We kiezen voor voering voor interieurdecoratie

 We kiezen voor voering voor interieurdecoratie

Alle reparatiewerkzaamheden worden voltooid met een decoratieve afwerking, waardoor de kamer een prachtig uitzicht krijgt en de mensen in het interieur tevredenstelt. Tot op heden wordt de bouwmarkt vertegenwoordigd door een chique selectie afwerkingsmaterialen, maar de bekleding verdient speciale aandacht. Het heeft niet alleen een origineel ontwerp, maar beschermt ook op betrouwbare wijze de wanden en fungeert als een goede geluids- en warmte-isolator. Bovendien vereist dit materiaal geen aanvullende verwerking en is het eenvoudig te installeren.

Speciale functies

Voering is een bord in verschillende vormen en maten, dat is ontworpen voor interieurdecoratie.Het product wordt gekenmerkt door hoge technische en operationele eigenschappen.

Meestal is de voering gemaakt van natuurlijk hout, dus het bevat geen chemische componenten in de samenstelling en is volledig onschadelijk voor de menselijke gezondheid.

Dergelijk materiaal dient lange tijd en na installatie zorgt het voor een gezond microklimaat in de kamer.

Hij heeft grote voordelen.

 • Mooie verschijning.
 • Weerstand tegen temperatuurveranderingen.
 • Geluidsisolatie.
 • Enorm toepassingsgebied. In de regel wordt een decoratief product gebruikt voor de binnenbekleding van muren in appartementen, huizen, cottages, balkons en terrassen.
 • Groot assortiment kleuren en texturen. Dankzij deze kwaliteiten kunnen producten worden gekozen voor elk stijlontwerp van kamers.
 • Redelijke prijs. Het afdekken van een vierkante meter is veel goedkoper dan het afwerken met andere dure materialen.

  Bovendien kunnen de lambrisering op verschillende manieren aan de muren worden bevestigd, waardoor u ongebruikelijke composities in het interieur kunt creëren. Wat betreft de tekortkomingen, ze zijn er maar weinig. Het grootste nadeel van het product wordt beschouwd als een lage vochtbestendigheid.Maar ondanks dit, kunnen geknipte muren in baden en sauna's vele jaren dienen. Ook worden de staven met vochtdruppels verkleind of geëxpandeerd, snel ontstoken en zijn niet resistent tegen insecten. Om de levensduur van het materiaal te verlengen, wordt het aanbevolen om het extra te bedekken met een beschermende verbinding.

  types

  Houten bord wordt beschouwd als de klassieke versie van de voering, maar dankzij moderne productietechnologieën zijn producten van andere materialen ook onlangs in de handel verkrijgbaar. Ze kunnen verschillen in ontwerp, maar ze zijn allemaal verenigd door een enkel principe van installatie en vorm. Afhankelijk van het type grondstof dat wordt gebruikt bij het maken, is de voering van verschillende typen.

  hout

  Dit materiaal wordt gekenmerkt door hoge milieuvriendelijkheid, creëert een ademende coating op het oppervlak van de wanden en kan worden geverfd of gevernist.

  Omdat hout van verschillende klassen kan zijn, is houten lambrisering verdeeld in 4 types.

  • topper - het bord heeft een uitstekende kwaliteit, heeft geen defecten, is betrouwbaar in gebruik, maar is duur. Het wordt in de regel niet alleen gebruikt voor interne, maar ook voor externe gevelbekleding.De dikte van de voering stelt u in staat om het materiaal voor de frameconstructie te gebruiken, het ontwerp wordt gekenmerkt door een prachtige uitvoering.
  • "A" -klasse - op deze planken kunnen kleine knopen zitten, maar ze zijn niet minderwaardig in hun kwaliteiten dan de producten van de extra klas.
  • "B" -klasse - vrij sterk afwerkmateriaal, maar verschillende gebreken zijn merkbaar. Omdat het product een hoge sterkte heeft, wordt het gebruikt voor wandbekleding in badhuizen of op balkons.
  • "C" -klasse - Het wordt beschouwd als het goedkoopste bord, het wordt vaak gekozen voor de decoratie van niet-residentiële gebouwen en binnen de bijgebouwen.

  Houten plank kan verschillen in vormmaak daarom onderscheid tussen: eurolining en reguliere voering. Voering heeft het meest dichte zicht op het natuurlijke hout. Zo'n plank onder het blok, die in een houten huis kan worden ingericht, ziet er oorspronkelijk uit in het interieur. Niet minder populair zijn de opties voor het versieren van kamers met een staafvormig materiaal. Zoals voor de gebruikelijke voering, heeft het standaardmaten en vormen.

  plastic

  Dergelijke decoratieve panelen zijn het best geschikt voor plafondbekleding, omdat het materiaal te broos is en de wanden niet bestand zijn tegen grote mechanische belastingen.Matrijzen produceren verschillende kleuren en texturen, zodat ze harmonieus in elke stijl van de kamer passen en de ruimte opvullen met tonen van moderniteit.

  Het is het beste van allemaal om de plastic voering horizontaal te installeren, waardoor het oppervlak van de kamer visueel uitzet.

  Het is onwenselijk om dit soort materiaal te gebruiken voor wandbekleding in de keuken of in de badkamer, omdat een hoge luchtvochtigheid in deze ruimtes de prestaties van de afwerking zal verminderen.

  Gegoten kunststof heeft veel variëteiten en verschilt niet alleen in ontwerp, maar ook in kleur, de manier van installeren. Borden met imitatie van marmer, graniet en natuurlijk hout zijn erg populair. De dikte van de kunststof lambrisering is aanzienlijk, de sterkte is hoog en daarom wordt deze ook buiten het terrein geïnstalleerd.

  MDF

  Extern, het materiaal is zeer vergelijkbaar met natuurlijk hout, snel gemonteerd en gepresenteerd een chique selectie van kleuren. Ideaal voor het decoreren van het plafond en de wanden. Het enige nadeel van dit board wordt beschouwd als onstabiel voor vocht: als het nat wordt, begint het te vervormen en te stratificeren.

  Voering kan niet alleen in verschillende vormen en afmetingen worden geproduceerd, maar ook verschillen door de aanwezigheid of afwezigheid van afschuiningen.

  Afhankelijk van dit materiaal is verdeeld in de volgende types.

  • gebruikelijk - gekenmerkt door een vlak oppervlak. Aan de voorkant van het bord bevindt zich een extra afschuining, waardoor na voltooiing van de installatiewerkzaamheden naden ontstaan ​​op het oppervlak. In de regel is de afkanting hoekig en afgerond.
  • "Rustig" - in een dergelijk wandpaneel is er geen afkanting, daarom zijn bij de bekleding de voegen onzichtbaar. Het materiaal imiteert ideaal de wanden van het hout en is verkrijgbaar in een dikte van niet meer dan 25 mm.
  • "Landhaus" - is een van de duurste soorten wandbekleding, omdat speciale fabricagetechnieken worden gebruikt voor de vervaardiging ervan en de voorkant van het bord wordt onderworpen aan frezen. Als gevolg hiervan worden tekeningen van een boom in de vorm van knopen en snijwerk gevormd aan de buitenzijde van het bord.
  • "Blockhouse" - is een profiel waardoor je de bekleding van het hout kunt nabootsen. Omdat het bord een afgerond voorste deel heeft, ziet de muur er na de montage uit alsof het huis is opgebouwd uit een echt houtblok.
  • "The American" - er is een vloeiende overgang gemaakt tussen de afschuining en de spijker in een dergelijke dakspaan, dus het product heeft de vorm van zijpanelen.
  • "Two-way" - beide delen van dit bord zijn in het gezicht gemaakt. In de regel wordt het gebruikt in het geval dat u kleine partities moet inkapselen.

  Welke is beter

  Voering voor interieurdecoratie wordt in de bouwmarkt vertegenwoordigd door een enorm assortiment, daarom wordt elk uiterlijk niet alleen gekenmerkt door zijn unieke ontwerp, maar ook door zijn technische kenmerken. Om de juiste keuze te maken en te bepalen welke van de materialen het beste is, moet u rekening houden met veel nuances.

  Fabrikanten produceren momenteel voering van zowel hardhout als zachthout. Het bord van dennen en andere coniferen bevat veel essentiële oliën en harsen die het beschermen tegen de vorming van schimmels en schimmel. Bovendien heeft een dergelijke wandpanelen een lange tijd, is gemakkelijk te verwerken en heeft een ongebruikelijke textuur. Ook producten van naaldbomen hebben een hoge thermische isolatie en vullen de ruimte met een aangename geur. Daarom, als u het interieur van het huis of appartement mooi moet inrichten, is de beste optie niet om te kiezen.

  Als u van plan bent om de sauna of het bad te voltooien, dan kunt u de voorkeur geven aan wandpanelen gemaakt van hardhout, u kunt ook het toilet schuiven. Na een speciale behandeling geeft een dergelijk bord geen teer, is het bestand tegen hoge temperaturen en is het niet bang voor vocht. Eiken planken zijn erg gewild bij de meesters: hoewel het duur is, wordt de prijs gerechtvaardigd door de kwaliteit. In een privé-huis is dergelijk materiaal perfect voor het versieren van hellingen en tweede zolderverdieping.

  Voor het afdekken van de muren van een landhuis of een huisje, kunt u ook een wandpaneel van berken of linden gebruiken. Een aangename schaduw van dit soort hout zal niet alleen een interessant ontwerp van de kamer belichamen, maar ook een speciale sfeer creëren van huiselijke warmte en comfort in de kamer. Prachtig uitziende decoratieve wanddecoratie duig in de gang, slaapkamer, badkamer, het is geschikt voor de gang, en op deze manier versierde deuren worden een echte decoratie.

  In een landhuis gebouwd van hout, is het mogelijk om met zo'n plank niet alleen de wanden van het pand, maar ook de plaatsen van de deuropening te omhullen.

  Tips en trucs

  Om decoratieve decoratie clapboard geserveerd voor een lange tijd en tevreden met zijn schoonheid, is het niet alleen nodig om het juiste materiaal te kiezen, maar ook om de technologie van de installatie te kennen, om de beoordelingen te bestuderen.

  Aangezien de bouwmarkt een enorme selectie van voeringen biedt, zal het moeilijk zijn om de aankoop te bepalen.

  Om fouten te voorkomen en snel de muren met uw eigen handen te omhullen, volstaat het om eenvoudige aanbevelingen te volgen.

  • Voordat u een materiaal koopt, moet u het zorgvuldig controleren op fabrieksfouten. Om dit te doen, moet je alle kaarten in het pakket bekijken, want de lamellen aan de voorkant kunnen perfect zijn, en van binnen is er een huwelijk. In dit geval moeten de panelen glad zijn, zonder kromming. Als het bord vervormingen vertoont, moet de aankoop worden beëindigd, omdat er mogelijk verdere problemen zijn met de installatie.
  • De voering van kam en puzzels mag geen spaanders, knopen en scheuren bevatten. Controleer de integriteit van de sloten kan Klyimera gebruiken.
  • Om de lengte van de lambrisering te bepalen, moet vooraf het te bekleden oppervlak worden berekend In de regel is de lengte van de planken van 30 cm tot 6 meter. Anders is de breedte van het materiaal. Brede voering is meer vatbaar voor vervormingen, dus voor decoratieve versieringen is het het beste om een ​​bord van verschillende afmetingen te kopen. Dit vereenvoudigt het installatieproces en creëert een interessant effect in het interieur.
  • Houten lambrisering kan worden gecombineerd met andere soorten decoratie, dat wil zeggen, een van de muren is bekleed met natuurlijk hout, en de andere is bedekt met behang of bedekt met gips.
  • Het is nodig om voering te verwerven rekening houdend met de kenmerken van ruimten waar het is gepland om het te vestigen. Omdat sommige soorten materiaal instabiel zijn voor vocht en extreme temperaturen.

  Prachtige voorbeelden

  Vandaag voering gevonden brede toepassing niet alleen in de bouw, maar ook decoratieve afwerking van kamers. Om ervoor te zorgen dat het interieur van het appartement niet het "sauna-effect" krijgt, moet het ontwerp van de muren en het plafond correct worden uitgevoerd, rekening houdend met de algemene stijl van de kamers en het kleurenschema. Als de ruimte wordt gedomineerd door te felle kleuren, is het raadzaam om voor panelen met clapboards pastelkleuren van planken te kiezen.

   Voor woonkamers wordt beschouwd als een goede optie bruine voering. Maar om de schoonheid van natuurlijk hout gunstig te benadrukken, moet er goede verlichting in de kamer zijn. In de woonkamer is het aan te bevelen alleen de wanden in te schuiven en plafonddecoratie te vermijden. Het is interessant om op deze manier op het contrast te spelen: selecteer één hoofdmuur in de kamer en versier deze met donkere borden en plak de rest met licht behang.Het is echter mogelijk om de lambrisering van lichte tinten aan te brengen en aan te vullen met materialen van donkere tinten.

   Ongebruikelijk lijkt voering in de eetkamer of in de keuken. Voor deze ruimtes is het het beste om de voorkeur te geven aan lichtbeige of lichtgrijze kleuren. Velen kiezen ook voor een klassieke witte bordkleur voor eetkamers en keukens. Om het witte textiel, muren en lichte meubels in het interieur te benadrukken, kunt u verschillende kleursamenstellingen maken uit de wandpanelen. Zo wordt de kamer tegelijkertijd gezellig en stijlvol, en het heldere bereik vergroot de ruimte visueel.

   Goede uitrusting en voor het ontwerp van slaapkamers. Op hetzelfde moment in de slaapkamer omhult ze de muur bij het bed. Om het ontwerp interessant te maken, kunt u de planken in de vorm van een "mini-hek" zo neerleggen dat de stroken soepel naar het plafond gaan. In de slaapkamer ziet het er prachtig uit in elke kleur en textuur. Bij het kiezen ervan moet u de harmonie van tinten niet vergeten en een interieur creëren op een manier dat het houten materiaal harmonieus wordt gecombineerd met het plafond, de vloerbedekking en het meubilair.

   Zie de volgende video hoe je de spaanplaat van de muur omhult.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer