Retro-stijl lampen

 Retro-stijl lampen

Retro-stijl trekt de aandacht met zijn ongewone ontwerp, waarin de beste momenten uit vintage en oudheid zijn verwerkt. Lampen in deze stijl zijn gemaakt van materialen die het contactgevoel met historische gebeurtenissen versterken. "Retro" -lampen kunnen moderniteit en geschiedenis combineren, eenvoud en chic. Dergelijke interieurartikelen zullen een detail zijn dat de ruimte opfleurt en een helder accent toevoegt.

Speciale functies

De retrostijl is de essentie van complexiteit en eenvoud, originaliteit en middelmatigheid. Het bestrijkt de kloof tot de 20e eeuw, de zwart-wit jaren 60, de vurige jaren 80 en de overgangsjaren 90. Ontwerpers hebben vaak te maken met het probleem hoe ze een kamer in een vintage stijl fatsoenlijk kunnen inrichten. Vooral het gaat om de keuze van de verlichting, want veel hangt af van het licht.

Ondanks de nuances houden experts ervan gestileerde objecten te gebruiken, ze zijn ongebruikelijk en beschikken over een aantal functies:

 • Verscheidenheid aan vormen. Armaturen creëren standaard of extravagant. Vaker komen de juiste geometrische verhoudingen samen. De keuze van de vorm hangt af van het ontwerp van de kamer.
 • Beknoptheid, duidelijkheid van ontwerpen. Met veelzijdigheid kunt u verlichtingsitems kiezen in ruimten met elk functioneel doel.
 • Minimalisme. Het komt tot uiting in de afwezigheid van een groot aantal onderdelen en decoraties. Dankzij dit concept ogen lampen in de "retro" -stijl eenvoudig, maar met smaak.
 • Het tegenovergestelde van minimalisme details. Sommige kroonluchters, vooral van kristal, hebben ingewikkelde vormen, ongebruikelijk ontwerp, sierlijke ontwerpen.
 • Lampen zijn gemaakt in verschillende maten - indrukwekkende afmetingen en nette kleine muur.
 • De belangrijkste materialen zijn porselein, hout, plastic, minder vaak metaal en kristal, en nikkel en brons worden gebruikt voor afwerking.

types

Het soortengamma van lampen in de "retro" -stijl is uitgebreid. Fabrikanten bieden vele wijzigingen, formulieren, stileringen.

Overweeg de populaire in meer detail:

 • Kroonluchters antiek. Kroonluchter - hangende plafondlamp die schaduwloze verlichting creëert. Dit type verlichtingsapparaat is erg in trek bij kopers. De kroonluchter wordt meestal in het midden van het plafond gemonteerd en zorgt voor een optimale verlichting van de hele ruimte. Wat betreft de stijl van "retro", de lampen zijn gemaakt in de vorm van een houten wiel, gesmeed, met kaarsen.
 • Zaklampen voeg toe aan het interieur van middeleeuwse mysterie. Ze passen niet in een interieur, dergelijke apparaten nemen het overeenkomstige ontwerp aan.
 • Retro-stijl lampen op de kettingen zien er origineel en fris uit. Kettingen toevoegen aan de verlichtingsarmaturen schoonheid, bohemien. Maar hun ontwerp is eenvoudig - lampen in de cartridges hangen aan het plafond aan lange koorden of aan kettingen.
 • Staande lampen - schijnwerpers, op bepaalde plaatsen geïnstalleerd, bijvoorbeeld bij de leesstoel, bij het hoofdeinde van het bed met een nachtlichtfunctie.
 • lichten Ze zijn een ongewone lamp die lijkt op een gewone straatlantaarn, maar met een vleugje vintage.
 • schans - wandlampen. Goed in lichtcorridors, ze creëren een uniform licht."Retro" schansen zijn gemaakt van plastic, metaal, eenvoudige vorm of exquise.
 • Neon teken - een conceptlamp die het tijdperk van de jaren 70-80 benadrukt, combineert helderheid, een nadruk op de geest van "disco" en functionaliteit. Borden zijn geschikt voor het aansteken van keukens en bars.

afmeting

De afmetingen van de lampen in de stijl van "retro" variëren van compacte kleine wandlampen tot chique enorme kroonluchters. Grote lampen zijn uitgerust met hallen, woonkamers. Door hun kracht en grootte kan het licht alle hoeken van de kamer bereiken.

Kleine apparaten worden geïnstalleerd als onafhankelijke lichtbronnen in kleine kamers, badkamers, gangen en inloopkasten. Ze kunnen samenwerken met enorme kroonluchters en extra verlichting creëren.

materialen

Het populairste materiaal voor de vervaardiging van lampen in de stijl van "retro" - hout. Dit materiaal kan een schaduw van de oudheid geven, harmonieus vermengt het zich met elke afwerking.

Houten lampen passen precies in de volgende stijlrichtingen:

 • bossage - gezellige rustieke stijl, waarbij de massieve kroonluchter van een ruwe ruwe staaf van een boom of plafonds in de vorm van een gewoon bord het centrale element zal worden.
 • De sfeer van bergbeklimmen en de unieke warmte van berghutten - deze woorden kunnen worden beschreven chalet stijl. Een boom is hier geschikt, maar hij lijkt op overeenkomsten met jachttrofeeën.
 • Scandinavische stijl verschillende massaliteit, grondigheid. De kroonluchter is gekozen voor deze scheldwoorden - van een reeks duurzaam hout, toegestaan ​​snijwerk.
 • Techno-stijl duidt op duidelijkheid en enige complexiteit van vormen. Bijvoorbeeld een bal van houten bogen of een rechthoek van planken.

De boom onderscheidt zich door zijn eenvoud in verwerking, een breed scala aan kleuren, de rijkdom van zijn textuur, de eigenheid van het product, milieuvriendelijkheid en stilistische diversiteit. De nadelen zijn onder meer ontvlambaarheid, vatbaarheid voor schimmels, schimmels en parasieten. Om verslechtering van de eigenschappen te voorkomen en om de boom in zijn oorspronkelijke kwaliteit te behouden, is het geïmpregneerd met speciale oplossingen en vermindert het de vochtigheid in de kamers.

"Retro" -lampen zijn gemaakt van metalen (koper, messing, brons). Dergelijke verlichtingsapparatuur is groot, ze geven een levendige weergave van de vintage-stijl. Metalen kroonluchters hangen aan hoge plafonds, balken.

Crystal - een andere versie van het materiaal voor de 'retro'-stijl.Eerder was een kristallen kroonluchter een indicator van rijkdom, status en smaak van de eigenaar. Kristallen lampen zijn geschikt voor grote kamers, dankzij de veelzijdige delen ontstaat een licht, luchtig, helder licht.

Plastic is een budgetoptie. Het is goedkoop, gemakkelijk te gebruiken, pretentieloos. Kunststof is niet erg populair, maar in combinatie met hout en metaal worden originele accessoires verkregen.

kleur

"Retro" stijl houdt niet van felle, aanstekelijke tinten. Hier zijn de kleuren kalm, zelfs vervaagd en wazig. Het kleurenpalet benadrukt de historiciteit en vintage van het interieur, alsof het onder invloed van de tijd was vervaagd en op sommige plaatsen was gewist. Populaire kleuren zijn grijs, groenig, stoffig blauw, beige, ivoor, wit.

Om de pasteltinten te verdunnen en de monochroom te breken, voegen de ontwerpers diepe, rijke tonen toe die passen bij de tinten van natuurlijke materialen. De boom is bedekt met matte vernis of beits, waardoor de lampen een nobel, visueel aantrekkelijk oppervlak krijgen.

Metalen apparaten hebben ook geen extra decoratie met verf nodig - ze hebben al de kleur die nodig is voor de "retro" -stijl.

Hoe een vintage model kiezen?

"Retro" -lampen moeten twee functies vervullen - om het ontwerp te benadrukken en de ruimte te verlichten.

Om deze functionaliteit met elkaar te verbinden, geven experts enkele handige tips over het kiezen van:

 • Kroonluchter - voor een ruime, grote ruimte. Dit accessoire kan door het hele gebied licht bieden.
 • Lampen, wandlampen en staande lampen zijn geschikt voor kleine ruimtes, waardoor een puntlichtbron ontstaat.
 • Apparaten worden op een hoogte van minimaal 2 meter van de vloer bevestigd.
 • Matte tinten creëren een zacht, intiem, ingetogen licht dat perfect is in slaapkamers en ontspanningsruimten.
 • Om een ​​richtingslicht te creëren, bijvoorbeeld in de keuken boven het werkblad, moet u letten op de kroonluchters en schansen. In hen wordt het licht strikt naar beneden gericht.

Een goed gekozen lamp in de 'retro'-stijl zorgt voor een rustige, gezellige sfeer in huis en zorgt voor ontspanning en rust.

Het originele apparaat is volledig geschikt voor het algemene ontwerp van de kamer, u kunt uw eigen handen maken. Een interessante optie in de volgende video.

Prachtige vintage lampen in het interieur

"Retro" -lampen voldoen aan alle eisen van ontwerpers bij het ontwerpen van de inrichting van woongebouwen: functionaliteit, originaliteit,esthetische perfectie. Met de juiste keuze en plaatsing van accenten worden ze een zeer artistieke compositie. De volgende selectie foto's zal levendig illustreren hoe oude lampen een modern interieur transformeren.

Deze lamp is opmerkelijk doordat hij twee grove materialen combineert - metaal en touw. Het metalen frame is bedekt met een koord en de kroonluchter zelf is opgehangen aan een dik touw. Dit duet creëert een unieke vintage stijl die perfect in de "retro" keuken past.

Zet een gestileerde straatlantaarn in de kamer - niet iedereen neemt deze gewaagde stap. Maar het effect is het waard. Een dergelijke verlichting zal ongewoon zacht comfort bieden. De lamp zal geschikt zijn voor een kantoor of een hal.

Staande lampen in de stijl van "retro" beknopt en hebben een eenvoudig ontwerp. Ze trekken niet veel aandacht naar zichzelf, ze vervullen alleen hun directe doel. Staanlampen en nachtlampen creëren een gedempt licht en zorgen voor een rustige omgeving.

Ideale verlichting wordt gecreëerd door wandlampen in langwerpige rechthoekige kamers (in de gangen). Ze verspreiden licht op het juiste niveau en vullen de hele ruimte met de nodige hoeveelheid licht.

De originele houten lamp is beknopt, maar met een twist. Alles is eenvoudig - balk, touwen, lampen. Dit is de essentie van landelijke stijl.

Metalen kroonluchter, op kettingen met lampen, gestileerd als kaarsen - een chic meubelstuk. Ze is tegelijkertijd elegant en solide. De smeedijzeren elementen fascineren en de lampen lijken op de paleizen van het middeleeuwse Europa. Zo'n kroonluchter is een geweldige aanvulling op de eetkamer, waar een grote en gelukkige familie rond de tafel rondloopt.

Hier is het, de koningin van woonkamers en zalen - een kristallen kroonluchter. Enorm, elegant, met veel decoratieve elementen. Ze ziet er plechtig en geschikt uit voor het ontmoeten van gasten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer