Klyymery kiezen voor voering

Klyymery kiezen voor voering

Klyimery voor voering is handig en duurzaam type bevestigingsmiddelen. Door de eenvoud van het ontwerp en het installatiegemak kunt u de muren zelf en in korte tijd bekleden.

Speciale functies

Kleimer is een beugel voor de vervaardiging waarvan gegalvaniseerd ijzer of verenstaal wordt gebruikt. Het ontwerp van deze hardware biedt de mogelijkheid van een betrouwbare bevestiging van de voeringlatten. De bevestiger past perfect in de vorm van de rails met het messing- en groefsysteem. Klyaymery wordt ook gebruikt voor het bevestigen van de MDF-platen "Calm" en kunststof panelen.

Op het oppervlak van de beugel zijn gaten voorzien voor het bevestigen van de hardware op de ruwe basis of het krat. Bevestiging wordt uitgevoerd met behulp van spijkers, schroeven of schroeven en is afhankelijk van het materiaal van vervaardiging van het werkoppervlak. Elke Klymer is uitgerust met diepe haken, waarmee het bord wordt versterkt. Sommige modellen zijn bovendien uitgerust met spike-hooks, die de bevestiging van het materiaal versterken en zorgen voor extra sterkte van bevestigingsmiddelen.

Klyaymery is verkrijgbaar in een breed assortiment met een breed scala aan typen en groottes, wat de keuze van de benodigde hardware enorm vergemakkelijkt en het modelbereik systematiseert. De classificatie vindt plaats op basis van de hoogte van de tong en de dikte van de Klymer. De minimale hoogte is 1 mm, de maximale hoogte is 6 mm. De meest voorkomende zijn nietjes met een tonghoogte van 5 mm.

Dit type hardware wordt als universeel beschouwd en is geschikt voor vele soorten wandpanelen. Voor een eurolining-installatie is het beter om een ​​afmeting van 4 mm te gebruiken en voor een blokhuis - zes millimeter modellen.

Ook zijn klyaymery met twee- en drie millimeter tongen en zijn ontworpen voor het monteren van kunststof panelen en dunne wandpanelen.

Voor- en nadelen

Hoge klantvraag en populariteit van kleimer vanwege de vele onbetwistbare voordelen van dit type bevestigingsmiddelen.

 • Door de eenvoud van het ontwerp en het eenvoudige installatieproces kunt u onafhankelijk de bekleding van de ruimte uitvoeren zonder de hulp van specialisten in te roepen, en de exacte naleving van de installatietechnologie zal de werktijd aanzienlijk verkorten.
 • Het gebruik van nietjes elimineert boren, spijkeren en andere mechanische effecten op de voeringlatten, waardoor het optreden van scheuren en spanen onmogelijk wordt. Dit is een van de voordelen van het gebruik van het bevestigen van klyaymerov vóór installatie, uitgevoerd met behulp van schroeven, spijkers en schroeven.
 • Met een groot assortiment modellen kunt u een nette naadloze coating vormen, zelfs als u de technologie gebruikt om voering te combineren met andere afwerkingsmaterialen.
 • Betrouwbare bevestiging, die wordt bereikt met behulp van klemmen, elimineert volledig het risico van vervorming en afschuiving van de coating.
 • Klymery zijn zeer goed bestand tegen agressieve omgevingsinvloeden en hoge luchtvochtigheid, zodat ze kunnen worden gebruikt in omstandigheden van negatieve temperaturen en bij het afwerken van baden en sauna's.
 • Comfortabele kosten.De prijs van Klymery steekt gunstig af bij de prijs van andere soorten hardware.
 • De veelzijdigheid van het ontwerp maakt het gebruik van nietjes mogelijk bij het installeren van de wandpanelen op alle tochtoppervlakken, inclusief houten, beton, sintelblokken, cementfunderingen en kratten.

De nadelen van Klyimer voor voering omvatten gebrek aan betrouwbaarheid onder invloed van verhoogde belastingen of trillingen van de fundering.

Daarom moeten in gebieden met seismische activiteit versterkte bevestigingsmiddelen voor de bekleding worden gebruikt.

Hoe te kiezen?

Het vinden van de juiste hardware is heel eenvoudig. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is de selectie van de vereiste maat, die wordt bepaald door het type en de breedte van de wandpanelen. Er moet ook aandacht worden besteed aan de integriteit van de gegalvaniseerde coating, omdat de corrosiebestendigheid van de nietjes hiervan zal afhangen. Zelftappende schroeven moeten worden gekocht met een snelheid van 2-3 stuks per klyaymer. Het bevestigen van de hardware met één schroef is onaanvaardbaar - onmiddellijke besparingen in de toekomst zullen vervorming en verschuiving van het wandpaneel veroorzaken.

Om het gewenste aantal wist, is het noodzakelijk om eenvoudige berekeningen te maken: gemiddeld moet je 20 nietjes per vierkante meter kopen. m oppervlak.Houd er rekening mee dat bij het afronden van een vlak gebied de stap tussen aangrenzende hardware gelijk moet zijn aan 45 cm, kijkend naar de buitenzones - 35 cm en bij het installeren van de wandpanelen in de hoeksecties, de staplengte 25 cm is.

Hoe groter de maat van de onderdelen, hoe langer de stap en bijgevolg zijn minder onderdelen vereist.

Subtiliteiten van installatie

Installatie van klyaymerov uitgevoerd met een schroevendraaier, bouwniveau, tape, hoek, hamer, schroevendraaier en marker. De eerste fase van het werk moet de voorbereiding van de werkbasis zijn door het vlak te effenen of, indien nodig, de lat te installeren. De gelijkmatigheid van de basis wordt bepaald met behulp van een laser- of gebouwniveau. Alle uitstekende delen moeten worden verwijderd en grote scheuren, spaanders en vervormingen worden geëlimineerd met behulp van een cement-zandmengsel.

Om een ​​lat te vormen, moet u een frame van hout of metaal gebruiken met een steek van maximaal 0,5 m.

Daarna moet u een antiseptische behandeling van de basis maken en wachten tot het oppervlak volledig droog is. Dan kunt u beginnen met het markeren van de plaats van installatie Klyaymerov. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat bij verticale opstelling van de rails de installatie van de hardware op een afstand van de breedte van de plank van de aangrenzende muur moet worden gepland.Wanneer de horizontale positie 2-3 mm van de vloer moet wijken, nodig voor het schroeven van schroeven. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de duidelijkheid van de locatie van het eerste element, omdat dit afhangt van de correcte installatie van alle volgende latten en het uiterlijk van de voering als geheel.

De installatie van klyaymer en voeringrails gebeurt afwisselend, dus het belangrijkste is om de installatieprocedure strikt in acht te nemen en de parallelle opstelling van elementen te volgen. Het gebruik van spijkers als bevestigingselementen voor een beugel is alleen toegestaan ​​in geval van installatie op een houten kist. Gebruik in alle andere gevallen schroeven of pluggen, afhankelijk van de grootte van de beugel en het gewicht van houten latten. Dan moet u overgaan tot de installatie van Klyimer, terwijl het noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat het bord plat ligt: ​​zonder verschuivingen naar de zijkant en het verstoren van de algemene procedure van installatie.

Om het schroeven van de schroeven te vergemakkelijken, moet u eerst de juiste plaatsen markeren met stippen. Na de installatie van de eerste beugels is het noodzakelijk om door te gaan met de installatie van het wandpaneel en tegelijkertijd de volgende beugels te bevestigen. De eerste lamel wordt in de haak van de beugel geplaatst en vervolgens worden de volgende stroken met een groef in de groef gestoken.De volgende beugel mag pas worden bevestigd als een volledig vlakke installatie van het eerste paneel is vastgesteld. Het uiteinde van de lamel, uitgerust met een kam, moet stevig tegen de basis worden gedrukt en plaats op dat moment een Klymer in de groef en bevestig deze met zelftappende schroeven.

Na deze installatiemethode moet u de installatie van het materiaal voltooien, waarbij u periodiek verwijst naar de waarden van het constructieniveau. Nadat u het laatste bord hebt geïnstalleerd, moet u de metalen bevestigingen met een houten zijkant sluiten.

Demonteer indien nodig in omgekeerde volgorde.

Handige tips

Het voldoen aan de volgende eenvoudige regels verlengt de levensduur van de lambrisering en zal het originele uiterlijk voor een lange tijd behouden:

 • Kleimers moet worden aangeschaft in gespecialiseerde bouwmarkten, waardoor het risico van vervalsing wordt voorkomen en corrosie wordt voorkomen en de bevestigingsbeugels snel uitvallen;
 • Om het verschijnen van roest en de vernietiging van hardware te voorkomen, wordt het niet aanbevolen vloeibare afdichtmiddelen te gebruiken om naden te vormen;
 • na het voltooien van de installatiewerkzaamheden moet de bekleding worden gecoat met een lak-, olie- of wassamenstelling; een dergelijke coating zal het materiaal beschermen tegen agressieve blootstelling aan zonlicht en overmatig vocht;
 • Laat bij het installeren van het wandpaneel geen direct contact van de lamellen met het oppervlak van de basis - dit kan de ventilatie van de wanden negatief beïnvloeden en de vorming van schimmels en schimmels veroorzaken;
 • Snijgaten voor contactdozen en schakelaars moeten worden uitgevoerd met behulp van een uitlopende zaag onmiddellijk na het bekleden, voordat u vernis of was aanbrengt;
 • de ruimte links bij de vloer is verborgen met behulp van een decoratief, geschikt in kleur en textuur, plint.

Met behulp van een clapboard voor clapboard als bevestigingsmiddelen, is het mogelijk in een korte tijd om zelfstandig een mooie en spectaculaire afwerking van een huis, appartement of bad te produceren.

Vanwege de betrouwbaarheid en het eenvoudige ontwerp kunnen nietjes vele jaren meegaan zonder dat ze elementen hoeven te vervangen.

Je kunt uit de onderstaande video de snelste manier vinden om een ​​auto te monteren.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer