Groene schemerlampen

 Groene schemerlampen

In een harmonieus interieur moet elk detail doordacht zijn. Dit geldt niet alleen voor meubels en inrichting, maar ook voor verlichting. Een van de meest populaire zijn traditionele tafellampen. Dergelijke modellen kunnen worden gekozen voor het interieur van elke stijl. Vandaag zullen we het hebben over de prachtige opties van natuurlijk groen.

Een beetje geschiedenis

Groene tafellampen waren populair in de USSR. Eens presenteerde Nadezhda Krupskaya een kerosinelamp met een groene tint als een geschenk aan V.I. Lenin. Het ding is dol op de leider van het wereldproletariaat. Hij gaf opdracht om de hem aangeboden lamp om te zetten in een elektrische lamp. Daarna verschenen er in alle kantoren van het management tafellampen met groene kleur.

Zo'n onopvallend apparaat is een symbool geworden van welvaart en rijkdom in het huis. Groene lampen zijn erg populair geworden onder de intelligentsia van die tijd. Ze werden ook zeer succesvolle en welkome geschenken.

Toen gingen de lampen van kalm groen naar de oceaan. Ze vonden hun plaats zelfs in de kantoren van het Witte Huis. Tot nu toe zijn veel Amerikanen ervan overtuigd dat dit verlichtingsapparaat in hun thuisland is ontwikkeld.

voordelen

Aantrekkelijke tinten van natuurlijke kleur waren niet zo toevallig in de USSR zo populair. Deskundigen hebben ontdekt dat het licht van het groene spectrum een ​​gunstig effect heeft op het menselijke gezichtsvermogen.

Het is voor niemand een geheim dat bij regelmatig lezen onder kunstlicht de spieren van de ogen te veel belasten. Hierdoor treedt moeheid snel in werking en kan het zicht verslechteren. Lampen met groene tinten werken iets anders. In dergelijke omstandigheden spannen de ogen zich niet, maar ontspannen.

Onder dergelijke verlichting kunt u lang werken en verschillende documenten bestuderen zonder uw gezichtsvermogen te bederven.

Bovendien behoort zo'n lamp vanwege zijn geschiedenis tot het attribuut van luxe.Dergelijke details kunnen het interieur waarin het zich bevindt transformeren en verrijken. Tegenwoordig produceren fabrikanten een grote verscheidenheid aan verschillende lampen met een groene tint. U kunt voor elk interieur een geschikt product kiezen, of het nu een luxe klassieker of een mysterieuze retro is.

Het is vermeldenswaard dat de groene kleur goed past bij veel tinten in het interieur. Dat is de reden waarom dergelijke verlichtingsinrichtingen universeel kunnen worden genoemd.

Rassen en doel

Alle verlichtingsapparatuur moet in twee categorieën worden verdeeld: werken en decoratief:

 • Lampen hebben vaak op de nachtkastjes in de slaapkamers. Ze kunnen ook op de kaptafel worden gelegd, indien aanwezig in de kamer. Voor dergelijke doeleinden wordt het aanbevolen om groene tafellampen van klein formaat te kiezen bij weinig licht. Een groene lamp in de slaapkamer draagt ​​bij aan volledige ontspanning.
 • Zeer populair vandaag nachtlampen. Het zijn elektrische apparaten gemaakt in de vorm van een klein plafond, zonder extra poten of houders. Het meest optimaal zijn het donkergroene plafond voor nachtverlichting,omdat ze een lage intensiteit van licht in de ruimte vormen. Zoiets kan niet alleen bij de volwassene, maar ook in de kinderkamer worden geplaatst.
 • In de regel hebben open lampenkappen een groene tafel lamp vloerlampen. Dergelijke modellen zijn uitgerust met kleine racks. Meestal bevinden ze zich in woonkamers en zalen naast gestoffeerde meubels op nachtkastjes of planken. Een tafellamp met een groene lampenkap zal vooral indrukwekkend lijken als er een zachte hoek in koffie- of chocoladetinten in de kamer is. Dergelijke aantrekkelijke ensembles zullen aantrekkelijk zijn voor eigenaars die het ecologische interieur willen benadrukken.
 • In de winkels van vandaag is er een zeer veel decoratieve apparaten verschillende tinten. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van een gewone lamp voor een tafel met een bladerdek van groen. De dop kan in dit geval een interessant kunstobject zijn met een ongewone vorm. Vaak zijn deze onderdelen gemaakt van dichte materialen die geen lichtdoorlatendheid hebben.

Ook rustgevende groene lichten zijn onderverdeeld in klassiek en op kantoor:

 • Klassieke exemplaren hebben een strikt en beknopt ontwerp.Hun stijl onderscheidt zich door elegantie en verfijnde stijl. Lampen van dit type diffunderen perfect licht, waardoor het erg handig is om te lezen of te borduren.
 • Office-opties zijn moderner. Dergelijke modellen worden vaker op desktops geïnstalleerd als extra lichtbronnen. In de regel hebben deze variëteiten een moderner ontwerp en hebben ze als functie de richting van de verlichting te veranderen.

Interessante modellen

Er zijn veel interessante en aantrekkelijke lampen met een groene luifel op de moderne verlichtingsmarkt. Laten we kennis maken met sommige modellen:

 • Briljante Paolo 92907/04. Deze lamp is een nette nachtlamp. Het heeft een keramische basis, die lijkt op een hoop stenen. Het plafond van dit apparaat is gemaakt van hoogwaardig textiel. Dit product is een zeer goede optie voor de slaapkamer, gemaakt in moderne stijl. Geproduceerd Brilliant Paolo in Duitsland en kost ongeveer 2000 roebel.
 • Artelamp A2251LT-2RB. Deze prachtige lamp is gemaakt in klassieke stijl. Het lijkt erg op de modellen die in de Lenin-bibliotheek zijn geïnstalleerd.Artelamp is een solide basis gemaakt van brons en een lampenkap van prachtig glanzend glas groene kleur. Dit prachtige verlichtingsapparaat is gemaakt in Italië en de geschatte kosten zijn 6500 roebel.
 • Kink Light 0903.07 Marokko. Deze lamp is gemaakt in een luxueuze Arabische stijl. Het ziet er harmonieus uit in bijna elke kamer. Dit model is uitgerust met een rijke gesmede standaard en een mozaïek van veelkleurige kralen en groen glas. Dit unieke ontwerpmodel is gemaakt in China en kost 4000 roebel.
 • Browbeck ottone. Dit geweldige model zal alle liefhebbers van vintage stijl aanspreken. Uiterlijk lijkt het op de beroemde vleermuisachtige lamp. Deze interessante lamp is op klassieke wijze geschikt voor het interieur. De kosten hiervan bedragen ongeveer 24.000 roebel.
 • "Modern Sirius" C 16. Deze lamp is kantoor. Het heeft een moderne ontwerpstijl en is niet alleen geschikt voor installatie op de desktop. Het kan in een slaapkamer worden geplaatst, ontworpen in een moderne high-tech stijl. De kosten van de lamp "Modern Sirius" C 16 is ongeveer 3000 roebel.
 • Arte Lampluier A3082LT-1WG. Deze elegante Italiaanse lamp met een groene tint is de perfecte aanvulling op de nachtkastjes in de slaapkamer, ontworpen in moderne stijl. Het is uitgerust met een hoge poot, waardoor de lamp verfijnder en eleganter is. Versierd met Arte Lamp Sluier decoratieve elementen in de vorm van kristallen druppeltjes, die het apparaat briljanter en stralender maken wanneer u de gloeilamp aanzet. Dit geweldige model van de Italiaanse fabrikant kost ongeveer 3500 roebel.

Lampen met groene kleur zijn te vinden in vrijwel elke winkel (zowel in de gewone als in de commissie) of online besteld.

materialen

Mooie en beroemde verlichtingstoestellen voor plaatsing op de tafel zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • De meest duurzame zijn metalen opties. Van dit materiaal kan worden gemaakt als een plafond, en de houder. In klassieke apparaten worden groene wieldoppen vaak gecombineerd met houders die vintage goud nabootsen.

Zulke opties zijn niet alleen erg mooi en aristocratisch, maar ook behoorlijk zwaar. Door het grote gewicht zijn deze tafellampen stabieler en duurzamer.

 • Betaalbaardere kostenmodellen van lampen, gemaakt van plastic. Ze zijn licht van gewicht. Meestal worden dergelijke apparaten gekocht voor kantooromstandigheden.
 • Het wordt aanbevolen om gemaakte lampen te kiezen van speciale thermoplast. Dit materiaal is gemakkelijk bestand tegen hoge temperaturen die afkomstig zijn van een verwarmde gloeilamp.
 • Mooi, maar fragiel zijn de instanties in de oprichting waarvan werd gebruikt glas. Glas kan alleen een groene dop of basis zijn. Als je zo'n model hebt gekocht, moet je er heel voorzichtig mee zijn. Om dit te doen, moet u zorgen voor de stabiliteit van de lamp op de tafel.
 • Klassieke lampen worden vaak aangevuld met groen geweven lampenkappen. Vergelijkbare opties zien er erg mooi uit. Ze zijn in staat om het interieur comfortabeler en gastvrijer te maken.

Meer informatie over het kiezen van de juiste bureaulamp vindt u in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer