Serre in huis: de meest spectaculaire opties voor huis en tuin

Tegenwoordig wordt niemand verrast door exotische bloemen en fruitbomen die in het huis worden verbouwd. Bloeiende planten creëren comfort en warmte in koude winter- of regenachtige herfstavonden. Als we rekening houden met een aantal nuances (ontwerpoplossingen, verwarming, verlichting, plantensoorten, verzorging), lijkt het heel goed mogelijk om een ​​echte kas in huis of in het huisje met je eigen handen te maken.

7 foto

Functies en voordelen

Het kweken van tropische planten in gematigde klimaten is een behoorlijke uitdaging. Het kan echter gemakkelijk worden opgelost met behulp van de bouw van kassen en wintertuinen, die een aantal kenmerken en voordelen hebben ten opzichte van zomerkassen, in de regel bedoeld voor het kweken van zaailingen, groenten en groen.Huiskassen zijn niet alleen de trots van amateur-tuinders en agronomen, maar ook een recreatiegebied.

Een goed ontworpen en goed gebouwde kas zal niet alleen genieten van het groen, maar zal ook de eigenaars het hele jaar laten genieten van de bloeiende en tropische vruchten van exotische planten.

afspraak

Voordat je begint met het ontwerpen van de kas in het huis, het is belangrijk om de doelen en het doel ervan te bepalen:

 • om een ​​gezellige sfeer te creëren;
 • voor de teelt van zeldzame exotische planten;
 • om een ​​apothekerskas te maken (medicinale planten planten).

Het is vermeldenswaard dat de bouw van kassen vaak wordt gebruikt om de waarde van het onroerend goed te verhogen wanneer het wordt verkocht.

Na het definiëren van de afspraak, voert u de volgende soorten werk uit:

 • een ontwerpproject maken voor een toekomstige kas;
 • selecteer bloemstukken en bepaal hun compatibiliteit;
 • kies verschillende materialen voor zijn technische uitrusting;
 • het verbruik van elektriciteit en warmte berekenen;
 • pak grond en grond op.

Het maken van een kas is een behoorlijk opwindend proces omdat het rekening houdt met verschillende factoren, waaronder factoren die de groei en ontwikkeling van levende organismen beïnvloeden.

Materialen en vormen

Bij het bouwen van een kas is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de esthetische kenmerken, maar ook met de stabiliteit van het vermogensframe, waarvoor duurzame, maar tegelijkertijd lichtgewicht materialen worden gebruikt.

De belangrijkste factor bij het bepalen van de materiaalkeuze voor het bouwen van een kas is de veiligheid voor zowel planten als de gezondheid van de mens. Tijdens de bouw van een serre aan de basis, is het raadzaam om een ​​stripfundering te leggen om een ​​sterke koeling van de vloer van de constructie te voorkomen.

Voor het bekleden van de vloer met materialen zoals marmer of keramiek. Voor de afwerking van de kas worden PVC-profielen en aluminiumstructuren gecombineerd, die worden gekenmerkt door een hoge brandwerendheid, vocht- en UV-bestendigheid, veiligheid, duurzaamheid en bescheidenheid.

Moderne ontwerpers in de opstelling van kassen die hout gebruiken, dat een harmonieuze aanvulling is op de planten, maar tegelijkertijd bederft door hoge luchtvochtigheid. Om de levensduur van houten constructies te verlengen, zijn ze geverfd en bovendien voorzien van een metalen isolatie. Glas wordt in toenemende mate gebruikt bij de constructie van wanden en daken van kassen.Het kan de thermische isolatie verbeteren en de intensiteit van zonlichtpenetratie regelen.

Met het glazen sierpaneel kunt u comfortabel en comfortabel tijd doorbrengen en van het prachtige uitzicht genieten. Glas kan worden versierd met glas in lood ramen, smeedijzeren staven of bogen, gecombineerd met het ontwerp van het huis.

Bij het kiezen van de vorm van de kas, moet u rekening houden met de algemene architectuur van het gebouw, overeenstemming met de stijl en het ontwerp van het huis of huisje. In de praktijk worden verschillende geometrische vormen gebruikt: veelhoekig, vierhoekig of afgerond. Er zijn glasconstructies, bijvoorbeeld balkons en loggia's, waar het onmogelijk is om nieuwe ideeën volledig te implementeren, omdat het noodzakelijk is rekening te houden met bestaande architecturale oplossingen. In dergelijke structuren is het niet mogelijk om extra verlichting, druppelirrigatie, drainage, irrigatie van de grond, enz. Te installeren.

plaats

Bij het kiezen van de locatie van de kas, is het belangrijk om een ​​aantal kenmerken in overweging te nemen. De juiste locatie moet zorgen voor een optimale stroom van licht en warmte, waardoor er geen extra verwarming of verlichting nodig is. In een privéwoning is de kas zeer divers.Het kan worden uitgerust op het dak van het huis of worden aangepast onder de veranda.

Een kleine serre kan worden ontworpen in de woonkamer, aan de huisvormen bevestigd met een complete compositie. Het is echter beter dat de serre aan het huis grenst, maar tegelijkertijd wordt gescheiden van de woonkamers met solide deuren, omdat het niet comfortabel zal zijn voor een persoon in een vochtige omgeving.

Bij het kiezen van de locatie van de kas moet rekening worden gehouden met de oriëntatie van de windstreken. Dit zal de opbrengst en het uithoudingsvermogen van exotische planten verhogen, evenals aanzienlijk besparen op verlichting, bewatering, ventilatie en verwarming.

 • het gebouw aan de noordkant moet verwarmd worden en een uitstekende thermische isolatie hebben, vooral in de winter;
 • aan de oostkant - de kans op oververhitting wordt verminderd en de planten hebben geen extra ventilatie nodig;
 • aan de zuidkant bestaat het gevaar van stijgende temperaturen en daarom is het raadzaam om beademingsapparatuur te installeren.

De oost- en zuidoostelijke kanten worden als het meest comfortabel beschouwd voor het plaatsen van een broeikas.

Hoe doe je het zelf?

Bouw je eigen minikas in het appartement, privé-huis of in het huisje is heel echt.Het apparaat van de kas moet voldoen aan de noodzakelijke voorwaarden en standaarden voor onderhoud aan de fabriek en moet er op passende wijze voor zorgen. Bloemstukken zorgen voor een ongelooflijke sfeer van comfort, geven rust en plezier door de contemplatie van planten die het hele jaar door bloeien.

ventilatie

De kas moet worden uitgerust met een ventilatiesysteem, omdat de planten voortdurend frisse lucht nodig hebben. Als het eenvoudigste ventilatiesysteem in huis, kunt u deuren, ventilatieopeningen, ramen en openingen in de vloer gebruiken, die kunnen worden geregeld door elektrische aandrijvingen.

Tijdens het natuurlijke luchten van de kamer, het verwijderen van "afval" lucht verzadigd met koolstofdioxide, het mengen van warme en koude luchtlagen, die de opeenhoping van warme lucht onder het plafond elimineert.

Lucht die de kas binnenkomt, kan worden vervuild door natuurlijke ventilatie., niet warm genoeg, te koud, droog of nat, evenals strenge vorst of brandende zon maken het noodzakelijk om een ​​meer geavanceerd ventilatiesysteem te gebruiken.Het airconditioning- en ventilatiesysteem voorziet in het gebruik van afzuigeenheden, hoofdkanalen en elektrische ventilatoren, waardoor gecontroleerde luchtuitwisseling mogelijk is en optimale atmosferische parameters worden gehandhaafd.

Normale ventilatie komt overeen met luchtuitwisseling met een intensiteit van 7-11 keer per uur.

vochtigheid

Een belangrijke voorwaarde voor de groei en ontwikkeling van planten in de kas is een normaal vochtgehalte, dat kan worden geregeld door irrigatie. De intensiteit van de irrigatie hangt af van de samenstelling van de grond, de drainage, plantensoorten en variëteiten, de tijd van het jaar, klimatologische omstandigheden, luchtvochtigheid en geselecteerde temperatuursomstandigheden.

De meeste kamerplanten houden van tropisch (warm wintergehalte, 17-23ºС) of subtropisch (koud wintergehalte, 4-11ºС) klimaat, daarom moeten ze thuis de meest gunstige kunstmatige omgeving creëren.

Voor tropische planten is het normale vochtgehalte ongeveer 70-90%, terwijl dit voor mensen 44-50% is. In de zomer variëren deze cijfers in de kamer van 45-55% en in de winter rond de 30-40%, dus het is belangrijk om een ​​normale vochtbalans te handhaven.

In de winter kan een optimale vochtigheid worden bereikt door te sproeien., installatie van een luchtbevochtiger, mini-vijver of aquarium. Droge lucht is niet toegestaan ​​voor exotische planten. Een speciale kunstmatige kas geeft de kas een speciale persoonlijkheid, die zal helpen de lucht te bevochtigen en comfort te creëren. Om condensatie te voorkomen, is het noodzakelijk om de ruimte regelmatig te luchten.

Mini-kas vereist regelmatige watergift. Dit proces kan handmatig worden uitgevoerd of met behulp van een druppelbevloeiingssysteem dat het land bevloeit en planten voorziet van voedingsstoffen. Momenteel zijn de meeste irrigatiesystemen op de markt geautomatiseerd en uitgerust met verschillende sensoren, waarmee u een regelmatige watervoorziening kunt organiseren, rekening houdend met individuele behoeften en kenmerken van planten.

Bovendien zal de installatie van een automatisch irrigatiesysteem de planten enkele dagen verlaten in geval van het noodzakelijke vertrek.

verlichting

Een voldoende hoeveelheid zonlicht is een voorwaarde voor de normale groei en ontwikkeling van planten, dus kies voor de kas een lichte kamer uit het oosten, westen of zuidwesten.Elke plant moet voldoende licht ontvangen voor het fotosyntheseproces. In de winter hebben de bloemen niet genoeg zonlicht, en in de zomer hebben ze last van overmatige oppervlaktestraling door de zon. In een goed georganiseerde kas worden extra verlichting en verduistering in de vorm van rolluiken of getinte ruiten gecombineerd.

Conventionele gloeilampen worden niet aanbevolen voor gebruik, omdat ze brandwonden in planten kunnen veroorzaken.

Voor extra verlichting installeer lampen met een ontladingslamp onder hoge druk. Met hun hulp kunt u de intensiteit van de bloei aanpassen. Je kunt ook zoutlampen van steenzout gebruiken, die helende eigenschappen hebben en nuttig zijn voor anderen. Het is noodzakelijk om te onthouden over de netheid van de raamconstructies en de afwezigheid van black-out (hoge gebouwen, hekken, grote bomen), om de penetratie van zonlicht niet te belemmeren. Het niveau van natuurlijke verlichting van de kas hangt af van het ontwerp en de grootte van de ramen.

Vol glas begroeide kassen verhogen de intensiteit van de verlichting en verhogen het thermische effect. Bij het ontwerpen moet er rekening mee worden gehouden dat ramen met dubbele beglazing de zonnestralen niet licht laten. Dit komt door de ontwerpkenmerken van het frame. Dus op een afstand van 3-5 meter is de verlichtingsintensiteit niet hoger dan 10-15%.

Plantenselectie

Bij het kiezen en combineren van exotische planten voor een kas, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal factoren. Bijvoorbeeld de identiteit van zorg en behoeften aan licht, vocht, temperatuur, een combinatie van vormen, afmetingen en schakeringen van bladeren. Het maken van een verscheidenheid aan bloemstukken, rekening houdend met de oorspronkelijke grootte, stijl en ontwerp van de kamer.

Met de juiste plaatsing van planten in de kas, kunt u een gezellige sfeer creëren, bijvoorbeeld klimop zal rond de muren draaien en het hele jaar bloeien. Je kunt bloempotten rond de omtrek hangen, alpine dia's bouwen, de vloer bedekken met een kunstgrasveld.

Zeer zorgvuldig moet worden geplant giftige planten en bloemen, die een sterke allergenen zijn, vooral als het gezin allergieën en jonge kinderen heeft.

Houd er bij het organiseren van een kas rekening mee dat om comfort te behouden en de aantrekkelijkheid ervan te vergroten, het noodzakelijk is:

 • zorg regelmatig voor kamerplanten;
 • spuiten en water geven;
 • verwijder stof van de bladeren;
 • het niveau van vocht en helderheid van de verlichting optimaliseren;
 • tijdige aanpassing van de temperatuur;
 • voeden en verrijken de bodem.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Het ontwikkelen van het ontwerp van de kas, kunt u binnen een verscheidenheid aan beelden, decoratieve lampen gebruiken.
 • In de kas kunt u de woonkamer of werkruimte plaatsen.
 • Verschillende kleuren zien er erg interessant uit.
 • De kas kan gelaagd zijn.

Bekijk de broeikas in huis, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer