Hoe kan je het houten huis van de dakspaan van binnen insluiten?

 Hoe kan je het houten huis van de dakspaan van binnen insluiten?

Houten huis is altijd een uniek comfort en een onbeschrijfelijke sfeer. Om deze 'natuurlijkheid' niet te verliezen, geven veel mensen er de voorkeur aan om het van binnenuit met clapboard te omhullen. Een dergelijke goedkope en hoogwaardige afwerking zal het mogelijk maken om verschillende moeilijke problemen tegelijk op te lossen. Schede duig huis van binnenuit is best mogelijk en onafhankelijk, het belangrijkste is om alle geheimen en subtiliteiten van dit bedrijf kennen.

Voordelen en voeringkeuze

Voering trekt velen juist omdat het een natuurlijk materiaal is, waardoor het een plezier zal zijn om in huis te zijn. Het materiaal is volkomen veilig, geeft geen schadelijke stoffen af, is relatief goedkoop en ziet er altijd fantastisch uit.

Bovendien kunt u met behulp van dit materiaal veel problemen oplossen.Aangezien een dergelijke afwerking perfect bestand is tegen extreme temperaturen, zal deze vele jaren dienst doen. Het vervormt niet en verliest zijn oorspronkelijke uiterlijk niet. Dankzij deze huidisolatie neemt toe.

Bovendien is het een soort uitstekende isolatie die tijdens het koude seizoen kan worden gewaardeerd.

Wandbekleding is een universeel materiaal, omdat het geschikt is voor elke ruimte en niet alleen voor wanden, maar ook voor het plafond. Aangezien dit type materiaal zeer duurzaam is, moet de keuze ervan met bekwaamheid worden benaderd om het huis dat gedurende vele jaren wordt geserveerd, af te werken.

Let bij het kiezen van een materiaal op zijn klasse. Extra klasmateriaal is natuurlijk het beste. Klasse A-voering is ook een hoogwaardige grondstof. De rest, "B" en "C", zijn van lagere klasse en kunnen daarom niet bogen op zo'n ideale kwaliteit. Voor binnenhuisdecoratie wordt het aanbevolen panelen te kiezen met een breedte van maximaal 16 millimeter.

Vergeet tegelijkertijd niet dat de panelen dunner dan twaalf millimeter te breekbaar zijn.

Waar u verder nog op moet letten, is het type hout waarvan het fineer is gemaakt.Het kan dennen, berken, eiken, essen of lariksen zijn. Ze zijn allemaal geweldig voor binnenmuren of plafonds.

Als u de voorkeur geeft aan dennenhout, bedenk dan dat na verloop van tijd zo'n voering een onaangename donkere kleur wordt als deze niet bedekt is met een speciale vernis of verf. Ash is zeer goed bestand tegen extreme temperaturen en is uitstekend geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Wat betreft eiken heeft dit materiaal geen duidelijke tekortkomingen.

Het enige is de hoge prijs.

Voorbereidende fase

Omhulsel in een houten huis is alleen mogelijk als al het buitenwerk al is voltooid. Houten huis heeft, ondanks alle voor de hand liggende voordelen, verschillende nadelen, die in aanmerking moeten worden genomen alvorens verder te gaan met de afwerking.

Natuurlijk, in de eerste plaats - het is hoge luchtvochtigheid, en daarom het uiterlijk van schimmels en andere schadelijke organismen. Daarom moeten, voordat u doorgaat naar de trim, de muren zorgvuldig worden voorbereid.

De wandpanelen worden altijd op droge en perfect vlakke wanden gemonteerd.anders zal een defect het uiteindelijke resultaat van het hele werk verpesten.

Vroeger moesten alle wanden worden behandeld met een speciaal middel tegen schimmels en schimmels. Om dit te doen, kunt u moderne ontsmettingsmiddelen gebruiken, die in om het even welke ijzerhandel worden verkocht. U moet alle muren verwerken, ondanks het feit dat ze niet door schimmel worden aangetast.

Indien nodig, voordat u de wandpanelen installeert, kunt u de muren verder isoleren en zorgen voor extra geluidsisolatie. U kunt bijvoorbeeld een materiaal op basis van minerale wol gebruiken of een speciale dampdichte folie gebruiken.

Alle isolatie of speciale folie moet met een overlapping rechtstreeks op de muur zelf worden gemonteerd. Je kunt ze versterken met een speciale nietmachine. Staven moeten bovenop dit materiaal worden gemonteerd en niet andersom.

Nadat de muren zijn voorbereid, kunt u doorgaan naar de volgende fase - de vervaardiging van het frame, waarop de lambrisering zelf wordt bevestigd.

Het frame kan worden gemaakt van metaalprofiel of van hout. Als u het wandpaneel verticaal wilt monteren, moeten de framestaven horizontaal worden gemonteerd en omgekeerd.

Het wordt aanbevolen om latten voor te bereiden die de basis van het frame worden.Kies een breedte van niet meer dan dertig millimeter.

Het frame moet in hetzelfde vlak worden gemaakt, anders zal het eindresultaat u niet bevallen.

De eerste rail, ongeacht hoe de voering wordt gemonteerd, moet strikt verticaal worden geïnstalleerd. Wanneer u de rail bevestigt, bijvoorbeeld met behulp van zelftappende schroeven, moet u een plumb gebruiken. Om het hele frame in één vlak te maken, kunt u de draden gebruiken die tussen de lamellen moeten worden getrokken. Door te focussen op de threads, kunt u eenvoudig de resterende elementen voor het frame installeren.

Maak de kist, onthoud dat de afstand tussen de latten niet meer of minder dan vijftig centimeter mag zijn. Nadat alles gereed is, moet de kist worden behandeld met een speciaal antisepticum.

De voorbereidende fase is dus voltooid. Vervolgens moet u overgaan tot de installatie van de wandpanelen zelf.

Plating fijnheid

Omhulsel in een houten huis kan horizontaal en verticaal zijn. Het hangt allemaal af van welke stijl je de kamer wilt geven en, natuurlijk, van persoonlijke voorkeuren.

In dat geval, als u van plan bent om het afwerkmateriaal horizontaal te monteren,We raden aan om een ​​eenvoudige regel te onthouden. De spike moet zich noodzakelijkerwijs bevinden in het bovenste gedeelte en de groef in het onderste gedeelte. Hiermee kunt u ernstige problemen voorkomen als vocht optreedt. Als de groef zich aan de bovenzijde bevindt, kan zich daarin water verzamelen, waardoor de vervorming begint en er een groot risico voor schimmel of schimmel bestaat.

Het is het beste om het wandpaneel vanaf het plafond op de vloer te installeren, dus het zal veel handiger zijn. Natuurlijk is het mogelijk en vice versa. Reiki zijn aan elkaar bevestigd met spijkers, die voorzichtig in de groef moeten worden geduwd. Alles moet heel zorgvuldig worden gedaan om het oppervlak van het paneel zelf niet te beschadigen en niet om de achterwand van de groef te vervormen.

En je kunt nagelafwerkingsmateriaal nagelen met speciale beugels, die professionals 'klemmen' noemen. Dergelijke beugels worden meestal met schroeven bevestigd.

Het eerste paneel moet op een kleine afstand van het plafond van ongeveer één centimeter worden gemonteerd. Er zal dus natuurlijke ventilatie van de wanden zijn, wat zal helpen om vervorming van de afwerking te voorkomen.

Hetzelfde streepje moet op de bodem van de muur worden gemaakt.

Het is niet nodig om de dakspaan strak vast te zetten, want er moet een nauwelijks merkbare opening zijn tussen de elementen - één tot twee millimeter.Dit is nodig, zodat bij een hoge luchtvochtigheid in de kamer, de huid niet vervormd raakt.

Nadat alle wandpanelen zijn versterkt, volgt de laatste fase - dit is de versterking van de plinten. Dit is natuurlijk alleen nodig als je het zelf wilt. De plint kan vloer en plafond zijn. Het hangt allemaal af van wat voor soort ontwerp en stijl je wilt geven aan de kamer.

Buiten- en binnenhoeken kunnen worden gedecoreerd met speciale hoeken, die zijn gemaakt van hout. Dit geeft de afwerking een afgewerkte look en helpt om gebreken en onvolkomenheden te verbergen. Deuropeningen kunnen versierde behuizingen zijn.

Hetzelfde wordt aanbevolen voor raamopeningen.

Tips en trucs

Deskundigen delen hun ervaring in de installatie van lambrisering, en het is beter om zich aan dergelijke aanbevelingen te houden voor een succesvolle doe-het-zelf-klus.

  • Voordat u begint met het installeren van het wandpaneel, is het raadzaam om deze een dag in de kamer te laten staan. Aldus kan natuurlijk houtmateriaal zich aanpassen aan de omstandigheden van de kamer, dezelfde temperatuur verkrijgen, hetgeen vervorming zal helpen voorkomen. Als de installatie in het koude seizoen wordt uitgevoerd, moet het materiaal ten minste twee dagen in de kamer worden achtergelaten.
  • Nadat de installatie van het wandpaneel zelf is voltooid, is het de moeite waard om te zorgen voor de bescherming ervan, namelijk hoe het materiaal van bovenaf moet worden bedekt. Het verwerken van bekledingsmateriaal is een verplicht onderdeel van de reparatie. Het is dus mogelijk om de wandpanelen te beschermen tegen externe schade en niet alleen. Je kunt het eenvoudig vernis maken. En als het wordt geïnstalleerd in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, dan is het noodzakelijk om het te behandelen met een beschermende verbinding.
  • Voordat u het frame monteert, moet u de gebieden markeren waar de switches en sockets zich bevinden.
  • Als u de muren heeft behandeld met een antiseptische oplossing, moet u wachten totdat deze volledig droog is en alleen dan verder werken.
  • Als de ruimte niet hoeft te worden verwarmd, is het heel goed mogelijk om staven van minder dan vijf centimeter dik te gebruiken voor het frame.
  • Om ervoor te zorgen dat de spijkerkappen het uiterlijk van het wandpaneel niet bederven, moet je de spijkers inslaan met een speciaal gereedschap genaamd een doboynik.

Gebruik geen spijkerkoppen groter dan drie millimeter.

  • Als het nodig is om de dakspaan door te snijden, dan is het het beste om dit met de meest gebruikelijke ijzerzaag te doen. Kies gewoon een hulpmiddel met fijne tanden.
  • In het geval dat de installatie van de wandpanelen wordt uitgevoerd in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, raden we aan alle panelen te behandelen met een speciale vochtbestendige lak. Het is mogelijk om panelen pas te monteren na het volledig drogen van een vernis.
  • Bij het kiezen van de manier van bedekken, bedenk dat de verticale bekleding van de wanden visueel in staat is om de kamer extra hoogte te geven, en dat de horizontale ruimte de ruimte visueel veel breder maakt dan het in werkelijkheid is.

Voor meer informatie over dit probleem, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer