Smeedijzeren lampen

Lampen zijn universele verlichtingsapparaten die niet alleen een functionele, maar ook een decoratieve rol spelen in het interieur. Een van de meest aantrekkelijke en elegante zijn gesmede modellen. Laten we ze beter leren kennen.

Voor- en nadelen

Gesmede lampen hebben een ongelooflijk elegant en origineel ontwerp. Ze transformeren eenvoudig het interieur waarin ze zich bevinden, dankzij het spectaculaire en dure uiterlijkontwerp. Allereerst is het de moeite waard om de respectabiliteit van dergelijke modellen verlichtingsapparaten te vermelden.

Op dit moment worden de kunstige smeedpatronen van kunst verkregen als resultaat van gewoon stempelen, in plaats van zware handarbeid, maar dit doet niets af aan hun waarde.

Dergelijke prachtige producten versieren vaak appartementen. en privéwoningen van rijke en gerespecteerde mensen.Met behulp van een goed gekozen smeedijzeren lamp is het mogelijk om de status van de eigenaars en de hele woning als geheel te benadrukken. Het vermelden waard is ook de duurzaamheid en sterkte van vervalste lampen. Het metaal zelf is gemakkelijk bestand tegen zelfs zware lasten en is duurzaam. Om de structuur bestaande uit dergelijk materiaal te beschadigen, is het noodzakelijk om veel moeite te doen en veel tijd te spenderen.

Hoogwaardige gesmede lamp zal zijn eigenaars vele jaren van dienst zijn. We kunnen zeggen dat dergelijke producten geen beperkingen hebben op de levensduur.

Om de lamp lang aantrekkelijk te houden, is het noodzakelijk om deze te verwerken met speciale verfcoatings en beschermende componenten.

Verlichtingsapparaten van metaal zijn brandveilig. Dit duurzame materiaal brandt niet en ondersteunt geen verbranding. Vanwege deze eigenschap kunt u in dergelijke lampenmodellen een verscheidenheid aan gloeilampen installeren.

Het is echter vermeldenswaard dat vervalste lampen verschillende nadelen hebben:

 • Metaal is onderhevig aan corrosie. Dit kan een negatief effect hebben op de decoratieve eigenschappen van de lamp.Het voorkomen van defecten is alleen mogelijk als u het materiaal regelmatig van roestvlekken reinigt en verwerkt met speciale oplossingen.
 • Gesmede verlichtingsproducten zijn zwaar. Hierdoor kunnen ze niet op sommige soorten oppervlakken worden geïnstalleerd. Als er geen alternatief is, is het voor de installatie van een metalen armatuur noodzakelijk om de wanden of het plafond kwalitatief te versterken, wat duur is.
 • In het productieproces van een smeedijzeren lamp worden alle componenten van de structuur door lassen met elkaar verbonden. Helaas heeft dit niet het beste effect op het uiterlijk van het eindproduct. Het is echter mogelijk om dit probleem op te lossen als u de lelijke naden van de kroonluchter sluit met gekleurde glas-in-loodramen of andere interessante elementen.

species

Gesmede lampen zijn in verschillende typen verdeeld. Ze hebben verschillende ontwerpen en worden op verschillende oppervlakken geïnstalleerd:

 • Wandmontage. Dit soort metalen verlichtingsarmaturen worden geïnstalleerd op verticale oppervlakken met behulp van speciale bevestigingsmiddelen. Wandlampen behoren tot de meest voorkomende en gewilde.Ze worden gebruikt voor zowel interne als externe woning. In de regel worden dergelijke apparaten heel eenvoudig geïnstalleerd en onderscheiden zich door een werkelijk unieke uitstraling.
 • Plafond. Dergelijke gesmede lampen zijn uiterst zeldzaam, aangezien in plaats daarvan vaker metalen kroonluchters worden gebruikt. In de regel worden dergelijke variëteiten geïnstalleerd met behulp van speciale veersystemen.

Voordat u deze verlichtingsarmaturen installeert, is het raadzaam om het plafond zo nodig vooraf te bevestigen.

 • Floor. Een origineel en luxueus ontwerp kan bogen op vloergesmede staande lampen. Dergelijke modellen hebben een gothic uiterlijk, maar zien er organisch uit in het interieur van verschillende stijlen.

Deze lampen zijn duur en geven de ruimte een speciale chic.

 • De pilaren. Soortgelijke ontwerpen worden gebruikt om de straat te verlichten. De lichtbron in dergelijke producten is geïnstalleerd op een stabiele metalen steun. Deze modellen lijken erg op de klassieke straatlantaarns, maar worden vaak aangevuld met verschillende elementen van het decor.

Er zijn ook verlichtingsapparaten zoals kandelaars.In deze interessante apparaten zijn in plaats van traditionele gloeilampen kaarsen geïnstalleerd. Bijzonder spectaculaire lookproducten met antiek design.

Mooi gesmede armaturen verschillen in de productiemethode. Er zijn modellen van fabrieks- of handmatige productie. Handgemaakte lampen zijn het meest populair en uniek, omdat hun ontwerp uniek en uniek is. Deze opties zijn erg duur.

Voor gloeilampen kunnen de volgende typen hier worden gebruikt:

 • gloeilampen;
 • halogeenlampen;
 • LED-lampen.

Halogeen en gloeilampen zijn heel gebruikelijk. Dergelijke modellen passen het best bij het ontwerp van luxe smeedijzeren lampen. Bij het kiezen van een lamp voor een metalen kroonluchter of een staande lamp, moet er rekening mee worden gehouden dat de vorm van het plafond en de lamp zelf kunnen variëren.

Dit heeft geen invloed op het uiterlijk of de veiligheidseigenschappen van het product, maar staat niet toe om een ​​prachtig natuurlijk vuur te simuleren.

ontwerp

Lampen van metaal hebben geen beperkingen in ontwerp en grootte. Bij de productie van deze luxe producten worden verschillende benaderingen en methoden gebruikt.Dit systeem bestaat echter uit de volgende hoofdonderdelen:

 • Frame. In de regel is het frame gemaakt van versterking van verschillende dichtheid. Van welke vorm het is, hangt de toekomstige vorm van het eindproduct direct af.
 • Details van de inrichting. Deze componenten omvatten alle metalen constructies die worden gebruikt om de verlichtingsinrichting te versieren. Er zijn ook geen beperkingen op dit probleem. De master kan alles gebruiken om een ​​lamp te versieren, van kleine gebogen bladeren tot ongebruikelijke golfvormige frames.
 • De basis. Dit detail zit mogelijk in het ontwerp van de lamp en kan ontbreken. Het hangt allemaal af van het type apparaat.
 • Verlichtingssysteem Dit systeem dekt alles, van een gloeilamp of LED tot elektrische kabels.

materialen

Voor de vervaardiging van spectaculaire gesmede lampen gebruikt de volgende materialen:

 • IJzer. Meestal wordt het geselecteerd voor de productie van raamwerken van lampen. Maar tegenwoordig wordt het vaak gebruikt voor de vervaardiging van gestempelde decoratieve elementen. Hiervoor worden verschillende soorten staal gebruikt.
 • Brass. Lampen van koper hebben een mooie en interessante schaduw die harmonieus in veel huisinterieurs lijkt.
 • Koper, brons. Deze metalen zijn gemakkelijk te verwerken en hebben niet-triviale ontwerpkenmerken. Frames zijn meestal gemaakt van koper en brons.
 • Gietijzer Dit type metaal is moeilijk te verwerken. In de regel hebben gietijzeren lampen eenvoudige en beknopte vormen. Dergelijke verlichtingsarmaturen zien er harmonieus uit in zowel klassieke als moderne omgevingen.

Relevante stijlen

 • Een metalen lamp kan worden geïnstalleerd in een kamer die is ingericht in een informele, rustieke stijl. Voor dergelijke ensembles kiezen veel ontwerpers apparaten die het eenvoudigste en meest discrete uiterlijk hebben. Simpele, gesmede ontwerpen zien er harmonieus en aantrekkelijk uit in combinatie met natuurlijk hout en andere materialen die inherent zijn aan de rustieke stijl.
 • Ook kunnen gesmede lampen worden geïnstalleerd in een klassiek interieur. Voor dergelijke situaties kun je iets ingewikkelder en ongebruikelijks oppikken. Het kan bijvoorbeeld een luxe kroonluchter met meerdere niveaus zijn. Dit detail in het interieur draagt ​​bij aan het spel van licht en schaduw.
 • Gesmede kroonluchter ziet er organisch uit in moderne ensembles. Het kan bijvoorbeeld een trendy interieur zijn in de stijl van hightech.Met behulp van een metalen belichtingstoestel kunt u de beknoptheid van de situatie benadrukken en deze met zo'n spectaculair hoogtepunt aanvullen.

Hoe u vervalste lampen maakt, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer