TechnoNICOL Carbon: variaties en gebruik van thermisch isolatiemateriaal

Bij de keuze van isolatie geven velen de voorkeur aan de producten van het bedrijf TekhnoNIKOL. Het merk staat bekend om een ​​breed scala aan vergelijkbare producten en biedt klanten 5 collecties thermische isolatoren aan. De Carbon-serie is een van de gewilde heersers en zorgt voor de nuance van gebruik.

  Functies en productie

  TechnoNICOL Carbon is een geëxtrudeerd polystyreenschuim. Deze isolatie op basis van koolstof met een lage thermische geleidbaarheid. Bij de productie worden koolstofmicrodeeltjes gebruikt. Dit helpt om het niveau van thermische geleidbaarheid te verminderen en de sterkte van de isolatie te verhogen. Door verzadiging met nanocarbon wordt de materiaallijn gekenmerkt door een lichte zilveren tint.

  Dit is een van de beste in energie-efficiëntie geïsoleerde materialen van het merk. Het onderscheidt zich door de stabiliteit van de geometrische vorm, ongeacht het leven. Het krimpt niet, zoals andere variëteiten van andere heersers. De lijn bevat materialen voor amateurs en professionele vakmensen.

  Een simpele man op straat, hiermee kun je zelfstandig omgaan met de installatie van het materiaal, waardoor het budget aanzienlijk wordt bespaard. Een van de kenmerken is de aanwezigheid in de lijn van afwijkende isolatie. Dit zijn platen van verschillende dikte, die eruit zien als een heuvel met een lichte helling. Het wigvormige materiaal wordt gebruikt tijdens de dakbedekkingen om de vorming van lege ruimten te elimineren.

  Materialen verschillen in verschillende dichtheid, vorm en doel. Ze worden gekenmerkt door een uniforme verdeling van gesloten cellen. XPS-platen zijn ontworpen met betrekking tot GOST, zijn gecertificeerde producten. Ze hebben technische specificaties en technische specificaties met beschrijvingen voor elk type technische specificaties. Voor elk van hen voert het merk een inspectie uit en voert het nauwkeurige gegevens in de markering in.

  GOST is onderhevig aan zelfs de methode van transport. Het bedrijf heeft de belangrijkste aanbevelingen ontwikkeld volgens welkemateriaal kan tot 500 km in een open auto worden vervoerd. In dit geval moet het materiaal worden beschermd tegen direct zonlicht en neerslag. Rassen voor specifieke behoeften worden geproduceerd in overeenstemming met de wettelijke documentatie van andere fabrikanten.

  Verpakte isolatie in krimpfolie. U kunt isolatie isoleren in een verticale of horizontale positie met behulp van pallets, stokken of andere steunen. Opslag is ook mogelijk buiten.

  In dit geval heeft het materiaal een overkapping of bescherming tegen UV-stralen nodig, evenals neerslag.

  Typen en toepassing

  De lijn "TechnoNIKOL" Carbon bevat vandaag 11 soorten kachels. Afhankelijk van het type zijn ze ontworpen voor kelderisolatie, wand- en plafondplafonds, dakbedekking.

  • Eco - materiaal met een hoge sterkte en een stijve basis. Deze isolatie wordt gebruikt voor isolatie van huisjes en laagbouw. Hij omhelst de isolatie van de gevel, fundering, vloer en dak.
  • Eco-afvoer - analoog voor het afdekken van de muur. Verschillende afvoerkanalen of ribbels. De toepassing is microventilatie en isolatie van platte daken, waardoor ze worden ontdaan van stilstaand water.
  • Eso fas - platen met karakteristiek frezen. Hun doel is thermische isolatie van gipsgevels, evenals plinten. Het is gepast om deze isolatie te gebruiken waar de hechtingseisen van de tegels aan de basis bijzonder hoog zijn.
  • Eso sp - de originele versie van een verwarmingselement gebaseerd op het principe van de verwarmde Zweedse plaat. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen gewichtsbelastingen. Het wordt gebruikt in kaderstructuren die geen kelderverdieping vereisen.
  • prof - professioneel XPS-materiaal in de vorm van rechthoekige platen, gebruikt voor bijna alle soorten isolatie tot aan de fundering. Dit is het materiaal met de laagste thermische geleidbaarheid.
  • Prof Slope - een afzonderlijke versie van de platen met een helling voor dakbedekking. Verkocht in de vorm van een set bladen met verschillende hellingen. Breng zonodig de helling van het apparaat en de razuklonki in de vallei aan op de trechters.
  • Zandmon - platen van dezelfde dikte voor de kern van isolerende sandwichpanelen. Het is warmte-isolatie voor monolithische woningbouw.
  • Zand PVC - analogen van de vorige isolatie. Ze zijn ontwikkeld op basis van geëxtrudeerd polystyreenschuim voor verder gebruik in PVC-sandwichpanelen.
  • Sand VAN - nog een kernversie voor sandwichpanelen. In tegenstelling tot de vorige twee rassen, is het doel ervan geïsoleerde auto's te isoleren. Het wordt gebruikt om de carrosserieën van vrachtwagens te isoleren.
  • Vast type A - optie met de gesloten cellen en een onbuigzaam substraat. Platen worden gebruikt in de weg- en waterbouw. Naast de isolatie van de fundering worden ze gebruikt voor het plateren van gebruikte en belaste daken, evenals voor de isolatie van de basis van zware machines.
  • Vast type B - analoog met hoge technische en operationele kenmerken, vergelijkbare structuur. Het doel van het materiaal is om de versterking van het hoofdgebied van de ondergrond te isoleren zonder het spoor dwarsliggerrooster te verwijderen. Dit is de beste grondstof voor het leggen van thermische isolatie van spoorlijnen.

  Verschillende toepassingen verklaren het belang van een zorgvuldige keuze van isolatie. In feite kan het niet universeel worden genoemd, ontworpen voor alle gevallen van constructie. Als u dit aspect in aanmerking neemt, kunt u de gewenste optie-isolatie kopen. Het bedrijf biedt gedetailleerde informatie, met vermelding van de lijst met eigenschappen van elk materiaal.Bovendien is elk type product gemarkeerd met een afbeelding voor meer duidelijkheid.

  Het toont verpakkingen, vellen, hun homogeniteit, ribbeling of wiggen.

  Technische specificaties

  Fysisch-mechanische eigenschappen - een lijst van de eigenschappen van elk type polystyreen isolatie. Afhankelijk van de dichtheid en de dikte van de indicatoren kan variëren.

  De belangrijkste kenmerken zijn:

  • druksterkte door lineaire vervorming (150-200, 450 kPa);
  • buigsterkte bij verschillende dikten (200, 450-700 kPa);
  • thermische geleidbaarheid op t +25 + 30 graden (0.031-0.033 W / m K);
  • thermische geleidbaarheid in omstandigheden van verschillende werking (0.034 W / m K);
  • wateropname (niet meer dan 2%);
  • begindichtheid (36-80 kg / m3);
  • ontvlambaarheidsklasse (G3, G4);
  • ontvlambaarheid (B2);
  • rookvorming en toxiciteit (D3, T2);
  • bedrijfsomstandigheden (-70 tot +75 graden C).

  De parameters van de platen zijn verschillend. Standaardafmetingen van geëxtrudeerd polystyreenschuim zijn (L x H x V) 1180x580x50 mm. In de regel vindt u platen in de lengte (L) 4000-4500 mm, breedte (H) 580-600 mm en dikte (V) 40-100 mm. Dergelijke parameters bevinden zich bijvoorbeeld op vaste platen. Het analogon van Carbon Eso in dikte is 1-10 cm. De lengte kan liggen in het bereik van 1180-1200 mm. Optie "Carbon Eco 35-300" kan worden gebruikt voor thermische isolatie van de gevel van een bakstenen huis.

  De druksterkte van thermische isolatie is anders. In sommige gevallen is dit 300, 400 kPa.Rassen van het professionele type zijn duurzamer en minder warmtegeleidend. Hun dampdoorlaatbaarheidscoëfficiënt is 0,014 mg / m h Pa.

  Hierdoor is het mogelijk om de dikte van het verwarmende materiaal te verminderen.

  Voors en tegens

  Bij de extrusie-isolatie "TechnoNIKOL" een heleboel voordelen. Het wordt gebruikt voor binnen- en buitenisolatie van gebouwen. Het is noodzakelijk om de belangrijkste voordelen te identificeren.

  • Dat zijn ze universeel. Ze kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van verticale, horizontale en hellende vlakken.
  • kachels veranderlijkheid. De koper heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen producten van verschillende prijssegmenten.
  • Verschillende oriëntatie isolatie. De keuze laat toe om hoogwaardige thermische isolatie van verschillende vlakken uit te voeren.
  • Duurzaamheid. Extrusie-isolatie binnenlands merk hoeft niet te worden aangepast voor meerdere decennia.
  • Dat zijn ze niet afbrokkelen en verkruimel niet na verloop van tijd, zwellen niet op wanneer ze in contact komen met water, ze zijn slijtvast.
  • Deze materialen inert voor chemicaliën. Ze rotten niet en ontbinden niet.
  • hun thermische geleidbaarheid verbeterd in vergelijking met andere analogen van andere collecties.
  • Deze materialen Biologisch resistent. De structuur trekt niet de aandacht van knaagdieren en insecten.
  • Thermische isolatie van het bedrijf is antistatisch. Dit elimineert het risico van de opkomst en ontwikkeling van micro-organismen en schimmels.
  • Extrusie-isolatie eco-vriendelijke en zijn niet bang voor vocht. Het wordt niet opgenomen in de structuur van het materiaal.

  De fabrikant vervaardigt producten die eenvoudig te installeren zijn. Met dit de omhulling kan op verschillende manieren worden gedaan. De methoden combineren echter de snelheid van het werk. Elk product wordt gemarkeerd door kwaliteitscontrole. Het merk probeert producten te maken zonder verboden blaasmiddelen en brandbare componenten. Andere soorten zijn verzekerd in de Alliance Insurance Company voor een miljoen euro.

  Naast de voordelen, is het vermeldenswaard de nadelen van deze materialen. Volgens onderzoek ondersteunt geëxtrudeerd polystyreenschuim van de "Carbon" -serie geen vuur, maar kan het al bij t 60 graden smelten. In dit opzicht verliest het zijn structuur en begint het in te storten. Het is niet altijd goed om de wanden te verwarmen met dit materiaal, dat geassocieerd is met dampdoorlatendheid. Het is meer geschikt voor stichtingen vanwege gesloten poriën. Het kan ook worden gebruikt voor grond en plint.

  Klantoverzichten geven aan dat de dichtheid van de beschouwde lijn klein is. Soms wijzen kopers erop dat budgetopties heterogeen van structuur zijn. Dit leidt tot een vermindering van hun levensduur. Het verschil tussen de kwaliteit van elite en goedkope materialen is ook duidelijk.

  Om de isolatie betrouwbaar en duurzaam te maken, moet je dure grondstoffen kopen.

  Technologie en installatiestappen

  Installeer geëxtrudeerd polystyreen alleen niet moeilijk. Als u gevelisolatie uitvoert, moeten alle belangrijke soorten werk binnenin al worden uitgevoerd. Dit is van toepassing, inclusief raam, deuropeningen en het dak van het gebouw.

  Installatie bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen.

  • Koop de benodigde hoeveelheid lijm en isolatie, rekening houdend met de berekening van het aantal pakketten.
  • Bereid de benodigde inventaris voor en vereenvoudig de workflow.
  • De isolatie moet op een vlakke ondergrond worden bevestigd. Om dit te doen, egaliseert u het oppervlak, verwijdert u de duidelijke hobbels.
  • Voor het lijmen van beter onderhouden thermische isolatie, moet u stof verwijderen met een vochtige doek. Dan zou het oppervlak moeten drogen.
  • Van vuil en vet om van af te komen. Ze verminderen de hechting.
  • Daarna wordt een laag primer op het oppervlak aangebracht.Het is beter om de grond met het hoogste penetratievermogen te gebruiken. Het lijnt de structuur van de basis uit, bindt stof en microscheuren.
  • Grote scheuren zijn bedekt met gips op cementbasis. Dan worden deze plaatsen opnieuw gemalen. De grondlaag moet drogen voordat de isolatie wordt aangebracht.
  • Voer de markering uit en bevestig het profiel aan het basisstation. De breedte moet gelijk zijn aan de dikte van de gebruikte isolatie.
  • Aan de achterkant van de isolatie is de lijmstipmethode aangebracht. Kan in strepen worden aangebracht.
  • De plaat wordt op de basis aangebracht en stevig aangedrukt. Dus zorg voor een bedekking van het benodigde gebied. In dit geval moeten we niet vergeten om de platen aan elkaar te monteren.
  • Na het bevestigen voert u het leggen van een waterdichting uit. Meestal wordt het gebruikt als een dunne film, die binnen 2-3 cm van de isolatie op het frame wordt gedragen.
  • Het blijft over om de afwerking bovenop de isolatie uit te voeren.

  Tips om te kiezen

  Zodat de kwaliteit van isolatie door de geëxtrudeerde thermische isolatie "TechnoNIKOL" aan de noodzakelijke vereisten voldoet, de moeite waard om kennis te nemen van enkele aanbevelingen.

  • Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de etikettering. Het geeft het doel van elk materiaal aan.
  • De aankoop moet worden uitgevoerd in een vertrouwde winkel met positieve recensies van klanten.
  • U kunt vooraf bladeren door de opmerkingen van professionele meesters op het gebied van constructie. Naast de verdiensten geven ze meestal de nadelen van een bepaald materiaal aan.

  Materiaal wordt gekozen rekening houdend met de speciale berekening. Hiermee wordt het juiste bedrag gekocht. De formule is vrij simpel: de hoogte van de wanden wordt vermenigvuldigd met de omtrek van de wanden, vervolgens vermenigvuldigd met de dikte en vervolgens met het merkteken aangegeven door de fabrikant op de markering van de kubieke meter. Met een wandhoogte van 3 m, een omtrek van 24 m, een isolatiedikte van 5 cm (0,05 m) en een volume van 0,36 m3 op een verpakking, blijkt:

  • 3 x 24 = 72 (m2);
  • 72 x 0,05 = 3,6 (m3);
  • 3.6 / 0.36 = 10 (packs).

  Kennis van de formule zal de juiste hoeveelheid besparen: vaak overdrijft een team van meesters dit cijfer doelbewust om het voor andere behoeften te gebruiken.

  In de volgende video leert u meer over de producten van TechnoNICOL Carbon.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer