Witte voering in interieurontwerp

Lange tijd werd voering geassocieerd met afwerkingsmaterialen voor sauna's en baden. Momenteel maakt het gebruik van voering in het interieur van het appartement het mogelijk om originele ontwerpoplossingen te creëren, comfort en warmte van een rustiek huis in de stenen steden te brengen.

Typen en functies

Voering is een smalle plank die "doorn-groef" verbindt en is ontworpen voor interieurdecoratie van kamers, inclusief balkons en loggia's. Boord revetted muren en plafond.

Er zijn drie soorten:

 • van een natuurlijke boom - duurder, de kosten zijn rechtstreeks afhankelijk van een klasse (van 0 tot C);
 • van MDF - ook houten, maar, in tegenstelling tot de vorige, gelijmd van chips;
 • plastic - imitatie van hout, kunstmatig materiaal, maar goedkoop en niet bang voor vocht.
Van natuurlijk hout
Van MDF
Van plastic

  Houten voering is een milieuvriendelijk materiaal zonder schadelijke dampen, dient als een extra geluids- en warmte-isolatie. Onder de tekortkomingen: het is bang voor water, onderhevig aan vervorming en rot. Daarom is een aanvullende behandeling met antischimmelmiddelen, stoffen voor vochtbestendigheid en vlamvertragers vereist.

  Kunststof lambrisering is geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.Bijvoorbeeld voor badkamers. Het is goedkoop, gemakkelijk te installeren, verbergt de ruwe afwerking van de muren.

  Gele voering is niet altijd prettig voor het oog. Als u helderdere kleuren wilt, kunt u de platen schilderen. Tegelijkertijd zal de levensduur van het materiaal aanzienlijk toenemen.

  Interieurontwerp

  Witte kleur is universeel. Het is geschikt voor elk interieur, het wordt gecombineerd met verschillende kleuren van het palet, terwijl het zelf veel tinten kan hebben (gekookt, crème, ivoor en andere). Voor kamers met ramen op het noorden is het beter om een ​​warme schaduw te kiezen, naar het zuiden - koud.

  Herschilderd wit hout ziet er mooi en fris uit. De witte kleur zelf maakt de ruimte helderder, lichter, visueel ruimer. Perfect voor het interieur van kleine en donkere gebieden.Glanzende voering geeft hetzelfde effect als het spiegeloppervlak. Het vergroot de ruimte of trekt het eruit als je het plafond beschildert.

  Door middel van voering is het mogelijk om elke kamer te corrigeren.

  • De verticale opstelling van de afwerking trekt, visueel afstand van het plafond.
  • De horizontale lay-out wordt groter, de kamer lijkt langer. Diagonal - een originele, maar zorgvuldige installatie-oplossing. Zo'n muur trekt onmiddellijk de aandacht. U kunt deze methode toepassen op zoneringsruimte.

  Witte voering is geweldig voor het afwerken van de slaapkamer. Met milieuvriendelijk materiaal kunt u een gezellige hoek van het landgoed, het Amerikaanse land of de Franse Provence creëren, afhankelijk van de extra decoratieve elementen.

  De witte kleur is kalm, het zal het zenuwstelsel niet belasten, het zal je toestaan ​​te ontspannen en je af te stemmen op rust.

  Welke verf om te kiezen?

  Als u de textuur van hout wilt behouden, verwerft u speciale doorschijnende verven. Sommige geven de nodige schaduw, waardoor het houtachtige patroon er doorheen schijnt.

  De volgende verven worden gebruikt voor het schilderen op hout:

  • water emulsie;
  • acryl;
  • olie;
  • akvalak.

  Op water gebaseerde composities worden gekenmerkt door lage prestatie-eigenschappen, maar milieuvriendelijk. Dankzij de lage prijs en het brede palet is er veel vraag naar.

  Acrylverf bevindt zich ook in het goedkope prijssegment. Ze zijn milieuvriendelijk, verspreiden zich niet, maar hebben een slechte doorlatendheid. Na verloop van tijd kan de verf zwellen en soms afbladderen.

  Olieverf drogen veel sneller, houden het goed, maar vervagen na verloop van tijd. Totdat het uitdroogt, ademt deze verf een vreselijke geur uit die kan worden vergiftigd.

  Water emulsie verf
  Acrylverf
  Vette verf

  Aqualak combineert alle positieve aspecten van deze kleuren. Ze zijn duurzaam, droog snel, er zijn geen giftige dampen van. Tegelijkertijd hebben ze een unieke functie - stoten vuil af. Een geweldige optie voor lichte muren.

  Aqualux is geweldig voor het schilderen van houten plafond. Maar met alle voordelen hebben ze één nadeel - de hoge prijs.

  Akvalak
  Aqualak aan de boom

  Schilderij van voering in witte kleur

  Niet iedereen koopt een afgewerkte witte lambrisering. Je kunt het zelf schilderen, terwijl je de juiste schaduw kiest.Alle werken bestaan ​​uit houtbewerking en direct schilderen.

  De panelen moeten op gebreken worden gecontroleerd. Alle onregelmatigheden en vuile scheidingen worden geschuurd met grof schuurpapier. Uitgraving stopverf. Een zachte plastic spatel is geselecteerd voor gebruik.

  Hout zelf is een zacht materiaal, dus een harde spatel kan het beschadigen en krassen achterlaten.

  Dan is het nodig om het oppervlak te ontvetten. Veeg de platen hiervoor schoon met 3% soda-oplossing. Indien nodig, kunt u bedekken met een laag antiseptische en andere impregnaties. Bovendien kunt u de boom lichter maken met een vlek.

  Voor het schilderen moet de wandbekleding worden behandeld met een primer. Bijvoorbeeld lijnzaadolie, maar het droogt voor een lange tijd. In principe is elke primer voor hout geschikt.

  In het geval dat de planken eerder werden geverfd, kan een nieuwe laag alleen worden aangebracht als er geen afbladdering en afschilfering is. Anders moet je alles opschonen. Hierna moet worden verwerkt met soda en primer.

  Verf de lambrisering moet geleidelijk van boven naar beneden en alleen in een richting. Het wordt aanbevolen om alleen de punt van de borstel in de verf te dopen, en de roller moet niet veel bevochtigd worden.

  Om vegen en ruwe strepen te voorkomen, is het belangrijk om de compositie in een dunne laag aan te brengen en niet tweemaal boven het geschilderde gebied te houden. Voor een meer verzadigde kleur worden 2-3 lagen aangebracht, elke nieuwe na de vorige is volledig droog.

  Als u de technologie volgt, wordt de voering precies geverfd. Het is belangrijk om te onthouden om andere oppervlakken te beschermen tegen verf. Hiervoor is het beter om plakband, tape of krantenpapier te gebruiken.

  Hoe je voering verf, kijk in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer