Schilderen van voering in huis in verschillende kleuren: originele ideeën

Als je verveeld bent met verf en behang in de muren en je moet nieuwe en frisse oplossingen bedenken, dan moet je letten op de natuurlijke en praktische trend in het interieur - houten panelen. De meest populaire optie is voering - het kan een glad, ruw of golvend oppervlak hebben en is perfect voor wanddecoratie in een landhuis of bad.

Speciale functies

Voering kan worden gebruikt om een ​​modern interieur te creëren in een paneel appartement, evenals bij het versieren van balkons, loggia's en open terrassen.

Houten voering heeft veel voordelen:

 • milieuvriendelijk materiaal;
 • aanpassing van de visuele geometrie van de kamer;
 • eenvoudige en snelle installatie;
 • sterkte en weerstand tegen mechanische schade;
 • het is niet nodig om muren en plafonds extra te maken voordat u het wandpaneel installeert;
 • duurzaamheid en bruikbaarheid;
 • het is perfect te combineren met andere natuurlijke en kunstmatige materialen: steen, tegels, textiel, leer, behang;
 • verbergt de gebreken van de muren en vloeren;
 • kunt u de bedrading en andere communicatie verbergen;
 • is een uitstekend warmte- en geluidisolerend materiaal;
 • Het is mogelijk om de kleur en het ontwerp van de wanden meer dan eens te wijzigen.

Het materiaal heeft ook zijn nadelen. Het grootste nadeel is de hoge kosten en een behoorlijke belasting van de muur. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat hout een milieuvriendelijk materiaal is, maar het is gevoelig voor rotten, dus de bekleding vereist de juiste zorg en onderhoud. Allereerst moeten platen worden behandeld met verf- en vernisproducten en andere speciale composities voor hout, omdat ze beschermende eigenschappen hebben en mechanische defecten en andere schade helpen voorkomen.

Typen verven

Het komt vaak voor dat huiseigenaren de natuurlijke houttinten in het interieur moe worden en de kleur van de muren willen bijwerken door de lambrisering te schilderen.Alle houtproducten zijn onderverdeeld in twee soorten: decoratief en beschermend. Sommige zijn ontworpen voor interieurdecoratie, de tweede - om de levensduur te verlengen.

Alle fondsen voor de boom kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, die elk afzonderlijke problemen oplossen.

 • Beschermende uitrusting Gebruikt in zowel exterieur als binnenhuisarchitectuur. Uit de naam van dergelijke gereedschappen is duidelijk dat ze moeten worden gebruikt om het oppervlak te beschermen tegen verschillende soorten effecten: schimmel, vocht en ultraviolette straling. Dergelijke verbindingen hebben verschillende graden van bescherming en vertragen het verouderingsproces van het materiaal. UV-beschermers behouden bijvoorbeeld natuurlijke houtachtige patronen en vechten tegen verkleuring en verdonkering. Dergelijke verbindingen moeten worden gebruikt om de wandbeplating op het balkon, terras of andere gebieden die zijn blootgesteld aan direct zonlicht te beschermen. Bij het verwerken van een houten oppervlak is het nodig om een ​​kleine laag product aan te brengen - hiervoor kunt u een natte borstel gebruiken.
 • Verstevigers en vlekken. Deze stoffen vormen een dunne laag op het oppervlak en geven het een donkerdere tint.Dergelijke verbindingen hebben geen beschermende eigenschappen. Ze worden gekozen wanneer het nodig is dat de boom "ademde". De structuur van het kleurmiddel zelf kan zwak of sterk gepigmenteerd zijn: hoe zwakker de samenstelling, hoe meer uitgesproken het houtachtige patroon blijft. Het is dus mogelijk om de verfgraad van het oppervlak aan te passen. Het met vlek behandelde oppervlak moet worden gelakt, anders zullen de platen vies lijken.
 • Lac. Deze stof wordt gebruikt bij de verwerking van hout in het huis. Het kan het oppervlak mat, halfmat of glanzend maken en een gepigmenteerde kleur geven. Als u een vernis met een koper wilt mengen, krijgt de structuur een uniforme tint die in één laag kan worden geplaatst. Maar experts raden aan om de eerste laag transparant toe te passen en daarna kleurpigmenten toe te voegen. Lakken op waterbasis vormen een dunne film, maar tegelijkertijd worden vuil en stof niet geabsorbeerd. Acrylvernis wordt als het meest onschadelijk beschouwd en vervult tegelijkertijd twee functies: beschermend en decoratief. Ook bij de samenstelling van sommige vernissen voegen fabrikanten beschermende componenten toe aan ultraviolette straling. Soortgelijke middelen worden aanbevolen om te worden gebruikt in de zomer-dacha of in een bad.
 • Paint. Deze compositie heeft een meer dichte textuur, waardoor het natuurlijke houtachtige patroon niet zichtbaar is. Het materiaal beschermt het oppervlak tegen mechanische factoren, schimmels, insecten, zonlicht, chemicaliën, vocht en vuur. De verf is verdeeld in vele groepen en is latex, olie en acryl. Alvorens te schilderen adviseren deskundigen om een ​​primer of een kleurloze lak voor hout te gebruiken, waardoor een egale en egale schaduw ontstaat. Net als bij verf op waterbasis behoudt het, wanneer het wordt aangebracht, het gestructureerde patroon en wordt er niet met een dichte laag overheen beschilderd, omdat sommige gebieden er soms ongeverfd uitzien of vlekken hebben. Dit is een volledig natuurlijke reactie van hout, omdat het poreuze oppervlak de verf niet altijd gelijkmatig opneemt.
 • De olie. Deze transparante of gepigmenteerde substantie wordt snel opgenomen in de boomstructuur en vormt geen film op het oppervlak. Hout krijgt een matte of enigszins glanzende afwerking. Tegelijkertijd biedt de olie bescherming tegen de opname van vuil, vocht, stof en schimmelschade. Gepigmenteerde formuleringen helpen de natuurlijke houtachtige textuur en textuur benadrukken.
 • Op was gebaseerde producten. Ze zijn een traditionele en effectieve manier om hout te beschermen en bovendien een uitstekende vervanger voor vernis. Fabrikanten bieden was in drie versies: vast, vloeibaar en water. De laatste twee zijn al klaar voor gebruik en de vaste was moet vóór gebruik in een vloeibare toestand worden verwarmd volgens de instructies. Maar daarvoor moet het hout van tevoren worden voorbereid en geprepareerd, anders kan de was ongelijk liggen.
 • Lijnolie. Deze compositie heeft onlangs zijn populariteit verloren. Aanvankelijk geeft de lijnolie de boom een ​​aangename gouden tint, maar na 2-3 jaar wordt het oppervlak donkerder en begint het te kleven. Moderne fabrikanten bieden gemengde composities voor het afwerken van houten oppervlakken zowel buiten als binnen het huis. Het is mogelijk om impregnaties te onderscheiden van een tonifiërend effect en verven met beschermende eigenschappen en oliën met was in hun samenstelling.

ontwerp

Veel huiseigenaren geven er de voorkeur aan om de lambrisering niet te beschilderen en het natuurlijke patroon te behouden. Maar om het oorspronkelijke uiterlijk te verlengen, is de boom nog steeds de moeite waard om te verwerken, anders kunnen de muren donker worden of een blauwe tint krijgen.Om van de grijze tint van de boom af te komen, moet u eerst de bovenste laag schuren en vervolgens het oppervlak behandelen om het tegen de zonnestralen te beschermen.

Het zal moeilijker zijn om een ​​blauwe tint naar voren te brengen - hiervoor is het noodzakelijk om biologische middelen te gebruiken. Chloor en actieve zuurstof helpen de taak aan. Na verwerking moet het oppervlak worden geïmpregneerd met een beschermende samenstelling en vervolgens worden geverfd met een dichte of doorschijnende verf.

  Natuurlijke houttinten passen niet harmonieus bij alle interieurs, zodat de wanden kunnen worden geverfd. Een groot aantal verschillende kleurmethoden stelt u in staat om een ​​exclusieve coating te maken. Om dit te doen, is het belangrijk om de juiste kleurenverf te kiezen. Vergeet de eenvoudige regels niet: lichte tinten vergroten de ruimte visueel en donkere, integendeel, maak de ruimte kleiner.

  Hieronder staan ​​een paar aanbevelingen en tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste kleur.

  • Het interieur van de keuken ziet er geweldig warm en rustgevende tinten: geel, oranje, roze en perzik.
  • De woonkamer ziet er geweldig honing-gouden kleur in combinatie met natuurlijke houtpatroon.Het interieur kan worden verdund met lichte tinten of heldere en opvallende kleuren.
  • Voor de kast kunt u natuurlijke houtkleuren kiezen. In dit geval ziet de eik er geweldig uit, maar tegelijkertijd moet de verlichting goed doordacht zijn in de kamer. Ook koele tonen helpen je om je af te stemmen op de werkstemming
  • In de slaapkamer is het beter om houttinten of lichte en neutrale kleuren te gebruiken. Witte kleur ziet er ook geweldig uit bij het decoreren van muren in de slaapkamer.
  • In de kinderkamer kun je elke kleur gebruiken, maar psychologen adviseren om heldere en verzadigde kleuren op te geven - het is beter om kalme en matig heldere tinten te kiezen. Ze zullen niet alleen een speciale speelse bui creëren, maar ook helpen het kind te ontspannen en af ​​te stemmen op slapen en rusten.
  • Geschilderde grijze en blauwe voering creëert een gevoel van vocht en kou, dus deze tinten zijn wijzer om te gebruiken in zonnige kamers.

  De panelen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd.

  • Verticaal. Hiermee kunt u het plafond optisch optillen. Deze techniek is vooral goed te gebruiken in combinatie met lichte tinten.
  • Horizontaal. Helpt de muur visueel uit te rekken en creëert het effect van uitgezette ruimte.
  • Diagonaal. Het creëert een speciale dynamiek in het interieur en stelt u in staat om een ​​spectaculaire nadruk te leggen op de muur of het plafond.
  • Afwisseling. Zal een speciale charme creëren met een eenvoudige techniek. U kunt bijvoorbeeld verschillende figuren op de wand tekenen: visgraat, stappen en andere combinaties waarmee u een fantasie huiseigenaar kunt maken.

  stijl

  Bij het kiezen van een coating voor voering, is het belangrijk om in de eerste plaats aandacht te besteden aan de stijl en het algemene idee van het ontwerp dat moet worden gemaakt. Impregnatie en vernissen zijn geschikt voor het geval u het natuurlijke houtachtige patroon wilt behouden. Ouderwetse houtkleur is perfect voor de landelijke stijl of de Provence.

  Klassieke Engelse stijl is onmogelijk zonder het gebruik van hout. Om een ​​unieke en verfijnde stijl na te bootsen, kunt u de wandpanelen gebruiken, die van onderaf tot een derde of midden van de muur moeten worden geïnstalleerd, en het bovenste deel kan worden versierd met behang of verf.

  De wandpanelen passen harmonieus in de moderne en modieuze hi-tech stijl, maar hiervoor is het noodzakelijk om werken uit te voeren om de muren te bedekken met verf met metaaldeeltjes of parelmoer.

  Lichte houttinten kunnen perfect worden gecombineerd met een aantrekkelijke ecostijl.De puurheid en het behoud van het natuurlijke patroon in combinatie met felle groenen zien er passend en harmonieus uit in het stadsappartement en in het chalet.

  Voor Scandinavische stijl, kunt u ook clapboard gebruikenmaar in dit geval moeten alle borden wit worden geverfd.

  In sommige gevallen is het passend om verschillende kleuren te combineren bij het schilderen van een enkele muur. Het onderste gedeelte kan bijvoorbeeld worden bedekt met een donkere tint en het bovenlicht en u kunt twee verschillende kleuren afwisselen om horizontale of verticale strepen te markeren. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de kleuren niet samenkomen op de rand van verschillende kleuren. Om dit te doen, moet je plakband en dunne borstels gebruiken - dan kun je van een eenvoudige muur een echt kunstobject maken.

  Hoe te schilderen?

  Het is mogelijk om voering in huis in elke kleur te schilderen. Om dit te doen, kunt u elk type verf gebruiken - in dit geval hangt alles af van de decoratieve vereisten en functies van de kamer.

  Hieronder vindt u een stapsgewijze instructie over het schilderen van uw eigen handen.

  • Elke plaat wordt gecontroleerd en gesorteerd. Ongelijke, gebarsten of gebogen voering wordt verzonden voor verwerking en onderdelen die niet geschikt zijn voor afwerking worden gebruikt voor het testen van kleur of vernis.
  • Na het sorteren worden de platen schoongemaakt en gepolijst met een speciale machine. Als er geen dergelijk hulpmiddel bij de hand is, kunt u de beschikbare hulpmiddelen gebruiken: een houten bar met schuurpapier.
  • Primer en beschermende middelen worden aangebracht met een spuitpistool of roller.
  • In een vochtige en onverwarmde ruimte raden deskundigen aan alleen aan alle kanten behandeld hout te gebruiken, zodat het materiaal zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest. Na volledige droging kunt u overgaan tot de decoratieve afwerking: verf of vernislaag.
  • Om het beste effect in de kamer te krijgen, raden ontwerpers ten stelligste aan om elk detail om de beurt te verwerken. Om dit te doen, moet je alle planken polijsten, schilderen en drogen en pas daarna naar de installatie gaan.
  • De coating moet over de gehele lengte worden aangebracht met een borstel of rol langs het centrale deel van het wandpaneel. De verf wordt zorgvuldig gemalen en gearceerd om een ​​gelijkmatige egale schaduw te verkrijgen. Hiervoor heeft u twee borstels nodig: medium dikte en smal formaat. Het geverfde oppervlak moet volledig droog zijn, dus daarna worden de planken een paar minuten opzij gelegd.
  • Na het volledig drogen kunt u de stap van het slijpen van het oppervlak nog een keer herhalen. Vervolgens worden een of meer verflagen aangebracht - het hangt allemaal af van het effect dat u wilt bereiken. De aangebrachte verf wordt langer bewaard dan één dikke laag, maar deze laatste moet zo dun mogelijk zijn. Vervolgens wordt de voering opnieuw verzonden om te drogen.
  • Als je het afgewerkte oppervlak schildert, blijven er tussen de platen ruwe delen achter, dus een goede verflaag over de voegen zal niet lukken. Deze afwerkingsmethode is alleen geldig in het geval van een kleurupdate.
  • Het verven van oude voering is een moeizaam proces dat een goede voorbereiding vereist. Als op sommige plaatsen op de muren de verf is weggebroken, moet je er vanaf komen. Om dit te doen, met behulp van een gebouw haardroger, moet u het oppervlak van de muur verwarmen en de bovenste gelakte of geverfde laag verwijderen. Daarna moet de wandpanelen worden gemalen en opnieuw worden geprepareerd.

  Na verloop van tijd verliest elke beschermende coating zijn eigenschappen.daarom moeten de platen periodiek opnieuw worden geïmpregneerd met vlamvertragers en bacteriedodende middelen, en moeten ze bovendien het oppervlak met verschillende vernissen bedekken.Antischuim wordt gebruikt om het hout tegen brand te beschermen, de levensduur van de coating is tot 5 jaar, daarom is het gedurende deze periode noodzakelijk om het oppervlak extra te behandelen met een gereedschap.

  Tijdens de eerste toepassing adviseren deskundigen aanvullend om bijvoorbeeld een klein deel van hetzelfde hout te gebruiken. De samenstelling wordt in twee lagen op het oppervlak aangebracht met een borstel of een spray. Na volledige droging moet het behandelde deel van de plaat die voor het monster is gebruikt in brand worden gestoken - het oppervlak mag niet verbranden en smeulen en na 30 seconden moet het zwart worden en verkoold. Bacteriedodende verbindingen zullen infecties met de schimmel helpen voorkomen en de bestaande schimmel bestrijden.

  Prachtige voorbeelden

  Moderne ontwerpers bieden een groot aantal praktische en innovatieve oplossingen. Voering ziet er geweldig uit, niet alleen in het klassieke interieur van een landhuis, maar ook in een moderne slaapkamer. Een uitstekend voorbeeld van een combinatie van natuurlijk houtwerk met lichte gladde wanden kan worden gegeven.

  Wandbekleding kan niet alleen worden gemaakt met sneden en planken, maar ook met houten mozaïeken.

  Ook interessant en ongebruikelijk lijkt een combinatie van verschillende dikte van de planken.Je kunt bijvoorbeeld duidelijk zien hoe dunne platen tussen de brede planken op de muur in de slaapkamer worden geplaatst en dat alle borden verschillende tinten hebben.

  Wandpanelen in het interieur kunnen een ander oppervlak en andere textuur hebben. Bijvoorbeeld, de optie met de golven op de muur - reliëf kan verder worden benadrukt in kleur.

  Op de muur in de kinderkamer kun je veilig personages of helden tekenen. Zulke muurschilderingen zien er heel origineel uit en zullen zeker kinderen aanspreken. Alleen de finishing touch moet noodzakelijkerwijs een coating van kleurloze vernis of verf zijn - dit zal het beeld beschermen tegen beschadiging en slijtage.

  Originele tekeningen kunnen niet alleen in de kinderkamer op de muren worden aangebracht - met ongewone en dubbelzinnige schilderijen aan de muur kunt u van de slaapkamer een echt kunstobject maken.

  Als wordt besloten om de wandpanelen op een klein balkon te gebruiken, moeten de planken horizontaal worden gevuld. Deze eenvoudige techniek zal de ruimte visueel vergroten, vooral als lichte en neutrale tinten worden gebruikt.

  Wanneer u het interieur in loft-stijl ontwerpt, moet u kiezen voor ruwe en ongepolijste platen - deze zullen het industriële industriële interieur perfect aanvullen.

  Voor meer informatie over het proces van verfvoering beschreven in de video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer