Natuurlijke isolatie: de voor- en nadelen van vlasisolatie

Nu geeft de meerderheid van de kopers de voorkeur aan bouwmaterialen voor het milieu, dat wil zeggen die gemaakt van natuurlijke producten. Dit geldt ook voor isolatie. Naast de gebruikelijke synthetische opties vindt u op de markt en hoogwaardige natuurlijke isolatie, waaronder vooral linnen opvalt.

Speciale functies

Isolatie gemaakt van vlas, wordt vandaag beschouwd als het beste materiaal voor thermische isolatie. Het is niet alleen milieuvriendelijk en onschadelijk, maar ook heel licht. Bovendien is het eenvoudig op te lossen.

Het bestaat uit een kachel van hennep, hout en vlasvezel.Zeer dunne vezels van dit materiaal zijn met elkaar verbonden met behulp van polyester. Het kan ook een natuurlijke substantie zijn, zoals zetmeel.

Linnen isolatiematerialen worden al meer dan tien jaar wereldwijd geproduceerd. Op de binnenlandse markt verscheen dit materiaal relatief recent, maar het lukte het nu al om aan populariteit te winnen. Eco-vriendelijk materiaal kan worden gebruikt voor de isolatie van het dak van plafonds, muren en zelfs voor frame huizen. Het kan ook worden gebruikt om partities geluiddicht te maken.

Natuurlijke isolatie geschikt voor elk ontwerp. De hoge prijs kan worden gecompenseerd door te besparen op verwarming.

Voors en tegens

Zoals elk materiaal heeft isolatie op basis van vlas zowel voor- als nadelen.

voordelen

Linnenisolatie is erg populair in de bouwsector.

De reden hiervoor ligt in het feit dat vlas de volgende voordelen heeft:

 • omdat de samenstelling van de isolatie natuurlijke natuurlijke ingrediënten bevat, is het veilig voor de gezondheid van elke persoon. De samenstelling van de isolatie bevat geen chemische toevoegingen, daarom veroorzaakt deze geen allergieën.Linnenisolatie kan gemakkelijk concurreren met minerale wol;
 • deze isolatie is brandveilig, omdat vlasvezels niet ontbranden;
 • Het heeft een lange levensduur. De reden voor duurzaamheid ligt in de componenten van de primaire grondstoffen, omdat in synthetische warmte-isolatoren secundaire materialen worden gebruikt, evenals organische additieven. Ze leiden tot de snelle sedimentatie van het materiaal en het verlies van de oorspronkelijke vorm;
 • Het is ook zeer resistent tegen het verschijnen van bacteriën en schimmels, omdat het van nature antiseptische eigenschappen heeft. Het feit is dat de productie dergelijke technologieën gebruikt die alle micro-organismen in de primaire grondstof doden;
 • Linnenisolatie heeft een zeer goede thermische isolatiekwaliteit, omdat het een lage thermische geleidbaarheid heeft. Hij is niet bang voor veranderingen in temperatuur, is niet vatbaar voor vervorming;
 • het heeft ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, wat een bijkomend voordeel is;
 • Linnenisolatie heeft een goede damppermeabiliteit, die condensatie van vocht en schimmel voorkomt;
 • het heeft een klein gewicht, wat goed is voor de constructie van gebouwen, omdat de belasting bijna minimaal is;
 • Dergelijk materiaal is gemakkelijk te gebruiken, het kan zelfs worden geïnstalleerd zonder extra bevestigingsmiddelen te maken. Omdat vlasvezels niet schadelijk zijn voor de gezondheid, kunnen installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd zonder werkkleding.

tekortkomingen

Een dergelijke isolatie heeft praktisch geen nadelen. Het enige nadeel en tegelijkertijd de reden waarom veel mensen deze isolatiemethode niet gebruiken, is de hoge prijs. En ook platen van een kachel moeten worden verwerkt in brandwerende en vochtbestendige constructies, waardoor de uiteindelijke kosten van reparatiewerkzaamheden verder toenemen.

types

  Er zijn verschillende soorten linnenisolatie te onderscheiden, afhankelijk van het soort grondstoffen waaruit ze zijn gemaakt en wat hun structuur is.

  • Vilt tape. Het materiaal bestaat uit vezelvlas. Na het verzamelen worden de vezels zodanig behandeld dat ze in verschillende lengten worden verkregen. Vervolgens worden ze gesorteerd met behulp van een kaardmachine. De vezels die worden gebruikt voor lintvilt moeten lang zijn, alle anderen gaan om constructietouw of tegelmateriaal te maken. Linnenisolatie wordt beschouwd als het meest milieuvriendelijke en onschadelijke materiaal.Het is heel gemakkelijk te gebruiken en de installatie vereist geen speciale kennis en vaardigheden, en alle installatiewerkzaamheden kunnen op elk moment van het jaar worden uitgevoerd. Vlasisolatie schimmelt niet en trekt geen vogels aan.
  • Lnovatin. Dergelijk eco-materiaal wordt gemaakt op een kaardmachine met behulp van de naaitechnologie. Een laag catonine is gestikt met een nylon of katoenen draad. Echter, lnovatine heeft een lagere dichtheid dan vilt, dus het is beter om in twee lagen te leggen.
  Vilt tape
  Lnovatin
  • Vlas isolatie in platen. Dit materiaal is een vel met een verhoogde dichtheid. Ze schede de muren van huizen, verschillende partities, zelfs daken. Maar meestal wordt het gebruikt voor het verwarmen van framehuizen, omdat thermische isolatiematerialen het mogelijk maken voor muren om te ademen.
  • Vlas slepen. Dit natuurlijke materiaal is een voorbeeld van een verscheidenheid aan vlasisolatie. Met zijn hulp worden bouwprocessen enorm versneld, omdat installatiewerk eenvoudig en eenvoudig is. Tow is een van de isolatie van mezhventsovyh. Het kan echter ook worden gebruikt voor thermische isolatie van deuropeningen en ramen, of als een extra middel voor het afdichten van verbindingen tussen isolatieplaten, wat de belangrijkste is.

  Maar deze kachel houdt erg van vogels, die zich in de zachte vezels van het vlasnest rangschikken, dus de huizen moeten heel snel gebouwd worden. Deze kachel heeft een kleine prijs en verschillende maten.

  Vlas slepen
  Vlas isolatie in platen
  • Len jute. Deze organische isolatie is een combinatie van twee soorten grondstoffen - het is jute en vlas. Deze componenten zijn in gelijke verhoudingen, maar sommige fabrikanten maken isolatie met een overwicht van een of een ander component. In vlas jute worden alle kwaliteiten van de materialen waaruit ze zijn gemaakt gecombineerd, en het wordt ook gekenmerkt door duurzaamheid en elasticiteit.

  Van alle opties die u kunt kiezen. Het belangrijkste is om te weten waar en onder welke voorwaarden het wordt gebruikt.

  Hoe te kiezen?

  Bij het maken van de keuze van isolatie voor het huis, is het noodzakelijk om rekening te houden met alle voor- en nadelen, omdat het toekomstige comfortabele leven ervan zal afhangen.

  Eerst moet je letten op enkele parameters die een belangrijke rol spelen bij het kiezen van isolatie, zoals:

  • speelt een belangrijke rol grondstoffen, die deel uitmaakt van de isolatie. Het eerste waar u op moet letten, is het materiaal, dat is gemaakt van korte vezels en sleepvlas. Het wordt verkregen uit gekamde lange snaren;
  • U moet letten op het feit dat het materiaal geen andere onzuiverheden heeft, omdat ze alleen het uiterlijk verergeren en de gebruiksduur ervan verkorten. Onzuiverheden geven geen isolatie met een dergelijke dichtheid, wat noodzakelijk is voor muren;
  • Als u vlasisolatie koopt, moet u letten op de verhouding tussen dichtheid en dikte. Het is echter belangrijk om het doel van isolatie te overwegen. Als het werk wordt uitgevoerd in een huis van geprofileerd hout, moet de dikte ervan maximaal drie millimeter zijn, maar de dichtheid moet maximaal 300 g / m² zijn. Voor binnenwerk in een huis met ronde boomstronken, moet de dikte van het materiaal vijf millimeter zijn en de dichtheid - 500 g / m². Als een blokhut uit een stang wordt gebruikt, is een 10 mm brede isolatie met een dichtheid tot 800 g / m² geschikt voor de afwerking;
  • de dichtheid van het materiaal moet uniform zijn, omdat de naden op precies dezelfde manier moeten worden geseald;
  • bij het maken van een keuze tussen opgerold linnen en touw, moet u letten op waar het materiaal zal worden aangebracht. Bijvoorbeeld, vlas is op rollen van verschillende breedtes, dus het is erg handig om het te gebruiken voor isolatie van binnenmuren, vloeren, plafonds, wanden, zelfs dakconstructies. Maar de prijs is erg hoog.Vlas slepen is veel goedkoper, het wordt geproduceerd met een tape van vijftien centimeter breed. En het heeft ook een losse en flexibele structuur, die het mogelijk maakt om zowel te comprimeren als uit te rekken indien nodig. Tow is geschikt voor het afdichten van openingen in ramen en deuropeningen;
  • ecowool kiezen, moet je weten dat dit de veiligste isolatie van cellulose is. Het heeft eenentachtig procent verwerkte hout, de overige negentien procent zijn antiseptica.

  montage

  Voordat u begint met de installatie met een vlas isolatiemateriaal, moet u eerst alle noodzakelijke metingen uitvoeren.

  Als de installatie op de vloer of in het dakwerk van de constructie wordt uitgevoerd, moet u er rekening mee houden dat de isolatie alleen van hoge kwaliteit is als de breedte van de isolatie zelf twintig millimeter groter is dan de afstand tussen de lagers of liggers. In dat geval, als de breedte van de plaat overeenkomt met deze indicator, kan de installatie worden uitgevoerd, zelfs zonder bevestigingsmiddelen te gebruiken.

  Als al het werk aan de metingen is voltooid, kan deze milieuvriendelijke isolatie in de gewenste fragmenten worden gesneden. Dit proces is gemakkelijk, omdat vlas niet breekt of afbrokkelt bij het snijden en ook de gewenste vorm behoudt.

  Bij het werken met linnenisolatie is het niet nodig om werkkleding te dragen. Snijd de isolatie het beste met een lintzaag of elektrische ijzerzaag.

  Dunne platen isolatie kunnen worden gesneden, zelfs met een gewone schaar. Ze kunnen zelfs niet uit de verpakking worden gehaald om het handiger te maken, het is beter om gewoon op de standaard te gaan staan. Hierdoor zal de rand mooi en netjes worden.

  De isolatie moet op het oppervlak worden bevestigd. Dit kan zelfs zonder speciale bevestiging worden gedaan. Voor deze thermische isolatie moet worden geplaatst tussen de spanten of vertragingen. echter als het oppervlak schuin staat, moet het materiaal worden afgesloten met een extra krat. Het zal vocht laten eroderen. Het is beter om enkele fragmenten van een verwarming van begin tot eind te monteren. Tegelijkertijd zijn geen extra verbindingen vereist.

  De laatste fase van installatie van isolatie is dampscherm. Als de kamer droog is, verdwijnt deze fase vanzelf. Wanneer een gebouw wordt blootgesteld aan een zeer hoge luchtvochtigheid, een isolatielaag moet worden beschermd door een dampdoorlatend membraan.

  Dampremmende lagen moeten overlap van tien centimeter worden aangebracht en de naden moeten worden verlijmd met zeer dichte tape.Voor werk in bad moet je een folie dampscherm gebruiken.

  beoordelingen

  Onder de fabrikanten van isolatie groot opgedaan populariteit zoals natuurlijk materiaal als "Termolen". Het bezit hoge kwaliteit thermische isolatie en bestaat voor honderd procent uit vlas.

  Het heeft eigenschappen die het de mogelijkheid bieden om op te vallen tussen zijn concurrenten. Allereerst is het milieuvriendelijkheid, omdat er geen schadelijke stoffen, geen lijm en stof in de Thermolen-isolatie zitten. Het is hypoallergeen, wat betekent het is ideaal om zelfs in die huizen waar kinderen wonen te leggen.

  Het materiaal heeft een lange levensduur. De structuur van de isolatie is uniek omdat deze bestaat uit buisvormige vezels van thermische isolatie. Ze geven gemakkelijk overtollig vocht af, terwijl ze hun isolerende eigenschappen niet verliezen.

  Het heeft een zeer hoge thermische bescherming en regelt ook perfect de warmte. In het koude seizoen geeft het extra warmte, en in de zomer zorgt het voor een comfortabele koelte in de kamer.

  Bij het kopen van een dergelijke moderne verwarmer is het absoluut noodzakelijk om een ​​kwaliteitscertificaat te eisen dat alle kenmerken ervan kan bevestigen.

  Tot op heden is de keuze van isolatoren erg groot. U moet echter niet opschieten met de aankoop. Het is beter om natuurlijke isolatie uit vlas te kiezen, die veel voordelen heeft. En hoewel hun prijs vrij hoog is, is het toch de moeite waard om alleen hoogwaardig linnen materiaal te kopen om de ruimte te verwarmen om voor uw gezondheid te zorgen.

  Zie de volgende video voor informatie over welke andere soorten extenders u kunt gebruiken.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer