Hoe een Euro-race kiezen?

 Hoe een Euro-race kiezen?

Voering - een milieuvriendelijk materiaal voor decoratie, gemaakt van verschillende soorten natuurlijk hout. Met de juiste zorg, namelijk: tijdige lakken of schilderen, kan dit materiaal gemiddeld 15-20 jaar dienen.

Wat is het?

Gelijmde voering kreeg zijn naam vanwege het aanvankelijke toepassingsgebied: het afwerken van treinstellen. Aanvankelijk waren het dunne houten latten, maar tegenwoordig is elke rail uitgerust met een speciaal slot voor eenvoudige installatie. De boom wordt nog steeds beschouwd als een populair materiaal in de bouwsector - het kan worden gevonden in de inrichting van gebouwen, zowel extern als intern, evenals in de constructie van huizen en alle structuren.Een van de belangrijkste voordelen van hout is het vermogen om vocht te accumuleren en te verdampen, waardoor grafieken van temperatuur en vochtigheid tegelijkertijd zachter worden.

Voering, als materiaal voor decoratie, heeft veel voordelen:

 • gemakkelijke installatie dankzij een goed doordacht systeem van bevestigingen en verbinding van onderdelen met elkaar;
 • een grote selectie van kleuren, maten en materialen waaruit het paneel zelf is gemaakt;
 • lichtgewicht;
 • breed toepassingsgebied;
 • democratische waarde.

making

De productie van voering is verdeeld in fasen en begint met het vrijgeven van scherpe randen. Met behulp van een zagerij worden de nodige spaties gesneden, die overeenkomen met exact de opgegeven parameters en afmetingen, met behulp van het materiaal van de beste zuiverheid: tussen de schors en de kern van de boomstam. De volgende stap is drogen - de nauwkeurigheid van de geometrische afmetingen van het materiaal en de stabiliteit ervan hangen ervan af. Tijdens het drogen worden alle micro-organismen vernietigd, zowel binnen als op het oppervlak van hout, wordt overtollig vocht verwijderd, wat het gewicht van het materiaal vermindert en de verdere verwerking ervan vereenvoudigt.

De laatste fase is de laatste verwerking van de voorkant en afkanten, waarna een perfect glad en gelijkmatig bord wordt verkregen. Sommige gewetenloze fabrikanten verwaarlozen dit stadium vaak, niet lastig gevallen met hoogwaardig polijsten en het verwijderen van knopen die eruit kunnen vallen. Ook oneerlijke fabrikanten drogen vaak het bord niet op, waardoor de koper enorme problemen heeft: voering begint de geometrie te veranderen, buigen, respectievelijk verder gebruik is niet mogelijk.

Typen en kenmerken

Voering kan zo klassiek zijn, gemaakt van hout en gemaakt van materialen van een heel andere klasse, zoals plastic of MDF. Kunststof voering. Het type afwerking dat bij dit materiaal wordt gebruikt, wordt ook paneelbekleding genoemd. Dit type afwerkmateriaal is extreem goed bestand tegen vocht, zeer licht in vergelijking met analogen en verliest niet zijn uiterlijk onder invloed van zonlicht, maar door de effecten van lage temperaturen wordt het vaak broos en wordt het extreem gemakkelijk om het paneel te beschadigen.

Kunststof panelen zijn ongeveer 2-3 keer breder dan de gewone houten versie. Het vereenvoudigt de installatie door de mogelijkheid om zowel de interne als de externe hoeken te buigen - u hoeft slechts een kleine hoeveelheid verstijvingen uit het paneel te snijden en deze te verwarmen.Bovendien kan een dergelijk materiaal elk patroon hebben, zoals een gestileerd hout, of elk patroon of zelfs een geheel beeld dat uit de panelen zal worden gevouwen.

Maar desalniettemin moet eraan worden herinnerd dat plastic geen milieuvriendelijk materiaal is, dus u moet zorgvuldig panelen van hoge kwaliteit selecteren zodat ze geen schadelijke stoffen in de lucht verspreiden.

Voering van MDF. MDF-panelen zijn een absoluut milieuvriendelijk en schoon afwerkingsmateriaal, wat een goede concurrentie is voor plastic panelen of klassieke houten panelen.

MDF-panelen geproduceerd door op te drukken kleine en droge houtspaanders onder hoge temperatuur, met behulp van hoge druk te vormen. Het materiaal is gebonden door de vrijlating van een natuurlijke substantie die aanwezig is in hout - lignine. Hierdoor is MDF een absoluut veilig materiaal dat geen schadelijke stoffen afgeeft, omdat bij de productie geen epoxyharsen worden gebruikt.

Uit de kenmerken van dit type product moet een verscheidenheid aan patronen en stileringen voor verschillende materialen worden opgemerkt.

Voering van hout - het meest voorkomende type afwerkingsmateriaal.Zij was de allereerste die op de markt kwam voor het bouwen van producten.

Houten voering heeft vele stijlen van ontwerp, maar qua uiterlijk kan het worden verdeeld in twee typen:

 • met een plat voorpaneel;
 • met een afgerond voorpaneel dat de structuur van het hout nabootst.

Houtsoorten:

 • Aspen - licht, hard hout, niet vatbaar voor scheuren, heeft een klein gewicht.
 • Grenen - hout met gemiddelde sterkte, vrij zwaar, geelachtig en soms rood. Na verloop van tijd een beetje donkerder. Bij de verwerking met gespecialiseerde middelen is voering van een den perfect bestand tegen schimmels en schimmels, evenals tegen insecten.
 • Lariks - massief hout, verandert praktisch niet van formaat onder invloed van externe factoren, kleuren kunnen variëren: van lichtgeel tot roodbruin.
 • Ceder is zeer duurzaam en duur hout. Het heeft een aangenaam aroma en nuttige harsen, die heilzame eigenschappen hebben.
 • Vuren - lichtgeel hout, vergelijkbaar met dennen, maar minder gebruikelijk.
esp
Pijnboom
lariks
ceder
net

Voor- en nadelen van het materiaal

De beste eigenschappen behoren clapboard van lariks, grenen, evenals ceder, spar en esp. Voering, gemaakt van naaldhout, wordt gebruikt voor alle soorten afwerkingen: zowel extern als intern. Het materiaal is echter gemaakt van hardhout, alleen geschikt voor installatie binnen, omdat het geen vocht verdraagt.

Naaldbossen bevatten altijd grote hoeveelheden natuurlijke harsen en oliën., waardoor ze bij hoge luchtvochtigheid kunnen worden gebruikt en bestand zijn tegen schimmelvorming. Dit materiaal is geschikt voor binnenhuisdecoratie, maar het kan niet worden gebruikt voor het bekleden van sauna's en baden - vanwege de hoge temperaturen wordt hars vrijgegeven, zodat het materiaal is bedekt met een kleverige laag en het zelfs in brand kan vliegen. Daarom moeten de planken voordat ze met een naaldspaan in een sauna of een bad worden bedekt, van teer worden bevrijd - dit is het geval in sommige Europese landen.

Hardhout, zoals linden, elzen, eiken of essen, heeft een kortere levensduur, maar bevat geen groot aantal harsen en daarom worden ze niet uitgestoten, wat de reden is dat het in baden en sauna's kan worden gebruikt.Hardhouten voering vereist regelmatige en tijdige verwerking, anders verliest het oppervlak zijn eigen uiterlijk en wordt het zwart. Hieraan moet worden toegevoegd dat u voor baden en sauna's hout alleen met een kleine dichtheid kunt gebruiken, omdat het minder warmte afgeeft en daarom opwarmt.

Voering wordt verkocht in verpakkingen van 1 m2. Meestal wordt er een metalen net omheen gewikkeld.

afmeting

Opgemerkt moet worden dat eurolining en gewone voering verschillende groottes hebben, die vaak worden aangegeven in tabellen op de websites van fabrikanten. De afmetingen van de normale voering worden rechtstreeks door de fabrikant van het materiaal ingesteld, maar er zijn de meest populaire, die de standaardparameters zijn geworden.

De afmetingen van houten voering kunnen sterk variëren:

 • dikte - van 12 tot 40 mm;
 • breedte - van 76 tot 200 mm;
 • plaatlengte - van 20 cm tot 600 cm;
 • spike hoogte - 4-5 mm.

Afmetingen voor eurolining

Meer gestandaardiseerde parameters zijn inherent aan eurolining:

 • dikte - 13, 16, 19 mm;
 • breedte - 80, 100, 110, 120 mm;
 • plaatlengte - 50 - 600 cm;
 • spike hoogte - 8-9 mm.

  Mogelijke fouten:

  • dikte - tot 1 mm;
  • breedte - tot 1 mm;
  • lengte - tot 5 mm;
  • spike hoogte - tot 0,5 mm.

  Het moet worden vermeld dat de korte planken voering een veel lagere prijs hebben.Dit komt door het feit dat de details van kleine lengte vaak restjes zijn van de uiteindelijke verwerking van lange platen. De reden is dat op de lange delen in het proces van de eindverwerking, u dode knooppunten kunt zien die moeten worden verwijderd, omdat ze tijdens het gebruik kunnen uitvallen - dit bespaart de kwaliteit van de voering.

  Wat zijn de verschillen tussen rassen?

  In de decoratie die wordt gebruikt in verschillende soorten voering. Hieronder volgt een beschrijving van elke klasse.

  Er zijn 4 klassen:

  • klasse "Extra";
  • klasse A;
  • klasse B;
  • klasse C.

  In categorie "Extra" komt in de lichtkleur van het bord met de volledige afwezigheid van knopen. Het bord in deze klasse is volledig vrij van scheuren, spaanders en andere defecten. Het vochtgehalte van dit type product mag niet hoger zijn dan of lager zijn dan de standaardwaarden met 12-14%. Klasse "Extra" betekent de hoogste kwaliteit van het materiaal - het kan gemakkelijk worden gebruikt om woonruimtes te voltooien. De platen worden uiterst zorgvuldig verwerkt en hebben een aangename uitstraling zonder gebreken.

  de klasse "A" omvat lichtgekleurde platen, op het oppervlak waarvan knopen in kleine hoeveelheden aanwezig kunnen zijn, harspercelen, scheuren en schilfers.Hun aanwezigheid heeft echter geen significant effect op de sterkte van het bord. Het vochtgehalte van het materiaal mag 12-14% procent niet overschrijden of onder de standaardwaarden liggen. Ook geschikt voor binnenhuisinrichting.

  de klasse "B" platen van donkere kleur komen binnen, wat vaak de aanwezigheid van knopen, spaanders, scheuren en andere defecten kenmerkt. Maar tegelijkertijd moet hun aantal niet meer dan 20% zijn. De afmetingen van de harspercelen mogen niet groter zijn dan 15 cm. Het vochtgehalte van het materiaal in deze klasse moet ook binnen de standaardwaarden liggen met een afwijking van maximaal 12-14%.

  de klasse "C" de boards met de laagste kwaliteit van verschillende kleuren komen binnen. Defecten kunnen tot 30% van het totale bordoppervlak beslaan. Het materiaal van deze klasse is zonder afwerking, dus de installatie binnenshuis is ongewenst. Dit type voering wordt gebruikt voor buitendecoratie.

  Typen voeringprofielen

  Het moet worden vermeld dat alleen houten voering een divers aantal profielen bezit - de andere typen zijn gemaakt in een standaardprofiel.

  Profieltype "Standaard". De voorkant van het bord is plat en de randen zijn afgeschuind in een hoek van ongeveer 30 graden. De randen van het bord hebben speciale groeven en uitsteeksels van het type "doorn-groef" voor een betrouwbare verbinding met elkaar.Tegelijkertijd wordt de hoogte van de spijker iets minder gemaakt dan de diepte van de groef, om thermische uitzetting te compenseren en productiefouten in aanmerking te nemen, evenals de mogelijkheid te bieden om planken van verschillende partijen samen te bevestigen.

  Profieltype "Kalm". Dit soort houten lambrisering verschilt alleen van de klassieker door de afgeronde hoeken van de planken. De rest van het product is volledig vergelijkbaar met de standaardversie, maar het ziet er beter uit dan de klassieke voering met zijn scherpe randen.

  Profieltype 'Amerikaans'. Het profiel van dit type heeft een voorste deel met afgeschuinde randen, waardoor het installatie-effect van legplanken overlapt.

  Voering. In tegenstelling tot de gebruikelijke, bekende voering heeft "euro" een dikkere spike, wat een grotere betrouwbaarheid en duurzaamheid van de afwerking tijdens bedrijf garandeert. Bovendien vormt Euro-lining na de installatie een solide patroon en niet chaotisch, zoals het geval is met de klassieke versie. Dit materiaal is vrij eenvoudig te plaatsen en kan indien nodig met acrylverf worden geverfd.

  Dit materiaal is vervaardigd volgens de Europese DIN-norm. Europese norm verplicht de fabrikant zich te houden aan extreem strenge eisennaar het vocht en de kwaliteit van hout, de geometrie van het bord en de grondigheid van het uiteindelijke polijsten en verwerken. Ook hebben eurolining platen twee groeven of groeven aan de achterkant, die dienen om condensaat af te voeren en de ruimte tussen de huid en de muur te ventileren. Dit beschermt zowel het bord als de krat met isolatie tegen verval en het uiterlijk van schimmels of schimmels als gevolg.

  Ook helpen deze groeven de platen enigszins om bestand te zijn tegen thermische uitzetting en veranderingen in de geometrie van het materiaal als gevolg van vochtdalingen.

  Tips om te kiezen

  Voordat u een product kiest, moet u allereerst het materiaal voor de bekleding bepalen. Houtbekleding heeft zichzelf lang in de markt gevestigd als een betaalbaar en betrouwbaar materiaal voor binnenhuisinrichting. Van de positieve eigenschappen van hout is het vermeldenswaard de goede geluids- en warmte-isolatie, evenals het gemak van het werken met het product zelf. Houten lambrisering heeft een breed scala aan toepassingen: het omhult baden en woonkamers zowel binnen als buiten.

  Voering van hout kan worden gemaakt van verschillende houtsoortendaarom hebben ze allemaal een scheiding door eigenschappen.Bij het kiezen van houten lambrisering dient alleen aandacht te worden besteed aan Euro-lining. Het belangrijkste verschil is kwaliteit. Een dikkere vergrendeling, hoge eisen aan hout en het vochtgehalte ervan, evenals oppervlaktebehandeling, maken eurolining onvergelijkbaar in kwaliteit met de gebruikelijke optie. Als u echter het budget wilt besparen, is klassieke voering ook een goede optie. Maar men moet de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden bij het kiezen van een materiaal, en voorbereid zijn op problemen in de vorm van een slecht verbonden kasteel, een ruw oppervlak, uitvallende knopen en mogelijke scheuren indien geïnstalleerd in een vochtige ruimte.

  De houten lambrisering moet met behulp van klemmen worden bevestigd. Kleimer is een beugel die met spijkers of schroeven aan de kist wordt bevestigd en de voeringvergrendeling tegen de basis drukt, maar deze niet stevig op het bord is bevestigd. Hierdoor kan de wandbekleding de afmetingen veranderen zonder problemen als gevolg van thermische uitzetting en vochtigheid en om verticaal te bewegen, wat een betrouwbare bevestiging en de afwezigheid van toekomstige scheuren of vreemde geluiden garandeert.

  Afzonderlijk is het vermeldenswaard de omvang van de voering, zoals de decoratie van baden en sauna's.Zachthout voering wordt zelden gebruikt in baden, omdat het harsen kan afgeven, maar het helpt het om agressieve condities te weerstaan, zoals temperatuur- en vochtdalingen, evenals schimmels en micro-organismen. In sauna's en baden worden elzen- of kalkvoeringen het vaakst gebruikt - dergelijk hout produceert helemaal geen hars. Hardhouten voering heeft een kortere levensduur door de poreuze structuur van het materiaal, maar door dezelfde porositeit is dit hout bestand tegen hoge temperaturen.

  Plastic panelen zijn nog niet zo lang geleden op de markt verschenenmaar kreeg een goede reputatie. Ze zijn niet geschikt voor buitendecoratie, maar zijn ideaal voor het maken van loggia's en badkamers of douches. Omdat het plastic niet gevoelig is voor water, zijn de panelen bestand tegen elke vochtigheid en zijn ze ook ongevoelig voor zonlicht. In tegenstelling tot hout kan kunststof lambrisering elk patroon of patroon hebben dat hout of steen herhaalt. Hij moet alleen oppassen voor panelen van slechte kwaliteit, die bij de geringste temperatuurdaling uiterst breekbaar worden omdat de fabrikant de kwaliteit van kunststof bespaart.

  MDF-voering is gelamineerd, gefineerd en geverfd. Gelamineerde opties zijn bedekt met PVC-folie, hebben een lagere prijs en zijn slijtvaster dan gefineerd, die zijn bedekt met fineer van premium hout. Geschilderde panelen hebben, zoals de naam al aangeeft, een uniforme kleur. Over het algemeen is dit een goed alternatief voor de vorige opties. MDF-wandpanelen hebben alle voordelen van een houten versie en worden in een groot aantal kleuren geproduceerd. Zo'n alternatief is geschikt voor het hele appartement - het kan zowel in de keuken als in de gang worden gebruikt, door het tegen de muren of het plafond aan te brengen.

  Let op de kwaliteit van het materiaal wanneer het wordt geselecteerd: het oppervlak van het product moet glad en glad zijn, uniform van kleur, zonder bruin worden en scheuren. Je moet de tentoonstellingsmonsters niet vertrouwen, omdat het monster van een andere partij is, of de lambrisering kan worden opgeslagen in onverwarmde en natte ruimtes. Helaas is het onmogelijk om precies de kwaliteit van de opslag van het materiaal te weten, daarom kunt u als optie een of twee pakketten materiaal kopen en kijken wat er gebeurt op de installatielocatie.

  zorg

  Voering vereist praktisch geen verzorging - het volstaat er gewoon op te letten tijdens de installatie: als het materiaal dat wordt gebruikt voor de bekledingproductie hout is, dan moet het worden bekleed met vernis of verf. Voering van andere typen vereist dergelijke manipulaties niet.

  Het is belangrijk om te weten dat het niet nodig is om de houten panelen onnodig nat te maken tijdens het schoonmaken of schoonmaken - de boom absorbeert gemakkelijk vocht. Gebruik in geen geval schurende materialen om de panelen te reinigen - dit kan het ontwerp beschadigen.

  Mooie voorbeelden van afwerkingen

        Buitendecoratie van het gebouw met houten dakspaan met een profiel van "American" ziet er stijlvol en mooi uit.

        Het afwerken van de sauna met lindebekledingen is een dure fineeroptie die de gasten onmiddellijk de status van de eigenaar van de kamer zal aangeven.

        De inrichting van de kamer met kunststof PVC-panelen in het interieur ziet er zeer stijlvol uit en benadrukt het basisontwerp van de kamer. In combinatie met witte kleur kan deze situatie nog aantrekkelijker worden.

        Over welke fouten bij het kiezen van eurolining moeten worden vermeden, leert u van de volgende video.

        Comments
         auteur
        Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

        Inkomhal

        Woonkamer

        slaapkamer