Voering van Els: de voor- en nadelen

Veel mensen bezoeken het bad om hun lichaam te genezen. Daarom mag de decoratie van de stoomkamer geen schadelijke stoffen afgeven. Het is goed dat er een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal is dat al heel lang als een huid wordt gebruikt.

Alder draagt ​​vocht en hoge temperaturen, vanwege wat het wordt gebruikt voor de vervaardiging van voering, als om een ​​bad te bouwen uit de boomstammen van deze boom is erg duur voor het budget.

Genezende kracht

Alder wordt ook veel gebruikt in de geneeskunde. De schors en bladeren worden gebruikt als een remedie tegen ontsteking en wondgenezing in de vorm van tincturen en afkooksels. Hout heeft dezelfde eigenschappen. Daarom verbetert de voering van els in de baden de gezondheid. Producten van dergelijk hout stoten geen hars uit bij welke temperatuur dan ook.

Alder wordt niet alleen gebruikt voor het afwerken van baden en andere gebouwen, het wordt ook gebruikt in meubels vanwege zijn decoratieve en aantrekkelijkheid.Dit materiaal heeft een breed scala aan toepassingen en meestal positieve recensies.

Hout heeft een aantrekkelijke geel-rode kleur. Op de snede heeft de boom een ​​delicaat klein patroon. Bovendien maken zachte vezels het mogelijk om dunne elzenelementen te produceren zonder hun kwaliteiten te verliezen. Inclusief kracht.

Alder wordt ook gebruikt voor de bouw van hydraulische constructies. Het wordt bijna niet beïnvloed door atmosferische omgevingsinvloeden.

Alder is al lang populair vanwege zijn genezende eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in de inrichting van stoombaden, sauna's, binnenhuisinrichting.

De medicinale kwaliteiten zijn eenvoudig te rechtvaardigen: tannines zijn aanwezig in de houtsamenstelling. Vanwege wat het heeft magische magische helende krachten. Bij blootstelling aan hoge temperaturen geeft hout stoffen vrij die desinfecterende en samentrekkende eigenschappen hebben die helpen het bloed te stoppen en ontstekingen van wonden en brandwonden te voorkomen.

Wanneer reuma van de gewrichten, hun ziekten als gevolg van het metabolisme, een verscheidenheid aan verkoudheid, met problemen met de luchtwegen en het zenuwstelsel, worden procedures in de stoomkamer met het gebruik van els aanbevolen.

Volgens de overtuigingen van echte kenners van het bad, moet de stoomkamer worden ommanteld met een dakspaan van elzenhout.

Als tijdens het afwerken in de kamer de keuze op voering lag, dan zou de beste optie houtbewerking zijn. Natuurlijk materiaal is altijd milieuvriendelijk, het veroorzaakt ook een groot aantal positieve emoties. Het helpt om van de ziekte af te komen, verbetert de stemming en geeft energie. Het uitvoeren van de afwerking van woonruimten en plaatsen voor recreatie van natuurlijke materialen, op hetzelfde moment zorg wordt besteed aan hun gezondheid en hun dierbaren.

species

Aanvankelijk was het uiterlijk van de lambrisering slechts vlak, maar onlangs begonnen andere voeringen te verschijnen. Van de oude versie, alleen de methode van het koppelen van de panelen werd bewaard, vergelijkbaar met het principe van het verbinden van de vloerplaat. Dit ontwerp wordt nu gebruikt bij de vervaardiging van kunststofpanelen. De meest voorkomende opties voering hebben kenmerkende namen.

 • Blokhuis De panelen hebben een profiel dat visueel een imitatie van een muur gemaakt van houtblokken creëert. Alle andere kenmerken bleven zoals in de gebruikelijke voering.
 • Panel. Het principe is hetzelfde als dat van een blokhuis, maar het creëert een imitatie van niet een blok, maar van een constructiebalk.
Blokhuis
paneel
 • Amerikaan. De voering van deze voering is wigvormig, geeft de indruk dat de panelen zijn gemaakt met overlapping. Tegelijkertijd wordt het koppelen op de gebruikelijke manier uitgevoerd.
 • Calm. Dit type uiterlijk ziet eruit als een eenvoudig verwerkt bord. Het ziet eruit als een continu homogeen oppervlak zonder voegen. Hoewel ze aanwezig zijn.
Amerikaanse vrouw
kalm

De extra's

  Als we het hebben over de voordelen van elzenhout, kunnen we concluderen dat het ideaal is. Alder lumber heeft een hoge kwaliteit, geen harsemissies, uitstekende uitstraling. En een aantal voordelen.

  • Zwart elzenhout heeft een uitstekende vochtafstotende eigenschap, er kan gezegd worden dat het geen water absorbeert. En dit verhoogt de populariteit en de erkenning van de meest gunstige onder de badkamermaterialen. Alder-materiaal is vatbaar voor verwerking, wat zo hoog gewaardeerd wordt door experts.
  • Bij het gebruik van het Els-materiaal wijkt praktisch niet af van vervorming en uitdroging met een lage sterkte. De bekleding van dit hout onderscheidt zich door de hoogste kwaliteit en zorgvuldige uitstraling, waardoor dit materiaal heel gebruikelijk is in de bouw van badruimten.
  • Lage thermische geleidbaarheid. Vanwege deze kwaliteit neemt de bekleding van els in de stoomkamer geen warmte op, warmt niet te veel op. Dat is exclusief brandwonden.
  • Lage hygroscopiciteit. Elzenbekleding voor een bad verliest niet zijn vorm door het feit dat het geen vocht absorbeert. In het geval dat het bad gedurende lange tijd niet wordt gebruikt zoals het is bedoeld, zelfs in de winter, bevriest de lambrisering niet en blijft deze volledig behouden.
  • Weerstand tegen verval. Alder wordt niet alleen als bekledingsmateriaal voor het pand gemaakt. Vóór de ontwikkeling van het gebruik van beton, werden de putten gemaakt van elzenhout en dienden ze een tamelijk lange tijd.
  • Antibacteriële eigenschappen. Elzenhout heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Wat de extra coating verwijdert die speciale chemicaliën bevat tijdens bedrijf onder alle omstandigheden.
  • Helende eigenschappen voor het lichaam. Met een hele lijst van stoffen die gunstig zijn voor het menselijk lichaam, heeft elzenafwerking een positief effect op de gezondheid. Het geneest de ziekte niet, maar staat ze niet toe om verder te gaan.
  • Zorgt voor luchtpenetratie.Voering van Els creëert geen obstakels voor de uitwisseling van lucht. Hoewel de doorgang van lucht verre van hoog is, wordt de vorming van condensaatvocht op de wanden uitgesloten.
  • Met een dichte en plastische structuur van hout wordt deze boom opmerkelijk verwerkt. Zelfs als het drogen zijn parameters niet verandert. De voeringelementen zijn inherent aan geometrische vormen, ze zijn niet gevoelig voor kromtrekken, dus het is gemakkelijk om met elzen dakspaan persoonlijk te scheren zonder zich tot experts te wenden.
  • Elzen voering heeft een uitstekende geluids- en thermische isolatie. Gemaakt door het originele ontwerp, het heeft een unieke vorm die er vrij esthetisch uitziet.

  cons

   Er zijn geen ideale soorten decoratie, en in dit geval zijn er enkele nadelen. Ze zijn er maar weinig.

   • verandering van beginkleur bij hoge temperatuur;
   • aanwezigheid van defecten: schade aan de kernrot, donkere vlekken, knopen, sapkleurstof;
   • als resultaat van defecten heeft het een klein deel van de output van een kwaliteitsraad;
   • relatief hoge kosten, ook vanwege de kleine hoeveelheid normale materiaaluitvoer;
   • met slechte en onjuiste behandeling, wordt het erg rommelig,dat het later moeilijk is om te polijsten - eigenlijk gebeurt het bij het gebruik van grondstoffen.

   Gebruik in het interieur

   Els duig is prachtig geschikt voor het interieur van de kamer, het heeft niet de mogelijkheid om donkerder te worden, daarom is de afgewerkte foto van het kamerontwerp zonder enige onnodige reconstructie meteen duidelijk. Het heeft een aangenaam aroma dat zorgt voor comfort in de kamer.

   Natuurlijk zal na verloop van tijd het materiaal, wanneer blootgesteld aan lucht en oxidatieve processen, enigszins saai worden. Maar nadat het oppervlak is behandeld met speciale coatings, zoals vernis, verkrijgt het elzenmateriaal zijn karakteristieke kleuren met intensere tonen. Het hangt af van de opslagomstandigheden en de verwerkingsmethode.

   De lichttint is perfect gecombineerd met de donkere elementen van het interieur, waardoor u een contrast in het ontwerp kunt creëren, waarbij verschillende tinten worden gecombineerd.

   Houten lambrisering geeft harmonie en een gevoel van luchtigheid, de aanwezigheid van de natuur en onafhankelijkheid van de omgeving.

   Overigens kan elzenhout worden gebruikt bij de vervaardiging van meubels., keukenaccessoires, binnen- en toegangsdeuren, elementen van vloertrappen: balusters, balustrades,treden, als materiaal voor het afwerken van een vloer, muuroppervlakken en in bepaalde gevallen van een plafond. En ook de elzen clapboard kan gedeeltelijk worden gebruikt. Het kan individuele ruimtes van de kamer en delen van de muren versieren, bijvoorbeeld in de keuken, u kunt het gebied net boven het bureau laten eindigen. Kan worden gebruikt als inzet in verschillende interieurartikelen.

   En met al deze kwaliteiten is het materiaal van Els vrij acceptabel voor de prijs en heeft het uitstekende prestatiekarakteristieken.

   Prijs en kwaliteit

   Negerend al het bovenstaande, en hoe aantrekkelijk en betrouwbaar de elstervulling is, om het te kopen, kost het niet veel werk in een speciaalzaak. Door zijn unieke kleur en verwerkingsgemak, afwerking van elk niveau van complexiteit, ongeacht in welke kamer, blijkt het altijd een succesvol ontwerpidee te zijn.

   Elzenhout, zoals gezegd, accepteert geen vocht, dus kan het worden gebruikt voor het decoreren van de keuken en badkamer, badkamers, het zal er prachtig uitzien in het tuinhuisje, de veranda en soortgelijke structuren.

   Met betrekking tot de veiligheidseigenschappen van hout: ondanks het feit dat elzenmateriaal, waarvan de prijs in de winkels het meest betaalbaar is op de markt, veilig wordt gebruikt in de voedingsindustrie voor het roken van alle soorten vleesproducten.

   Het gebruik van elzen voering als afwerkingsmateriaal voor badachtige kamers zorgt voor duurzaamheid, geschiktheid voor reparatie en creëert een stijlvolle, unieke en rustgevende uitstraling van de ruimte eromheen.

   Zie de volgende video om te leren hoe u de installatie van houten voering kunt uitvoeren.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer