Hoe een broeikas van hout bouwen?

Een kas is de enige manier om de teelt van warmteminnende gewassen te garanderen, zelfs op de middelste rijstrook (om nog maar te zwijgen over meer noordelijke breedtegraden). Bovendien wordt met behulp van kassen de voorbereiding van zaailingen en de teelt van vroege variëteiten van planten die gebruikelijk zijn voor het Russische klimaat vergemakkelijkt. Het enige probleem is dat het heel moeilijk is om de kas zelf competent te maken. Er is één aantrekkelijke oplossing voor dit probleem - het gebruik van hout. Maar hier zijn er enkele subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden om succes te behalen en een stabiele rijke oogst te krijgen.

Speciale functies

Zo'n element als een broeikas, moet in elke dacha zijn. Iedereen kan het zijn eigen handen maken, terecht trots op het behaalde resultaat, en bovendien kunnen we met individueel werk de afmetingen van het gebouw niet aanpassen aan kant-en-klare normen.Er zijn nogal wat monsters op de markt, waaronder polycarbonaat, maar met alle verdiensten van dit materiaal is het niet warm genoeg en kost het te veel.

Voordat u aan het werk gaat, moet u letten op:

 • exacte locatie;
 • lichtniveau;
 • vereist gebied;
 • type materiaal;
 • financiële middelen die kunnen worden besteed aan de bouw van de kas.

De levensduur van hoogwaardig hout is lang genoeg en u kunt geschikt materiaal kopen in alle bouwmarkten. Of pas de materialen toe die overblijven bij eerdere timmer- en loodgieterswerken. Al het werk is gemakkelijk met uw eigen handen te doen zonder speciale en zeer complexe hulpmiddelen.

7 foto

Materiële vergelijking

Hout is beter dan andere materialen, omdat:

 • het is ecologisch schoon;
 • Onder invloed van sterke hitte of ultraviolette giftige stoffen verschijnen niet;
 • werk kan worden gedaan met standaard schrijnwerkelementen;
 • het ontwerp is altijd het beste in termen van lichtheid en kracht;
 • als er iets misgaat, zal een deel falen, om het probleemgedeelte te vervangen is niet moeilijk;
 • in het frame van het hout of de plank kunt u accessoires en werkitems monteren;
 • de kosten zijn merkbaar minder dan bij het gebruik van metaal, agrofibre.

Zelfs een onbehandelde boom zal stilletjes vanaf 5 jaar dienen, en als het frame volgens de regels is gemaakt en goed beschermd is, kun je niet bang zijn voor zijn veiligheid in het volgende decennium.

Wat interessant is, zelfs de zwakte van houten gebouwen, correct gemaakt, kan worden omgezet in voordelen. Door de locatie van de kas op de site zo correct mogelijk te kiezen, is het mogelijk om de negatieve impact van de schaduw te minimaliseren. Door de speciale behandeling wordt de gevoeligheid van hout voor schadelijke insecten en schimmels, voor vuur en vocht sterk verminderd.

Afgewerkte kassen zijn meestal gemaakt van andere materialen, maar het hout is goed omdat het u in staat stelt om weg te komen van gestandaardiseerde patronen.

Geïnteresseerden kunnen naar eigen goeddunken rondhout of verwerkt timmerhout gebruiken. Verlenging van de levensduur van houten constructies wordt bereikt door ze in speciale metalen schalen te plaatsen.

Volgens professionals zijn de meest veelbelovende soorten lariks, dennen en sparren, die zelf enigszins en erg rot zijn. Eiken, teak en haagbeukenhout is te dicht en zwaar in het werk,het is onwaarschijnlijk dat het voorbereiden van de noodzakelijke structuren zonder een elektrisch gereedschap binnen een redelijke tijd zal plaatsvinden. Bovendien zijn de kosten van een dergelijke boom hoger dan normaal.

Het pijnboommassief is populair vanwege de hardheid en de lage kans op verval.

Het vinden van dergelijk materiaal is niet moeilijk, hoewel het nauwelijks goedkoop te noemen is. Lariks rot zelfs minder dan dennen, en dit verschil is te wijten aan de verhoogde harsconcentratie. En het larchmassief na verloop van tijd wordt alleen maar sterker. Het is noodzakelijk om alleen op een speciale manier het deel te bewerken dat de grond direct raakt.

Ongeacht het specifieke ras, moet het materiaal zeer zorgvuldig worden geselecteerd. Knopen en chips, blauwe gebieden en gebarsten plaatsen mogen niet te talrijk zijn. Voor werk is het toegestaan ​​om hout te gebruiken met een maximaal vochtgehalte van 20%, anders zal geen enkele poging om het te verbeteren tot succes leiden.

Soorten constructie

Single-pitch kassen kunnen worden bevestigd aan het hoofdgebouw of autonome structuren. Het herkennen van duo-pitch kassen is niet moeilijk - ze zijn allemaal rechthoekig en de dakhelling is groter dan 30 graden.Volgens deskundigen heeft het formaat van de boog niet alleen een elegant uiterlijk, maar creëert het ook optimale omstandigheden voor het kweken van planten. Wat de veelhoekige ronde ontwerpen betreft, een aantrekkelijk ontwerp zal de noodzaak om extra ventilatieopeningen uit te rusten niet verbergen voor een ervaren uitstraling om de ventilatie binnenin te verbeteren.

Omdat het gemakkelijk is om te verifiëren op basis van deze informatie, zijn de soorten vloeren in kassen heel verschillend qua prestaties. En ze verschillen significant van elkaar. Dus oplossingen met één helling worden aanbevolen in gevallen waarin er onvoldoende ruimte op de site is en u deze zo efficiënt mogelijk moet gebruiken. Het is raadzaam om de helling van het dak naar het zuiden te richten, hoewel bouwers, afhankelijk van individuele overwegingen, een andere optie kunnen kiezen. Schuurdaken zijn overwegend bedekt met glas of plastic elementen.

Een voldoende hoogwaardige en originele versie van een houten serre is de montage volgens Mitlayder. Het verschilt van klassieke kassen in de oorspronkelijke opstelling van ventilatie. Het bovenste gedeelte van het dak is uitgerust met dwarsbalken die helpen de warme lucht te verlaten.Instroming van verse lucht vindt plaats door de deuropeningen of speciale ramen die zich onder de dakdelen bevinden. Het frame van de mitlider-kas is erg sterk, omdat de balken vaker worden geïnstalleerd dan normaal, aangevuld met stutten.

Een dergelijke oplossing wordt betrouwbaar beschermd tegen wind en hagel en indien nodig kan de constructie naar een nieuwe plaats worden verplaatst, als er bouten of schroeven in de constructie worden gebruikt. Sjerp bestemd voor ventilatie, gericht naar het zuiden om de effecten van koude noordelijke winden te elimineren. De belangrijkste structurele delen van eventuele kassen volgens Mitlayder zijn gemaakt van hout, dit voorkomt de vorming van condensaat.

Bij het berekenen van de noodzaak voor bogen, moet er rekening mee worden gehouden dat dergelijke kassen grote afmetingen hebben:

 • Lengte - 12 m;
 • Breedte - 6 m;
 • Hoogte - 2,7 m.

Met deze oplossing kunt u een optimaal klimaat in de kas handhaven en de temperatuurdalingen verlagen in vergelijking met veranderingen in de omgeving.

  Theoretisch is het mogelijk om de grootte van de constructie te verkleinen en alleen de basisverhoudingen te behouden. Maar dan moet je het opnemen tegen onvoorspelbare snelheden van verwarmen en koelen. Het dak moet twee hellingen hebben, ongelijk in hoogte.Er wordt niet minder vaak een kas gecreëerd in het formaat van de boog, ook uitgerust met een dak met twee niveaus.

  Het plaatsen van een kas volgens het Mitlider-schema is alleen mogelijk op een vlakke, zonnige plaats. Als je op een helling moet werken, moet je een terras met versterkte richels vormen. Het frame is gemaakt van hout met een doorsnede van 10x10 cm, de lengte van de middenstijlen is 305 en de zijpanelen zijn 215 cm Bij het samenstellen van basisrand en afstandshouders bij de hoeken, worden planken van 2,5x20 cm gebruikt Schaatsen en geleiders voor de balken moeten van een houten balk gemaakt zijn.

  Hoewel de frames van de kassen volgens Mitlayder redelijk betrouwbaar zijn, is het aan te raden om eerst de basis te maken, zodat de structuur vele jaren op één plek blijft. Op de omtrek van de structuur zijn de staven met een lengte van 3 m en een sectie van 10x10 cm geplaatst, de hoekverbindingen zijn bevestigd met schroeven.

  Direct hierna worden de diagonalen in de rechthoek extra gecontroleerd, die gelijk moeten zijn. De hele basis wordt in elkaar geslagen met pinnen, schroeven helpen ze vast te houden. De wanden aan de uiteinden zijn gemaakt van hout met een doorsnede van 5x7,5 cm, de opening ertussen is 70 cm.

  In het mitlider-schema wordt een paar vensters geplaatst die door klemmen en luifels op de frames worden gehouden.Bij het monteren van de deuren wordt een 5x5 cm hout gebruikt, de basis wordt aangevuld met 7 mm wiggen, deze moeten één voor één en in paren op de hoeken worden geplaatst, waarbij het frame van de deur met de bar is verbonden. Wanneer de bocht naar het dak reikt, is de noordhelling noodzakelijkerwijs steiler dan het zuiden met een hoogte van 0,45 m.

  De glazen tuinbouwkas van ondersoorten wordt beschouwd als "Nederlands", met schuine wanden. Met zijn hulp is het eenvoudig om het gebied voor plantplanten uit te breiden. Het is nogal moeilijk om een ​​ronde houten kas te maken, omdat er veel details zullen zijn, en er zijn nog meer verbindingsplaatsen. Het uiterlijk van de constructie is natuurlijk spectaculair, maar om rationeel gebruik van het gebied te maken, moet je bedden met een vormconfiguratie maken of rekken opzetten. Maar het hele daglichtniveau van zonnestraling zal hetzelfde zijn.

  Halfronde indeling heeft de voorkeur omdat het:

  • universeel;
  • eenvoudig onderhoud;
  • om de planten te bedekken vanwege het uitsluiten van hoeken zal gemakkelijk zijn;
  • licht wordt gelijkmatig door de ruimte verdeeld;
  • weerstand tegen windbelasting zal zeer hoog zijn.

  Gebogen kassen kunnen niet uit hout worden geassembleerd, eenvoudig omdat het geen voldoende hoge elasticiteit heeft.Kassen begraven in de grond, die een enkel dak boven het maaiveld hebben, hebben vaak houten spanten. Een dergelijke oplossing vereist een grondige antiseptische impregnering en regelmatige kleuring. In de zomermaanden moet de coating worden verwijderd, een dergelijk gebouw is alleen geschikt voor de bereiding van zaailingen.

  Onafhankelijke constructie

  Voordat de kas wordt geïnstalleerd, moet niet alleen het verlichtingsniveau op de locatie worden geanalyseerd, maar ook hoe ver de waterbron zal zijn, wat het terrein is, het niveau van de windbelasting en het soort grond. Zonder deze kernpunten te begrijpen, heeft het geen zin verder te gaan.

  Structuren met één helling zijn georiënteerd langs de oost-westas, met twee - langs de noord-zuidas.

  Het is onwenselijk om direct naast de bomen een kas te plaatsen met hekken van grote hoogte. Maar naast struiken die geen barrière voor licht worden, is het gerechtvaardigd om een ​​kas te bouwen. Het is noodzakelijk om een ​​broeikas te bouwen met een betere bescherming tegen de wind. Wat betreft de grootte van het gebouw, er zijn geen universele recepten.

  Moet focussen op:

  • de hoeveelheid van het gewas;
  • totale oppervlakte van het grondgebied;
  • type geteelde gewassen;
  • materiële kansen.

   De meeste tuinders zijn beperkt tot kassen van 3x6 m, het zorgt voor een balans tussen de ingenomen ruimte en het totale aantal vruchten. Omdat ver van alle planten in dezelfde ruimte kan worden gekweekt, is het niet nodig om de constructie groter te maken.

   Als je van plan bent om de kas te verwarmen, moet je vanaf het begin de leidingen onder de bedden in perfecte staat zetten. Voor de vervaardiging van de fundering wordt aangeraden om een ​​houten gedeelte van 10x15 cm te nemen

   Het is onmogelijk om een ​​kas zonder fundering te bouwen als:

   • ze komt dicht bij de woonruimte;
   • bedden zijn lager dan de hoogte van grond bevriezen;
   • de bouw zal op een helling worden uitgevoerd;
   • vereist om de maximale vestingconstructie te geven.

   Berekeningen en tekeningen

   Zelfs de beste stapsgewijze instructies voor de constructie van de kas kunnen niet worden uitgevoerd zoals zou moeten, als er niet goed een grootschalig schema is opgesteld.

   In een competente tekening moet worden weergegeven:

   • wanden;
   • stichtingen;
   • balken;
   • skates en strapping bar;
   • rekken voor het plaatsen van containers met grond;
   • rekken voor het tentoonstellen van planken;
   • hiaten van rekken en vaste structuren tot wanden;
   • schoorsteen (indien geïnstalleerd verwarmingssysteem).

   In de meeste gevallen is de basis gemaakt van een bandtype met een bladwijzer van 0,4 m. Windows probeert zowel aan de zijkanten van de structuur als op het dak te worden geïnstalleerd. De overgrote meerderheid van de ontwerpers kiest voor kachelverwarming, schoorsteenleidingen bevinden zich onder de interne planken en rekken (zodat ze het uiterlijk niet bederven). Als het nodig is om te sparen, is het beter om de begraven structuren te verlaten, vooral omdat ze nogal omslachtig zijn. En een grote verdieping is onaanvaardbaar als de grondwaterstand erg hoog is. In dit geval kunnen ze ernstige problemen veroorzaken.

   Op de serre, waarvan de lengte niet groter is dan 4 m, is het toegestaan ​​om een ​​hellend dak te maken - verminderd door de achterwand en verhoogd boven de toegangsdeur. Dan stromen de precipitaten die van boven naar beneden stromen niet naar binnen of naar buiten, waardoor een onplezierige plas bij de ingang ontstaat.

   CD-profielen worden veel gebruikt bij het ontwerpen.ze zijn nodig als rekken, spanten en balken van schaatsen, evenals voor de voorbereiding van diagonale verbinding in secties. Horizontale onderdelen worden voornamelijk gemaakt van profielen zoals UD, hun grootte wordt afzonderlijk geselecteerd.

   De standaardafstand tussen de profielen is 1 m, de afdekelementen overlappen elkaar met een onderlinge dekking van 30 mm. Vervolgens moet elke verbinding en naad worden bedekt met siliconenkit, zodat minder stof en vreemde vloeistoffen van buitenaf binnendringen.

   Productieproces

   De workflow bij het maken van een kas is altijd gebaseerd op een uniform schema, ongeacht of ze het zelf doen of extra specialisten inhuren.

   De volgorde van de stappen is als volgt:

   • creatie van de basis;
   • bevestiging van de draagstang;
   • frame voorbereiding;
   • opstelling van spanten;
   • installatie van schaatsen en windborden;
   • voorbereiding van luchtroosters;
   • een ingang creëren;
   • decoratieve materialen voor buitenbekleding.

   Het is onmogelijk om een ​​broeikas van hout te bouwen, als de site niet goed is voorbereid op het werk, is deze niet sterk genoeg en stabiel. De grond wordt geëgaliseerd, bakens worden op de omtrek van het perceel geplaatst, waarna ze een sleuf graven van 10 cm diep en 0,2 m breed. De meeste kassen staan ​​op de fundering van baksteen of gewapend beton. Geul uitrusten bekisting en giet een laag beton. Steen kan alleen worden gelegd na het laatste drogen van de gevulde laag.

   Wat betreft de locatie van de kas, dan is het volgens ervaren tuiniers het beste om het dichter bij het huis te brengen. Sommige beginnende bouwers proberen de kloof tussen hen groter te maken, zodat ze geen barrière vormen en niet het meest veelbelovende gebied in het midden van de site bezetten.

   Maar de praktijk leert dat kassen, die ver van woongebouwen liggen, moeilijker te onderhouden zijn, de voorbereiding van de communicatie wordt ingewikkelder en duurder. Het is raadzaam om een ​​plaats zo voorzichtig mogelijk te kiezen om het werk te vereenvoudigen.

   Het is onaanvaardbaar om kassen te produceren in het moerassige of zanderige gebiedomdat de boom snel zal worden vernietigd door het accumulerende water. De kleigrond wordt verdicht door het toevoegen van grind, waarover vruchtbare zwarte aarde wordt gegoten. Bij het kiezen van de oriëntatie op de kardinale punten, worden ze niet alleen geleid door de verlichting, maar ook door de "windroos", zodat in het voor- en najaar minder warmte van binnenuit wordt geblazen. Constructie kan helpen de windbelasting te verminderen door een hek te vormen of een serre direct aan de wanden van huizen te bevestigen.

   Je kunt het frame niet direct op de grond plaatsen, zelfs in de droogste gebieden zal het hout snel gaan rotten.

   Om de kas tegen een dergelijke finale te beschermen, moet je een zuilvormige basis gebruiken, die is gemaakt op basis van:

   • pijpen gevuld met beton van binnenuit;
   • fragmenten van palen;
   • bakstenen (misschien zelfs gevechten);
   • producten van gewapend beton.

   De pilaren kunnen zelf worden geplaatst, met een afstand van 100-120 cm, waarna het frame van de tralies wordt gelegd. Als de omsnoeringsband niet wordt meegeleverd, moeten er palen worden gemaakt onder alle rekken. Een alternatief voor de kolomvormige basis is de riem, tijdens de voorbereiding waarvan het noodzakelijk is om de locatie te bevrijden van het opgehoopte vuil en deze grondig waterpas te maken. De standaard tapebreedte varieert van 300 tot 350 mm.

   Aan de bodem van de greppel (0,3 m) wordt geschuurd zand van 100 mm dik gegoten. Met houten planken met een dikte van 20 mm kunt u een bekisting maken, die 0,25 m boven de grond zou moeten stijgen. Voor de verbinding van de zijdelen worden balk en steun gebruikt. De lijn voor het storten van beton wordt bepaald door het hydraulische niveau. De standaard versterkingsriem is gemaakt van een stalen staaf met een diameter van 0,5-0,6 cm met een tralie stap van 0,2 m.

   Wanneer de sleuf is gevuld met beton, wordt deze genivelleerd volgens de eerder afgewerkte markering. Daarna wordt de basis 14-21 dagen alleen gelaten.Als het warm weer is, wordt het regelmatig bewaterd om kraken te voorkomen. Zodra de tijd komt om de bekisting te verwijderen, wordt de verwerking uitgevoerd met gipsmastiek of dakbedekkingsmateriaal om de weerstand tegen vocht te verhogen. Bouwde vervolgens een zelfgemaakte kas onder de folie of met een werkoppervlak van polycarbonaat.

   Hout is noodzakelijk geïmpregneerd met antiseptische mengsels. Omsnoeren moet worden gemaakt van hele elementen. Als u de segmenten gebruikt, is de sterkte onbevredigend.

   Houten delen voor zijwanden worden gevormd volgens de volgende criteria:

   • lengte - 540 cm;
   • stahoogte - 150 cm;
   • het aantal lamellen aan een afzonderlijke zijde is 9.

   Het wordt aanbevolen om groeven te gebruiken om verspreide delen in een monolithisch canvas te veranderen. Om de wanden met het truss-systeem te verbinden, worden plafondlippen en deurblokken, zelftappende schroeven en metalen hoeken gebruikt. In de meeste gevallen is een lengte van 127 cm voldoende, en alleen als mensen hoge kassen gebruiken, wordt deze parameter gebruikt tot 135 cm .Al deze cijfers worden berekend voor houten kassen met zijden van 6 m, bouwen zo nodig een andere structuur, ze worden herberekend.

   Als we uitgaan van de opgegeven waarden, is de totale lengte van een paar zijstijlen en een paar poten voor spanten ongeveer 580 cm, dat wil zeggen dat er geen verwerking van afvalhout zal zijn. De laatste fase van het werk is natuurlijk de installatie van het dak en de deur.

   Eerst en vooral, opgezette trussen, om schaatsen van daken en windplanken uit te voeren, gebruikten massief hout. Vervolgens zijn ze bezig met de voorbereiding van het frame en het maken van een frame voor de ventilatieopeningen.

   Er is een moeilijkere optie om een ​​kas te bouwen. In dit geval is de standaardfundering altijd tape, de optimale afmetingen zijn 360x330 cm, de hoogte van de centrale doorgang is 250 cm. De technologie voor het voorbereiden van de basis is dezelfde als hiervoor. Wanneer deze klaar is, worden de zij-, voor- en achterwanden geassembleerd. De zijkanten zijn gemaakt van zeven rekken van 85 cm, waaraan ze evenwijdig aan het harnas van 3,59 meter worden bevestigd, zelftappende schroeven worden gebruikt om ze vast te houden.

   De hekmuur is gemaakt van zes pilaren en een paar banden van 310 cm. Zodra de muren zijn geassembleerd, worden ze op de fundering geïnstalleerd en aan elkaar geschroefd met ankerbouten. Voor de aansluiting van kleinere onderdelen in de loop zijn de hoeken en schroeven.Dakplano's op een gelijkmatige, stevige ondergrond zijn op soortgelijke wijze vastgeschroefd, maar alleen door bevestigingsplaten. Het is noodzakelijk om de sterkte van de constructie zorgvuldig te beoordelen en zijn fragmenten consistent aan het gemonteerde frame te hechten.

   Gebruik voor het installeren van het dak eerst een nokbalk met een lengte van 349 cm, daarna worden de spanten voorbereid (van onder naar boven). Hun onderdelen worden verbonden met behulp van multiplex voeringen. Het frame is geverfd en geïmpregneerd met beschermende mengsels. Verwarm de structuur, gebruik hiervoor schuim of minerale wol. Het is mogelijk om een ​​kas beter tegen de kou te beschermen als je de ingang uitrust met een soort vestibule waar de planten niet worden gekweekt, maar ten koste van een extra luchtlaag neemt het warmteverlies af.

   Schuim met thermische isolatie betekent de lay-out van de platen langs de wanden (aan de binnenkant). Een alternatief materiaal is bubbelplastic. Kenners raden aan schuim in plasticfolie in te pakken, dan is zelfs vochtigheid niet erg.

   Om de maximale levensduur van de kas te garanderen kan dat niet, als het niet goed is voorbereid voor gebruik. Vertrouw niet op het mooie uiterlijk van hout en planken, zelfs als ze worden gekocht in een gerenommeerde winkel of bij een houtzagerij. Zorg ervoor dat u met een borstel loopt, zodat er geen vuil of zandlaag meer is, was het materiaal en wacht tot het is opgedroogd. Vervolgens wordt de boom gereinigd met een amorfe middenfractie of een nat schuurmiddel. Als er scheuren in de geschilderde kas zijn, moeten deze onmiddellijk worden overschilderd om te voorkomen dat het gebouw gaat rotten.

   Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan zeer belangrijke punten - verlichting en verwarming in het kassencomplex. De exacte behoefte aan verlichting voor elk gewas en zelfs verschillende variëteiten varieert.

   Alles wat in een gewone tuin wordt gekweekt, heeft op de een of andere manier een hoogtepunt nodig, dit geldt vooral voor paprika's, aubergines en andere nachtschade. Als een cultuur is ontworpen om bloemen of vruchten te produceren, heeft deze meer licht nodig dan voor diegene waarin voedende bladeren worden gewaardeerd.

   In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen monochrome lampen niet worden gebruikt omdat ze het gewas smaakloos maken. Het is noodzakelijk om de planten met het hele spectrum in één keer te markeren. Voor de distillatie van individuele gewassen kunnen gloeilampen worden gebruikt die 0,5 m boven de planten zelf zijn opgehangen.

   Fluorescerende energiebesparende achtergrondverlichting - de beste kwaliteit en kosten, vooral in een kleine ruimte. Maar ongeacht het type lamp dat u kiest, is het de moeite waard om een ​​elektricien te raadplegen. Als de draad in een greppel wordt gelegd, is de minimale diepte 0,8 m en zijn snijpunten met drainagesystemen onaanvaardbaar. De uitvoering van alle elektrische apparaten, bedrading en aansluitingen moet zijn ontworpen voor omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en temperatuur.

   U moet voor speciale verwarming zorgen als u in de koudste maanden een wintertuin moet organiseren of verse groenten moet kweken. Niet iedereen is zo 'gelukkig' dat er een verwarmingselement recht onder de kas staat, maar er zijn een aantal oplossingen om dit probleem op te lossen.

   Zonnebatterijen zijn dus ondiepe putten, bedekt met isolatiemateriaal, waarop zich het natte zand van een groot deel bevindt. Luchtverwarming omvat de installatie van stalen buizen, waarvan een uiteinde in een vreugdevuur of een buitenkachel wordt geplaatst.

   Als een schema met periodieke verwarming met gasflessen wordt gekozen, moet naast het voldoen aan veiligheidsvereisten een speciale plaats voor de verwarmingsketel worden toegewezen en moet er voor de gewapende installatie worden gezorgd.ventilatie. Een overvloed aan koolstofdioxide en waterdamp zal immers een slecht effect hebben op alle planten.

   Prachtige voorbeelden

         Bij de Daschas vind je niet alleen gewone kassen, maar ook die die echt bewondering veroorzaken onder kenners. Deze foto toont het frame voor de serre, dat nog moet worden voltooid. En nu worden de contouren van het zadeldak geraden.

         De auteurs van dit project hebben gekozen voor een vergelijkbare constructie, waarbij ook een houten frame gereed is.

         Zie onderstaande video voor informatie over het bouwen van een houten broeikas met uw eigen handen.

         Comments
          auteur
         Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

         Inkomhal

         Woonkamer

         slaapkamer