Klassieke tafellampen

 Klassieke tafellampen

Tafellampen zijn integrale kenmerken van elk interieur. Ze staan ​​op één lijn met het meubilair dat in verschillende stijlen kan worden gemaakt. Een van de meest populaire en gewilde zijn de klassieke opties. Dit soort tafellampen is niet alleen aantrekkelijk, maar ook universeel ontwerp dat gemakkelijk in vele ensembles past.

Speciale functies

Voor een harmonieus en mooi interieur is het noodzakelijk om niet alleen zorgvuldig meubilair en decor, maar ook verlichtingsapparaten te selecteren. In elke situatie kunt u een nette bureaulamp maken, gemaakt in een bepaalde stijl.

Elegant en discreet ontwerp met apparaten in een klassieke stijl. De onderscheidende kenmerken van dergelijke modellen zijn zachte en vloeiende lijnen.Een mooie klassieke lamp mag geen scherpe hoeken en ruwe details hebben.

Veel modellen in de stijl van permanente klassiekers zijn versierd met spectaculaire volumepatronen. Vooral organisch vergelijkbare exemplaren kijken in een slaapkamer of woonkamer, gemaakt in de rijke barok- of rococo-stijl.

Klassieke tafellampen worden vaak aangevuld met kostbare en halfedelstenen. Dergelijke producten zijn veel duurder dan eenvoudige opties, maar ze zien er erg elegant en luxueus uit. Dit soort klassieke lampen is premium. Ze worden geproduceerd door veel Italiaanse, Franse en Spaanse fabrikanten.

Meestal zijn verfijnde klassieke lampen gemaakt van natuurlijke en hoogwaardige materialen. De poot van een dergelijk licht kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van natuurlijk hout en de lampenkap kan gemaakt zijn van duurzaam en prachtig textiel. In de regel zijn voor het ontwerp van dergelijke lampen geselecteerde stoffen van lichte en pasteltinten.

Moderne fabrikanten verrukken klanten met een chique assortiment klassieke bureaulampen. U kunt kiezen voor een fatsoenlijke optie voor het interieur, gemaakt in verschillende kleuren.Een mooi verlichtingsapparaat speelt niet alleen een functionele, maar ook een decoratieve rol in elke omgeving.

species

Klassieke tafellampen zijn de meest voorkomende. Meestal in winkels zijn er apparaten gemaakt van hout, maar er zijn andere interessante opties op de markt:

 • Als u niet alleen een prachtig, maar ook duurzaam product wilt kiezen, moet u kijken naar de gemaakte lampen van metaal. Wees niet bang voor dit materiaal. Metalen onderdelen zijn vaker te vinden in modernere interieurstijlen, maar voor de klassiekers is het mogelijk om een ​​geschikte kopie te kiezen.

  In dit geval hebben we het over mooi vervalste modellen. Dergelijke lampen verschillen niet in lage kosten, omdat ze het resultaat zijn van nauwgezette handarbeid.

Het grootste nadeel van vervalste lampen is hun indrukwekkende gewicht. Het wordt ook afgeraden om metalen tafellampen in kamers met een hoge luchtvochtigheid te plaatsen.

 • De budgetcategorie omvat goedkope tafellampen. van plastic. Dergelijke producten zijn lichtgewicht en kunnen worden versierd met een verscheidenheid aan kleuren.Maar het is de moeite waard om op te merken dat plastic er niet zo toonbaar uitziet, vooral in vergelijking met hout of gesmeed metaal.
 • De meest natuurlijke en aantrekkelijke in klassieke interieurs zien er bureaulampen uit van natuurlijk hout. Het grote voordeel van dergelijke modellen is hun unieke natuurlijke patroon. Verlichtingsapparaten zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. Ze kunnen verschillende tinten en dichtheden hebben.

stijlen

Elegante klassieke lamp ziet er harmonieus uit in vele ensembles. Overweeg enkele van de meest succesvolle combinaties:

 • Classicisme. Het interieur, op dezelfde manier gemaakt, kan worden verdund met een prachtige klassieke lamp. Het is raadzaam om instrumenten te kiezen met meer lichte en rustige tonen. Het kan bijvoorbeeld een product van witte, beige schaduw of luxueuze champagnekleur zijn.
 • Provence. Deze lichte en zachte stijl is de laatste tijd waanzinnig populair geweest. De Provence veronderstelt de aanwezigheid van voorwerpen gemaakt van natuurlijke materialen in het binnenland, dus voor deze situatie is het beter om een ​​houten klassieke lamp te kiezen.Het is raadzaam om voorkeur te geven aan varianten van pastel en delicate tonen: roze, lichtgroen, blauw of lila.

Ook in het Provençaalse interieur zal het leuk zijn om naar een charmante tafellamp te kijken, waarbij de lampenkap wordt aangevuld met florale ornamenten.

 • Barok, Rococo. Interieurs op een vergelijkbare manier verschillen op een luxe en chique manier. Voor dergelijke ensembles is het de moeite waard om klassieke tafellampen te pakken die versierd zijn met volumineuze gouden details. Je kunt ook de barok- of rococo-stijl aanvullen met dure lampen versierd met verschillende stenen. In dit geval moet u letten op de beste kwaliteit en prachtige Italiaanse producten.

Accommodatie in het huis

Met tafellampen vandaag zul je niemand verrassen. Deze lichten zijn in elk huis aanwezig. Opdat de lamp er aantrekkelijk uitzag en het nuttigst was, moet hij op de juiste manier worden geplaatst. Laten we in meer detail enkele handige opties voor het plaatsen van een klassieke tafellamp beschouwen:

In de woonkamer

De hoofdtaak van de woonkamer is om gasten te ontvangen. In dergelijke gebouwen moeten verlichtingsapparaten dichter bij het meubilair worden geplaatst waarop familieleden en vrienden worden geplaatst tijdens thuisbijeenkomsten.

Voor een platform voor verlichting kunt u koffie- of koffietafels, nachtkastjes of mantels gebruiken. Als u zich wilt concentreren op foto's of andere decoratieve elementen, is het raadzaam een ​​bureaulamp ernaast te plaatsen.

Als de woonkamer een groot beeldmateriaal heeft, kan er een grote lamp worden geplaatst. Zo'n model krijgt de rol van een helder interieurdetail.

In de slaapkamer

In de regel vinden tafellampen in de slaapkamer hun plaats op de nachtkastjes. Dergelijke verlichtingsapparaten zijn handig als u een boek wilt lezen of door een tijdschrift wilt bladeren voordat u naar bed gaat.

Voor de slaapkamer wordt aanbevolen om lampen van kleine afmetingen te kiezen die niet veel ruimte innemen op het oppervlak van de nachtkastjes, omdat ze vaak andere nuttige gadgets hebben: klokken, foto's, een wekker, enz.

Als de slaapkamer een ruim tweepersoonsbed heeft, worden de kasten vaak aan de rechter- en linkerkant van het bed geïnstalleerd. Voor deze opstelling kunt u niet één tafellamp kopen, maar twee modellen die in dezelfde sleutel zijn gemaakt.

studie

Een comfortabel en functioneel kantoor is moeilijk voorstelbaar zonder kunstlicht van hoge kwaliteit. Dit geldt met name voor gebouwen die 's avonds of' s nachts worden gebruikt.

Voor een productievere workflow moet u tafellampen met hoog vermogen afnemen. Dergelijke kopieën zullen in staat zijn om alle noodzakelijke details van het interieur te verlichten.

Als er een grote tafel op kantoor is, kunt u twee tafellampen aanschaffen en deze op dezelfde afstand van elkaar plaatsen.

Kinderkamer

Hoogwaardige tafellamp is een zeer succesvolle aanvulling op de kinderkamer. Zonder zo'n verlichtingsapparaat kan het niet als het kind naar school gaat. Leerlingen en schoolmeisjes moeten hun huiswerk bijna dagelijks doen, dus moet je vaak een bureaulamp gebruiken.

Voor de kinderkamer is het aan te bevelen tafellampen te kiezen met een klein gewicht en een klein formaat.

In de regel onderscheiden dergelijke kamers zich door een helder en rijk ontwerp. Ze zullen organisch klassieke lampen zien die gemaakt zijn van materialen met meer sappige tinten.

Hoe te halen?

Als u een verlichtingsapparaat kiest, moet u op de volgende parameters letten:

 • Vermogen. Deskundigen adviseren om hun keuze te stoppen bij een warme en zachte verlichting. Het optimale vermogen van het verlichtingsapparaat is 40 watt als het gaat om een ​​gloeilamp, 6 watt voor LED en 11 watt voor fluorescentielampen:
 • De stabiliteit van de structuur. Een tafellamp moet zo veilig en stabiel mogelijk op een nachtkastje of tafel staan. Het kiezen van het apparaat, let op zijn basis. Het wordt aanbevolen om modellen te kopen waarin het artikel groot en zwaar is. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de stabiliteit van de tafellamp, als het gaat om plaatsing in de kinderkamer.
 • Size. Voor kleine kamers is het beter om kleine lampen te kiezen. Als het gebied van de ruimte ruim is, dan kan het worden gepositioneerd en grotere opties.

Als u een echt hoogwaardige en duurzame lamp wilt kopen, is het beter om te kiezen voor producten van fabrikanten uit Spanje, Italië of Frankrijk.

Hoe u de bureaulamp kiest, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer