Tafellampen met houder

 Tafellampen met houder

Juiste verlichting speelt een grote rol in het interieur van elke kamer. Dit geldt met name voor het werkgebied. Goede verlichting is belangrijk voor het gezichtsvermogen, omdat de ogen minder moe zijn tijdens het werken. Een uitstekende keuze is een bureaulamp met een houder.

Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan stijlvolle en aantrekkelijke modellen die niet alleen uitstekende verlichting bieden, maar ook helpen om het interieur te versieren.

Speciale functies

Tafellampen met bevestiging zijn een soort verlichting. Ze onderscheiden zich door praktische kenmerken en fungeren ook als interieurdecoratie. Het ontwerp van het model voor desktopgebruik is hetzelfde als dat van een klassieke lamp.

Het bevat verschillende basiselementen:

 • betrouwbare ondersteuning;
 • flexibele kolom;
 • sterk lichaam;
 • veilig netsnoer;
 • aangename lichtbron (kunstmatig).

Belangrijkste elementen

De basis of ondersteuning van het apparaat wordt gepresenteerd als een klem. Met zijn hulp is het apparaat aan het oppervlak van de tafel bevestigd. Deze ondersteuning zorgt voor de bevestiging van de lamp. Het bestaat uit een vast frame en een klem. Als de tafel een dikte van niet meer dan zes centimeter heeft, is de lamp met een klem stevig bevestigd op de basis van het product.

Sommige versies van de lamp zijn uitgerust met een peg-ondersteuning. Deze optie wordt gekenmerkt door mobiliteit, omdat deze zelfs kan worden gebruikt voor montage op een muur.

De basis en het lichaam zijn met elkaar verbonden door de aanwezigheid van de kolom, die wordt gepresenteerd in de vorm van een flexibel been. Hiermee kunt u het licht op de juiste plaats richten. Voor de richting van de verlichting ontmoet de aansluiting, die kan worden gemaakt van kunststof, metaal of glas. De kleurkeuze is een volledig individuele beslissing.

De lichtbron kan dienen als gloeilamp, LED of TL. Energiebesparende gloeilampen zijn enorm populair omdat ze een lange levensduur hebben, elektriciteit besparen en aan de moderne normen voldoen.

Armaturen aan de tafel zijn bijna altijd uitgerust met een schakelaar die zich op het netsnoer of de productondersteuning kan bevinden.

Voors en tegens

Tafellampen met montage hebben veel voordelen. Hun belangrijkste voordeel ligt in het feit dat de gebruiker de richting van het licht onafhankelijk kan aanpassen met behulp van een flexibele kolom. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een eenvoudige en statische montage. De lamp valt niet van de tafel en je kunt niet bang zijn voor de kanteling ervan.

De voordelen van het desktopmodel zijn ruimtebesparing op het bureau. De lamp kan aan een muur of op een tafel worden bevestigd. De ondersteuning van moderne modellen neemt weinig ruimte in beslag. Voor elke lamp kunt u de gloeilamp van het vereiste vermogen kiezen.

Met een verscheidenheid aan modellen kunt u het interieur in elke stijl decoreren. Bij juist gebruik zal een dergelijk apparaat vele jaren meegaan.

Maar naast de voordelen hebben tafellampen enkele zwakke punten:

 • Het netsnoer is bijna niet te verbergen.
 • Het installeren van een armatuur op een muur met een beugel vereist vaardigheid.
 • Als de lamp van metaal is, dan is hij zwaar.
 • Glasopties worden gekenmerkt door fragiliteit.

Tafellamp met bevestiging is ontworpen om een ​​goede verlichting van het werkgebied te bieden. Moderne fabrikanten maken prachtige modellen die worden gepresenteerd in verschillende ontwerpen, ingericht in verschillende stijlen en gemaakt in verschillende kleuren.

Voltage en kracht

Alvorens de lamp op het netwerk aan te sluiten, is het de moeite waard om de markering zorgvuldig te bestuderen. De meeste modellen werken op een stopcontact van 220 V. Zelden zijn er varianten waarop de markering 110 of 127 V is. In dit geval moet u een extra transformator gebruiken.

Armaturen voor desktopbevestigingsmiddelen kunnen worden uitgerust met fluorescerende, LED- of gloeilampen. De beste keuze is een lamp met een vermogen van 60 W, omdat dit apparaat een puntverlichting biedt.

Typen bevestigingsmiddelen

 1. Lampen voor desktopgebruik kunnen op verschillende manieren aan het oppervlak worden bevestigd. Veel modellen hebben een klem waarmee u het product stevig en veilig op de tafel kunt bevestigen.
 2. Voor het kinderdagverblijf worden vaak armaturen gekocht met een klem die op een wasknijper lijkt, aangezien zelfs kinderen het aankunnen.Maar deze optie is onbetrouwbaar, zo'n lamp kan eenvoudig worden verplaatst.
 3. Alle minder gangbare modellen met steun in de vorm van een zuignap. Dit type montage is bestand tegen een klein lampgewicht. Deze optie kan worden gebruikt voor decoratie.
 4. Als er geen vrije ruimte op de tafel is voor het plaatsen van een tafellamp, moet u letten op de modellen op de beugels. Deze optie kan aan de muur worden opgehangen, hoewel het montageproces inspanning en vaardigheid vereist. Zorg ervoor dat je een boormachine, pluggen en bouwniveau nodig hebt.

huisvesting

Staande lampen voor desktopmodellen van lampen zijn gemaakt van verschillende materialen en worden ook gepresenteerd met een brede kleurenschaal.

 • De metalen lamp wordt gekenmerkt door een lange levensduur, maar is erg zwaar.
 • Veel kopers voelen zich aangetrokken tot plastic modellen, omdat ze goedkoop zijn, weinig wegen en ook een breed scala aan kleuren hebben.
 • Als we het hebben over glazen vloerlampen, trekken ze de aandacht met elegantie, maar zijn kwetsbaar. Zulke opties zijn niet waard om te kopen voor de kinderkamer.
 • Textiellampen zien er mooi en stijlvol uit in een ensemble met een metalen behuizing.

Hoe te kiezen?

De keuze van een lamp voor de desktop moet serieus worden benaderd, omdat dit zowel het resultaat van het werk als uw gezondheid beïnvloedt:

 • Voordat u een lamp kiest, moet u beslissen waar deze zich bevindt. Als de lamp op de tafel staat, kunt u een model kiezen op een wasknijper, klem of zuignap. Voor wandmontage is alleen de beugeloptie geschikt.
 • De lamp mag niet hoger zijn dan een halve meter van het werkoppervlak. De lamp is beter te monteren aan de rechterkant, maar boven de monitor. Het netsnoer mag niet strak staan ​​en mag niet naar beneden hangen, dus het is beter om de lengte van de tafel naar de uitlaat te meten voordat u het apparaat koopt.
 • Het lampvermogen is afhankelijk van de grootte van het bureaublad. Meestal kopen lampen met een capaciteit van 60 tot 100 watt. Krachtige gloeilampen kunnen een staande lamp beschadigen wanneer deze wordt verwarmd, dus wees voorzichtig.
 • Bij het kiezen van een formulier is het beter om de voorkeur te geven aan modellen in de vorm van een kegel of bol. De lamp mag niet boven de vloerlamp uitkomen, het licht verspreidt zich dus, vermoeit de ogen niet en veroorzaakt geen vermoeidheid van het lichaam als geheel. Van de kleuren is de beste optie wit en lichtgroen.
 • De tafellamp moet van hoge kwaliteit zijn. Om deze parameter te controleren, is het de moeite waard om naar de gebruiker te kijken.De stabiliteit is een indicator van goede kwaliteit.

installatie

Ten eerste moet een bureaulamp worden gemonteerd als deze zich in een gedemonteerde staat bevindt. In de doos zijn noodzakelijkerwijs bijgevoegde instructies voor montage en installatie. Tafellampen met bevestiging worden meestal gepresenteerd op een klem.

De installatieprocedure omvat verschillende stappen:

 • Het is noodzakelijk om de locatie van de lamp te bepalen.
 • Plaats de lamp op het tafelblad.
 • De klem moet voorzichtig uit elkaar worden bewogen, zodat deze zich tussen de randen van het oppervlak bevindt.
 • Het is noodzakelijk om de schroef vast te draaien terwijl u de lamp vasthoudt om ongelijkmatige bevestiging te voorkomen.
 • Als de lamp al op de tafel is bevestigd, moet u de gloeilamp in de cartridge schroeven en het licht naar de werkplek richten.
 • Nadat u de lamp op het lichtnet hebt aangesloten.

Tegenwoordig worden tafellampen met bevestiging steeds populairder vanwege hun compactheid, praktische bruikbaarheid en lange levensduur. Stijlvol ontwerp en functionaliteit zijn harmonieus gecombineerd in deze apparaten. Een verscheidenheid aan stijlen en kleuren stelt elke klant in staat om de perfecte optie te vinden, afhankelijk van zijn wensen en voorkeuren.

Bekijk de volgende video over het kiezen van de juiste bureaulamp voor de werkplek van een student.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer