Beschrijving van opgerolde isolatie: wat zijn en hoe te kiezen?

Bij het isoleren van grote oppervlakken, geen isolerende platen, maar rollen met isolatie tonen de beste efficiëntie. Hetzelfde geldt voor leidingen en ventilatiekanalen. Het belangrijkste verschil is de verhoogde dichtheid, en het gevolg hiervan is de hoge stijfheid van de coating, die het mogelijk maakt objecten met een niet-standaard geometrie veel beter te isoleren.

Soorten functies

Er zijn verschillende soorten isolatie, voornamelijk verdeeld door hun samenstelling.

steenwol

Een van de meest voorkomende op de Russische markt is isolatiemateriaal van minerale wol. Dit komt vooral door de combinatie van prijs en technologische eigenschappen van het materiaal zelf. Het is heel gemakkelijk te bedienen.Het is raadzaam om wit, zacht en zelfklevend materiaal voor het hout te kiezen.

De naam "minerale wol" is inherent aan een verscheidenheid aan isolatiematerialen, die verschillen qua samenstelling en eigenschappen. Niet erg populair is isolatie, die wordt gemaakt door het smelten van sommige rotsen met de vorming van bepaalde vezels. Bij de vervaardiging van deze vezels worden geweven tot een enkel tapijt, deze wol wordt "basalt" genoemd. Voor elke inwoner van Rusland en het GOS is de term "glaswol" ook bekend.

Deze warmte-isolerende materie is een verouderde technologie, maar vanwege de prijs is deze nog steeds in trek. Het wordt gemaakt door gebroken glas tot enkele vezels te smelten. Er is ook katoenwol verkregen bij het smelten van afval van de metallurgische industrie (slakken).

Vanwege de grondstoffen die bij de vervaardiging worden gebruikt, is de prijs veel lager dan die van glaswol of basaltwol.

Functies, voors en tegens

Watten verschilt van elkaar in technische kenmerken. Glaswol heeft een hoge temperatuurgrens van 450 graden, waarna het materiaal onherstelbare schade oploopt.De dichtheid van glaswol is 130 kg / m3 en de thermische geleidbaarheid is ongeveer 0,04 W / m * s. Dit materiaal is niet ontvlambaar, het smeult niet, heeft een hoge drempel van trillingen en geluidsabsorptie.

In de loop van de tijd is er vrijwel geen krimp, inclusief opties voor langdurig gebruik.

De nadelen zijn onder meer dat wanneer water binnenkomt alle positieve eigenschappen van dit materiaal verdwijnen. Glaswol is een nogal fragiel en bros materiaal. Bij contact met de huid veroorzaakt het irritatie, jeuk, wat problematisch is om zich terug te trekken.

Als het in de organen van het gezichtsvermogen terechtkomt, kan het hen ernstig schaden, en ook als het in de nasopharynx terechtkomt. Het is noodzakelijk om met dergelijk materiaal in gesloten kleding te werken.

Basalt watten zijn bestand tegen hoge temperaturen (tot 710 graden). De thermische geleidbaarheid is ongeveer 0,04 W / m * C, de dichtheid varieert tussen 210 - 230 kg / m3. In tegenstelling tot glaswol is dit materiaal niet bang voor vocht en verliest het ook zijn eigenschappen niet. Bij een slag op de huid veroorzaakt de opgerolde verwarmer geen irritatie of een jeuk.

De grootste massa en dichtheid heeft slak. De dichtheid varieert rond 390-410 kg / m3, en de thermische geleidbaarheid is ongeveer 0.047 W / m * s.De maximale temperatuur is echter veel lager (ongeveer 300 graden). Slak smelt, de structuur wordt ook vernietigd tijdens het smelten en is onomkeerbaar.

De afmetingen van deze materialen variëren, ze zijn afhankelijk van de gevestigde normen van de fabrikant. De meest voorkomende zijn echter:

  • lengte van 3 tot 6 m;
  • Breedte standaard 0.6 of 1.2 meter.

Sommige fabrikanten maken andere maten in de breedte (0,61 m). De dikte van de wol is standaard (20, 50, 100 en 150 mm).

Foliemateriaal

Vaak is één kant van de isolatie bedekt met een laag foliemateriaal. Hiermee kunt u de coating opslaan van blootstelling aan vocht, ultraviolette stralen. Meestal worden deze materialen gebruikt voor interne isolatie van gebouwen, de wol zelf kan absoluut elke zijn. Typen van dergelijk materiaal zijn divers. Deze omvatten geëxpandeerd polystyreen, kurk, polyethyleen.

Het belangrijkste populaire materiaal op de markt is polystyreenschuim. Het is erg praktisch en niet duur. Het gaat gepaard met geluidsisolatie en trillingen. De lengte van de rol is meestal 10 m, de breedte is niet groter dan 0,5 m. Dit materiaal doet uitstekend werk met vocht en schimmel. Afhankelijk van de mate van thermische isolatie is het echter aanzienlijk minder dan geschuimd polyethyleen.

Thermische isolatie met een stop wordt gekenmerkt door hoge sterkte, laag gewicht, onschadelijkheid en een goed uiterlijk. Voor natte ruimtes is het raadzaam kurkvloeren met wasimpregnaties te gebruiken. De afmetingen van dit materiaal zijn hetzelfde als dat van polystyreenschuim. Een redelijk goed materiaal is polyethyleenschuim. Het is een kleine cel met lucht, gelegen aan de randen van karton of papier.

Het substraat wordt gefixeerd door laminatie. Hierdoor is het mogelijk om de meest duurzame en betrouwbare verbinding met elk type basis te bereiken. Gewalste isolatie heeft goede thermische prestaties. Afhankelijk van de bestemming zijn er verijdelde en gemetalliseerde coatings.

Het materiaal van het folietype zal meer geschikt zijn voor stoomreflectie, gemetalliseerd spuiten is noodzakelijk voor dampinsluiting.

Sproeien is erg kwetsbaar en wordt beschadigd door kleine mechanische effecten. Foliemateriaal heeft uitstekende hittereflecterende eigenschappen. Het is minder vatbaar voor mechanische schade. Tegenwoordig is zilverkleurig materiaal met een reflector behoorlijk populair.

Fabrikanten en selectiecriteria

Een van de toonaangevende bedrijven voor de productie van rolisolatie is een Duits bedrijf. Knauf. Een onderscheidend kenmerk van producten - de afwezigheid van formaldehyde. Bovendien worden de materialen gekenmerkt door gebruiksgemak. Dit bedrijf biedt vrijwel elke rol installatie-instructies waarmee beginnende bouwers het isolatiewerk beter kunnen uitvoeren. Door de samenstelling van dergelijke isolatie kunnen geen insecten leven (kevers, mieren) en knaagdieren (ratten).

Niet minder beroemd is het Franse merk. Isover. Dit bedrijf heeft een enorme keuze aan isolatie van het roltype. Folierollen zijn ook beschikbaar. De producten van dit bedrijf worden gebruikt voor het verwarmen van het interne pand en ook buiten de gebouwen.

Door de samenstelling is het vuurvast, onderhoudt het geen verbranding in geval van brand of kortstondig vuur en gaat het zelf uit.

Het meest voorkomende Spaanse bedrijf in het Europese deel van Rusland URSA. De producten zijn iets goedkoper dan het Franse merk, het assortiment doet er niet minder aan, waardoor het materiaal bij de koper in trek is. Het bedrijf geeft een zeer lange garantie op hun producten,Het is beter om het precieze aantal van de garantie onmiddellijk voor de aankoop op te geven.

De goedkoopste verwarming produceert een huismerk "TekhnoNIKOL"die gericht is op mensen met gematigde middelen. De kwaliteit van dit materiaal is onvergelijkbaar met buitenlandse tegenhangers, maar de isolatie is erg in trek bij mensen die betrokken zijn bij hun eigen constructie van huisjes of particuliere huizen. Vanwege de prijs is dit een favoriete thermische isolatie van managementbedrijven en andere organisaties die voor weinig geld iets omvangrijks willen doen. Verschilt in kwaliteit en minerale wol "Warm home".

Bij aankoop is het belangrijk om te onthouden dat verschillende soorten isolatie vereist zijn voor verschillende soorten gebouwen, evenals plafondisolatie is uiterst ongewenst bij toepassing op de vloer (en vice versa).

Muurisolatie heeft zijn eigen kenmerken, omdat het doel van elk type isolatie enigszins verschilt, evenals eigenschappen. Sommige momenten zijn ook afhankelijk van het materiaal van de constructie waarop de isolatie van de rol is bevestigd. Je moet kijken hoe het vocht het materiaal beïnvloedt om hiermee rekening te houden bij het kiezen.

Montage technologie

De technologie van installatie van opgerolde isolatie is enigszins verschillend van de platen. Aanvankelijk beginnen ze de muren of de vloer te isoleren.De wanden zijn meestal gemaakt van platen, zoals een direct plafond. Omdat vaak de vloer en hellende plafondwanden geschikt zijn voor isolatie en installatie. Bij het opwarmen van de vloer is het de moeite waard om te zien wat voor soort isolatie beschikbaar is.

Meestal gebruikte isolatie in folie, maar soms zijn de isolatiespoelen bedekt met een conventionele warmte-isolerende folie of metaalfilm. De isolatie moet op 1 cm afstand van de wanden bewegen, dit komt omdat bij temperatuurveranderingen het materiaal krimpt en uitzet. Het gebrek aan vrije ruimte in de gemetalliseerde of verijdelde isolatie leidt tot vervorming en schade na verloop van tijd.

Plafond (hellende) isolatie bevestigd tussen de spanten, een beetje meer snijden om beter tussen de planken te plaatsen. Voer ze strikt naar boven in om lege ruimtes te voorkomen. Na de montage worden de oppervlakken vastgeklemd met hoofdprofielen of platen voor het aanbrengen van extra (bijv. Dampdichte materialen) bovenop. Het werk wordt bijzonder zorgvuldig uitgevoerd.

We wenden ons tot de installatie van wanden met een rol isolatie van binnenuit. Produceer het door de muren voor te bereiden om te plakken. Speciale lijm voor wol is gefokt, de muur mag niet kit of gips zijn, alleen kaal beton of baksteen is toegestaan.De samenstelling wordt gelijkmatig aangebracht op de muur onder een speciale kam en ga dan verder met het verlijmen van rollen, die voor het gemak kunnen worden gesneden.

In dit geval is het wenselijk om de wand zelf in een vlak, een vlak te maken, als er geen verdere plannen zijn om in een doos te hechten of glasschermen te lijmen. Nadat het materiaal op de muur is bevestigd, moet het worden bevestigd. Elk bloemblad moet enigszins in katoen zijn verdronken. Er moeten minstens 1 bevestigingsgaten per m2 worden gemaakt. Het is beter om de vellen zelf en de ruimte ertussen te repareren (in dit geval zullen beide vellen grijpen, waardoor vervorming wordt vermeden, om het niveau en het vlak te brengen).

Nadat de vellen zijn geplaatst, moet een laag lijm worden aangebracht. De technologie lijkt op een stopverf, gewoon een andere oplossing. Het is belangrijk om het niveau en het vlak te bewaken. Het is noodzakelijk om minstens twee passen te maken, omdat vanaf de eerste keer een goede laag problematisch is. Na uitlijning, ongeacht het type kamer, kunt u doorgaan met het volgende werk. Bij het plaatsen van gipsplaatvellen in het huis worden ze met deuvels aan de thermische isolatielaag bevestigd, die bij voorkeur met lijm wordt behandeld, zoals in de vorige paragraaf.

Zie de onderstaande video voor de voordelen van opgerolde URSA-isolatie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer