Voering vastmaken aan Klyymery: subtiliteiten van de installatie

 Voering vastmaken aan Klyymery: subtiliteiten van de installatie

Schede van interne en externe oppervlakken in de kamerklap gebruikt voor een lange tijd en verliest niet zijn populariteit. Decoratieve planken worden gebruikt voor het afwerken van baden, sauna's, terrassen en terrassen, prieeltjes en balkons, kamers in landhuizen, zelfs bijgebouwen en garages. De uitvinding van klemmen vergemakkelijkte in grote mate de installatie van wandpanelen.

Wat is het?

Zeathe de kamerkwaliteitsborden voor schoonheid, bruikbaarheid en milieuvriendelijkheid. Meer recentelijk werd alles dat van hout was gemaakt eenvoudig aan de oppervlakken genageld of met schroeven vastgezet. Maar vooruitgang staat niet stil.Er was een speciaal apparaat, vergelijkbaar met de beugel met een haak en gaten, om het installatieproces te verbeteren en te vergemakkelijken - Klyaymer. Nagels en andere hardware zijn ook betrokken, maar voor andere functies.

Voors en tegens

Toepassing klyaymerov heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van spijkers en schroeven.

 • Het proces van het bedekken van duigvlakken wordt gekenmerkt door eenvoud en eenvoud. Zelfs een onvoorbereide meester zal het kunnen doen als hij alles correct berekent en markeert. Het is ook mogelijk om de voering zonder problemen te demonteren.
 • Klyymery zijn gemonteerd op de basis, en niet op de voering, dus hardware kan niet bijdragen aan de vorming van schade, scheuren en andere defecten op het oppervlak van de plaat. Dit zorgt voor een lange levensduur, minder kans op rotting van de huid en verlies van mooi uiterlijk.
 • Visuele integriteit van het ontwerp. Zichtbare elementen van bevestigingsmiddelen kunnen het uniforme uiterlijk van de binnenstructuur bederven. Klyaymery zijn onmerkbaar geïnstalleerd, dus de planken passen precies op elkaar, zonder gleuven en druppels te vormen.
 • Het is niet nodig speciale gereedschappen te kopen voor installatie.Al het werk wordt gedaan met een hamer of een schroevendraaier.
 • Klyymery biedt betrouwbaarheid en duurzaamheid van het ontwerp, ook omdat ze van metaal zijn gemaakt.
 • Extra bescherming tegen vervorming.

Zoals elke andere bouwwijze, heeft het monteren van een decoratieve plaat op de klyimery enkele nadelen. De belangrijkste hiervan zijn de kosten van de producten. Kwaliteitsbraces kunnen de waardering van uw afwerkingen aanzienlijk beïnvloeden. Hoewel het bespaart, is het mogelijk om de operationele eigenschappen van de omhulde laag te verminderen, dus dit defect wordt volledig gedekt door alle voordelen van deze hardware.

types

Bij de aankoop van klyaymerov moet er rekening mee worden gehouden dat er verschillende maten zijn. De verschillen tussen hen bestaan ​​in het doel - verschillende soorten voering verschillen in dikte.

Te koop meestal de volgende variëteiten:

 • No1 wordt gebruikt voor vinyl lambrisering en wandpanelen;
 • Met No2 kunt u vinyl wandpanelen en MDF-panelen eenvoudig bevestigen;
No1
No2
 • No3. Dit type Klaimer is geschikt voor het monteren van meer dichte eurolining- en spaanplaatpanelen;
 • No4 wordt voornamelijk gepresenteerd voor Euromasking;
 • No5 is een veel gebruikte bevestiger voor een decoratief bord gemaakt van espen en limoen;
 • No6 is geschikt voor het monteren van een blokhuis.
No3
No4, No5, No6

Montage technologie

Allereerst moet u beslissen over de tool en het aantal verbruiksartikelen.

Voor de uitvoering van het werk is vereist:

 • square;
 • gebouwniveau of zinklood;
 • meetlint;
 • schroevendraaier of gewone schroevendraaier;
 • hamer.

Om te berekenen hoeveel kikkers u moet kopen, moet u het geschatte verbruik van producten per vierkante meter afwerking kennen. Gebruik meestal 20 klyimernyh-nietjes. Ze zijn verpakt in 100 of 200 stuks in één doos.

Daarom, als u een kamer van 40 vierkante meter wilt scheren. m, de berekening ziet er als volgt uit: 20 × 40 = 800 producten of 4 pakketten van tweehonderd stuks.

Kratten monteren

Draaien is een noodzakelijk element voor interieurdecoratie met behulp van duig. Het lost twee grote problemen op die zich voordoen tijdens het herstelproces.

 • Nivelleert het oppervlak van de basis om het uiterlijk van de muur of het plafond te verbeteren. Muren, met name beton of baksteen, zijn zelden 100% vlak. Er zijn druppels, kromming, verschillende inkepingen en uitstulpingen. Het gebruik van het frame stelt u in staat om de muur waterpas te zetten zonder extra tijd te besteden aan gips, stopverf en andere materialen.
 • Voering is bevestigd aan de framestaven. De verbinding is veel veiliger en sneller uit te voeren op een houten oppervlak dan op andere soorten bases.
 • Bij het installeren van de wandbekleding op de kist, is er een ruimte tussen de basis en decoratieve platen, die het luchten mogelijk maakt en niet de vorming van de effecten van vocht en vocht - voor verschillende micro-organismen.

Bij het rangschikken van het raamwerk moet u op een paar punten letten, zodat de reparatie lang zal duren.

 • Om de wandpanelen gelijkmatig over de hele omtrek van de ruimte te kunnen installeren, is het noodzakelijk om het installatieproces constant te volgen met behulp van het gebouwniveau. Anders kan de kromming zichtbaar worden voor het oog en de volledige indruk van de afwerking bederven.
 • Zodat de planken stevig en betrouwbaar vastzitten, niet buigen, vervormen onder invloed van de omgeving en na verloop van tijd is het beter om kiststaven te installeren op een afstand van niet meer dan 60 cm van elkaar.
 • Het frame is op speciale metalen profielen aan de voet van de wanden gemonteerd. Het is mogelijk om profielen te gebruiken voor vellen GCR.
 • Het is noodzakelijk om de kist voor te behandelen met een antisepticumoplossingen voor hout. Dit helpt de vorming van schimmel, rot en schimmel op het oppervlak van zowel de staven als de wandpanelen te voorkomen. Het is dus mogelijk om de levensduur van de huid aanzienlijk te verlengen.
 • Koppelverkoop moet worden uitgevoerd met behulp van twee of drie hardware. Als u slechts één spijker of schroef gebruikt, is de kwaliteit van de bekledingswerken twijfelachtig. En met mechanische effecten bestaat het risico van uitval van afzonderlijke platen, evenals schade aan aangrenzende elementen.

Basis markering

Markering moet worden toegepast, afhankelijk van de richting waarin de voering zal worden geplaatst. Oriëntatie kan zowel een decoratieve als een praktische functie hebben. In baden en stoombaden wordt bijvoorbeeld aanbevolen om de verticale galvaniseermethode de voorkeur te geven, zodat het vocht dat wordt afgezet in de naden tussen de planken zich niet ophoopt en vrij naar beneden kan stromen.

Verticale installatie omvat het monteren van klyaymernyh-verbindingen op een afstand van de muur, die gelijk is aan de grootte van het bord en de breedte ervan.

De horizontale markering moet ervoor zorgen dat de beugel zo dicht bij de vloer wordt geplaatst dat er een toegang voor een hamer ontstaat om een ​​Kleimer te bevestigen.Om het decoratieve effect van de afwerking te verbeteren, wordt ook een diagonale stijl gebruikt, of verschillende manieren om de wandpanelen te installeren worden gecombineerd om ongewone patronen op de wanden of plafonds te verkrijgen. Deze methoden zijn typerend voor residentiële gebouwen. In dit geval is het werk moeilijk uit te voeren, zonder ervaring en training. De kist wordt meestal loodrecht op de richting van de planken geïnstalleerd.

Installatie van voering

Voor horizontale positionering is het noodzakelijk om het bord met het eindvlak tegen de muur te drukken. Probeer het goed te doen en zorg ervoor dat je kamt. Dan kunt u de klemmen vastmaken met hardware.

Als u een verticale installatie kiest, moet u eerst de beugels vastklemmenplaats vervolgens de groef van het bord op de haken. Hierna worden de platen na elkaar in de groeven gestoken door kammen en wordt de bevestiging verzekerd door de klemmen.

En in feite, en in een ander geval, moet u het formaat van de kaarten op elkaar afstemmen om gaten te voorkomen.

horizontaal
rechtop

Handige tips

Enkele aanbevelingen die helpen om de duurzaamheid, duurzaamheid en decoratieve eigenschappen van de coating te maximaliseren.

 • Als de basis geen significante afwijkingen in de kromming bevat, is het nog steeds beter om de planken met klemmen aan de lat vast te maken.
 • Als voering wordt gebruikt voor de bekleding van een houten huis, moeten de muren worden voorbehandeld met antiseptische vloeistoffen, alle gebreken en rotten worden opgeruimd.
 • Bij inwendig werk moeten aangekochte wandpanelen minstens een dag in de kamer worden bewaard om uitzetting of samentrekking van een reeds gemonteerd oppervlak te voorkomen wanneer vochtigheid en temperatuur veranderen.
 • Het wordt aanbevolen om in het geval van horizontaal leggen van planken vanaf de bovenkant van de kamer te monteren, zodat het eerste element het uiterlijk niet bederft. Als het laatste bord naast de vloer moet worden getrimd, kunnen alle defecten en scheuren worden verborgen in de vloer van de vloer.
 • Voering van kunststof maakt werken bij een temperatuur van ten minste + 10ºС mogelijk om de integriteit van producten te waarborgen.
 • Werk met houten planken moet ook worden uitgevoerd bij temperaturen boven nul om krimp te minimaliseren.
 • Om te voorkomen dat vocht door de openingen tussen de planken op de bodem komt, kunt u optioneel een laag vochtbestendige film installeren. Vloeibare kit en verschillende lijmen mogen niet worden gebruikt.
 • Het materiaal waarvan de klemmen zijn gemaakt, moet zorgvuldig worden gekozen, met name voor gevels en straatconstructies. Het metaal moet roestbestendig zijn om te voorkomen dat corrosie de structuur van het hout beschadigt.
 • Als het nodig is om sockets of kabels te installeren, klap dan eerst volledig over het oppervlak met clapboard en gebruik dan een speciale zaag om een ​​gat in het vereiste gebied te maken.

afwerking

Om het oppervlak nog lang te behouden en zijn oorspronkelijke uiterlijk en prachtige natuurlijke glans te behouden, is het mogelijk om de panelen extra te verwerken.

 • Het is noodzakelijk om de planken te reinigen van het opgehoopte bouwstof. Als er zichtbare vlekken zijn, kunt u bleekmiddel gebruiken voor hout of mortel.
 • Onregelmatigheden en vetvlekken kunnen worden geschuurd met schuurpapier.
 • Primer is noodzakelijk voor verdere verwerking. Buiten is het noodzakelijk om door de samenstelling van polystyreen te gaan, in de vloeistof op basis van acryl.
 • Antiseptica zullen niet overbodig zijn, vooral in een natte ruimte en voor gebruik buitenshuis.
 • Om een ​​mooie glans en schaduw te geven, kun je op het oppervlak lopen met vernis. De binnenwerken worden uitgevoerd met behulp van alkyd- of acrylverf, polyurethaansamenstellingen die nuttig zijn voor uitwendige afwerking zijn betrouwbaarder tegen omgevingsfactoren.

Zie de volgende video over hoe je de juiste klap voor duig kiest.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer