Voering van dennen: de voor- en nadelen

 Voering van dennen: de voor- en nadelen

Voering gemaakt van grenen vandaag is heel populair. Het heeft meer voordelen dan nadelen. Een dergelijke gesplitste voering heeft een bepaalde soort, waarin het noodzakelijk is om meer in detail uit te zoeken om de keuze beter te bepalen.

Speciale functies

De bouwmarkt is in een staat van voortdurende ontwikkeling, voorstellen voor de keuze van afwerkingsmaterialen worden in het ruimste bereik gepresenteerd. Continue modernisering van productietechnologieën draagt ​​bij aan het verbeteren van de productprestaties.Er zijn twee hoofdgebieden: natuurlijke en kunstmatige coatings.

In de regel hebben natuurlijke materialen de voorkeur. In de loop der jaren neemt een van de leidende posities voering in. Het product heeft een brede markt bereikt vanuit de wereld van het spoorvervoer. Het is gebruikt sinds de tijd van de ontwikkeling van Siberië en de bouw van de Trans-Siberische spoorweg.

Dunne platen van dezelfde grootte met bevestigings "doorn-groef" zijn perfect voor het afdekken van auto's. In de loop van de tijd maakten verbluffende bruikbaarheid ze extreem populair. De wandbekleding is gemaakt van verschillende houtsoorten (zowel hardhout als zachthout) en is een milieuvriendelijk product, ideaal voor gebruik binnen en buiten. Verschilt in natuurlijke schoonheid en wordt tegelijkertijd gerealiseerd tegen een betaalbare prijs!

Grenen lambrisering is vooral populair: het is uiterst praktisch en vertoont uitstekende esthetische eigenschappen. De natuurlijke schaduw van geel of geel-rood ziet er erg interessant uit. Vanwege de natuurlijke basis van een dergelijke voering is absoluut veilig.Laten we dit geweldige product in meer detail leren kennen.

Pine Wood Panels

Voering gemaakt van grenen is gemaakt van natuurlijk, milieuvriendelijk materiaal - hout waarvan de natuurlijke kenmerken uniek zijn. De lambrisering wordt door de natuur zelf gecreëerd als een universeel afwerkingsmateriaal met een breed scala aan toepassingen, dat ongebruikelijk sterk en betrouwbaar is, en onverwacht gemak vertoont in de gedroogde staat. Drogen, door de lage verzadiging van grondstoffen met vocht, is goedkoper (wat de uiteindelijke prijs beïnvloedt) en kost minder tijd.

Een groot aantal harsen in hout fungeren als conserveermiddelen en impliceren langdurig gebruik van het product. Pijnboompanelen hebben geen extra behandeling met antiseptica nodig, hun lage gewicht maakt het werkproces gemakkelijker en de natuurlijke zachtheid van het materiaal vergemakkelijkt een eenvoudige installatie. Het gebruik van een dergelijk element is zelfs mogelijk voor een beginneling in de bouw. Met de juiste werking kan het product lang meegaan. Een redelijke prijs maakt het materiaal extreem populair. Het product wordt op de markt gebracht in een breed scala van prijzen en heeft een andere configuratie.

De natuurlijke textuur van de boom maakt een onvergetelijke indruk, de aroma-eigenschap van naaldbomen zorgt voor de absolute illusie van pijnbomen. Na verloop van tijd krijgt het hout een nobele roodachtige tint, wat extra warmte en comfort geeft. De atmosfeer van de kamers bedekt met een grenen paneel heeft een positieve invloed op de emotionele toestand en draagt ​​bij tot de actieve rehabilitatie van mensen.

Bijzonder nuttig zijn dergelijke sessies aromatherapie voor ziekten van de luchtwegen. Om deze reden zijn de panelen zo populair bij het inrichten van ruimtes voor rust en herstel. Het materiaal vertoont antibacteriële eigenschappen die eigen zijn aan naaldhout en draagt ​​bij tot milieudesinfectie.

voordelen

Het is mogelijk om de volgende belangrijke voordelen van grenenpanelen te benadrukken:

 • een sfeer van comfort en frisheid creëren;
 • hebben een uitstekende kwaliteit;
 • eenvoudig te verwerken en eenvoudig te installeren;
 • op grote schaal op de markt worden aangeboden;
 • beschikken over geweldige kenmerken;
 • sterk en heel licht;
 • bevatten aanvankelijk een kleine hoeveelheid vocht;
 • geschikt voor langdurig gebruik;
 • een aangenaam en gedenkwaardig natuurlijk patroon hebben;
 • geen aanvullende behandeling met antisepticum nodig;
 • het ontwerp is gemakkelijk te repareren;
 • verschillen in de democratische prijs.

Technische parameters en classificatie

Producten variëren in grootte, vochtigheid, type en klasse, wat uiteindelijk de kosten van materialen beïnvloedt. Voor het uitvoeren van verschillende soorten werk, gebruiken ze clapboard, de meest geschikte in zijn kenmerken voor de taak.

afmeting

De panelen zijn in een groot assortiment op de markt, de verschillen verschillen in alle indicatoren. De dikte ligt in het bereik van 12-22 mm, de breedte is nog uitgebreider: 96, 120, 130, 145 of 195 mm. Het is logisch om de grootte van de coating te kiezen om de hoeveelheid afval te minimaliseren. Prijs, in de regel, is aangegeven voor 1 m2. In zeldzame gevallen kan er een prijs per kubieke meter of strekkende meter zijn. Lengte - van 1,8 m tot een maximum van 6 m. Dit is de belangrijkste parameter, het bepaalt de reikwijdte van het product. Aanvankelijk korte voering vanwege de kenmerken van de productie - het materiaal is niet van de hoogste kwaliteit en kost daarom iets minder.

Vocht niveau

De essentiële technische parameter is vochtigheid.Het paneel kan natuurlijk vocht (ruwe bekleding) hebben of in speciale droogkamers worden behandeld (droge voering, water erin - 10-15%). Houtverwerkende bedrijven besteden veel aandacht aan het naleven van warmtebehandelingsregels: dit beïnvloedt rechtstreeks de kwaliteit van de panelen. Hout kan in een gasvormige omgeving worden behandeld: het kan een mengsel zijn van lucht met rookgas of stoom die wordt geleverd bij atmosferische druk.

Pine heeft aanvankelijk een laag natuurlijk vochtpercentagewaarmee u het droogproces kunt versnellen en goedkoper kunt maken. Een droog paneel is lichter en ongeveer een kwart duurder door het verwijderen van vocht. Het is slechter vatbaar voor vervorming en rot.

type

Er zijn veel soorten panelen op de markt, waarvan sommige vrij zeldzaam zijn: "in de tong", dubbelzijdig, "Amerikaans", "taiga" en vele andere. Maar er is veel vraag naar drie hoofdsoorten dennendak.

 • Standaard voering (kwart) - geschaafd grenen bord. Het is meestal gemaakt van hout met natuurlijk vocht (niet gedroogd), Afschuining is geselecteerd aan de langszijde.Dit is een betaalbaar model en daarmee de meest voorkomende. Simpel en goedkoop - dit is de reden voor de grote vraag naar dit type product. Alleen geschikt voor technisch werk - geen nabewerking van dit materiaal! Het heeft een dikte van 15-25 mm.
 • Voering. Het is geproduceerd volgens de westerse norm DIN 68126 met een speciaal sluitsysteem. Een kenmerkend kenmerk van het ontwerp - de plank - is ontworpen om vocht af te voeren in een verticale installatie (meestal gebruikt). Toelaatbare vochtigheid - 12-16%, dikte - 16 mm.
 • Voering kalm - een gevoerd bord. Het is gemaakt van volledig gedroogd karton (12-15% vocht), langs de langszijde worden afschuiningen geselecteerd. Het ontwerp bevat geen plank. Speciaal uitgevoerd op 45-55 mm breder dan het gewone euro-model (tot 145 mm, wanneer de standaard - 90 mm). Meestal gebruikt voor het afwerken van het plafond. Door de breedte van het paneel te vergroten, worden de montagetijd van de coating en de complexiteit van de installatie verminderd. De optimale toepassing is horizontaal.

klasse

Bij het kiezen van een materiaal, is het noodzakelijk om precies te bepalen welke soorten werk u van plan bent uit te voeren: breng voor verschillende doeleinden coating aan van verschillende klassen, waardoor u uiteindelijk niet te veel betaalt waar u kunt besparen en het gewenste niveau van kwaliteitsbekleding bereikt.

Voering is verdeeld in 4 hoofdklassen.

 1. Extra's. Een product van de hoogste kwaliteit en de bijbehorende prijs. Ideaal, zonder gebreken in kleur en hout: de knoop of de kern is volledig afwezig, de aanwezigheid van scheuren is niet toegestaan. Om het meest consistente natuurlijke houtpatroon te verkrijgen, moet u panelen uit dezelfde batch nemen.
 2. Klasse A. Een beetje slechter Extra. Het is toegestaan ​​om meerdere knopen en (of) een harszak op 2 m te hebben.
 3. Klasse B. Kleine scheuren, 2 of 3 knopen en enkele harszakken zijn toegestaan.
 4. Vierde klas. Technisch hout. De meest niet-geclaimde klas. Heeft knoopgaten en andere soorten mechanische schade.

Voor een hoogwaardige interieurdecoratie moet u Extra of Klasse A gebruiken - dit biedt u de mogelijkheid om het potentieel van natuurlijke grenenpanelen ten volle te benutten.

Toepassingsgebieden van de grenen dakspaan

Natuurlijk hout trim is altijd in constante vraag geweest. Het maakt niet uit of u het interieur veredelt of buiten werkt, het paneel van hout zal altijd nuttig zijn. Het toepassingsgebied van het unieke materiaal is ongewoon breed: de eigenaren van landhuishoudensze gebruiken duig voor het afwerken van gevels en ontspanningsruimtes in sauna's en badhuizen, ambachtslieden schouwen garages, balkons en loggia's, en hoe de houten gangen van appartementen gloeien van comfort.

Een redelijke prijs en uitstekende technische eigenschappen maken het materiaal erg populair!

Pine in het bad

Het gebruik van dennenhouten panelen voor het bekleden van badruimten wordt af en toe gevonden, maar kan voor een aantal factoren niet succesvol worden genoemd.

 • Badkamers hebben een specifieke omgeving: de extreem hoge temperatuur in de stoomkamer zelf en de zeer hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat we het materiaal zorgvuldig kiezen.
 • Pijnplanken onder invloed van temperatuur emitteren actief hars, wat gebruikers ongemak oplevert.
 • Bovendien vermindert de lage vochtbestendigheid van hout de duurzaamheid van de afwerking.

Desondanks worden grenenpanelen in baden gebruikt: een wachtkamer, een rustruimte en andere aangrenzende kamers kunnen met dit materiaal worden omhuld. De heerlijke geur van naalden zal een onbeschrijflijke frisheid creëren en het welbevinden van de aanwezigen verhogen. Hout heeft natuurlijke bacteriedodende eigenschappen en werkt kalmerend op het zenuwstelsel.

Ondanks contra-indicaties is er geen duidelijk verbod op het gebruik van voering in de stoomruimtes. Deskundigen zeggen dat als de stoomkamer van de dennen grondig wordt verwarmd (in afwezigheid van de rest) en de teer wordt verwijderd, dan zal het mogelijk zijn om lang zonder angst te stomen.

conclusie

Milieuvriendelijke bekleding van grenen planken is in staat om de meest veeleisende eigenaar tevreden te stellen. Dankzij de unieke mogelijkheden van het materiaal kunt u taken in verschillende omstandigheden uitvoeren: het materiaal is geschikt voor werkzaamheden binnen en buiten het pand, voor horizontale en verticale afwerkingen.

Gepresenteerd in een breed scala van klassen en soorten "kasteel", heeft voldoende sterkte en duurzaamheid. Het is noodzakelijk om de keuze van de voering uit een den te benaderen met nauwkeurige berekening, met behulp van technische mogelijkheden van klassen en de maten. Dit is een zeer praktisch materiaal dat voor een betaalbare prijs wordt verkocht. Kwalitatief verzameld grenen opruimen zal u en uw gasten vele jaren verrukken.

Hoe de muren met clapboard gemaakt van grenen sheathe, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer