Bureaulampen voor desktop

Een tafellamp is een belangrijk kenmerk van een succesvolle binnenkameroplossing. De concentratie van aandacht, ooggezondheid en algemeen comfort hangen af ​​van hoe goed het licht is gekozen. Handelsmerken bieden klanten vele soorten tafellampen voor op de desktop, waarvan de keuze gemakkelijk verward kan worden. In werkelijkheid is alles echter niet zo moeilijk: door hun nuances, voordelen en stijlbeslissingen te kennen, is het heel goed mogelijk voor elke koper om de noodzakelijke optie te verkrijgen.

Apparaat en kenmerk

Tafellampen zijn speciale armaturen die direct op het horizontale oppervlak van een bureau worden geïnstalleerd en een stabiele basis hebben. Een van hun belangrijkste kenmerken is mobiliteit: voor installatie op de tafel hebben ze niet altijd een complexe installatie nodig. Ze worden op een eenvoudige manier op een steun geplaatst of gefixeerd.

Dit zijn functionele kameraccessoires met het principe van het garanderen van nauwkeurige toegang van licht tot een bepaalde ruimte.

Ze zijn bedoeld voor alle gezinsleden, met uitzondering van baby's (als de lamp in de kinderkamer staat, ziet de baby een lichtbron die schadelijk is voor de ogen).

Met de juiste keuze en plaatsing van dergelijke apparaten creëert u de meest comfortabele omstandigheden voor:

 • werk in de avond (of wanneer de kamer overdag weinig licht heeft);
 • huiswerk schoolkinderen, studenten;
 • behoud van een gezellige sfeer tijdens het tv kijken, spelen op de computer;
 • vervanging van een felle lichtbron bij afwezigheid van een nachtlamp (relevant in een huis waar bedspatiënten of kinderen van de basisschoolleeftijd zijn met de angst voor duisternis).

Dergelijke producten zijn extra lichtbronnen, ze creëren een helderder gebied op de desktop en voegen er licht aan toe. Dit vermindert de druk op de ogen en verhoogt de gezondheid van de persoon, terwijl het risico op hoofdpijn wordt verminderd. Naast de werklast zijn deze lampen ontwerpelementen, dus worden ze grotendeels geselecteerd, rekening houdend met de stijl van de kamer en de leeftijd van de gebruiker.

Wat het model ook is, de keuze is gemaakt rekening houdend met de technische capaciteit en verschillende soorten instellingen, inclusief hoogte, richting van het licht en de intensiteit ervan.

Het apparaat bestaat uit een basis, een kolom (poten), een lichtverspreider, een lamp, bevestigingen, draden, een schakelaar, stekkers voor aansluiting op de contactdoos (in stationaire modellen). De stroom vloeit van de plug door de draad naar de lamp. Er is een schakelaar nodig om een ​​elektrisch circuit te sluiten of te openen en stroom te leveren. Modellen met instelbare lichtintensiteit hebben condensatoren en weerstanden die de spanning reguleren.

Soorten lampen

Lampen voor de desktop zijn niet exclusief decoratief, zoals velen het ten onrechte geloven: het zijn functionele interieurartikelen die decoratie en werk combineren en de gebruiker op de gewenste manier inrichten. Ze zijn door hun decoratief effect verplicht tot een grote verscheidenheid aan modellen die te koop worden aangeboden door handelsmerken die rekening houden met alle grillen van kopers.

Het volledige assortiment tafellampen dat voor de tafel wordt aangeboden met de creatie van een zacht gericht licht op het werkgebied, is verdeeld in drie groepen:

 • klassiek - bekende bedlampjes met een staande lamp;
 • kind - Een alternatief voor kantooropties, meer gericht op een eenvoudig en aantrekkelijk ontwerp;
 • kantoor - strikt functionele modellen zonder verwijzing naar het ontwerp met de mogelijkheid om de hellingshoek aan te passen.

De reeks lampen voor het bureau omvat geen kindernachtlampjes en modelprojectoren. Deze lampen hebben een ander doel en classificatie: hun taak is niet om het werkgebied te markeren. Ze zijn ontworpen voor zachte schemering met minder verlichting van de kamer en zijn meer ontworpen voor ouders van baby's.

Op type installatietafellampen voor de desktop zijn:

 • klassiek, met een horizontaal ondersteuningsplatform met ingebouwde poot en aan / uitknop;
 • met bevestiging in de vorm van wasknijpers, een van de meest betrouwbare en miniatuur montagemogelijkheden, die minimale ruimte inneemt en u in staat stelt de bureaulamp in elke hoek van de tafel te plaatsen, zonder u zorgen te maken over het risico van vallen;
 • met bevestiging door middel van schroeven en andere bevestigingsmiddelen (op de beugel), niet minder handige optie waarmee u de lamp in elke hoek van het bureaublad kunt plaatsen.

Sommige merken bieden niet één, maar verschillende opties voor het monteren van een bureaulamp (hybride modellen), waardoor verschillende armaturen in het pakket worden geplaatst. Dit is handig en stelt u in staat de meest geschikte optie te kiezen, rekening houdend met de smaak, de stilistische kenmerken van de kamer en de beschikbare meubels.

Door het type werklampen zijn stationair of op batterijen. De eerste typen zijn veelzijdiger, de tweede soort wordt vaker gebruikt in kinderkamers.

Het assortiment tafellampen is divers. Accessoires zijn:

 • met stijve stijve standaard, geen aanpassing van de verandering in hoogte, hoek en richting van de lichtstraal;
 • met een stijve vaste basis en een kap met een scharniermechanisme waarmee je de hoek en richting van het licht kunt veranderen;
 • met buigsteun en de functie van een volledige verandering van de positie van de lamp, het meest gevraagde type tafellamp, gekenmerkt door verschillende soorten poten: het kan scharnierend mechanisch of flexibel draad zijn.

Op type van schakelaar tafellampen komt met het systeem in de vorm:

 • cord;
 • sensor;
 • dimmer (dimmodellen zijn tegenwoordig vooral populair);
 • touch dimmer;
 • knoppen op de draad;
 • knoppen op de zaak.

Lichtbronnen

Gebruik in tafellampen een ander type lichtbron. De meest populaire lampen zijn: LED, met gloeidraden, halogeen en fluorescentielampen.

Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en ze worden geselecteerd voor specifieke bedrijfsomstandigheden.

 • LED-lampen Ze lijken op natuurlijk zonlicht, hebben een vermogen van 6 watt en zijn geschikt voor gebruikers van verschillende leeftijden. Deze diode lampen worden herkend als milieu: ze stoten geen toxines uit in de lucht, zoals gloeilampen. Dergelijke lampen zijn veel duurder dan hun tegenhangers, hoewel hun levensduur langer is (gemiddeld zijn ze ontworpen voor 5 jaar). Ze hebben een minimaal energieverbruik en een zacht en zacht licht zonder flikkering.
 • Gloeilampen het zijn bronnen van kunstmatige verlichting, die worden gevormd door lichaamswarmte (wolfraamspiralen) die worden verwarmd door een elektrische stroom tot de gewenste temperatuur. In termen van technische kenmerken hebben dergelijke lampen een relatief korte levensduur (ongeveer 1000 uur) en een relatief klein rendement, omdat wanneer ze worden omgezet in licht 5% elektriciteit, de rest wordt afgegeven als warmte.In tafellampen worden gebruikt in de vorm van LON (low-power tot 25 W), spiegel, neodymium (met de absorptie van het gele spectrum) en halogeen.

Deze lampen hebben de juiste keuze, anders kunnen ze leiden tot brandgevaarlijke situaties.

 • Fluorescerende tegenhangers Dit zijn kwikontladingslampen in de vorm van buizen met een vermogen van 11 watt, waarbij ultraviolette straling, omgezet in zichtbaar licht door middel van een fosfor, wordt bereikt door elektrische ontlading van kwikdamp. Ze kunnen een rechte, U-vormige of andere configuratie hebben. De kenmerken van deze lampen zijn vergelijkbaar met LED, hun glans lijkt ook op de natuurlijke. Conventioneel zijn ze onderverdeeld in drie categorieën: koude kathode, warme start en elektroluminescent.

Als we alle soorten lampen vergelijken, dan:

 • minder energie per jaar met behulp van LED (ongeveer 330 kW / h);
 • de eerste plaats in termen van levensduur is bezet door LED, de tweede lichtgevende, de derde - door gloeiing;
 • gevoeligheid voor temperatuur en vochtigheid is beter dan LED- en gloeilampen;
 • energiebesparing (luminescent) reageren op het frequente in- en uitschakelen van de slechtste, ze bevatten ook giftig kwik;
 • meer kooldioxide gloeilampen uitstralen, minder - LED, en ze stoten ook minder warmte uit.

kleur

Ondanks de vele opties die worden aangeboden voor de verkoop van lichte verlichting, moet de schaduw van het licht zo dicht mogelijk bij het natuurlijke zijn. Dus hij zal de ogen niet beschadigen en vereist geen verslaving. Voor het gemak van de keuze, wordt de temperatuur van de kleur aangegeven in Kelvin (graden K): bij het kopen, is het gemakkelijker om te beslissen welke indicator u moet kiezen.

Conventioneel kan het temperatuurregime worden verdeeld in verschillende types:

 • warme kinderen - zacht, dat is 4000 K;
 • matig warm - standaard voor volwassenen in de vorm van 4500 K, geschikt voor het werken met papieren;
 • te geel - niet berekend voor concentratiemodus met een indicator van 2700-3000 K;
 • koud - hoge kleurtemperatuur in de vorm van 6500 K en meer, niet geconfigureerd om de werksfeer te ondersteunen.

Koude of witte kleur is kenmerkend voor kleine halogeenlampen (caps).

Ze worden echter snel warm, zodat ze volledig ongeschikt zijn voor gebruik op de kinderkamer of worden geselecteerd in een dergelijke vorm, waar ze zijn verpakt in een hoes die beschermt tegen aanraking.

Versies met LED-diodes worden niet zo snel warm als halogeen-tegenhangers, hun verlichting komt dicht bij natuurlijk licht en bovendien hebben ze de mogelijkheid om de tinttemperatuur te kiezen. Zo'n lamp kan schijnen met warm (bijvoorbeeld geel of groen) licht of koud (wit). Bovendien kunnen sommige van deze lampen op verzoek van de gebruiker tot 200 verschillende kleuren geven om uit te kiezen.

De kleuren van de modellen zijn enigszins beperkt. Giftige verf die de werksfeer of het hele ontwerp kan verstoren, is niet toegestaan. Shades worden strikt gehandhaafd, ze kunnen ondoorzichtig zijn of een metaalachtige glans geven.

De meest geaccepteerde tonen zijn:

 • tinten onder hout;
 • staal;
 • beige en zand;
 • fles groen;
 • donkerblauw;
 • gedempte kastanjebruin.

In sommige modellen is er een contrast van twee tinten. De kleur van het plafond en de standaard is bijvoorbeeld gekleurd en de poot is zwart.

Vormen en materialen

Het uiterlijk en de materialen van de vervaardiging van tafellampen zijn gevarieerd. Grondstoffen voor de lamp hangen af ​​van de ontwerpbenadering en stijl van het model.

Ondanks de strikte, schijnbaar functionele, zijn dergelijke lampen geschikt in stijl:

 • minimalisme;
 • underground;
 • abstractie;
 • art nouveau;
 • hightech;
 • retro;
 • glamour.

Elke richting heeft zijn eigen groep materialen en de vorm van de lamp. Om het model er echter passend uit te laten zien en geen spanning te creëren, is het beter als zijn vorm:

 • bolvormig;
 • vergelijkbaar met een halve cirkel;
 • in de vorm van een platte cirkel;
 • trapezius;
 • kegelvormig;
 • cilindrische;
 • in de vorm van een prisma;
 • rechthoekige flat met afgeronde hoeken.

In sommige gevallen is het belangrijkste materiaal metaal, messing, polymeer, in andere - plastic, plastic, keramiek, glas, papier en zelfs textiel. Thuis gemaakte lampen zijn creatiever (bijvoorbeeld met behulp van glazen flessen), hoewel vaak de belangrijkste grondstof van ambachtslieden hout is. Houten modellen zijn bedekt met milieuvriendelijke verven op waterbasis die onschadelijk zijn voor de gezondheid, geen gifstoffen afgeven en geen zouten van zware metalen bevatten.

Goede plaatsing

Het is niet genoeg om het apparaat op tafel te plaatsen: u moet het op de juiste manier doen, anders heeft het verlichtingsapparaat een schadelijk effect op het netvlies van de ogen en de oogzenuwen.

Om de plaatsing correct te laten zijn, is het de moeite waard om kennis te nemen van enkele tips:

 • als de gebruiker linkshandig is, wordt rechts van hem een ​​bureaulamp geïnstalleerd als de rechtshandige persoon links zit (zodat de schaduw niet op het werkgebied valt op het moment van schrijven);
 • de minimaal toegestane afstand tussen de ogen en de lichtbron moet 50 cm zijn;
 • de afstand van de lamp tot het verlichtingsgebied moet minimaal 40-50 cm zijn, de hoogte is minimaal - 30 cm;
 • indien nodig, wordt verlichting van een grotere zone van de lamp ingesteld op een maximale hoogte van 50 cm.

Vereisten voor werkplekverlichting

De verlichting van de werktafel is gebaseerd op verschillende principes:

 • optimaal tafeloppervlak (niet minder dan 6 m²);
 • lichtreflecterend effect (sterke reflectie is uitgesloten);
 • onontvankelijkheid van licht in het gezicht van de gebruiker;
 • de rechterkant van de locatie van de lamp (anders is het mogelijk om de schaduw op de werkruimte te raken);
 • uniforme verstrooiing van de lichtstroom zonder flikkering (juiste keuze van het type lichtbron);
 • de aanwezigheid van het draaimechanisme van de lamp;
 • optimale helderheid die de ogen niet irriteert;
 • duidelijke organisatie van het werkgebied (extra verlichte accessoires veroorzaken oogvermoeidheid);
 • het vermogen van het apparaat om de functionaliteit te behouden na meerdere insluitsels en shutdowns;
 • compatibiliteit van het verlichtingsapparaat met elektronische regelsystemen.

Bovendien is het belangrijk om te begrijpen dat de tijd die aan het verlichte bureaublad wordt besteed beperkt is. Als de arbeidsactiviteit lang is, hebben we verplichte onderbrekingen tussen werk nodig.

Hoe te kiezen?

Het kopen van een bureaulamp houdt rekening met verschillende factoren, waaronder het eerste waar je op moet letten is de locatie en de methode van bevestiging. Daarnaast is het belangrijk om een ​​kleurenoplossing te kiezen, een ontwerp dat ervoor zorgt dat de lamp met succes past in het algemene thema van stijl. Vergeet de leeftijd van de gebruiker niet.

De ideale optie voor een bureaulamp voor de desktop is een model met:

 • de mogelijkheid om 360 graden te draaien en te kantelen;
 • systeem voor aanpassing van de hoogte van de lamp;
 • metalen luifel;
 • een schakelaar in de vorm van een knop of sensor;
 • LED-lamp;
 • klemmontage.

Het is belangrijk om te weten: modellen met spiegelelementen, een glanzende coating die de ogen zwaar belast, evenals merk en onpraktische accessoires die de zorg moeilijk maken, zijn onaanvaardbaar.

Het moet worden uitgesloten van de lijst met plastic producten: bij verhitting worden gifstoffen vrijgegeven.Dit is vooral belangrijk bij het kopen van een model voor kinderen (bijvoorbeeld een leerling voor een kleuter en een schooljongen).

Stroomopties zijn geschikte lampen:

 • gloeiing - van 40 tot 60 watt;
 • gasontlading - 10-12 watt;
 • LED - 4-7 watt.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen:

 • kwaliteit en betrouwbaarheid;
 • bevestigingsmethode;
 • productie materiaal;
 • de aanwezigheid van aanpassing van de lichtintensiteit;
 • naleving van het algemene idee van design in kleur en stijl;
 • optimale kabellengte (1,5-3 m);
 • acceptabele kosten.

Als het product wordt gekocht voor een bureau en werkt met de computer van een kind (eerste-klas of tiener), is het de moeite waard om in gedachten te houden:

 • koude lamp type is onaanvaardbaar en schadelijk voor de ogen;
 • verwarmde halogeenlampen werken niet;
 • de beste vorm is een afgeronde beweegbare arm met lichtbronregeling en aanpassing van de lamphoogte (een geweldige manier om verblinding te voorkomen);
 • een dun glazen plafond is de slechtste keuze;
 • universele optie mag niet zwaar en massaal zijn;
 • de beste bevestigingsmethode is een wasknijper of een normale niet-vergrendelende basis (mobiliteit);
 • extra decor en creativiteit zijn ongewenst: ze stoten de werksfeer af.

Wanneer u de belangrijke documentatie voor het product koopt: een paspoort, naleving van de veiligheidsnormen en de garantie van de verkoper zijn vereist.De aankoop moet worden gedaan in een vertrouwde winkel met positieve recensies van klanten.

Hoogst gewaardeerd

Om beter te begrijpen wat desktoplampen voor een desktop zijn, kunt u zich richten op merkproducten waar veel vraag naar is van klanten:

 • Odeon licht - Modellen in de moderne stijl van verschillende soorten metaal en andere materialen, met de nadruk op de speciale status en bedoeld voor ruimtes met een representatief plan;
 • boven - compacte tafellampen van de Japanse fabrikant op een wasknijper of een niet-standaard plan met de oorspronkelijke configuratie;
 • massief - producten met een hoogwaardige assemblage, vervaardigd met behulp van moderne technologieën, waarbij het fabricageproces wordt getest op veiligheid, duurzaamheid van kleurstoffen en vochtbestendigheid;
 • "Era" - fluorescentielampen voor computer en bureau met hoogwaardige prestaties en redelijke kosten, gemakkelijk te gebruiken en met een origineel ontwerp;
 • Arte lamp - een breed scala aan tafellampen voor verschillende klanten: van laconieke en klassieke vormen tot ultra-mobiele telefoons met een buitengewone ontwerpoplossing;
 • Globo - producten van het Oostenrijkse merk met een enorm scala aan modellen (meer dan 2000 items), verschillend van het minimumverbruik van verbruikte elektriciteit;
 • Uniel - producten van het binnenlandse merk van verschillende typen, waaronder LED's, gekenmerkt door de zuinigheid van energieverbruik, stijlvol ontwerp, goede kwaliteit en praktische kenmerken.

De kosten van modellen variëren van 1000 tot 10.000 roebel. Met een groot aantal prijzen kunt u de meest geschikte optie kiezen, rekening houdend met de smaak en het beschikbare budget.

Mooi interieur

Tafellampen - unieke ontwerptechnieken. Ze passen harmonisch in elk type pand, of het nu een ruim studio-appartement of een kleine kamer is. Bijvoorbeeld:

 • de klassieke draagbare lamp van een zilverachtige tint met een halfronde luifel ziet er harmonieus uit in een moderne stijl;
 • het model van een witte matte tint met een fixatie in de hoek van de tafel verdunt perfect de donkere plekken in het interieur, waardoor de ruimte een gevoel van licht krijgt
 • vintage accessoire in bronzen toon voegt uniekheid toe aan elke tafel, waardoor het interieur lichtheid en tonen van romantiek;
 • het bureau van het kantoor kan worden aangevuld met een metalen apparaat met een beweegbare mechanische poot, met nadruk op de speciale status van de eigenaar;
 • Het zachtroze model is goed voor de schrijftafel van het meisje, het is een zacht en helder accent met de nadruk op functionaliteit;
 • De houten stationaire lamp is een originele oplossing voor het ontwerp van een computerbureau: door een ongebruikelijk materiaal en een cilindrische vorm lijkt hij pakkend, maar passend.

Bureaulampen voor de desktop zijn moderne interieuraccessoires die het leven van een persoon vereenvoudigen, waardoor het comfortabeler wordt, rekening houdend met de gezondheidszorg.

Hoe u de bureaulamp kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer