tegelijkertijd de duurste is de echte elitevoering. Het wordt alleen geproduceerd door sommige fabrikanten, maar het is aan hen om op te letten als u wilt dat de afwerking echt duurzaam en van hoge kwaliteit is.

Dergelijke panelen zien er nobel en duur uit. Luxe uiterlijk voering krijgt te wijten aan het feit dat het is geïmpregneerd met natuurlijke wax.Dit betekent dat het zelfs niet extra hoeft te worden gekleurd met een laag vernis om de textuur van het materiaal te benadrukken.

Cederpanelen van de eliteklasse variëren in kleuren. Er zijn lichte, bijna gele tinten en donker, bijna kastanjebruin. Voor elke schaduw zijn er connaisseurs.

Euro voering

Dit bord is gemakkelijk herkenbaar qua uiterlijk. Het heeft de diepste groef en dienovereenkomstig een grote spike. Aan de achterkant worden individuele platen aangevuld met speciale groeven die zorgen voor volledige ventilatie, wat betekent dat de panelen niet rotten en hun visuele aantrekkingskracht niet verliezen.

Softline

De volgende optie is lambrisering van softline-klassen. Het heeft een minder brede groef en minder diepe doorn. Tegelijkertijd is het bord zelf breder. Het voordeel van dit afwerkingsmateriaal is dat vanwege de grotere breedte van de planken. Het oppervlak van de muren lijkt vloeiender en gelijkmatiger. Het ziet er aantrekkelijk uit.

kalm

De laatste klasse - "kalm" - onderscheidt zich door de afwezigheid van een plank, die zich meestal aan de achterkant van elke plank bevindt. Als het nodig is dat het helemaal niet opvalt dat de muur is afgezet met gewone voering, dan moet je deze optie kiezenomdat de knooppunten van de afzonderlijke panelen hier praktisch onzichtbaar zijn en alles eruitziet als een gladde en gelijkmatige laag hout.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat de klasse van de voering in de regel ook wordt bepaald door hoe soepel de platen werden gebruikt om de panelen te maken. De aanwezigheid van knopen kan echter ook geen minpuntje worden genoemd, omdat het daarin zit dat er nuttige componenten en harsen zijn die ceder zo veilig en gezond maken.

Kosten van materiaal

Voering wordt als vrij duur afwerkingsmateriaal beschouwd, maar degenen die het in het reparatieproces hebben gebruikt, zijn het erover eens dat de prijs wordt gerechtvaardigd door hoge kwaliteit. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat niet krimpt na verloop van tijd en geen visuele vervorming ondergaat.

Het is vermeldenswaard dat goedkoop geborstelde voering is heel anders in prijs van de topklasse panelen. Voordat u een bepaald afwerkingsmateriaal koopt, moet u weten wat van invloed is op de kosten van de voering.

Allereerst zijn de kosten bepalend voor de klasse. Panelen van maat 15x96 kunnen anders kosten, afhankelijk van welk ceder ondersoorthout werd gebruikt.Altaj ceder is bijvoorbeeld goedkoper en Siberisch is op zijn beurt duurder.

Bepaalt ook de prijs en wie is de fabrikant van de lambrisering.

Wanneer u een geschikt afwerkingsmateriaal kiest, moet u letten op de reputatie van het merk, evenals de feedback van klanten over de producten.

Waar te gebruiken

Cedar voering is een redelijk veelzijdig materiaal dat in verschillende bouwgebieden kan worden gebruikt.

Baden en sauna's

Ceder wordt het meest gebruikt voor het afwerken van sauna's en baden. In dit geval kan het materiaal zijn helende en gezondheidseigenschappen maximaliseren. Houten panelen in het geval van sauna's versieren niet alleen de muren, maar vullen ook de lucht met geurige dampen die de fysieke en mentale toestand van een persoon positief beïnvloeden.

Wanneer het stoombad werkt en de kamer goed is verwarmd, wordt de kamer warm gehouden. De ruimte zelf is gevuld met rijke naaldaroma's, waardoor bezoekers de sfeer van cederbos kunnen voelen.

Kasten en woonkamers

Omdat de bekleding van ceder er duur en esthetisch aantrekkelijk uitziet,het wordt vaak gebruikt voor de decoratie van kamers in een huis of appartement. Luxueuze wanden van rood of bruin hout en versieren de werkruimte en een plek om te ontspannen. Ze zijn perfect te combineren met verschillende soorten textiel en natuurlijke materialen.

gevels

Omdat cederbekleding sterk genoeg en van hoge kwaliteit is, kan deze ook worden gebruikt voor buitendecoratie van gebouwen. De waarheid in dit geval is niet genoeg om erop te vertrouwen dat het materiaal zelf duurzaam is en dat je het moet bedekken met een laag antiseptisch middel of vernis.

Meubelproductie

Het laatste toepassingsgebied is de vervaardiging van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam meubilair. Stoelen, tafels en andere dingen van ceder dienen hun eigenaars meer dan een jaar en vormen een echte decoratie van de werk- of leefruimte.

Samenvattend kan worden opgemerkt dat cederbekleding één van de meest duurzame soorten afwerkingen is. Sommigen vergelijken het in kracht, zelfs met metaal. Tegelijkertijd blijft het uiterlijk van de panelen nobel vanwege de bijzondere textuur van het hout. Dergelijke duidelijke voordelen wegen absoluut op tegen het enkele negatieve - de hoge kosten van het materiaal.

Over welke unieke cederhouten lambrisering, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer