Izospan B: scope en installatiemethoden

 Izospan B: scope en installatiemethoden

Een persoon is voortdurend bezig met het verbeteren van zijn eigen behuizing, in een poging het zo veilig mogelijk te maken. Allereerst is het nodig om aandacht te besteden aan de isolatie van de fundering, want hoe betrouwbaarder en duurzamer het is, hoe langer het in staat zal zijn om het huis te bedienen.

Experts geloven dat het leggen van een dampscherm een ​​van de belangrijkste processen is bij de bouw van een huis. Een van de meest populaire en gewilde materialen op de markt is Izospan B-film, die wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De fabrikant slaagde erin een innovatief product te creëren dat ongeëvenaard is in de markt.

eigenschappen

Het bedrijf "Izospan" is al vele jaren gespecialiseerd in de productie van materialen voor dampscherm. Hoge dichtheid en naleving van GOST onderscheiden de producten van het bedrijf gunstig tegen de achtergrond van anderen. Tienduizenden huizen worden beschermd met behulp van bouwmaterialen van Izospan, die spreekt van hun unieke technische kenmerken en efficiëntie.

Dit bouwmateriaal maakt het mogelijk om constructies te beschermen tegen overmatige dampafgifte. Deze omstandigheid leidt vaak tot ernstige en destructieve effecten, daarom is waterdicht maken uiterst belangrijk.

Een onderscheidend kenmerk van de stoom is dat deze door elke structuur, inclusief beton, kan passeren. En het leven in een huis zonder stoom te produceren zal niet werken, omdat het een natuurlijk product is van ons levensonderhoud. De enige uitzonderingen zijn dampdichte materialen, maar ze zijn extreem duur en niet altijd geschikt om een ​​huis te bouwen.

Bovendien heeft volledige dampdoorlatendheid een negatief effect op het ventilatiesysteem van het huis. Het wordt erg benauwd in de kamers, wat ook een negatief effect zal hebben op de gezondheid van levende mensen.Isolatoren staan ​​ook onder druk, daarom wordt het gebruik van Izospan B aanbevolen. Zonder de juiste bescherming zal het isolatiemateriaal binnenkort onbruikbaar worden en vocht gaan verzamelen, of zullen de materiaaleigenschappen en de thermische geleidbaarheid ervan afnemen.

Een onderscheidend kenmerk van deze bouwfilm is dat deze in de kamer past. Het is een feit dat het hoofddoel ervan is het binnendringen van stoom uit de kamer in de isolatielaag te voorkomen.

Dit type materiaal omvat dubbellaagse dampschermmembranen, die niet alleen vocht kunnen tegenhouden, maar ook voorkomen dat er stoom doorheen gaat. Voor de productie van dergelijke films wordt alleen polypropyleen gebruikt, dat zich heeft weten te vestigen als een betrouwbaar en efficiënt materiaal. Hierdoor is het breken of beschadigen van de film uiterst moeilijk.

Gewoonlijk is Isospan B verkrijgbaar in rollen met een afmeting en breedte van 160 cm. Eén rol is genoeg om een ​​oppervlakte van 70 vierkante meter te beslaan. Het belangrijkste verschil is dat het materiaal twee kanten heeft, dus je moet uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik ervan.Elke zijde heeft een specifieke functie. Een van hen is soepel en de tweede is ruw.

lot

Bij koud weer kan het temperatuurverschil in de woonkamer en op straat aanzienlijk zijn. Als gevolg hiervan vindt condensatie plaats, wordt vocht op de isolatie afgezet. Als minerale wol of glaswol werd gebruikt als het belangrijkste thermische materiaal, worden ze nat en verliezen ze hun eigenschappen en effectiviteit.

Het gebruik van geavanceerde dampschermmembranen voorkomt dit. Izospan B is geïnstalleerd aan de zijkant van de kamer en laat geen vocht binnendringen.

Dankzij de unieke eigenschappen van dit materiaal kan het worden gebruikt in de volgende gebieden:

 • bij het installeren van dakbedekking en aanrecht;
 • voor het afwerken van het plafond, wanden of op de ondervloer;
 • bij het installeren van isolatie of spanten;
 • voor binnen- of buitenbekleding;
 • als vloerisolatie;
 • voor afwerking met gipsplaat. Met deze technologie kunt u de film zelfs op metalen frames lijmen.

Voors en tegens

De officiële instructies geven aan dat dit bouwmateriaal een groot aantal voordelen heeft. En het is waar.

Een van de belangrijkste voordelen van Isospan B zijn de volgende:

 • laag gewicht, wat het proces van transport en leggen van de film aanzienlijk vereenvoudigt;
 • hoge sterkte, biedt weerstand tegen mechanische stress en schade;
 • de aanwezigheid van een dubbelzijdig oppervlak, wat een positief effect heeft op de effectiviteit van de constructiefilm;
 • unieke technische kenmerken die Izospan B gunstig onderscheiden van andere producten tegen dampschermen;
 • installatiegemak - het product kan worden gelegd met behulp van de meest eenvoudige oplossingen;
 • redelijke prijs, zodat iedereen het zich kan veroorloven deze film te kopen voor huisdecoratie.

Wat betreft de negatieve kanten, dan heeft dit materiaal geen minnen. Sommigen geloven dat de kosten te hoog zijn, maar dit is niet het geval, gezien de hoge kwaliteit van het materiaal.

Kenmerken van gebruik

Voordat u dit dampremmende materiaal gebruikt, moet u vertrouwd raken met een aantal vereisten die van toepassing zijn op de installatie.

Onder hen zijn de volgende:

 • Als de isolatie op een hellend oppervlak is gemonteerd, moeten alle werkzaamheden van boven naar beneden worden uitgevoerd.De banden van Izospan B moeten horizontaal worden bevestigd en de overlapping moet 15 cm zijn. Het gebruik van een speciale kleeffilm maakt het mogelijk de verbindingen te isoleren.
 • Het is belangrijk om de film in de juiste richting tegen de muur te monteren. Niet iedereen volgt deze regel, maar het is van cruciaal belang en heeft een directe invloed op de efficiëntie van het productgebruik. Onjuiste installatie van de volledige omvang elimineert het effect van het gebruik van het materiaal. Volgens officiële instructies wordt de gladde zijde op de isolatie gelegd en wordt de rough naar de zijkant van de kamer gestuurd.
 • Het membraan kan worden bevestigd aan het te beschermen oppervlak met behulp van houten staven en drukplaten.

Gezien het feit dat dit materiaal voor dampremmende laag een breed toepassingsgebied heeft, is het noodzakelijk om zorgvuldig de kenmerken van het leggen op verschillende soorten oppervlakken in overweging te nemen. Meestal wordt de film gebruikt in het proces van zolderisolatie. Allereerst is het noodzakelijk om de kachel zelf tussen de spanten te leggen, waarna Izospan V. al kan worden getrokken.

De instructie is als volgt:

 • Izospan is gefixeerd op spanten.Deskundigen adviseren om de fixatie uit te voeren met behulp van staafjes waarvan de dikte niet meer dan 5 cm is. In sommige gevallen is het toegestaan ​​om dunne strips te gebruiken om te persen. Deze bevestigingsmethode biedt niet alleen betrouwbaarheid, maar bespaart ook de zolderruimte. Het is mogelijk om de bevestiging alleen uit te voeren als de breedte van de dakspanten 3 cm groter is dan die van de isolatie.
 • Bovenop de film is een fijne afwerking aangebracht, die op dezelfde manier is bevestigd als de dampscherm zelf. Hierdoor wordt een spleet gevormd tussen de afwerking en het materiaal voor isolatie, hetgeen noodzakelijk is voor het snel drogen van condensaat.

Speciale aandacht wordt besteed aan het gebruik van deze film in het proces van dakisolatie. Als de daktaart wordt gemonteerd, wordt de bevestiging uitgevoerd zoals in de vorige versie. In eerste instantie zal het echter nodig zijn om de dampremmende laag zelf te monteren. Bevestiging moet van buitenaf worden gedaan en hier kunnen nietmachines voor worden gebruikt. Daarnaast kunt u de kratten van binnenuit installeren met een smal bord.

Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid, kunt u minerale wol of een andere isolatie op de stoomisolator leggen. In sommige gevallen kan in plaats van kratten worden beperkt tot gewone draad. Het is noodzakelijk om het uiterst voorzichtig aan te spannen, zodat de isolatieplaten probleemloos tussen de dakspanten kunnen worden bevestigd.

Als minerale wol werd gebruikt als het basismateriaal, dan zou een hydro-isolator ook aan de spanten moeten worden bevestigd met behulp van kleine staven.

Izospan B - bouwmateriaal, dat in de meeste gevallen wordt gebruikt om de verticale muren van binnenuit af te knippen.

Instructies voor gebruik in dit geval is als volgt:

 • Eerst wordt een balk op het oppervlak geïnstalleerd, waarvan de breedte gelijk is aan de dikte van de isolatie. Als de afwerking is voltooid, kunt u een metalen profiel gebruiken, wat van groot belang is voor gipsplaat.
 • Nu kunt u overgaan tot de installatie van minerale wol of polystyreenschuim. Van bovenaf is het noodzakelijk om de stoomisolator te bevestigen, waarna de definitieve afwerking kan worden uitgevoerd.

Het proces van het aanbrengen van de film om de buitenkant van het huis te isoleren is enigszins anders. Eerst moet een krat van een bar aan de wanden worden bevestigd, waarvan de dikte niet meer dan 3 cm zal bedragen, waarna de verdamper Izospan B erop wordt gespannen en vervolgens het tegenrooster wordt geïnstalleerd. Wat betreft de waterdichting film, kan het alleen worden gemonteerd op het isolatiemateriaal.

Opgemerkt moet worden dat dergelijke instructies voor de buitenafwerkingin de eerste plaats voor huizen die zijn opgetrokken uit hout. Het feit is dat houten materialen ademende materialen zijn, zodat ze gemakkelijk vocht laten verdampen. Wat betreft de betonnen muren, ze kunnen beter omgaan met de dampvertraging, dus het dampschermmembraan wordt minder vaak gebruikt.

De unieke eigenschappen van Izospan B maken het mogelijk om het niet alleen voor muren binnen en buiten, maar ook voor vloeren te gebruiken. Dergelijke manipulaties moeten worden uitgevoerd in gevallen waarin het noodzakelijk is om de ventilatiekloof te garanderen. De isolerende laag zelf is tussen de lagers gemonteerd, waarna u kunt doorgaan met de installatie van isolatie.Deskundigen adviseren om de film te repareren met staven, wat niet alleen het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt, maar ook zorgt voor maximale efficiëntie.

Vanwege zijn veelzijdigheid kan een dergelijke constructiefilm worden gebruikt voor het verwarmen van zolder en vloervloeren. Het gebruik van het materiaal verschilt in dit geval praktisch niet van het gebruik bij het opwarmen van de vloer. Het zal op dezelfde manier aan de zolderzijde worden geïnstalleerd, maar het zal ook nodig zijn om de film aan de onderkant te bevestigen. Voor het bevestigen, zoals in andere gevallen, is het het beste om staven met een kleine diameter te gebruiken.

Handige aanbevelingen

Hierboven hebben we de belangrijkste punten besproken van het gebruik van constructiefilm voor dampscherm Izospan V. Allereerst is dit materiaal uitstekend geschikt voor plafonddecoratie. Het probleem is dat dit deel van de kamer meestal niet geïsoleerd is vanwege het ontwerp en de locatie. Aanbevelingen van experts zullen helpen om maximale efficiëntie door het gebruik van dit materiaal te verzekeren.

Een van de meest populaire zijn de volgende:

 • Als de wanden in de kamer van hout zijn, moeten ze worden behandeld met antiseptische formuleringen vóór de dampremmende laag. Vocht tussen de film en de boom droogt heel snel uit, maar toch is het beter om veilig te zijn. Anders kan er een schimmel zijn die niet alleen een nadelig effect heeft op de conditie van het hout, maar die ook de gezondheid van het huishouden nadelig kan beïnvloeden.
 • Het is ook de moeite waard om hout tegen insecten te beschermen, want na de voltooiing van het werk zal dit niet mogelijk zijn.
 • Izospan B heeft een extreem hoge sterkte, maar de film kan beschadigd raken als gevolg van onjuiste installatie of onzorgvuldig gebruik. Het is noodzakelijk om zeer oplettend te zijn, omdat de effectiviteit van dit materiaal in de eerste plaats afhangt van de integriteit ervan. Als er kapotte plaatsen zijn, kunnen deze het beste worden gerepareerd met plakband of speciale lijm.

Volgens de recensies is Izospan B een uniek materiaal voor dampremmende laag.met een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en installatiegemak.Vanwege de lage kosten is het betaalbaar voor iedereen die de duurzaamheid van zijn huis wil verzekeren.

Met betrekking tot de prestaties van het materiaal is het in deze parameter in hoge mate beter dan conventionele film en andere analogen op de markt. Daarom is het beter om dit materiaal te gebruiken als bescherming tegen vocht.

In de volgende video vindt u instructies over het gebruik van dampremmende laag Izospan B.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer