Wallboard voor stoombad: de keuze en regels voor installatie

De constructie van het bad is een nogal nauwgezet proces omdat het het gebruik van speciale materialen vereist die goed worden verdragen door vocht. Nadat het bad al is gebouwd, moet u beslissen over het afwerkingsmateriaal. Onder andere soorten grondstoffen kunt u klaring uitvoeren met behulp van de voering. Om te begrijpen hoe u het materiaal voor de stoomkamer moet kiezen, moet u zich laten leiden door het feit dat de afwerking in het bad veel functies vervult en daarom moeten de vereisten daarvoor hoog zijn.

Voor- en nadelen

Voering is een uitstekende optie, omdat deze er goed uitziet en alle kwaliteiten heeft die nodig zijn voor het afwerkingsmateriaal van de stoomcabine. Er zijn veel opties dan om het te verwerken zonder schade voor de gezondheid.

Vanwege het feit dat er veel soorten voeringen zijn, kunt u het stoombad in een stijl inkorten waarvan u meer wilt. Als je deze of die boom kiest, moet je goed nadenken over wat voor soort bad je uiteindelijk zou willen zien. Bovendien moet u de prijs berekenen, omdat de kosten per houtsoort verschillen. Er zijn natuurlijk andere soorten afwerkingsmaterialen, maar deze zijn duurder en vereisen veel meer aandacht tijdens de installatie. Bovendien is de voering gemakkelijker te demonteren in geval van schade.

Meestal bestaat het bad uit een stoombad, een douche en een kleedkamer. Voor elk van deze ruimtes gelden specifieke eisen. Daarom moet het materiaal dat als interieurdecoratie dient, specifieke technische kenmerken hebben en van hoge kwaliteit zijn.

De belangrijkste voordelen van voering voor andere materialen zijn:

 • waar voor uw geld;
 • hoge vochtbestendigheid;
 • weerstand tegen hoge temperaturen;
 • verscheidenheid aan soorten in winkels.

Voering kan milieuvriendelijk en veilig worden genoemd voor materiaal voor de menselijke gezondheid. Aangezien de temperatuur in de stoomkamer nogal hoog is, mag het materiaal dat wordt gebruikt om de ruimte te versieren op geen enkele manier worden verwarmd.Om te weten hoe u het materiaal correct kunt kiezen, moet u bovendien informeren naar de kenmerken van de houtsoort waaruit de voering kan worden gemaakt. Sommige houtsoorten kunnen bij verhitting harsen produceren, die soms allergische reacties veroorzaken. Er zijn geen duidelijke tekortkomingen in de voering, dus u kunt dit materiaal veilig kopen voor afwerking.

Hoe een materiaal te kiezen?

Voor het vaker decoreren kiest u voor de bekleding van hardhout. Het geeft geen teer af, heeft een aangenaam aroma en warmt niet op als de temperatuur in het stoombad stijgt. In tegenstelling tot naaldvariëteiten geeft deze soort geuren af, die het menselijk lichaam gunstig beïnvloeden. Laten we de voordelen van elk materiaal nader bekijken.

Linden boom

Linden is een goede optie, het is vrij duurzaam en duurzaam. Door de hoge weerstand tegen vocht, is het niet vervormd, het maakt het mogelijk om warmte gelijkmatig over het hele gebied van de kamer te verdelen. Bovendien heeft dit materiaal een lage warmtecapaciteit, zodat deze coating veilig is en geen brandwonden op het lichaam achterlaat bij aanraking.

els

Alder is een beetje duurder dan linde of espen, omdat de kwaliteit ervan veel hoger is.Deze wandbekleding heeft een ideaal oppervlak en vereist daarom geen extra slijpwerk. Het wordt gekenmerkt door hoge prestaties.

ceder

Cedar wordt gebruikt om de stoomruimtes in dure instellingen te versieren. Dit komt door het feit dat het materiaal een luxe uitstraling heeft en helende eigenschappen heeft. Cedar vereist geen speciale zorg en de installatie ervan is vrij eenvoudig. Als je weet hoe je de basis van deze duig met je eigen handen moet schuiven, dan kunnen de kosten van de meesters worden opgeslagen.

lariks

Lariks verdient terecht de titel van het beste materiaal voor het afwerken van werk in de stoomkamer. Ten eerste heeft het een prachtig patroon en ten tweede is het bijzonder duurzaam en vochtbestendig.

luxueus

Een dergelijke voering heeft hoge kosten en het is een zeer verfijnd uiterlijk en hoge sterkte. Het duurste en meest elegante omhullingsmateriaal is eiken. Naast hem is er veel vraag naar de Abashi Afrikaanse boom. Het werd verliefd op het feit dat het bijna niet opwarmt, en daarom worden er vaak planken in bad van gemaakt.

Pijnboom

Dennenhout - niet de beste optie om in de stoomcabine te eindigen. Deze afwerking is niet duurzaam.In een poging om te besparen op omhullend materiaal kan kwaliteit verloren gaan.

Berekening van de kosten

Nadat het materiaal is geselecteerd, moet het wandpaneel correct worden berekend. U kunt er dus achter komen hoeveel materiaal er nodig is voor het hele gebied. Om de benodigde hoeveelheid afwerkmateriaal te berekenen, meet u alle parameters van de ruimte (hoogte, breedte, lengte). Met behulp van deze indicatoren berekenen we het gebied van elke muur, dan voegen we ze bij elkaar en krijgen we een cijfer dat laat zien hoeveel voering nodig is. U moet weten dat het beter is om 5-10% meer materiaal te kopen (in het geval er iets beschadigd raakt tijdens het werk of als er extra kosten ontstaan). Als u de technologie van plating zorgvuldig bestudeert, zijn er geen onnodige kosten aan de installatie verbonden.

Wat te verwerken?

Elk hout tijdens zijn werking wordt beïnvloed door verschillende factoren. Dit kan de vernietiging van vocht, schade door knaagdieren of door thermische blootstelling zijn. Om ervoor te zorgen dat de coating niet bederft tijdens het gebruik, moet u weten wat u moet verwerken en impregneren, zodat het wandpaneel niet donkerder of slechter wordt. Ondanks het feit dat deze procedure vrij logisch is, zijn er mensen die tegen het gebruik van impregnatie zijn.Dit komt door het feit dat de impregneermaterialen gemaakt zijn van chemie. Dampen die worden uitgescheiden, hebben een schadelijk effect op het menselijk lichaam.

Maar als de kwestie van de noodzaak om de wandpanelen met impregnaties te behandelen al is opgelost, kunt u deze bedekken met de minst veilige materialen.

Onder dergelijke impregnaties is het de moeite waard om de volgende middelen te verschaffen:

 • drogende olie;
 • lijnzaadolie;
 • antiseptische.

Het is beter om de muren in de stoomkamer niet te voeden, het is voldoende om het na elke wandeling te luchten om het zichtbare vuil te verwijderen. Als er een schimmel wordt gevonden, is het beter om deze plek onmiddellijk te behandelen met behulp van folkremedies, zonder toevlucht te nemen tot chemie.

Bevestigingsmethoden

U kunt verticaal, horizontaal en zelfs diagonaal monteren. De handigste optie is een horizontale montage. De voordelen hiervan zijn dat als het hout dichtbij de vloer begint te verslechteren, het onderste deel gemakkelijk kan worden vervangen. Visueel neemt de kamer in het bad toe en neemt de luchtcirculatie af. Methoden voor het bevestigen van verticale ontvangst zijn ook belangrijk, als je het effect wilt bereiken, zoals in een sauna (lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur).

Voordat je het bad erin schilt, moet je een krat maken. Dit zal een goede installatie van de wandpanelen mogelijk maken.Alleen afzonderlijke secties worden meestal diagonaal gefixeerd, omdat dit type de materiaalkosten aanzienlijk verhoogt. Als u alle soorten bevestigingen combineert, kunt u een uniek ontwerp krijgen. Het belangrijkste is om te onthouden dat je naast schoonheid ook moet nadenken over het gemak van het ontmantelen van sommige secties in de toekomst. Om verdere kosten te besparen, is het beter om de beste optie te kiezen.

Hoe te scheren?

Om de clapboard van de stoomkamer goed te omhullen. Het omhulsel is een vrij eenvoudig proces dat geen grote hoeveelheid energie vereist. Voordat je begint, moet je zorgen voor warmte- en dampisolatie. Voor het eerste meest geschikte schuimglas. Nadat dit werk is gedaan, moet je naar de dampremmende laag. Hiervoor is het het beste om met folie te schuiven. Basaltwol wordt vaak gebruikt als isolatie. Het is minder gevoelig voor beschadiging en duurzamer.

Het beste materiaal voor een dergelijk geval zou een kurkagglomeraat zijn. Het geeft niet toe aan rotten, het is zeldzaam om een ​​schimmel te vinden, het is gemakkelijk om de base ermee te verwerken. Hierna is het de moeite waard om door te gaan naar de installatiewerkzaamheden, beginnend vanaf het plafond.Bevestig de muurbekleding met gewone schroeven en spijkers. Je kunt ook de methode gebruiken die de dop en spijker verbergt, zodat het stoombad een esthetische uitstraling krijgt.

Mooie afwerkingen

Nu is het noodzakelijk om meer details over de ontwerpen te leren. De meest bekende en alle favoriete optie is een discrete en beknopte stijl.

 • Dit zijn grote houten stoelen, een tafel en een bescheiden afwerking van linde of elzen. Voor een kleedkamer, kunt u de afwerking van den kiezen. Het is niet geschikt voor een stoombad, maar als er een vraag is hoe een kamer in het badhuis te schuiven waar geen stoom is, zullen dennen of sparren meer geschikt dan ooit zijn. Pine is meestal Scandinavisch gekozen, omdat het een mooie roze tint heeft en er origineel uitziet in de kamer. Als je weet hoe je het wandpaneel moet verslaan en de kleedkamer moet aankleden, kun je een goed modern bad krijgen.
 • Als u wilt dat de stoombad er van binnenuit rijk uitziet, is het beter om de manieren van horizontaal bevestigen te onthouden, om ze te combineren met de diagonale optie. In dit geval heeft het de voorkeur om een ​​dergelijk ras als eik te gebruiken. Dit wordt een slimme ontwerpbeslissing.
 • Vergeet niet dat het bad niet alleen een stoombad is, maar ook een zwembad en een douche.Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze kamers niet verschillen van het algemene beeld en er harmonieus uitzien. Om dit te doen, is het beter om elementen te kiezen die lijken op de stijl van de sauna. Als de afwerking bijvoorbeeld van eikenhout is, is het beter om producten met rode en gouden kleuren toe te voegen.
 • Mooie handgemaakte stoelen zijn ook niet overbodig. Vergeet niet naast het licht ook dat het licht en warm moet zijn. Alle bedrading moet goed worden beschermd tegen vocht.

Het belangrijkste is om te onthouden dat je in een kamer geen verschillende soorten hout kunt verbinden. Ze blijven niet bij elkaar en beginnen snel te verslechteren, waardoor onnodige problemen en kosten voor de eigenaar ontstaan. Een dergelijke beslissing kan leiden tot een snelle ontmanteling. Bovendien kijken ze niet expressief tegen elkaar aan en creëren ze een interne onbalans in het bad.

  Raadpleeg de volgende video over de regels voor het installeren van de voering voor de stoomkamer.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer