Standaardafmetingen voor eurolining

 Standaardafmetingen voor eurolining

Moderne voering heeft een prachtige duurzame coating waarmee je hem op verschillende gebieden kunt gebruiken. Planken worden actief gebruikt voor de afwerking van gevels en voor binnenbekleding. Ze kunnen door verschillende technologieën worden gemaakt. U kunt de lambrisering en bekleding selecteren. De laatste optie heeft een andere dikte, een ander uiterlijk en een groefverbinding.

Verschil in voering van eurolining

Er zijn enkele verschillen tussen deze twee materialen voor afwerking.

 • Voering heeft een lage luchtvochtigheid.Slechts 12%, en voor normale voering aanvaardbare waarde van 15 tot 20%.
 • Voering kenmerkt zich door strikte naleving van kwaliteitsnormen.
 • Het voorvlak van eurolining is ideaal glad.
 • Om euroboard in te pakken, wordt plastic folie gebruikt.
 • Bij Eurolining zijn er een groot aantal kanalen voor ventilatie, waardoor het condensaat wordt afgetapt. Dezelfde groeven zorgen voor de verwijdering van interne stress.
 • In Eurolaping heeft de groef een afmeting van 9 mm, terwijl deze in conventionele voering 5 mm is.
 • Regelmatige voering kenmerkt zich door de complexiteit van de installatie, waarvoor vaak specialisten worden opgeroepen. Als het gaat om het monteren van eurolining, dan is het heel goed mogelijk om het hoofd boven water te houden.

Typen en kwaliteiten van houtbewerking in hout

Houten voering kan worden ingedeeld op productieprofiel.

Tot op heden kan de markt twee profielen ontmoeten.

 • De standaard, die kan worden aangeduid als gewone voering, "collectieve boer" of "klassieker". Een speciaal kenmerk van dit materiaal voor decoratie is het minimale aantal groeven, dat praktisch afwezig is.
 • Voering lijkt qua uiterlijk op het vorige profiel, maar aan dit materiaal worden strengere eisen gesteld. Daarnaast is er bij het verbinden van de lamellen in dit geval altijd een lichte groef. In sommige situaties reikt deze tot 15 mm.

  Stelt u zich de meest voorkomende soorten eurolining voor, die worden gekenmerkt door een verticale montagemethode.

  • Softline - een weergave waarbij de platen enigszins afgerond zijn. Door de breedte en lengte van het materiaal kunt u de gevelafwerking snel uitvoeren.
  • De golf is een soort eurolining, waarbij de voorkant enigszins hol is.

   Er zijn andere soorten houten lambrisering, die verschillen in de horizontale montagemethode.

   Hier loont het om aandacht te schenken aan verschillende variëteiten.

   • Amerikaan. Met behulp van dit type eurolining is het mogelijk om het leggen van houten planken te imiteren. Vaker gebruikt voor buitendecoratie. Voering wordt gekenmerkt door veiligheid op het gebied van gewrichten, waar vocht niet kan komen. Omdat deze panelen in verschillende breedtes kunnen worden gekocht, kunt u het huis zo snel mogelijk inkorten.
   • Imitatiehout. In deze situatie heeft de voering een standaardprofiel.
   • Blokhuis Als met behulp van dit materiaal de decoratie van het gebouw wordt uitgevoerd, dan is het als een blokhut. Ze verschillen in verschillende lengtes en breedtes, dus de afwerking is vrij eenvoudig.

   Afmetingen voor eurolining

   Er moet aandacht worden besteed aan de volgende factoren:

   1. De voering kan een lengte van 0,5 tot 6 meter hebben;
   2. op de markt kunt u deze platen vinden met een dikte van 13, 16 en 19 mm;
   3. de breedte van de voering kan 80, 100, 110 en 120 mm zijn, deze afmetingen zijn optimaal voor de uitvoering van tegenover elkaar gelegen werken in grote ruimtes;
   4. de spike-maat kan variëren van 8 tot 9 mm.

   Welke afwijkingen zijn optimaal?

   Het is mogelijk om dergelijke toelaatbare afwijkingen te onderscheiden:

   1. een lengteverschil van maximaal 5 mm is toegestaan;
   2. in dikte - 0,7 mm;
   3. in de breedte - 1 mm;
   4. in doornmaat - 0,5 mm.

    Vanwege de optimale maat van de lamellen bij het werken met hout, zal eurolining geen gat vormen. Tegelijkertijd zal het materiaal zijn uiterlijk niet verliezen, wat uitermate belangrijk is in de kwestie van gevelbekleding.

    De bestaande afmetingen van eurolining zijn ontworpen om het proces van oppervlaktebepaling met panelen te vergemakkelijken.

    Sterke en zwakke punten

    Tot op heden dient voering als een tamelijk populair afwerkingsmateriaal.Er was een grote vraag naar eurolining ten koste van vele voordelen die veel andere soorten afwerkingsmaterialen niet kunnen aantonen.

    Een van de belangrijkste voordelen zijn verschillende factoren.

    • Het meest toegankelijke materiaal voor afwerking is houten eurolining gemaakt van linde.
    • Ecologische reinheid is gegarandeerd.
    • Het materiaal in kwestie heeft een mooie uitstraling. Elk gebruikt hout is uniek. Klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan kleuren en structuren, zodat u unieke interieurontwerpopties kunt creëren.
    • Het materiaal fungeert als een uitstekende thermische en geluidsisolatie.
    • De voering zal voor een lange periode worden gebruikt, vooral als deze de juiste verzorging krijgt. Het is in staat om zijn eigenaars tot 50 jaar te dienen, met behoud van de originele, unieke uitstraling.
    • Houten eurolining kenmerkt zich door installatiegemak, mogelijk door de aanwezigheid van de nok en groeven. Met behulp van deze panelen kunt u de confrontatie zo snel mogelijk uitvoeren, terwijl u op dit gebied geen professional hoeft te zijn om deze werken uit te voeren.
    • Met behulp van eurolining kunt u aanvullende nabewerkingen uitvoeren.
    • Tegenwoordig kunt u verschillende soorten eurolining van hout kopen, het meest geschikt voor een bepaalde kamer, op basis van het te omhullen oppervlak.

    Ondanks de indrukwekkende lijst van de voordelen van het materiaal in kwestie, zijn er nadelen aan de eurolining, maar er zijn er maar heel weinig.

    De negatieve aspecten zijn verschillende indicatoren.

    • Bij het werken met eurolining van hout bestaat het risico dat het wordt vervormd. Het hangt vooral af van het type hout waarop u de uitvoering van plating hebt gekozen.
    • Het materiaal in kwestie is niet goed bestand tegen temperatuurschommelingen en is gevoelig voor verhoogde luchtvochtigheid, maar deze parameters zijn ook afhankelijk van het hout waarvan de platen zijn gemaakt.
    • Benadrukt moet worden dat de eerder genoemde nadelen niet catastrofaal lijken, omdat ze kunnen worden geneutraliseerd door het gebruik van speciale verwerkingsplaten en een hoogwaardige installatie.

    Als u een Euroboard wilt kopen, moet u precies weten onder welke voorwaarden dit zal worden gebruikt.Het zal bijvoorbeeld worden geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. In een dergelijk geval is het belangrijk om aandacht te besteden aan coniferen. Als het gaat om droge ruimtes, kunnen hier planken van loofbomen naar boven komen.

    U moet onmiddellijk de optimale grootte van de gekochte panelen bepalen. Als de ruimte een relatief klein formaat heeft, is het beter om aandacht te besteden aan het paneel met een kleine breedte. Bij het afwerken van grote kamers loont het de moeite om te kiezen voor een materiaal met een grote breedte aan planken, omdat dit het proces van bedekken zal vergemakkelijken.

    Wat is de beste voering om te kiezen?

    Om geen fout te maken bij de keuze van eurolining, moet u op veel parameters letten.

    • De kwaliteit en het ras van het gebruikte hout. Om dit te doen, moet u vertrouwd raken met de eigenschappen van een of ander houtsoort. Het is noodzakelijk om te kiezen afhankelijk van de omstandigheden waarin het materiaal zal worden gebruikt.
    • Eurolining lengtewat direct van invloed is op de waarde ervan. Hoe langer het bord, hoe duurder het materiaal.
    • Kwaliteit van drogen. Panelen moeten goed gedroogd zijn.Voering mag bijvoorbeeld niet meer dan 12% vocht bevatten. Alleen in dit geval kan het als klaar voor gebruik worden beschouwd. U kunt de luchtvochtigheid meten met een speciaal apparaat.
    • Kenmerken van houtbewerking. Als de panelen met moderne apparatuur zijn gemaakt, zal de afwijking van de standaardindicatoren minimaal zijn. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat klanten van vandaag eurolining van massief of gesplitst hout kunnen kopen. Elk van de overwogen opties heeft zijn specifieke voordelen. Massief hout heeft een aantrekkelijk uiterlijk, maar de kosten van dit materiaal zijn vrij hoog. In het geval van gesplitste Euromasks zijn naden zichtbaar, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit.
    • Grade. Hier is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het type hout waaruit de platen zijn gemaakt.
    • Opslaglocatie De voering moet noodzakelijkerwijs worden bewaard op een gesloten, droge plaats met goede ventilatie. Helaas verlaten veel verkopers van dit materiaal de planken in de open lucht, waar ze worden blootgesteld aan vocht en ultraviolette straling. Besteed aandacht aan de aanwezigheid van blauw.Als dat zo is, betekent dit dat het hout is geïnfecteerd met een schimmel.
    • Producent. Experts raden aan om de voorkeur te geven aan fabrikanten uit de noordelijke regio's van het land, vanwege klimatologische omstandigheden, waar grondstoffen voor dit materiaal groeien.

    Het is belangrijk op te merken dat u de mogelijkheid heeft om eurolining te kopen van een ander materiaal, bijvoorbeeld plastic, maar door de jaren heen is hout alleen van de goede kant gebleken. Met behulp van dit natuurlijke materiaal kunt u een uniek interieurontwerp maken, terwijl u er zeker van bent dat de platen die worden gebruikt voor het aanbrengen van platen u jaren van dienst zullen zijn.

    Het proces van monteren van eurolining wordt getoond in de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer