Euro-voering van dennen: de voor- en nadelen

Van de grote verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen, die qua uiterlijk, sterkte en duurzaamheid verschillen, is vooral de houten voering (eurolining) van groot belang. Het is gemaakt van verschillende soorten hout. Productiebedrijven gebruiken zowel naaldhout als hardhout. Op een hoog niveau waardeerden kopers het materiaal van dennen. Dit afwerkingsmateriaal heeft een aantal belangrijke voordelen, waardoor het een leider werd.

  Speciale functies

  Voering gemaakt van grenen wordt geproduceerd uit een groot, massief en dicht bord. Het is gemaakt volgens een fabrieksmethode. In productcatalogi vindt u verschillende soorten die niet alleen qua grootte verschillen, maar ook qua kwaliteit en classificatie.

   Voordelen van zachthout

   Experts en gewone gebruikers hebben een aantal kenmerken samengesteld van de grondstoffen die worden gebruikt voor de vervaardiging van afwerkingsmaterialen. Het eerste ding om op te merken is licht van gewicht, in vergelijking met andere rassen. Bovendien heeft het materiaal de sterkte, dichtheid en betrouwbaarheid voor constante belastingen en mechanische schade. Het afwerken van de grondstoffen heeft geen nadelige invloed op het roosterontwerp, wat een zware druk veroorzaakt.

   De natuurlijke vochtigheid van dennen is laag, als we dit cijfer vergelijken met hardhout. Materiaal voor voorbereiding leert snel, wat de kosten van verwerking en productie vermindert. Het resultaat is de beste prijs die beschikbaar is voor veel kopers.

    Een ander onderscheidend kenmerk is een lange levensduur. Een groot volume hars is geconcentreerd in de den. Deze ingrediënten worden gebruikt als conserveringsmiddelen. Ze geven de finishing-materiaal duurzaamheid. De aan iedereen bekende spar heeft bijna dezelfde eigenschappen. Maar de kosten van bekleding van vurenhout onder dennenproducten door de toewijzing van hars.

    De dennenboom heeft een aantrekkelijke kleur met een expressief gouden patroon. De tekening is zeer origineel en interessant.Door middel van afwerkingsmateriaal is het mogelijk om een ​​origineel decor te organiseren.

    waardigheid

    Natuurlijke naaldhoutversiering heeft voordelen, die moeten worden beoordeeld voordat het product wordt gekocht.

     verschijning

     Natuurlijk natuurlijk materiaal is altijd populair vanwege het uiterlijk. Hout wordt geassocieerd met huis warmte, gezelligheid en comfort. Veel kopers worden aangetrokken door de originele tekening op de planken. Dergelijk materiaal combineert expressiviteit, verfijning en een zekere eenvoud.

      duurzaamheid

      Voering is praktisch en een lange levensduur, zelfs zonder rekening te houden met de aanvullende verwerking van beschermende en antiseptische mengsels. Een hoogwaardige afwerking behoudt de schoonheid en vorm nog vele jaren na de installatie.

       gewicht

       Het specifieke gewicht maakt het installatieproces eenvoudiger, gemakkelijker en handiger. Hetzelfde geldt voor demontage.

        Prijs en bereik

        Ondanks het feit dat natuurlijk hout wordt gebruikt in de productie, is de prijs van een dergelijke afwerking betaalbaar. Dankzij de populariteit vindt u de lambrisering in elke bouwmarkt. Een ruime keuze zal voldoen aan de meest veeleisende klanten.Het assortiment helpt om een ​​verscheidenheid aan ontwerpideeën in de praktijk te brengen.

         Deskundigen merken op dat de installatie van de platen onafhankelijk kan worden uitgevoerd vanwege bepaalde voordelen die hierboven zijn genoemd. Bijkomende dure apparatuur voor de overdracht en het transport van voering in het proces is niet nodig.

         veiligheid

         Het materiaal is natuurlijk en milieuvriendelijk. Het product is volkomen veilig voor de gezondheid, zelfs als het gaat om allergieën, kinderen en dieren.

          tekortkomingen

          Experts en gewone kopers hebben geen significante tekortkomingen van deze afwerkingsoptie gevonden. Alle nadelen houden uitsluitend verband met de kenmerken van de boom, zoals branden en de noodzaak om de negatieve effecten van vocht, schimmels en schimmels te verwerken.

           types

           Afhankelijk van de kwaliteit zijn er 4 soorten voering.

           • "Extra". Dit is de hoogste klasse afwerkingsmateriaal. In overeenstemming met vastgestelde normen, moeten alle planken glad zijn en vrij van gebreken, zoals knopen, scheuren, stoten, inkepingen, spanen, enzovoort.
           • Klasse A. De tweede classificatie van kwaliteit. De aanwezigheid van het kerndeel is toegestaan, evenals kleine scheuren, groeven en enkele knopen.Steekzakken zijn mogelijk.
           • Klasse B. De maximale grootte van de toegestane knopen is maximaal 2 centimeter. De grootte van de harszakken - 3u50 millimeter. Scheuren - van 1 tot 50 millimeter.
           • Klasse C. Planken van deze klasse worden zelden gebruikt voor het bekleden van woongebouwen. In dit geval, op de planken kun je knopen vinden, waarvan de grootte 2,5 centimeter bereikt. Er zijn ook niet-doorlopende scheuren, waarvan de lengte 5% van de lengte van het canvas bereikt.

           Eerste leerjaar geproduceerd door de methode van splitsing. Meesters nemen hun toevlucht tot deze techniek vanwege het feit dat een vlakke en perfect vlakke rail niet uit een matrix van het vaste type kan worden gesneden. De afmetingen van platen kunnen verschillen.

           types

           Er zijn veel verschillende configuraties, laten we stilstaan ​​bij de meest populaire.

           • Een kwart. Dit type wordt ook standaard genoemd. Dit is de meest populaire en betaalbare optie. Het eenvoudigste type is een geschaafd bord met afschuiningen dat van de langszijde kan worden verwijderd. Het materiaal is praktisch en gemakkelijk te gebruiken. In de productie van toepassing niet gedroogd hout. Meestal wordt het materiaal gebruikt voor technische doeleinden.
           • "Doorn in de groef." De tweede variëteit heeft spike-to-groove verbindingen.Pine-bekleding van dit type heeft een lichte uitsparing. Dit wordt gedaan voor een speciaal effect - er stroomt water naar beneden bij het installeren van een verticaal type. Het vochtgehalte van het materiaal is van 12 tot 16%. De maximale dikte van een enkel bord is 16 millimeter. Behandel het product met een schaafmachine.
           • Gesplitste voering. Droog afwerkingsmateriaal, afschuiningen vanaf de langszijde. Dit type is breder dan standaardafmetingen. De maximale breedte is maximaal 145 millimeter, terwijl het optimale cijfer 90 millimeter is. Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijke voering te gebruiken bij het decoreren van het plafond.

           Hoe te kiezen voor afwerking van de voering van de nodige kwaliteit en de grootte, wordt verteld in video.

           Comments
           auteur
           Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

           Inkomhal

           Woonkamer

           slaapkamer