Hoe maak je een zwembad in de kas?

De eigenaren van chalets en voorstedelijke gebieden denken vaak aan het bouwen van een zwembad op hun grondgebied. Een open zwembad impliceert echter constante zorg en reiniging van verschillende brokstukken. Bovendien laten zeer vaak klimatologische omstandigheden het gebruik van deze faciliteit voor een vrij korte tijd toe. Daarom is de meest relevante en praktische manier om een ​​binnenzwembad te bouwen, bijvoorbeeld in de kas.

Speciale functies

Zorg voor dit ontwerp is veel eenvoudiger en gemakkelijker, je kunt het bijna de hele lente, zomer en de helft van de herfst gebruiken. Veel eigenaren installeren speciale verwarmingselementen in de zwembaden, zodat u het ontwerp in bijna alle weersomstandigheden kunt gebruiken.Opgemerkt moet worden dat de constructie van een dergelijke structuur grote financiële kosten met zich meebrengt, en niet iedereen kan het betalen.

Daarom als een alternatief voor vele stalen zwembaden in polycarbonaat kassen.

Deze gesloten ontwerpen hebben een groot aantal voordelen.

 • Polycarbonaat kas kan worden gekocht in afgewerkte vorm en de gewenste grootte. Daarom kost de installatie niet veel tijd.
 • Het ontwerp beschermt de interne ruimte betrouwbaar tegen nieuwsgierige blikken.
 • Je kunt het zwembad in bijna elk weer gebruiken en ervan genieten.
 • Dankzij de polycarbonaat coating zal het water veel sneller en gelijkmatiger opwarmen.
 • In een dergelijke structuur wordt altijd bescherming geboden tegen verschillende insecten.
 • Bij de vervaardiging van deze faciliteit maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen.
 • Installatie van de structuur kan persoonlijk worden gedaan, wat de financiële kosten aanzienlijk kan verminderen.
 • In overdekte zwembaden verdampt veel minder water.
 • De kosten van deze voorzieningen zijn vrij democratisch.

Absoluut alle familieleden kunnen het zwembad gebruiken, de polycarbonaat coating zal betrouwbaar beschermen tegen verschillende atmosferische neerslag en temperatuurveranderingen.Dankzij het frame dat met speciale middelen is behandeld, zal het ontwerp in de loop der jaren een plezier zijn.

Voordelen van polycarbonaat

Tot op heden was glas een zeer populair materiaal voor het afdekken van muren en daken van kassen, maar het is een zeer fragiel materiaal. Producten verschilden in groot gewicht, bovendien heeft glas een hoge warmtegeleiding.

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen is materiaal zoals polycarbonaat verschenen met uitstekende technische kenmerken:

 • klein gewicht;
 • duurzaamheid en betrouwbaarheid;
 • passeert licht goed;
 • de zonnestralen worden gelijkmatig in het gebouw verspreid;
 • vanwege de goede flexibiliteit en elasticiteit van het materiaal, kunt u elke vorm creëren;
 • verhoogde weerstand tegen neerslag en impact;
 • het materiaal is absoluut waterdicht;
 • het is bestand tegen de vorming van schimmel en meeldauw;
 • materiaal heeft een hoge weerstand tegen vuur;
 • gemakkelijk te reinigen;
 • heeft een lange levensduur;
 • een enorme verscheidenheid aan modellen, gemaakt met behulp van een rijk kleurenpalet.

Vormen en modellen van constructie

Door te kiezen voor een broeikas voor de bouw van het zwembad moet opzettelijk worden benaderd.Verhoogd vocht in het ontwerp omvat het gebruik van materialen met een goede weerstand tegen corrosie en vocht.

Ze hebben hoge technische eigenschappen en zijn bestand tegen verschillende effecten van frames gemaakt van gegalvaniseerd en roestvrij staal, aluminium, stalen profielen met polymeer spuiten. Het wordt niet aanbevolen om frames gemaakt van hout en gewoon staal te kopen. Deze structuren worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid en hebben een korte levensduur.

Een belangrijke rol bij het kiezen van een kas is de vorm van het product. Je moet een constructie kiezen die in de winter bestand is tegen zware belasting, een krachtige wind.

Kassen kunnen verschillende vormen hebben.

 • Het ontwerp in de vorm van een boog. Een onderscheidend kenmerk van deze modellen is uitstekende aerodynamische eigenschappen. De meest populaire en meest voorkomende optie, de vorm van het product zorgt voor een ongehinderde afdaling van sneeuwbedekking.
 • Voor ronde zwembaden zeer vaak gebruikt koepelvormig ontwerp. De stijlvolle en interessante constructie zal elk persoonlijk plot verfraaien.Een onderscheidend kenmerk van dit ontwerp is een complexe installatie.
 • Serres met enkele en dubbele hellende daken. Deze structuren worden gekenmerkt door een lage weerstand tegen neerslag in de vorm van sneeuw en sterke wind. Installatie van deze structuren veroorzaakt geen problemen, je kunt het zelf uitvoeren.
 • Asymmetrische ontwerpen. Het frame van deze kas bestaat uit een rechte zijwand en een halfronde.

Bij het kiezen van een ontwerp moet rekening worden gehouden met de parameters, alle kenmerken van het land en klimatologische omstandigheden, het aantal familieleden, enz.

Ook zijn polycarbonaat-kasstructuren verdeeld in twee typen.

 • Low. Deze structuren worden voornamelijk gebruikt om het zwembad te beschermen tegen verschillende brokstukken. Constructies zijn onderverdeeld in twee typen: vouwen en verschuiven.
 • Hoog. Door de hoogte van de structuur kunt u zich binnen de structuur bevinden, lopen, zitten enzovoort. In dergelijke faciliteiten kunt u meubels, speciale verwarmingstoestellen installeren. Het ontwerp is voorzien van deuren.

Montage werk

Zwembad

Parameters en afmetingen van de pool moeten afzonderlijk worden geselecteerd.Modellen zijn onderverdeeld in twee typen: diepgaand en geïnstalleerd op het oppervlak. Om de constructie van hoge bogen boven het zwembad te vermijden, is het beter om te kiezen voor de diepgaande modellen.

Er zijn twee opties om het zwembad te monteren.

 • De eerste optie - een zwembad maken met uw eigen handen. Om dit te doen, graaf een put. De maten zijn individueel. Vervolgens moet je de bekisting in de put installeren, een zandkussen en armaturen voorbereiden. Dan moet je beton gieten. Nadat het is uitgehard, wordt het oppervlak afgezet met tegels. Dit proces van het maken van een kunstmatig reservoir kost veel tijd en moeite.
 • In dit geval wordt de zwembadkom geselecteerd en gekocht bij een speciaal verkooppunt. De moderne markt vertegenwoordigt een enorm scala aan verschillende modellen van deze producten. Ze verschillen in grootte, vorm en materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Meer populaire modellen gemaakt van propyleen. Deze producten worden gekenmerkt door uitstekende technische kenmerken, verhoogde weerstand tegen extreme temperaturen en verschillende mechanische en chemische effecten.Producten gemaakt van propyleen zijn bestand tegen de beweging van de grond, ze zijn vrij sterk en betrouwbaar.

Om de kom te installeren, moet je ook een put voorbereiden. De afmetingen van de put moeten de schaalparameters ongeveer dertig centimeter overschrijden.

Voordat je de kom in de put plaatst, moet je voorzichtig de bodem aanstampen en een laag geotextiel leggen om te voorkomen dat de grond wordt weggespoeld. Vervolgens moet je een kussen van zand voorbereiden, pas na het voltooien van alle manipulaties wordt de kom voor het reservoir in de put neergelaten.

broeikas

U kunt zelf een polycarbonaatkas boven het zwembad installeren zonder specialisten aan te trekken.

Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​broeikasmodel te kiezen dat geschikt is in vorm en parameters.Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fasen.

 • Het is noodzakelijk om de fundering te vullen met beton en wapening. De diepte van de fundering moet ongeveer vijftig centimeter zijn.
 • Verder is het noodzakelijk om de structuur samen te stellen en de instructies precies te volgen.
 • Daarna moet je het frame zorgvuldig op de fundering bevestigen. Gebruik hiervoor speciale boutverbindingen.
 • Vervolgens moet u alle bogen en baleinen zorgvuldig fixeren met speciale bevestigingsmiddelen.
 • Na het voltooien van alle manipulaties bij het bevestigen van de constructie, moet het frame met speciale middelen tegen corrosie worden behandeld en in de gewenste kleur worden geverfd.
 • Na voltooiing van het schilderij, kunt u overgaan tot de beplating van het gebouw met polycarbonaat, volgens de eerder gemaakte tekeningen.

Voorwaarden voor onderhoud en verzorging

Polycarbonaatstructuren vereisen niet veel moeite om voor de constructie te zorgen.

Om de constructie lang plezierig te houden, is het noodzakelijk om bepaalde aanbevelingen te volgen.

 • Een frame van hout moet periodiek worden geïnspecteerd om verschillende schade tijdig te identificeren en te herstellen. Ook moet het ontwerp regelmatig worden getint.
 • Een structuur van gewoon staal wordt ook aanbevolen om periodiek te worden getint om corrosie te voorkomen.
 • Polycarbonaat coating moet regelmatig worden gewassen met speciale reinigingsmiddelen.

     Maak een kunstmatig frame vijver in een broeikas gemaakt van polycarbonaat in het land kan heel gemakkelijk en eenvoudig met je eigen handen. Het ontwerp van de originele vorm zal de site versieren en een favoriete vakantieplek voor het hele gezin.Beoordelingen van dergelijke structuren zijn vaak positief.

     Zelfinstallatie van de faciliteit bespaart het gezinsbudget aanzienlijk en garandeert de hoge kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Bij de installatie van een ontwerp worden milieuvriendelijke materialen gebruikt, het is een garantie voor de veiligheid van de gezondheid van de persoon. Een zwembad geïnstalleerd in een serre van polycarbonaat zal u vele jaren verrukken.

     Tips voor het organiseren van een zwembad in een kas - in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer