Waar wordt ecowool gebruikt en wat zijn de voordelen ervan?

Het gebruik van elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen kenmerken en nuances. Dit is volledig van toepassing op ecologische wol. Het is noodzakelijk om alle punten van tevoren te begrijpen - voordat u begint met de installatie en zelfs voordat u een specifieke optie kiest.

Oorsprong en fabrikanten

De thermische eigenschappen van pulp waren in de negentiende eeuw bekend bij mensen. Het was toen die gepatenteerde technologie van thermische isolatie op basis van gerecycled papier. Maar dergelijke trends bereikte de post-Sovjet-ruimte relatief recent, alleen in de jaren negentig. De fijne fractie van cellulosevezels wordt bij de productie fijngemaakt en opgeschuimd, maar hier houdt het niet op.De massa wordt noodzakelijkerwijs behandeld met antiseptische en vlamvertragende verbindingen die rotting en ontsteking onderdrukken en materiaal uit schimmel voorkomen.

Ecologische zuiverheid van het materiaal met speciale behandeling wordt niet geschonden - dit is een product dat alleen met natuurlijke ingrediënten wordt geproduceerd. Onderdrukking van een vlam verschaft de boor tot 12% van het gewicht. Naar ecowool is niet verrot, je moet tot 7% ​​boorzuur gebruiken. In Rusland zijn er nu ongeveer een dozijn bedrijven die ecologische wol produceren. De belangrijkste posities op de markt worden ingenomen door LLC Ekovata, Urallesprom, Promekova, Vtorma-Baikal, Equator en enkele anderen.

Ekovata LLC
"Promekovata"

Eigenschappen en specificaties

De thermische geleidbaarheid van ecologische wol is de belangrijkste indicator voor elke isolatie, variërend van 0,032 tot 0,041 W / (m · ° C). De dichtheid van verschillende monsters varieert van 30 tot 75 kg per 1 cu. Afhankelijk van de technologische kenmerken en andere aspecten behoort ecologische katoen tot groepen stoffen met zwakke, matige of normale ontvlambaarheid. In 60 minuten kan 0,3 mg waterdamp door een meter wattenwol passeren.Als we het hebben over de technische kenmerken, is het onmogelijk om dat niet te vermelden wattenschijfje kan tot 1/5 water bevatten zonder zijn basiskwaliteiten te verliezen.

Strikte naleving van technologische normen vermijdt krimp. De eigenschappen van de isolatie helpen om deze zeer snel te monteren, ook op moeilijk bereikbare plaatsen en op geavanceerde oppervlakken. Tijdens het repareren en restaureren van verschillende gebouwen is het mogelijk om ze te verwarmen zonder ze te demonteren. Bovendien kunnen katoenen blokken verdicht worden en structurele defecten corrigeren.

Aanbevelingen van fabrikanten wijzen erop dat deze oplossing optimaal is voor oude gebouwen en blokhutten.

Voors en tegens

De substantie wordt via een flexibele slang onder druk naar het diepe gedeelte van de structuur gebracht, waarbij cellulosevezels 100% van alle holtes en openingen vullen, met uitzondering van de vorming van de geringste naden en spleetgebieden. Het is veel praktischer dan verwarmende platen of rollen, wanneer de naden direct het totale beeld bederven.

In klantrecensies wordt opgemerkt dat ecowool het niet mogelijk maakt dat water uit de lucht circuleert die door de poriën circuleert.Glasvezels en steenisolatie kunnen vocht accumuleren, maar de capillairen van cellulose gaan er volledig doorheen, ongeacht hoeveel dit vocht is.

Omdat ecologische watten de vorming van een "cake" aanzienlijk vereenvoudigen, kunt u dit doen zonder dampremmende lagen.

De fundamentele afwijzing van schadelijke en vluchtige stoffen maakt het mogelijk om niet bang te zijn voor hun gezondheid. Zelfs als het huis volledig wordt overspoeld met vuur, zal ecologische wol niet giftig gas afgeven. Bovendien zal het zichzelf niet verbranden en een obstakel op het pad van de vlam worden. Dit betekent niet dat het materiaal alleen maar voordelen heeft, het heeft nadelen:

 • het is niet mogelijk om de isolatiestructuur zonder gecompliceerde machines te monteren;
 • Ecowool tolereert geen mechanische belastingen en past alleen in de openingen van de dragende delen van de constructie;
 • vochtbestendigheid voor veel praktische situaties is onvoldoende.

Samenstelling en structuur

Isolatie kan extern worden verward met minerale wol. Maar er is een belangrijk verschil - de stroombaarheid van het product. De vezels hebben immers geen starre mechanische verbindingen, ze worden alleen vastgehouden door de hechting van deeltjes op microniveau en door de krachten van het elektrische veld. Het wordt aanbevolen van tevoren te weten wat de kwaliteit van het gebruikte afval is - hoe hoger het is, des te beter het resulterende product. De volumeconcentratie van boorzuur is van 7 tot 10%, dezelfde hoeveelheid wordt natriumtetraboraat ingebracht.

Toepassingsmethoden

Milieuvriendelijke wol kan zijn:

 • handmatig toegepast;
 • op de gemechaniseerde droge manier blazen;
 • spuiten na het bevochtigen op het oppervlak.

De handmatige methode omvat het losmaken van gereedschappen in elke geschikte container. Op de verwarmde oppervlakken wordt gelegd door een uniforme laag. Als het nodig is om de holte in de muur te verwarmen, dan is het noodzakelijk om de ecologische wol daar in te vullen. De minimale dichtheid van het leggen in de muur is van 65 kg per 1 cu. m, en binnen het plafond, is dit cijfer beperkt tot 40 kg per 1 cu. m.

Je moet niet denken dat het zo gemakkelijk is om ecowool met je eigen handen te leggen. Werk vereist nauwkeurigheid, zorg en een aanzienlijke verspilling van tijd. Een dergelijke installatie is financieel alleen gerechtvaardigd met een kleine hoeveelheid werk.

Als u grote bouwconstructies wilt isoleren, is het raadzaam om complexe apparatuur te gebruiken.De droge gemechaniseerde methode omvat de aantrekkingskracht van blaasmachines, in de bunkers waarvan de isolatie is losgemaakt en vervolgens in de luchtstroom naar de juiste plaats gevoerd. Deze techniek heeft zichzelf bewezen in relatie tot:

 • overlappingen tussenvloeren;
 • vloerenzolders;
 • kelderruimtes.

Het doet er niet toe of de constructie helemaal nieuw is of dat het gebouw al enige tijd in gebruik is. De instroom wordt met een zekere marge uitgevoerd, omdat zelfs losraken slechts een beperkt effect op de tijd heeft. Geleidelijk wordt de katoenwol verdicht, het soortelijk gewicht neemt met 5 kg per 1 cu toe. m. Dan, als de voorlopige reserve niet werd gemaakt, zal de dikte van de thermische barrière worden verminderd. Hoe het voor de huurders zal eindigen, is nauwelijks nodig om uit te leggen.

Droogblazen is even technologisch geavanceerd voor oppervlakken die in een horizontaal of verticaal vlak zijn gericht, evenals voor hellende structuren. Het is mogelijk om een ​​soortgelijke methode toe te passen op de gevel en op het hellende dak, voor thermische bescherming van wanden bedekt met een gipsplaat. Voorbereiding op de introductie van ecologische wol omvat het maken van gaten in het filmmateriaal in deze gaten en er moet een stroom materie worden aangeleverd.

De natte methode onderscheidt zich alleen door het voeden van watten vermengd met water (soms ook met lijm).Tegelijkertijd hebt u een compleet andere uitrusting nodig die niet geschikt is voor droge verwerking (en vice versa).

Vereenvoudig het werk en ben in sommige gevallen niet van toepassing op specialisten, als u een tuinstofzuiger gebruikt. Voorbereiding begint met het kloppen van katoen met een bouwmixer - elke capaciteit van de vereiste maat is hiervoor voldoende. Backfilling is ongeveer de helft van de hoogte en de mixer moet worden uitgeschakeld wanneer het materiaal niet naar de buitenrand stijgt. Het gebruik van een tuinstofzuiger helpt geld te besparen, maar vereist een assistent. Bovendien zal de stofzuiger moeten worden aangepast, in zijn standaarduitvoering is hij niet helemaal geschikt.

Belangrijk: deze methode staat alleen droge verwerking toe. Als u vochtige isolatie nodig heeft, moet u professionele installateurs met speciale machines bellen. Het is onwenselijk om een ​​tuinstofzuiger met een interne molen te nemen. Voor werk heeft u een flexibele slang met gegolfde uitvoering nodig, de hulslengte is van 7 tot 10 m en een geschikte diameter is 6-7 cm.

Bij het kiezen van een slang worden ze geleid door de uitlaat van de stofzuiger, waarop de huls zo strak mogelijk moet zitten.

Zak voor afvalinzameling in dit geval voor alles. In plaats daarvan wordt een ribbel op de buis gelegd. Om de verwijdering van de zak te vergemakkelijken, helpt de vernietiging van de tanden die deze vasthouden met de kniptangen. Voor het fixeren van de ribbels wordt aanbevolen om plakband of isolatietape te gebruiken. In beide gevallen moet u controleren of de lucht niet uit de verbinding zal lekken.

Het opwarmen van de vloer begint met het kloppen van eco-wol in een vat met hoge muren. Het volume van het materiaal hoeft niet aanzienlijk te worden verhoogd. Het pijpmondstuk wordt ondergedompeld in een verwarmer en op dit moment houdt iemand de slangtip tegen de vloer zelf. Deze techniek maakt het mogelijk de uitstoot van stof te verminderen. Het is beter om de vloer te bedekken met een promenade en deze te reserveren op een gratis bord voor elk van de cellen, dan zal minder stof moeten worden behandeld.

Wanden, geïsoleerd met ecowool, worden aanvankelijk dichtgemaakt met georiënteerde platen. Op 0,1 m van het plafond worden gaten gemaakt die overeenkomen met de diameter van de gegolfde buis. De slang die erin wordt gestoken mag ongeveer 30 cm niet op de grond worden gebracht. Wanneer de wanden worden verzadigd met katoen, controleren ze het geluid van de stofzuiger zorgvuldig. Je hoeft alleen de toon van de aanzuiging te veranderen, je moet de slang onmiddellijk tot de volgende 30 cm omhoog brengen (meerdere gaten zullen de nauwkeurigheid van het werk verbeteren).

toepassing

Het opwarmen van de muren van een houten huis met ecologisch katoen is aantrekkelijk omdat het de sanitaire, ecologische eigenschappen van hout niet schaadt. Tegelijkertijd vermindert 1,5 cm van de katoenlaag de intensiteit van het binnenkomende geluid met 9 dB. Dit materiaal dovent externe geluiden zo goed uit dat het zelfs werd gebruikt in gebouwen van luchthavens en opnamestudio's. Droge installatie van watten vereist een speciaal isolerend pak en een gasmasker. Als dit op een ecowool op een natte manier wordt toegepast, zullen dergelijke problemen niet optreden.

De natte techniek vereist zware omstandigheden:

 • luchttemperatuur minstens 15 graden;
 • droogtijd - 48-72 uur;
 • in ongunstige situaties wordt het drogen vertraagd.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat de thermische bescherming van cellulose minder rigide is dan polystyreenschuim en deze kan alleen in een frame worden gemonteerd. Het is niet raadzaam om de kamer te verwarmen met milieu-wattenwol nabij bronnen van open vuur of verwarmde oppervlakken. Het is niet toegestaan ​​om de kachels, open haarden, delen van het plafond en dak die in direct contact staan ​​met de schoorsteen te verwarmen. Op dergelijke plaatsen kan verhitting een langzaam verval van de isolator veroorzaken.Wanneer het mansardedak wordt gewassen, is het aan te bevelen om eerst alle holtes te verzadigen met isolatiemateriaal en dan pas het frame te naaien.

Als u in de omgekeerde volgorde handelt, bespaart u geld, maar de onmogelijkheid om het resultaat rechtstreeks te bekijken, kan een wrede grap zijn met huiseigenaren. Onder het metalen dak om de gewatteerde waterdichte laag aan te brengen. In de dakpannen kan taart niet meer dan 35 kg per 1 cu blazen. m. De minimale set kleding voor diegenen die geen volledig beschermend pak kunnen gebruiken - een gasmasker en rubberen handschoenen.

Als je de gevel van binnen of van buiten vult met ecologische wol, moet je een gat maken voor de slang met een diameter van 8 cm.

Opwarming van de vloer is technologisch gezien geen bijzonder probleem. Installateurs kunnen een beroep doen op een van de standaardmethoden, maar gebruiken meestal de droge versie. Alle horizontale vlakken moeten een verwarmende laag ecowol hebben van 150 tot 200 mm - dit is voldoende in termen van technische kenmerken. Waterdichting bij de vorming van thermische bescherming van het plafond is niet vereist. Wanneer het plafond aanstampen vanaf de bodem is gemaakt met platen met een kleine opening, wordt perkamentpapier vooraf gelegd om te voorkomen dat het katoen in het huis vergaat.

Afgaande op de operationele ervaring, is ecologische wol geschikt voor de isolatie van wanden vervaardigd van:

 • betonplaten;
 • stenen;
 • houten balk;
 • stenen blokken industriële productie.

Bereken het verbruik van 1 m2 is gemakkelijk, gegeven een paar momenten. Het gewicht van een pakket varieert van 10 tot 20 kg, het volume is 0,8-0,15 kubieke meter. m. Daarom varieert het soortelijk gewicht van 90 tot 190 kg per 1 cu. m. De pakkingsdichtheid wordt bepaald door:

 • kwaliteit (categorie) ecologische wol;
 • methode van ontvangst;
 • het aantal toevoegingsmiddelen.

Meer dicht materiaal verschilt in de verhoogde warmtegeleidbaarheid. Maar het wordt niet aanbevolen om de dichtheid tot een minimum te beperken, omdat het de weerstand tegen vuur verlaagt en de krimp van de gelegde laag sterker maakt. Ecologische watten worden gebruikt voor horizontale isolatie in een hoeveelheid van 30-45 kg per 1 cu. m. Hellende delen van muren en daken zijn geïsoleerd met de toevoeging van 45-55 kg in hetzelfde volume. Het grootste deel van de kosten op de muren, het vereist 55-70 kg.

Voortzetting van de berekening, moet u aandacht besteden aan de vereiste dikte van de laag. De minimumindicator is de berekende waarde van isolatieweerstand voor een specifiek gebouwgebied.Aan de andere kant is het noodzakelijk om rekening te houden met de dikte van elke balk, vakwerk of aanscherping. Om arbitrair de kloof te veranderen die de balken van elkaar scheidt, zal het met grote moeite uitdraaien, en zelfs dan niet altijd. Conclusie - de tweede parameter is veel belangrijker dan het eerste cijfer.

Laat het nodig zijn ecowool in te vullen in een hoeveelheid van 45 kg per 1 cu. m. We nemen de vereiste dikte van thermische bescherming van 10 cm, en de dichtheid - 50 kg per 1 cu. m met een laagdikte van 12,5 cm, de dichtheid van opvulling van isolatie in 60 kg per 1 kubieke meter. Bij het uitvoeren van een berekening moet eraan worden herinnerd dat de wanden van de wanden niet beperkt zijn tot isolatie. Houd rekening met de breedte van de planken die worden gebruikt voor trekjes en spanten.

De buitenste omheining van de isolatielaag is meestal gemaakt van 0,3 cm dikke vezelplaten.

Vermenigvuldig het plafondoppervlak (laat het 70 m2 zijn) met de gekozen dikte (16 cm), we verkrijgen het volume van de warmte-geïsoleerde ruimte van 11,2 cu. m. Aangezien de dichtheid wordt genomen 50 kg per 1 cu. m, de isolatiemassa is 560 kg. Met een zakgewicht van 15 kg zijn 38 zakken nodig (voor zelfs tellen). Soortgelijke schema's worden gebruikt om de behoefte aan schuine wanden en de vloer te berekenen voor verticale structuren. Als u alle verkregen indicatoren optelt, kunt u het definitieve cijfer krijgen. Het is niet nodig om dit te corrigeren, omdat alle belangrijke nuances al in aanmerking worden genomen.

Isolerende laag bij installatie van de buitenkant is nodig om de nieuwe voering te bedekken. De installatie van het frame waarop het bekledingsmateriaal is bevestigd, helpt dit probleem op te lossen. Droge thermische bescherming met cellulose begint met de bevestiging van het hout in de lengterichting, de doorsnede van elk hout wordt gekozen voor de toekomstige isolatielaag. Rek dan de film uit, die beschermt tegen wind en andere atmosferische invloeden. De film is lichtjes ingesneden en de isolatie zelf wordt in de gaten geblazen.

Onmiddellijk daarna is het vereist om het membraan af te dichten en snel met de installatie van het bekledingsmateriaal te beginnen. De natte variant impliceert verzadiging van ecologische wol met water en sproeien in de cellen van de lat. Deze aanpak wordt door experts aanbevolen voor thermische beveiliging van houtblokken en stenen. Belangrijk: maak geen lagen kleiner dan 100 mm. Zelfs als volgens berekeningen zo'n cijfer wordt verkregen, is het beter om veilig te zijn. Creëer kratten en verwerk het originele oppervlak om te helpen:

 • elektrische boor;
 • schraper met elektromotor;
 • schroevendraaier.

Als andere dingen gelijk zijn, past het metalen frame voor ecowool beter hout. Ja, het is duurder en technisch moeilijker voor bouwers.Maar uiteindelijk wordt een langere levensduur van de muurkoek bereikt. Natte isolatie van de gevel heeft geen significante beperkingen. Genoeg routinematig reinigen van sporen van stof, vuil en vet.

Zorg ervoor dat alles dat kan interfereren van het te trimmen oppervlak verwijderd wordt - airconditioning, afvoerpijp, verlichting. Wanneer zelf-gevel isolatie gemechaniseerde manier om de benodigde apparatuur te kopen is onpraktisch. Het zal veel gemakkelijker en winstgevender zijn om het in een servicebedrijf te huren. De krattrap is precies 60 cm.

Gevels met complex terrein worden efficiënter opgewarmd door een kleine hoeveelheid lijm en lignine aan het water toe te voegen.

Hoe maak je jezelf?

Zelfisolatie met ecowool levert geen specifieke problemen op voor bekwame mensen. Je moet niet bang zijn voor ernstige problemen - bijna altijd zijn de nadelen van ecologische wol geassocieerd met verkeerd gebruik of met afwijking van de standaardtechnologie tijdens het blazen. Het is absoluut noodzakelijk om de basisregel voor elke verwarmende taart strikt na te leven: de permeabiliteit van materialen voor waterdamp bij verplaatsing naar buiten moet toenemen.

Het professionele team neemt 1 cu over. m warmhoudruimte minstens 500 roebel, en vaak is deze snelheid zelfs nog hoger.

Tijdens het werk kan het zelfs geen moeilijke apparaten zijn. Crumble pulp in de vloer is gemaakt met bezems, schoppen en schoppen. Daarnaast heeft de zelfverwarming van het huis met ecowool nog andere voordelen:

 • het is niet nodig om te wachten tot het team is bevrijd van andere orders totdat het de benodigde apparatuur heeft ontvangen;
 • al het werk wordt op een geschikt moment gedaan;
 • vele andere afwerkings- en reparatiewerkzaamheden kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd;
 • het huis zal veel schoner zijn (zelfs de meest voorzichtige installateurs, die in verschillende richtingen bewegen, kunnen geen afval maken);
 • en verbetert nog steeds de stemming, zelfrespect.

Er is ook een beperking: in de muren en plafonds is alleen een gemechaniseerde aanvulling van isolatie toegestaan. Geen handmatige inspanning kan de vereiste kwaliteit bereiken. Betonblokken op de vloer kunnen niet worden geplaatst, dit materiaal is in dit geval te koud. De hoogte van alle vertragingen moet ten minste 0,12 m bedragen. Conclusie - u moet een deel 120x100 kopen of een hout maken met uw eigen handen.

Bijgevoegde onderdelen (met een stap van 0,7 - 0,8 m) moeten worden behandeld met impregnering en vernis. Immers, de schadelijke insecten, zelfs als ze niet van katoen houden, zijn dol op de boom. In plaats van te blazen, wordt ecowool uit de zak gegoten. Tegelijkertijd wordt het zorgvuldig gecontroleerd, zodat het gelijkmatig wordt verdeeld over de cellen, die zelfs met een overmaat moeten worden gevuld. De reden is eenvoudig - geleidelijk regelt vata ongeveer 40 mm.

De homogeniteit van het mengsel wordt bereikt door verschillende methoden. Sommige amateurbouwers werken met een houten staaf en breken de stukken in stof. Maar waar het sneller zal zijn om dit te doen, werkt u met een boormachine met een speciaal mondstuk voor een elektrische boormachine - dan hoeft u maar een paar minuten te spenderen. Wanneer het mengsel homogeen is, wordt het genivelleerd over het gehele gebied van de cel en overlapt met platen.

Over de achterstanden moet de ecowool met 40-50 mm worden verhoogd, omdat deze zich precies in deze mate geleidelijk zal vestigen.

Het opwarmen van de vloer zonder deze overweging zal leiden tot de vorming van holtes waarin de wind zal verschijnen. Isoleren van 15 tot 18 vierkante meter. m, zal niet meer dan 30 kg milieu-watten vereisen. Het is mogelijk om zoveel mogelijk te besparen als u ecowool met uw eigen handen maakt. Dit vereist een apparaat inclusief:

 • een elektromotor die 3000 toeren per seconde ontwikkelt en minimaal 3 kW verbruikt;
 • bot staalmes (het zal grondstoffen moeten malen);
 • schacht (verhoging van de frequentie van actie van het mes);
 • capaciteit (200 l is voldoende voor huishoudelijke doeleinden);
 • riemaandrijving.

Als een container is een conventionele stalen cilinder handig en het aanbevolen metaal voor een mes heeft een dikte van 0,4 cm. Nadat u het apparaat hebt geassembleerd, moet u het een aantal keren testen, en indien nodig wijzigingen aanbrengen, totdat de wol stopt om uit de loop te worden gegooid. Gewoonlijk wordt het probleem opgelost door een deksel toe te voegen en een "rok" op het mes te lassen op ongeveer 50 mm van het blad. Het directe gebruik van eco-wol, zowel in de fabriek als in huis, is mogelijk met behulp van verfmixers met een lengte van 0,6 m en een diameter van 10 cm (bij het starten van een boormachine op de hoogste snelheid).

Een dergelijk geïmproviseerd apparaat maakt het mogelijk om in 180 minuten 2,5 kubieke meter in de muren in slaap te vallen. m isolatie. Het heeft geen zin om gespannen te worstelen met lawaai en vibratie, het is beter om ze te verduren. Het monteren van lagers en het bevestigen van de boor aan de houder vermindert de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk. Het is mogelijk om de tuinstofzuiger te vervangen met behulp van de constructie van:

 • drievoudige plastic pijp nummer 110;
 • een boor bevestigd aan het bord;
 • geperforeerde bandophanging voor gipsplaten;
 • de bel helpt om tegelijkertijd grote porties te serveren.

Het blijkt niet alleen een hoge productiviteit, maar ook de minimale hoeveelheid stof. Tegelijkertijd is het mogelijk om aanzienlijke bedragen te besparen. Het nadeel is het onvermogen om de verticalen en oppervlakken met een helling volledig te verwarmen. In dergelijke gevallen manifesteren tuinstofzuigers en merkapparatuur zich veel beter. Zelfs met de aankoop van eenheden en plooien, is onafhankelijk werk winstgevender dan het uitnodigen van een brigade.

Om vloervloeren te isoleren, volstaat het om een ​​ecowool van 100-150 mm te leggen. Alleen in de regio's van het Verre Noorden is het nodig om de dikte te verhogen tot 200 mm. Op de verdiepingen van niet-residentiële zolders en mansards verbruikt 300-400 mm isolatie. De reden is simpel: de opkomst van warme lucht in de kamer maakt het hier bijzonder gevaarlijk warmtelek.

Omdat de staatsnorm niet is ontwikkeld voor milieukatoen, heeft elke fabrikant zijn eigen aanpak. Daarom moet voor het kopen de nuances van de chemische samenstelling en technologie begrijpen.Andere gewetenloze leveranciers voegen componenten toe die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Bij het kiezen van het is de moeite waard het werkstuk te schudden, en als er iets van wordt uitgestort, is dit een zeer slecht teken. Ervaren vakmensen controleren zorgvuldig of de merkverpakking niet kapot is.

Kwaliteitsisolatie is altijd grijs en vergeling of het uiterlijk van lichte kleuren toont het gebruik van ongeschikte grondstoffen in de productie.

Het is onwenselijk om ecowool te kopen, waarvan de vlamvertragende eigenschappen worden geleverd door een mengsel van boorzuur met ammoniumsulfaat. Zo'n stof ruikt erg slecht en verliest in korte tijd zijn eigenschappen. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan producten van bekende bedrijven, en als u een onbekend product koopt, moet u het drievoudig controleren. Verantwoordelijke eigenaren controleren altijd de keuze en de werkmethoden, ook bij het aannemen van een brigade. De kleinste diepte van de cellen voor het leggen van isolatie wordt bepaald door de dikte van de thermische beschermingslaag.

U kunt geld besparen als u een ondervloer op de juiste diepte installeert, zodat het poeder niet lekt of verder doordringt. Sommige bouwers sloegen het mengsel in dezelfde zak waarin het in de productie was verpakt.

Ongeacht de keuze van de capaciteit, we mogen niet vergeten dat fluff ecowool het volume verdubbelt of verdrievoudigt. De gereedheid van het materiaal wordt beoordeeld door het in de palm van je hand te drukken. Het volledig gekookte mengsel wordt stevig opgeborgen.

Lignine kan worden geactiveerd door katoen te sproeien met een spuitpistool. Dan plakken de vezels samen en vormen een korst. Het zal moeilijker zijn om er water doorheen te dringen. De opgedroogde eindisolatie is bedekt met een film die ondoordringbaar is voor water. Naast de handmatige isolatiemethode, kunt u de vloer vullen en met behulp van mechanismen. Hiervoor is een vloer nodig, waardoor de ruimte onder schotten gesloten is.

Kies een schijnbaar onopvallend deel van het bord en maak een gat voor de slang. Vervolgens wordt de slang zelf in de gaten ingebracht, aangepast tot het punt waarop deze tegen de muur rust en een halve meter wordt geduwd. De opening tussen de buis en de vloer wordt afgedicht met geïmproviseerde middelen. De capaciteit van de blazer is gevuld met cellulose. Als u de modus aangeeft, schakelt u het apparaat in.

Nadat de opening tussen de buis en de muur is opgevuld, wordt de slang 50 cm uitgetrokken en blijft de massa naar beneden stromen. De laatste fase van het werk begint wanneer de slang slechts 1 cm in de gleuf kan worden gestoken. Wanneer het afblazen voltooid is, wordt het gat onmiddellijk afgesloten.Let op: bij het gebruik van zelfgemaakte apparaten is het beter om te werken met kleine porties eco-wol. Anders kan het apparaat de massa soms niet verplaatsen.

Het ecowool-plafond is grotendeels geïsoleerd van de zolders. Omdat de isolatie licht is, is deze techniek acceptabel, zelfs voor het plafond, omzoomd met dunne platen. Als het materiaal van onderaf wordt aangebracht, moet het door de technologische gaten in de binnenbekleding worden geblazen. Het is mogelijk om de uitstoot van stof te verminderen als u de laag bedekt met polyethyleen. Nadat ecologische wol met de hand van bovenaf is gelegd, wordt deze een beetje geramd.

Als het koud is in het koude seizoen, is de gemiddelde temperatuur op zolder 23 graden, dan moet je een ecowool van 150-200 mm plaatsen. Koude zolders zijn geïsoleerd met een laag van 250 mm. Gebruik een mengsel van water en lijm als het plafond onvoldoende hechting heeft. Ter info: isolatie- en natijmethoden impliceren het gebruik van slechts 100 mm ecowol. Verwijder overtollige isolatie om rolrollen te trimmen.

Het is erg belangrijk om rekening te houden met wijdverspreide fouten bij de isolatie van huizen met ecologische wol. Het rookkanaaldoorvoersamenstel buiten wordt alleen gelegd door volledig onbrandbare stoffen.De dikte van de isolerende laag wordt gekozen in overeenstemming met de eisen van de brandvoorschriften. Een open opvulling met een marge van 10% stelt u in staat de krimp van de isolatie volledig te compenseren.

Het wordt aanbevolen om het huis te verwarmen met ecowool tijdens het warme seizoen, en de wachttijd te plannen zodat ander werk kan worden uitgevoerd.

U kunt meer leren over hoe u het dak moet voorbereiden op ecowool-isolatie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer