Isolatie van polyethyleenschuim: beschrijving en specificaties

 Isolatie van polyethyleenschuim: beschrijving en specificaties

Polyethyleenschuim is een van de nieuwe isolatiematerialen. Het wordt veel gebruikt voor verschillende soorten taken, van de thermische isolatie van de fundering tot het bekleden van watertoevoerleidingen. Uitstekende warmtebehoudeigenschappen, een resistente structuur en compacte afmetingen veroorzaken een hoog rendement en een toenemende populariteit van dit materiaal, dat ook duurzaam is.

Speciale functies

productie

Zeer elastisch materiaal is gemaakt van polyethyleen onder invloed van hoge druk met toevoeging van speciale additieven, zoals vlamvertragers, stoffen die de ontbranding van geschuimd polyethyleen voorkomen.Het productieproces is als volgt: gegranuleerd polyethyleen wordt gesmolten in de kamer, er wordt vloeibaar gas in geblazen, wat schuimen van het materiaal bevordert. Vervolgens vindt de vorming van een poreuze structuur plaats, waarna het materiaal wordt gevormd tot rollen, platen en platen.

De samenstelling bevat geen giftige componenten, waardoor materiaal in elk bouwdeel kan worden gebruikten niet alleen in industriële faciliteiten en op plaatsen die geïsoleerd zijn van mensen. Ook in het productieproces wordt een vel aluminiumfolie aangebracht op het vel, dat dient als een effectieve hittereflector en om de isolerende eigenschappen te verbeteren, is het ook gepolijst. Hiermee wordt een niveau van warmtebeheer bereikt in het bereik van 95-98%.

Bovendien kunnen tijdens het productieproces verschillende eigenschappen van polyethyleenschuim worden gemodificeerd, bijvoorbeeld de dichtheid, dikte en de vereiste afmetingen van de producten.

Technische specificaties

Polyethyleenschuim is een materiaal met een gesloten poreuze structuur, zacht en elastisch, geproduceerd met verschillende dimensionale parameters. Het heeft een aantal eigenschappen die kenmerkend zijn voor gasgevulde polymeren, waaronder de volgende:

 • dichtheid - 20-80 kg / cu. m;
 • warmteafgifte - 0.036 W / sq. m, dit cijfer is lager dan dat van een boom met 0,09 W / sq. m of een warmte-isolerend materiaal zoals minerale wol - 0,07 W / sq. m;
 • ontworpen voor gebruik in een omgeving met een temperatuurbereik van -60 ... +100 C;
 • krachtige waterdichtende prestaties - vochtopname niet meer dan 2%;
 • uitstekende damppermeabiliteit;
 • hoge geluidsabsorptie bij een plaatdikte van meer dan 5 mm;
 • chemische inertie - heeft geen interactie met de meerderheid van de actieve verbindingen;
 • biologische inertie - schimmel schimmel niet reproduceren op het materiaal, het materiaal zelf rot niet;
 • enorme duurzaamheid, onder normale omstandigheden, die de gevestigde normen van exploitatie niet overschrijdt, behoudt hoogwaardig polyethyleen zijn eigenschappen gedurende 80 jaar;
 • biologische veiligheid, stoffen in de samenstelling van geschuimd polyethyleen zijn niet-toxisch, veroorzaken niet de ontwikkeling van allergieën en andere gezondheidsproblemen.

Bij een temperatuur van 120 ° C, die verder gaat dan de bedrijfstemperatuur van het materiaal, wordt polyethyleenschuim gesmolten tot een vloeibare massa. Sommige componenten die pas ontstaan ​​als gevolg van het smelten, kunnen giftig zijn, maar onder normale omstandigheden is polyethyleen 100% niet giftig en volledig onschadelijk.

Toepassing van isolatie zal heel eenvoudig zijn, als u alle aanbevelingen opvolgt.

In vergelijking met andere materialen zijn de beoordelingen daarover positiever. Twijfels over of het gevaarlijk is, tevergeefs - het materiaal kan veilig worden toegepast. Nog een positief feit - het laat geen steken na.

Isolatiemarkering

Verwarmers op basis van polyethyleen zijn onderverdeeld in vele typen, om de aanwezigheid van bepaalde kenmerken aan te geven, wordt markering gebruikt, namelijk:

 • "A" - polyethyleen bedekt met een laag folie aan slechts één zijde, wordt praktisch niet gebruikt als een afzonderlijke isolatie, maar alleen als een hulplaag met andere materialen of een niet-folie-analoog - als een waterdichtmakende en reflecterende structuur;
 • "B" - polyethyleen bedekt met een laag folie aan beide zijden, wordt gebruikt als een afzonderlijke isolatie in plafonds voor vloeren en binnenwanden;
 • "C" - polyethyleen, aan de ene kant bedekt met folie, en aan de andere - zelfklevende samenstelling;
 • «ALP» - materiaal bedekt met folie en gelamineerde film aan slechts één zijde;
 • "M" en "R" - polyethyleen, aan de ene kant bedekt met folie en aan de andere kant met een gegolfd oppervlak.

toepassingsgebied

Uitstekende eigenschappen met kleine afmetingen maken het gebruik van polyethyleenschuim op verschillende gebieden mogelijk en zijn niet beperkt tot constructie.

Gemeenschappelijke opties zijn:

 • tijdens bouw, reparatie en reconstructie van residentiële en industriële voorzieningen;
 • in de instrument- en automobielindustrie;
 • als een reflecterende warmte-isolatie van verwarmingssystemen - deze wordt geïnstalleerd in een halve cirkel nabij de batterij vanaf de muur en leidt de warmte binnen in de kamer;
 • om pijpleidingen van verschillende aard te beschermen;
 • voor het stoppen van koude bruggen;
 • voor afdichting van verschillende scheuren en openingen;
 • als isolatiemateriaal in ventilatie- en airconditioningsystemen, en sommige typen in rookafvoersystemen;
 • als thermische bescherming tijdens het transport van goederen die bepaalde temperatuurregimes vereisen en nog veel meer.

Aanbevelingen voor gebruik

Het materiaal bestaat uit verschillende lagen, elk met een eigen doel. Met een bepaalde specificiteit van de toepassing manifesteren sommige eigenschappen zich niet, wat ze nutteloos maakt. Dienovereenkomstig kunt u in een dergelijke situatie een ander type polyethyleenschuim aanbrengen en besparen op onnodige toevoegingen, bijvoorbeeld een folielaag.Of, integendeel, het type materiaal komt niet overeen met de specifieke kenmerken van de toepassing en is niet effectief vanwege het ontbreken van de noodzakelijke kwaliteiten.

De volgende opties zijn mogelijk:

 • Bij gieten met beton, leggen onder een warme vloer of in andere soortgelijke situaties, geeft het folieoppervlak geen reflecterend effect, omdat de werkomgeving een luchtspleet is die afwezig is in dergelijke constructies.
 • Als schuimvrij polyethyleen zonder een tussenlaag van folie wordt gebruikt om de infraroodverwarming te reflecteren, is het rendement van warmtestraling bijna afwezig. Alleen warme lucht blijft hangen.
 • Alleen polyethyleen schuimlaag heeft hoge thermische isolatie-eigenschappen, deze eigenschap is niet van toepassing op folie of film tussenlaag.

Deze lijst geeft alleen een voorbeeld van specifieke en impliciete subtiliteiten van het gebruik van polyethyleenschuim. Na zorgvuldig de technische karakteristieken te hebben bestudeerd en de aanstaande acties te hebben ingeschat, is het mogelijk om te bepalen wat en hoe beter te doen.

types

Op basis van polyetheenschuim worden vele soorten verwarmingselementen met verschillende doeleinden geproduceerd: warmte, waterkracht, geluidisolatiehelling. Er zijn verschillende opties die het meest voorkomen.

 • Schuim met folie aan een of twee kanten. Dit type is een variant van reflecterende isolatie, meestal gerealiseerd op rollen met een plaatdikte van 2-10 mm, de kosten van 1 vierkant. m - van 23 roebel.
 • Dubbele matten van het gemaakte schuimpolyethyleen. Ze behoren tot de materialen van basisisolatie en worden gebruikt voor het bedekken van vlakke oppervlakken, bijvoorbeeld muren, vloeren of plafonds. Tussen de lagen zijn verbonden door thermisch solderen en volledig afgesloten. Verkocht in de vorm van rollen en platen van 1,5-4 cm dik, de kosten van 1 vierkante meter. m - van 80 roebel.
 • "Penofol" - merkproduct van een bekende fabrikant van bouwmaterialen met dezelfde naam. Polyetheenschuim van dit type wordt gekenmerkt door een goede geluids- en warmte-isolatie. Het bestaat uit een vel geschuimd polyethyleen met perforatie en een zelfklevende laag die eenvoudige installatie mogelijk maakt. Het wordt verkocht op rollen van 3-10 mm dik met een lengte van 15-30 cm en een standaardbreedte van 60 cm. De kosten van één rol bedragen 1500 roebel.
 • "Vilaterm" - Dit is een warmte-isolerend afdichtingsharnas. Het wordt gebruikt voor thermische isolatie van deur- en raamopeningen, ventilatie- en schoorsteensystemen. De werktemperatuur van het product varieert van -60 ... +80 graden C.Het wordt in spoelen gerealiseerd met een deel van een harnas van 6 mm. Kosten per 1 meter - van 3 roebel.

Voors en tegens

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om polymere materialen te maken met uitstekende prestatie-eigenschappen die de gewenste parameters voor natuurlijke materialen overschrijden.

De positieve eigenschappen van polyethyleenschuim omvatten:

 • het gemak van het materiaal biedt een eenvoudige en gemakkelijke installatie zonder de kosten van fysieke sterkte;
 • over het bereik van bedrijfstemperaturen - van -40 tot +80 - kan in bijna elke natuurlijke omgeving worden gebruikt;
 • bijna absolute thermische isolatie (warmtegeleidingscoëfficiënt - 0,036 W / m²), die warmteverlies en koude penetratie voorkomt;
 • de chemische inertheid van polyethyleen maakt het mogelijk om het samen met agressieve materialen te gebruiken, bijvoorbeeld kalk, cement, bovendien is het materiaal niet oplosbaar in benzine en machineoliën;
 • krachtige waterdichtingseigenschappen bieden extra bescherming tegen vocht, wat bijvoorbeeld de levensduur van metalen elementen die met polyethyleen schuim zijn bekleed met 25% verlengt;
 • dankzij de poreuze structuur, zelfs met een sterke vervorming van het vel polyethyleen, verliest het zijn eigenschappen niet en het geheugen van het materiaal keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm aan het einde van blootstelling aan het vel;
 • biologische inertie maakt geschuimd polyethyleen ongeschikt voor voedsel aan knaagdieren en insecten; schimmel en andere micro-organismen reproduceren zich niet;
 • Gezien de niet-toxiciteit van het materiaal, met uitzondering van het verbrandingsproces, kan het worden gebruikt in alle gebouwen die verband houden met menselijke activiteiten, bijvoorbeeld in particuliere huizen of appartementen;
 • eenvoudige installatie, het materiaal wordt probleemloos met verschillende sluitmiddelen bevestigd, het is eenvoudig te buigen, snijden, boren of op een andere manier te verwerken;
 • gezien de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen is de prijs ervan lager dan die van vergelijkbare polymeren met een soortgelijk doel: geëxpandeerd polystyreen of polyurethaanschuim wordt zelfs winstgevender;
 • hoge geluidsisolerende eigenschappen, gemanifesteerd wanneer de plaatdikte van 5 mm is, laat het gebruiken als een materiaal voor twee doeleinden, bijvoorbeeld voor gelijktijdige isolatie en geluidsisolatie van de wanden van een privéwoning.

Overzicht fabrikanten

     Het assortiment polymere isolatiematerialen is behoorlijk divers: van de vele fabrikanten zijn er verschillende die verschillen in de productie van een kwaliteitsproduct en een positieve reputatie hebben.

     • "Izokom" - fabrikant van polyethyleen met behulp van moderne apparatuur en innovatieve technologieën. De producten worden op rollen verkocht en onderscheiden zich door goede geluidsisolatie, duurzaamheid, gemakkelijke installatie en hoge dampdoorlatendheid.
     • "Teplofleks" - fabrikant van milieuvriendelijk polyethyleenschuim. Isolatieplaten worden gekenmerkt door elasticiteit, wat zorgt voor een gemakkelijke plaatsing en weerstand tegen scheuren onder spanning.
     • "Dzhermafleks" - het is een polyethyleenschuim van hoge kwaliteit met een breed bereik aan bedrijfstemperaturen. Het polymeer heeft uitstekende mechanische en geluidsisolerende eigenschappen, evenals een hoge weerstand tegen agressieve chemische verbindingen.
     • Quick-Step - het product vervaardigd in de Russische Federatie onder de Europese licentie is volledig gecertificeerd en voldoet aan kwaliteitsnormen. Geluidsisolatie, milieuvriendelijke samenstelling, het vermogen om te combineren met verschillende materialen - dit is slechts een deel van de positieve eigenschappen van dit materiaal.

     In de volgende video leert u meer over isolatie van schuimpolyethyleen.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer