Zout Lampen

Zoutlampen verschenen relatief recent en weinigen van ons hebben nog steeds een idee over de voordelen en nadelen van dergelijke lampen. Het is bekend dat het welzijn van een persoon wordt beïnvloed door vele factoren: omgevingstemperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit. En het is de zoutlamp die helpt de lucht te normaliseren en een positief effect heeft op de immuniteit.

Het adverteren van dergelijke lampen in de media wint aan kracht. Het product zelf is vrij eenvoudig. Maar in werkelijkheid zuivert het de lucht en verbetert het het welzijn van het huishouden, zoals advertenties zeggen? In het artikel zullen we bestuderen wat het gebruik van een zoutlamp is, en bekijken hoe het werkt.

Wat is een zoutlamp en hoe is het nuttig?

Het is bekend dat mensen die aan de kust wonen een betere gezondheid hebben, in tegenstelling tot de bewoners van de regio's in het binnenland.De belangrijkste factor die het welbevinden en de levensduur beïnvloedt, is een hoog zoutgehalte in de lucht. Dat is de reden waarom halotherapie onlangs de populariteit heeft verdiend in regio's op afstand van de zee. Zelfs een kleine hoeveelheid mineraalzout heeft een gunstig effect op het menselijk lichaam.

Kunstmatig gecreëerde zoutgrotten en kamers waarin medische procedures worden uitgevoerd, openen vaker in het hele land. Misschien zijn tegenwoordig in elke grote stad al verschillende bedrijven vertegenwoordigd. Maar het is niet altijd mogelijk om dergelijke plaatsen te bezoeken. En dan rijst de vraag of het nodig is een gepersonaliseerde zoutlamp voor het huis aan te schaffen, die op zijn beurt hetzelfde gezondheidsbevorderende effect heeft als de kunstmatig gecreëerde grotten.

De milieuvriendelijke lamp is gemaakt van natuurlijk kristallijn zout. En op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof dit een ongewoon decoratief object is. De lamp produceert echter een therapeutisch effect. Zout wordt diep in de grond gedolven in de Himalaya, de Karpaten, Sol-Iletsk en andere steenzoutmijnen, waar de leeftijd van mineralen 600 miljoen jaar bereikt.

In zo'n zoutklomp zijn er geen schadelijke onzuiverheden. Verder ondergaan toekomstige armaturen minimale verwerking met de hand. Tegelijkertijd worden de natuurlijke kristalstructuur en de natuurlijke vorm van het mineraal behouden.

Het belangrijkste kenmerk van het mineraal - het creëren van een speciale uitstralingwat een positief effect heeft op het menselijk welzijn. Het reinigt de lucht tegen stof, virussen, schimmels en andere schadelijke onzuiverheden. Het helpt het immuunsysteem te versterken en helpt verkoudheden en infecties sneller tegen te gaan. Een kort verblijf van 15 minuten in een kamer gedrenkt in helende zout heeft een gunstig effect op de menselijke conditie.

De effectiviteit van de zoutlamp ligt in het feit dat tijdens het gebruik het kristalrooster de ruimte reinigt en het stralingsniveau van huishoudelijke apparaten en apparatuur vermindert. De lamp helpt om na een drukke dag snel te ontspannen en helpt om met stress om te gaan. Het is daarom belangrijk om in een modern appartement een lamp uit het Himalaya-zout te hebben.

De zoutlamp, in tegenstelling tot de gebruikelijke luchtionisator, stoot geen ozon uit en kan zowel worden gebruikt voor de behandeling van ziekten als voor algemene verbetering van het organisme.Er zijn geen contra-indicaties om gezondheidsredenen of leeftijd. De lamp is geschikt voor absoluut iedereen - zowel kinderen als volwassenen.

Hoe werkt het?

Het ontwerp is heel eenvoudig: een gewone gloeilamp is verstopt onder het bladerdak van een enkel mineraal steenzout. De afmetingen, vormen van de lamp en de opties van de steunen kunnen verschillen. En het product ziet eruit als een uniek design-interieuritem. Alle figuren hebben dezelfde positieve eigenschappen.

Het werkingsprincipe is gebaseerd op een combinatie van zout, licht en warmte. Nadat het apparaat op het lichtnet is aangesloten, gaat het lampje branden en begint het op te warmen, met zout eromheen.

Het hoofddoel van de lamp - om de kamer te verlichten en schoon te maken. De zoutlamp verzadigt de ruimte met negatief geladen ionen van natrium, chloor en jodium, die schadelijke verontreinigingen beïnvloeden, en bijdragen aan de verbetering van het microklimaat en de luchtverzadiging met nuttige elementen. Bij verhitting helpt het zoutklontje om virussen, schimmels en bacteriën te neutraliseren. Het helpt om zich te ontdoen van onaangename geuren en zelfs tabaksrook. En, bovendien, stabiliseert het emotionele welzijn van een persoon: geaccumuleerde vermoeidheidspassen en het emotionele evenwicht wordt hersteld.

Uitgevoerd onderzoek heeft aangetoond dat een zoutlamp een gunstig effect heeft op het welzijn en de gezondheid van de mens. Artsen en deskundigen adviseren het gebruik van dergelijke lampen in huis om de lucht te reinigen en te verzadigen. In feite verandert zo'n lamp een kamer in een mini-zoutgrot. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat het gebruik van de lamp als belangrijkste behandelmethode zinloos is. Zout creëert gunstige omstandigheden om van het probleem af te komen en helpt het lichaam sneller te herstellen, maar vervangt geen medicijnen.

Zoutlamp is een uniek modern hulpmiddel voor de preventie en behandeling van verschillende ziekten. Het apparaat is gewoon onmisbaar voor inwoners van megasteden en industriesteden. En misschien is dit de enige lamp die er niet alleen uitziet als een decoratief object van een auteur in het interieur, maar bijdraagt ​​aan de verbetering van het lichaam.

types

Tegenwoordig zijn vooral zoutmijnen of sauna's met een zoute muurschildering populair. Mensen staan ​​klaar om zich op te stellen om zich te ontdoen van kwalen en het immuunsysteem te versterken. Vooral effectief zijn stoombaden, waarin een deel van de muur wordt aangevuld met natuurlijke minerale zoutklonten.

Wat betreft de lampen - het principe van bediening en efficiëntie zijn redelijk vergelijkbaar. Thuis heeft de lamp een mooie warme en zachte gloed, waardoor de situatie in de slaapkamer comfortabel is om te ontspannen. Home-zoutlamp kan de decoratieve functie van een nachtlamp perfect vervullen. Een pluspunt is de mogelijkheid om het apparaat de klok rond en elke dag meerdere jaren te gebruiken.

Het is vooral handig om een ​​dergelijk nachtlampje in de kinderkamer te gebruiken, wanneer het meerdere keren 's nachts nodig is om het bed te naderen of wanneer het kind bang is om alleen in een donkere kamer te slapen.

Het ontwerp van het plafond kan uniek zijn: van een eenvoudige geometrische vorm tot een ongewone architecturale vorm in de vorm van een huis, een ster of een hart. Dergelijke lampen vinden vooral kinderen leuk. Wandlamp schansen heeft een zeer originele en handige vorm. De lamp heeft geen omvangrijk statief, zit direct in het stopcontact en neemt weinig ruimte in beslag. Zo'n lamp kan in de gang of slaapkamer worden geplaatst.

Zoutlampen kunnen lampenkappen van verschillende kleuren hebben.

Elke tint heeft zijn eigen kenmerken:

 • wit - gaat goed om met de zuivering van lucht in de kamer;
 • geel - helpt pijn te verminderen en de lever- en gastro-intestinale functie te verbeteren;
 • roze - creëert een intieme sfeer en verhoogt het emotionele niveau;
 • oranje - helpt om aandoeningen van het zenuwstelsel het hoofd te bieden, ontwikkelt een gevoel van veiligheid, helpt bij het psychologisch ontladen, herstelt kracht en toon;
 • rood - verbetert de bloedcirculatie, versterkt het hart en vaatstelsel, verbetert de bio-energie;
 • blauw en groen - helpt ontspannen;
 • bruin - helpt om te gaan met gedachten, om innerlijke harmonie en rust te bereiken.

Vormen en maten

Moderne fabrikanten bieden een grote keuze aan zoutlampen in verschillende vormen, maten en kleuren. Elk plafond wordt handmatig verwerkt om de unieke vorm en kristalstructuur van het mineraal te behouden. Daarom is elke lamp uniek op zijn eigen manier. Binnen het versteende zout, wordt een holte geboord voor de bol en worden bevestigingen voor de standaard gemaakt.

De vorm van de lamp heeft geen invloed op de functionaliteit:

 • Eenvoudige geometrische vormen - een kubus, een ovaal, een piramide of een bal worden bovendien machinaal bewerkt om vorm te geven.De piramide staat symbool voor stabiliteit en harmonie, zo'n lamp kan op kantoor worden geplaatst.
 • Abstracte vormen - kristal of rots. Dergelijke lampen worden minimaal verwerkt en hebben een natuurlijke vorm.
 • Complexere architecturale vormen - een uil, een huis of een druppel. Het figuur van de uil wordt geassocieerd met eruditie en intelligentie. De druppel heeft een kleine vorm met een scherpe punt - dit is een geweldige optie voor kleine kamers.

De straal van het effect heeft invloed op de grootte van het plafond. Lampen van 3 kg zijn voldoende voor een kamer van 12 vierkante meter. meter. Voor een grote kamer moet u een grotere lamp gebruiken of verschillende producten selecteren. Een leuke optie is een plafondkroonluchter met zouttinten voor de woonkamer.

Indicaties en contra-indicaties

Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit, helpt de lamp met zoutklontjes om het welzijn bij volwassenen en kinderen te verbeteren. Het is lang gebruikt om jicht, migraine en huidziekten te behandelen met behulp van steenachtig mineraal zout.

De samenstelling van het mineraal is uniek, meer dan 80 natuurlijke elementen:

 • jodium;
 • kalium;
 • ijzeroxide;
 • koolstof;
 • klei;
 • selenium;
 • zink;
 • gasvormige en vloeibare koolwaterstoffen;
 • magnesium;
 • anhydriet;
 • gips;
 • kwarts;
 • broom;
 • ijzer;
 • calcium, etc.

Tot op heden worden de gunstige eigenschappen van steenmineraalzout grondig bestudeerd. Een kleine lamp dient als een klein kuuroord. Het is vooral handig om een ​​dergelijke lamp te gebruiken in steden die ver van de zee liggen. Talloze studies hebben aangetoond dat de lamp een unieke vervanging is voor de kust en een soort zoutgrot, waar het mogelijk is om het immuunsysteem te versterken en op een natuurlijke manier ons welzijn te verbeteren.

Pediatrische artsen, otolaryngologen en allergologen adviseren bezoek aan zoutgrotten of het gebruik van speciale lampen thuis.

Groot voordeel is voornamelijk op de ademhalingsorganen. De lamp van steenzout helpt de immuniteit van kinderen snel te versterken. De indicaties voor gebruik kunnen ook het verwijderen van ontstekingsprocessen omvatten en het metabolisme verbeteren. Zoutlamp helpt om de symptomen van verkoudheid, ARVI en griep snel te elimineren. Immunostimulerende eigenschappen van zoutklonters zorgen voor snelle celvernieuwing en werken positief op het zenuwstelsel.

Steenzout kan het welzijn verbeteren en kwalen verlichten:

 • bij de behandeling van bronchiale astma;
 • respiratoire en seizoensgebonden virale ziekten;
 • met adenoïden;
 • ziekten van het hart en de bloedvaten;
 • met dermatitis en rhinitis met een allergische aard;
 • met verminderde immuniteit bij kinderen en volwassenen;
 • bij ziekten van het zenuw- en endocriene systeem;
 • bij ziekten van het spijsverteringsstelsel;
 • diabetes;
 • reuma, artritis en andere ziekten van de ligamenten en gewrichten;
 • verlicht vermoeidheid, vermindert stress en verbetert de tonus.

De voordelen en nadelen van een dergelijke lamp zijn niet vergelijkbaar. Er zijn geen contra-indicaties en beperkingen voor kinderen en volwassenen. Lampen zijn absoluut ongevaarlijk. Volgens deskundigen is er geen negatieve invloed op het menselijk lichaam. Het gebruik van de meegeleverde lamp gedurende de dag zal niet leiden tot een overvloed aan bruikbare elementen.

De uitzondering kan alleen worden toegeschreven aan individuele intolerantie. Artsen adviseren om het gebruik van de lamp te verminderen voor mensen die lijden aan hypertensie, coronaire aandoeningen en aandoeningen van het zenuwstelsel.

Volgens artsen en specialisten is zout een uniek natuurlijk antisepticum. Veelvuldig gebruik van de lamp zal de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen verschillende seizoensgebonden infectieuze en virale ziekten helpen verbeteren.Voor de behandeling van acute luchtwegaandoeningen is het nodig om een ​​lamp dagelijks een paar uur te gebruiken. Maar in de eerste 2-3 dagen kan er sprake zijn van een toename van de verkoudheid en hoest. Dit fenomeen is tijdelijk en zal ophouden als het lichaam eraan gewend raakt.

Voor de preventie van sinusitis, bronchitis, acute luchtweginfecties en verkoudheid, kunt u dagelijks een lamp gebruiken van 30 minuten tot 3 uur. Er is een herstel van de beschermende laag van de alveoli van de longen en de obstructie van oedeem en ontsteking van de weefsels. Een zoutlamp helpt ook om de hoest van de roker te verlichten.

Voor de behandeling van astma vereist een geleidelijke impact. De eerste sessie duurt 15 minuten, de tijd kan geleidelijk worden verhoogd tot een uur. Met een gecompliceerde behandeling in korte tijd zal piepende ademhaling merkbaar worden verminderd en zullen manifestaties van aanvallen worden vergemakkelijkt. Het gebruik van lampen voor de preventie van astma, dermatitis, diabetes en allergieën is toegestaan. Telkens wanneer de armatuur wordt gebruikt, wordt de kamer gereinigd van stof - wat de manifestatie van verschillende allergische reacties zal helpen verminderen.

De lamp helpt het welzijn van patiënten met hoge bloeddruk en cerebrale circulatiestoornissen te verbeteren.Negatief geladen ionen hebben een gunstig effect op de bloedmicrocirculatie en stabiliseren de bloeddruk. Met dagelijks gebruik van een zoutlamp kunt u de pijn van reuma en artritis kwijt en de mobiliteit van gewrichten verbeteren. Bovendien helpt het apparaat bij het omgaan met slapeloosheid en stress, het verlichten van psychologische stress en het wegwerken van chronische vermoeidheid, het verbeteren van de prestaties en het verbeteren van de stemming. Bij dagelijks gebruik van de lamp wordt de ionenuitwisseling van calcium in de cellen van het lichaam genormaliseerd.

Natuurlijk is de zoutlamp geen wondermiddel voor alle kwalen, maar het geeft je een beter gevoel en helpt haar snel te herstellen. Om de symptomen en de behandeling te elimineren, is een geïntegreerde aanpak en de juiste selectie van geneesmiddelen vereist.

Bovendien is het toegestaan ​​om de armatuur te gebruiken als een luchtzuiveringsinstallatie binnenshuis en om nuttige micro-elementen te verzadigen om virale en besmettelijke seizoensgebonden ziekten te voorkomen. In dergelijke gevallen kan de lamp op elk moment van de dag worden gebruikt. Negatief geladen ionen dragen bij aan de vernietiging van pathogene bacteriën en schimmels in de kamer.En ze kunnen onaangename geuren verwijderen en de luchtvochtigheid verhogen.

Hoe thuis te gebruiken?

Het gebruik van de lamp omvat geen complexe manipulaties, vaardigheden of kennis. Voor therapeutische effecten is het voldoende om de lamp in de fitting aan te doen en enkele uren in de kamer te blijven.

Dat de lamp vele jaren diende, heeft de juiste zorg nodig:

 • De lamp mag alleen worden gebruikt met een lamp met een bepaalde sterkte. Lees voor gebruik eerst de instructies en specificaties. Spaarlampen voor deze doeleinden zijn niet geschikt, omdat ze niet de nodige hoeveelheid warmte leveren.
 • Als u de lamp in de slaapkamer of in de kinderkamer wilt gebruiken, plaatst u deze in de buurt van het bed, dichter bij het hoofdeinde. Ook een geweldige plek voor een lamp - een keuken of een andere kamer met veel elektrische apparaten.
 • Zoutlamp kan als nachtlamp worden gebruikt.
 • Gebruik een stofzuiger of een licht bevochtigde spons om het oppervlak van de lamp te reinigen.
 • Houd de lamp uit de buurt van water en vermijd vocht op het oppervlak van de zoutklomp. Dit kan brand of schade aan het oppervlak van de armatuur veroorzaken.En zet de lamp niet aan als er vloeistof op het plafondoppervlak zit. Het is ten strengste verboden om de lamp in de buurt van het aquarium, de luchtbevochtiger of in de badkamer te installeren,
 • Laat een werkende zoutlamp niet onbeheerd achter.
 • Wanneer u de lamp vervangt, koppelt u de armatuur los van het lichtnet.

Met de juiste zorg gaat de zoutlamp ongeveer 10 jaar mee. Het mineraal verliest zijn positieve eigenschappen en eigenschappen niet. Om een ​​ononderbroken werking te garanderen, moeten gloeilampen periodiek worden vervangen.

Hoe een zoutsteen kiezen?

Zoutlamp kan thuis en op kantoor worden gebruikt. Om niet te vallen voor goederen van slechte kwaliteit, moet u weten hoe u de juiste lamp kiest.

De belangrijkste punten om te overwegen bij het kiezen van een zoutlamp:

 • Het gewicht en de grootte van de lamp worden geselecteerd op basis van het oppervlak van de kamer. Voor een kinderkamer is een lamp van 2-3 kilogram geschikt, en voor een grote woonkamer van 30 vierkante meter. m - zoutklontje niet minder dan 5 kg.
 • De vorm en het type zoutklonters worden bepaald op basis van individuele voorkeuren. Het bereik van lampen is erg groot - van ruwe ruwe vormen tot vloeiende en perfecte bollen of piramides.
 • Sommige lampenmodellen kunnen de sterkte van de lamp aanpassen. Voor de kinderkamer is het beter om gewoon zo'n lamp te kiezen.
 • Zorg ervoor dat de bevestigingen en kwaliteitsaccessoires.
 • Als u een lamp voor uw bureaublad kiest, overweeg dan lampen met een USB-connector die op een computer kan worden aangesloten.
 • De lampdraad moet lang genoeg zijn om de mogelijkheid dat de lamp zich in het appartement verplaatst niet te beperken.
 • Vraag de verkoper om de lamp in te schakelen voordat hij koopt. Het oppervlak mag geen duidelijke uniforme randen en strepen hebben. Maar als alle lagen zichtbaar zijn op het mineraal, is het zoutklompje natuurlijk. Kleine spaanders en defecten geven de natuurlijkheid van het mineraal aan.

fabrikanten

Zoutlampen zijn over de hele wereld populair en worden in vele delen van de wereld geproduceerd. Apparaten van verschillende fabrikanten hebben geen fundamentele verschillen. Alle producten hebben hetzelfde natuurlijke mineraal en hebben dezelfde eigenschappen.

Het grootste verschil kan zijn in de vorm van zoute brokken en de oorsprong van het mineraal. We merken de belangrijkste modellen en toonaangevende fabrikanten op:

 • Scala (WonderLife) - is een onbewerkt mineraal. Het meest betaalbare model op de markt.De belangrijkste voordelen zijn de mogelijkheid om de kracht van de gloed aan te passen.
 • "Zeekristallen" (Perm regio, Rusland) - het plafond van deze lampen is gemaakt van sylviniet gewonnen in de mijnen en heeft verrassend mooie patronen van gele, witte, rode en grijze kleuren.
 • "Minerals Sol-Iletsk" (regio Orenburg, Rusland) - zout heeft een witte of grijze kleur en wordt vaak gebruikt om figurentinten te maken.
 • "Solotvinsky-lampen" (handelsmerk "Solotsvet", Oekraïne) - zijn gemaakt van wit zout met 98% NaCl-gehalte. Mineralen worden niet machinaal bewerkt en behouden hun natuurlijke uiterlijk. Een onderscheidend kenmerk van solotvinskih lampen is een donkere schaduw en kleine scheidingen.
 • Home Openhaard (Pakistan) - Zoutlampen, uniek in vorm, zijn uiterlijk vergelijkbaar met brandende kolen en hebben een rijke rode en oranje kleur. Door de ligging van de mijn heeft het zout uit Pakistan waardevolle gunstige eigenschappen en draagt ​​het bij aan de snelle afvoer van straling uit het lichaam.
 • Lampen van de fabrikant Zenet (Duitsland) - lampen zijn gemaakt van grof kristallijn zout. Alle modellen hebben unieke en unieke vormen en maten.Het bedrijf produceert lampen speciaal voor medische instellingen.
 • Solay, Solstar Krysztalowy Swiat (Polen) - het gehalte aan NaCl in de samenstelling van de lampen bereikt 99%. Poolse zoutlampen hebben verschillende kleuren: wit, oranje, roze en paars.

Mooie ideeën in het interieur

Zoutlamp wint aan populariteit onder kenners van moderne huishoudelijke apparaten. Ze hebben een bescheiden low-key ontwerp, dus elk model past perfect in het interieur.

 • Twee zoutlampen van natuurlijke vorm, gelegen aan het hoofdeinde van het bed, zien er ongelooflijk stijlvol uit.
 • Ongebruikelijke en unieke vorm van zoutblokken - de bekende Rubik's Cube. Een dergelijk ontwerp van de lamp past perfect in de kamer van de tiener.
 • Een geweldige toevoeging voor zoutlampen. Een grote houten kist en een metalen mand lijken gevuld met brandende en brandende kolen. Ongelofelijke originele prestaties.
 • Lamp in de vorm van een vuurschaal met brandende kolen.
 • Zoutlamp in de vorm van een oud Grieks schip, zo'n lamp zou er geweldig uitzien in een antiek interieur.

Meer informatie over de voordelen van zoutlampen vindt u in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer