Kenmerken van de automatische machine voor het luchten van de kas

Een dergelijke structuur als een kas moet volledig zorgen voor acceptabele omstandigheden voor de gewassen die erin groeien. De omgeving waarin planten groeien en zich ontwikkelen in kassen heeft een aantal specifieke kenmerken die betrekking hebben op onderhoud, irrigatie, microklimaat, ventilatie en andere dingen. Omdat hun vermogen om vrucht te dragen afhangt van de combinatie van deze factoren, is het erg belangrijk om het juiste apparaat te kiezen voor het automatisch luchten van de kas.

Kenmerken van het apparaat

De belangrijkste vereiste voor dergelijke structuren is de aanwezigheid van een constante stroom verse lucht, waardoor planten het optimale niveau van vochtigheid en temperatuur kunnen creëren. Tuinlieden en tuinlieden staan ​​regelmatig voor de taak om een ​​systeem of plant te regelen,die binnenshuis als ventilator zal werken, omdat de luchtstroom verantwoordelijk is voor de mogelijkheid van bestuiving tijdens de bloei. Tegenwoordig helpt de aanschaf en installatie van automatische apparaten voor luchtventilatie om dit probleem effectief op te lossen.

Kenmerkende technische en operationele kenmerken zijn inherent aan automatische machines voor luchten:

 • grootte - de maximale lengte van de thermische actuator is 45 cm, het minimum is 33 cm;
 • het apparaat is bestand tegen windbelastingen tot 100 kg;
 • om productief werk te garanderen, moet de staaf in het apparaat elk jaar worden behandeld met motorolie;
 • de temperatuur waarbij het apparaat soepel kan functioneren varieert in het bereik van +60 tot -40 ° C;
 • open ventilatieopeningen bij een temperatuur van + 24C;
 • dichtbij bij 22 ° C.

Het gebruik van systemen voor de ventilatie van kassen heeft een aantal positieve eigenschappen:

 • de mogelijkheid om te automatiseren, geen behoefte aan menselijke aanwezigheid;
 • eenvoudige installatie van het apparaat;
 • betaalbare productiekosten;
 • geen afhankelijkheid van de voeding bij installatie van autonome systemen voor ventilatie van kassen.

Als je in de buurt van de kas woont, is het voldoende om de ramen elke dag te openen, maar een onregelmatig bezoek aan het gebouw vereist de installatie van een bepaald systeem,welke zal fungeren als een autovent. Automaten die met uw eigen handen in een functionerend apparaat worden samengevoegd, of een verworven mechanisme, zullen helpen om zo'n essentiële taak op te lossen.

Soorten mechanismen

Machines voor het luchten van kassen, gepresenteerd door moderne binnen- en buitenlandse fabrikanten, omvatten veel verschillende modellen.

Volgens het fundamentele criterium, dat betrekking heeft op de werkingsmethoden van apparaten, kunnen ze als volgt worden ingedeeld:

 • autonome systeemgroep;
 • vluchtige modellen.

Het werkingsprincipe verenigt deze apparaten - een thermische actuator dient als basis voor het garanderen van productief werk. Om zijn taken te vervullen, moeten elektrische mechanismen worden voorzien van een stroombron. In zijn rol kan een elektrische stroom of een zonnebatterij zijn. De werking van de elektrische aandrijving bestuurt het thermische relais, waar de gewenste temperatuur wordt ingesteld, waardoor de gewassen zich op de juiste manier in de kas kunnen ontwikkelen.

Het werkingsprincipe is beperkt tot het volgende schema: de sensor, die op de ventilator is aangesloten, verzendt een signaal dat de schuif regelt.Daarna beginnen de bladen van het apparaat te roteren, waardoor verse lucht wordt gedwongen en het afval wordt verplaatst. Deze variant van ventilatie wordt geforceerde ventilatie van de kamer genoemd. Het is zeer efficiënt en eenvoudig en wordt vaak gebruikt in grote kassen, omdat de circulatiekracht vrij serieus is. Automatisering heeft enorme voordelen voor het verbouwen van gewassen.

Modellen van apparaten die moeten worden opgeladen met elektriciteit, hebben een aantal nadelen vanwege de kenmerken van hun mechanische apparaten.

 • de hoge kosten van apparaten die verband houden met de behoefte aan dichtheid van interne componenten, omdat deze elektronica bevatten;
 • de nutteloosheid van apparaten als gevolg van een stroomuitval op de site of een volledige black-out van de kamer. De aanschaf van een reserve-elektrische eenheid zal echter helpen om situaties te vermijden waarbij sprake is van stroomuitval en werking van het apparaat;
 • Wanneer een onderdeel van het systeem onbruikbaar wordt, kan reparatie of vervanging van de gehele unit vereist zijn.

Naast de tekortkomingen van elektrische systemen, kan men ook een aantal voordelen van mechanismen benadrukken:

 • high-power apparaten;
 • uitvoering van de taak in de kortst mogelijke tijd;
 • compactheid van het apparaat;
 • high-tech producten.

Autonome mechanismen zijn verdeeld in verschillende groepen.

Op basis van het systeem van het apparaat zijn ze:

 • hydraulische apparaten;
 • pneumatische apparaten;
 • bimetalen mechanismen voor ventilatie.

De werking van de units wordt uitgevoerd door het gebruik van een hydraulische actuator en een thermische actuator, die werken vanwege de eigenschappen van verschillende substanties om uit te breiden onder invloed van de temperatuur. In het thermische relais worden specifieke parameters ingesteld, op basis waarvan het apparaat functioneert. Ze kunnen eenvoudig of computergestuurd zijn.

Twee metalen banden worden gebruikt om bimetalen apparaten samen te stellen.met een andere uitzettingscoëfficiënt. Ze zijn over de gehele lengte met elkaar verbonden en bij thermische blootstelling (verwarming van de grondstof) wordt één product verlengd en gebogen. Vanwege de indrukwekkende lengte van de metalen strip zorgt voor een goede kracht, voldoende om het raam te openen. Wanneer de temperatuur in de kamer afneemt, zal de plaat afkoelen en de oorspronkelijke afmetingen verkrijgen, waardoor de sluiter sluit.

Het nadeel van een dergelijk apparaat voor ventilatie is de moeilijkheid om het juiste temperatuurniveau voor ventilatie in de kamer te kiezen.

Hydraulische mechanismen voeren ventilatie uit door het expanderen van de vloeistof in de hydraulische cilinder als gevolg van thermische effecten. Bij verhitting neemt de olie in volume toe, waardoor de zuiger wordt uitgezet, die met de ontluchting wordt gefixeerd. Dit fenomeen zorgt voor de opening van de spiegel en de ventilatie van de kas. Terwijl de lucht afkoelt, koelt de vloeistof af en trekt de zuiger zich terug, waardoor de klep terugkeert naar de gesloten positie.

De nadelen van een dergelijke inrichting omvatten een zekere inertheid van de vloeistof - deze verandert langzaam zijn temperatuur en volume, hetgeen leidt tot een vertraagde reactie op een afname van de algehele temperatuur in de kamer. Het is het beste om dergelijke apparaten aan te schaffen voor installatie in kassen, waarbij de spiegel zich aan de bovenkant bevindt, bijvoorbeeld in dome-structuren. In deze structuren wordt de verwarmde lucht direct bij de ventilatieopeningen verzameld en bereikt een overdreven gekoelde stroom de planten niet snel, waardoor deze deze niet kan beschadigen.Dergelijke apparaten identificeren de temperatuurindicator alleen in de directe omgeving van zichzelf.

De hoge kosten van het apparaat verwijzen ook naar de nadelen.

De voordelen van luchten met behulp van hydraulische apparaten zijn de volgende nuances:

 • het vermogen om in comfortabele omstandigheden te werken;
 • geen onaangename geuren;
 • onafhankelijkheid van energiebronnen;
 • eenvoudige montage zonder de betrokkenheid van specialisten;
 • het is niet nodig om altijd in de buurt van de faciliteit te zijn om de klimatologische omstandigheden te beheersen.

Als u kiest voor hydraulische automatisering voor de ventilatie van kassen, is het de moeite waard om de volgende belangrijke factoren in overweging te nemen:

 • apparaten in deze categorie moeten op elke spiegel in de kamer worden geïnstalleerd;
 • voordat een apparaat wordt aangeschaft, is het de moeite waard bekend te raken met het vermogen om de ventilatieopeningen op te tillen, die het voorgestelde apparaat biedt;
 • voorlopige aanduiding de maximale gewichtslimiet die de hele kasconstructie kan weerstaan.

De pneumatische regelaar voert zijn taak volgens een soortgelijk principe uit met een apparaat dat werkt op een hydraulisch mechanisme.Het enige verschil is dat de lucht zelf fungeert als een stof die het apparaat moet uitzetten en voeden.

Pneumatische apparaten hebben enkele voordelen:

 • autonomie van elke krachtbron;
 • lage kosten;
 • hoge prestaties

De nadelen omvatten de volgende functies:

 • indrukwekkende afmetingen;
 • kleine werkinspanning;
 • vermogensniveau is direct gerelateerd aan druk in de atmosfeer.

De werking van dergelijke soorten apparaten voor de ventilatie van kassen heeft zijn eigen nuances:

 • er moet worden opgemerkt dat de fabrikant bepaalde limieten stelt aan de openingshoek van de spiegel met behulp van mechanismen, rekening houdend met het gewicht ervan;
 • hydraulische apparaten mogen niet worden geïnstalleerd in delen van de kamer waar ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Omdat het apparaat zal reageren op de temperatuur die het contact met de zon zal geven, en niet - op de interne temperatuur in de kas. Dit zal een ongeletterde aanpassing van het microklimaat met zich meebrengen, waardoor de gewassen die in de structuur groeien, kunnen afsterven.

Hoe te installeren?

De technologie van installatie van apparatuur voor de ventilatie van kassen is geen complex en zeer gespecialiseerd proces.

Installatiewerk bestaat uit verschillende verplichte en alternatieve stappen:

 • allereerst moet u een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, waaronder een voorafgaande inspectie van de ventilatieopeningen voor hun gemakkelijke en soepele opening. Om ervoor te zorgen dat de raamconstructies in goede staat zijn, kunt u doorgaan naar de volgende stap;
 • aan de bovenkant van de structuur, waarvan het werk zal worden aangepast door het mechanisme, moet u de plaats waar de haak zal worden geplaatst correct identificeren en aanduiden;
 • de bevestiger wordt met schroeven aan de vleugel bevestigd;
 • de tweede beugel kan aan de muur of raamkozijn worden bevestigd, ook met behulp van schroeven;
 • vervolgens wordt de thermische aandrijving bevestigd aan de veer, die ervoor zorgt dat de spiegel instort.

Fabrikanten: beoordelingen en recensies

Op basis van de meerderheid van de beoordelingen van eigenaren van kassen, de meest populaire en effectieve automatische ventilatie is de Dusya-San universele eenheid. Het werkt perfect in constructies van elk type.Het apparaat werkt op het principe van een gas-schokdemper. De sensor is gekalibreerd in het temperatuurbereik van + 16-25C, gebaseerd op de optimale aanbevolen temperatuur voor de productieve ontwikkeling van de meeste kasgewassen. Verwarming zorgt voor thermische uitzetting van het materiaal, zodat de lengte van het apparaat tot 12 cm kan toenemen.

Technische voorwaarden voor het functioneren van het Dusya-San-apparaat:

 • opening sjerp is 45 cm;
 • de temperatuur waarbij de zuiger zich uitstrekt tot een maximum is 30 ° C;
 • 12 maanden garantie;
 • het gewicht van de uit te breiden structuur mag niet meer bedragen dan 7 kg.

  Onder de hydraulische apparaten voor ventilatie valt de eenheid "Ufopar-M" op. In feite is de inrichting een stalen cilinder waarin de olie zich bevindt. Het apparaat werkt vanwege het verschil in de thermische uitzettingscoëfficiënten van het metaal en de substantie. Vanwege de temperatuurstijging in de kas, wordt de olie verwarmd en geëxpandeerd, waardoor de zuiger wordt uitgeperst die het ventilatievenster regelt. Het apparaat heeft positieve feedback vanwege de mogelijkheid om de temperatuur en het niveau van opening van de raamvleugel te regelen.

  Ufopar-M heeft de volgende technische kenmerken:

  • lichtgewicht van 1,3 kg;
  • maximale kracht op de zuiger - 100 kg;
  • maximale verwarming - + 80C;
  • De garantieperiode is 5 jaar.

  Univent is een machine voor het luchten van automatisch type. Het begint zijn werk wanneer de temperatuur binnen stijgt tot 17-26 C. De maximale opening vindt plaats op het moment dat de thermometer de waarde van + 30С opneemt. Het apparaat opent eenvoudig de deuren met een gewicht van 10 tot 40 kg. Het apparaat is vervaardigd met een versterkte metalen behuizing en een speciaal systeem waarmee het apparaat als deuropening voor kassen kan worden gebruikt.

  tips

  Om de juiste omstandigheden te creëren voor het rijpen van planten in een kas, U kunt verschillende soorten automatische kamerventilatie gebruiken.

  • zorg voor ventilatie door de plaatsing van twee in de buurt gelegen dwarsbalken. Constructies met een groot oppervlak zijn zonder uitzondering uitgerust volgens dit principe;
  • door ventilatie - wordt uitgevoerd met automatische opening van deuren. Experts raden deze optie aan voor smalle structuren;
  • een mechanisme ingebouwd in de muur dat de ventilatieopeningen zal openen;
  • apparaat met temperatuur- en vochtigheidscontrolesensoren erin. Een dergelijk apparaat kan met de hand worden gemaakt.

  Alle automatische openers voor serres worden geproduceerd voor gebruik alleen voor het beoogde doel - dat wil zeggen, voor installatie op raam- en deurstructuren in gebouwen. Daarom kunnen ze niet worden gedemonteerd en voor andere doeleinden worden gebruikt.

  Ervaren tuiniers worden afgeraden om openingsstructuren voor ventilatie bij de toegangsdeur te regelen.Dit advies vermijdt de vorming van tocht die de ontwikkelende culturen negatief beïnvloedt, met name jonge scheuten. En ook deze opstelling kan leiden tot een scherp dichtslaan van de ventilatieopeningen bij het automatisch opwinden door windstoten met sterke wind, waardoor het apparaat, dat op de deuren of deuren is geïnstalleerd voor ventilatie, onbruikbaar wordt. De ideale locatie van de ventilatieopeningen bevindt zich in het midden van de structuur.

  Een overzicht van de thermische aandrijving voor ventilatie van de kas, zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer