Wandlampen voor de gang en gang

 Wandlampen voor de gang en gang

Als een persoon wordt voldaan door kleding, dus het huis wordt geschat door de gang. Om zich gemakkelijk uit te kleden en te kleden, kijk in de spiegel zodat de gasten de schoonheid van de voorkamer van het huis kunnen waarderen, moet u de verlichting van de gang goed organiseren. Er moet speciale aandacht worden besteed aan wandlampen.

Hoe het type verlichting kiezen?

Voordat u lampen kiest, moet u een paar vragen beantwoorden:

 1. Waar zullen ze zich bevinden?
 2. Welk te bestrijken gebied?
 3. Wat is het principe van werk?
 4. Welke soorten gloeilampen worden gebruikt?
 5. Welk type lamp om te kiezen?

Dus kunnen ook lichtbronnen aan de muur worden geplaatst.

Per dekkingsgebied kunnen ze lokaal of algemeen zijn. In dit geval kan het licht kunstmatig of natuurlijk zijn, als de gang een raam heeft. Volgens het werkingsprincipe - handmatig aan (uit) of met behulp van een bewegingssensor.

Er kunnen verschillende soorten lampen worden gebruikt: goedkope maar niet duurzame gloeilampen; goedkope, maar snel oververhitte halogeenlampen; economische, langlevende, dure fluorescerende of dure, maar perfect oplichtende LED.

Er zijn verschillende soorten wandlampen:

 • klassieke schansen met verschillende versies van kleuren en lampenkappen,
 • halfronde tinten, die strak tegen de muur worden gedrukt,
 • vlekken,
 • ingebouwde lampen
 • led strip.

Na zorgvuldig nagedacht te hebben over de antwoorden op alle bovenstaande vragen, kiest veel wandverlichting een enkele lichtbron of combineert deze met andere soorten verlichting.

Er moet aan worden herinnerd dat uit het licht van wandlampen alle gebreken aan de wanden perfect zichtbaar zullen zijn. En als dat zo is, is het beter om eerst de muren uit te lijnen.

Locatie regels

Het aantal en de soorten lichtbronnen zijn afhankelijk van de grootte van de kamer en of er een gang naast is die naar andere kamers leidt. Maar over het algemeen kunt u de volgende tips gebruiken:

 • Lichtbronnen moeten zo zijn ingericht dat ze de indruk wekken van mooie meubels, spiegels, schilderijen, maar om de gebreken van de bouwers te verbergen.
 • De verlichting moet zodanig zijn dat je in de spiegel het gezicht duidelijk kunt zien zonder schaduw, terwijl tegelijkertijd het omringende licht niet blind moet zijn.
 • Voor de spiegel moet u afzonderlijke verlichting leveren.
 • Het licht dat uit de open deuren van andere kamers valt, mag niet te veel in de hal worden geplaatst, anders zullen de ogen pijn doen bij het verplaatsen naar andere kamers.
 • Voor grote hallen is het beter om alle lichtbronnen in verschillende groepen te verdelen - dit is hoe energie kan worden bespaard, inclusief licht alleen waar het op dit moment nodig is.
 • Met behulp van doorlusschakelaars is het mogelijk om het licht aan het begin van een lange gang in te schakelen en aan het einde uit te schakelen.
 • In een grote kamer is het noodzakelijk om lokale wandverlichting te leveren.
 • Het is belangrijk om lampen te kiezen met een aangenaam natuurlijk spectrum van licht.

types

De belangrijkste vereiste voor verlichtingsapparatuur voor gangen - ze mogen de beweging niet hinderen. Daarom is het redelijk om een ​​hemisferisch plafond te plaatsen. Of voor de visuele toename van de ruimte onder het plafond, kunt u de LED-strip vasthouden. Deze ongewone, maar zeer mooie decoratie zal de gang helderder en romantischer maken. Aan de muren kunt u foto's in kaders en afdrukken plaatsen, waarbij de nadruk ligt op aandacht.

Maar als de gang is versierd met gipsplaat, dan kunnen de lampen in de muren worden ingebed. Aparte svetotochki-functie in een rechte lijn of in de vorm van een figuur. Tegelijkertijd kunnen, afhankelijk van het ontwerp, de lampen monochroom of meerkleurig zijn.

Als de gang een voortzetting van de gang is, dan kunnen de LED-lampen direct boven de plint worden gebouwd als extra verlichting voor de donkere gang.

Ideeën voor een kleine kamer

Als je nadenkt over de verlichting van de gang van klein formaat, moet je weten wat hier kan worden geplaatst. Wat de grootte van de ruimte ook is, zonder een spiegel is niet genoeg. En het vereist aparte verlichting. Hiervoor zijn schansen best geschikt.

Hun belangrijkste kenmerk is dat lampen op een muur op een hoogte van niet meer dan 2 meter worden opgehangen.

Ze kunnen aan de zijkanten of een boven het spiegeloppervlak in het midden worden geplaatst. Bovendien kunt u kleine draadloze lampjes op de spiegel lijmen. Maar vergeet niet dat er spiegels te koop zijn met al ingebouwde puntlampjes. Weerspiegeld in het oppervlak, zullen ze het effect creëren van een veelheid aan lichtpunten.

Wanneer u een kleine ruimte in zones onderbrengt, moet u dat onthouden:

 • zodat de schaduw van het gezicht niet op de spiegel valt, moet het licht van voren vallen, niet van achteren;
 • gloeilampen en halogeen geven een natuurlijk spectrum van licht, energiebesparing - "dood" licht;
 • zodat het licht van de lampen niet verblindt, kunt u flexibele beugels of draaipunten gebruiken.

De ruimte van een kleine hal kan ook visueel worden vergroot door lampen langs de rand van de muren. Als u spots voor verlichting kiest, kunt u deze naar het plafond leiden, evenals naar de vloer, muren, spiegel en kledingkast. Dan kan een plek meerdere zones tegelijk verlichten.

U moet het niveau van de locatie van de lichtpunten correct kiezen. Als de ingebouwde lampen direct onder het plafond worden geplaatst, verandert de gang in een put.Het is beter om lampen te kiezen met halfbolvormige tinten, waarvan het licht zowel op en neer divergeert. Als ze zich op minstens één meter van het plafond bevinden, worden de muren origineel verlicht.

Als de gang een kast heeft, kan deze ook worden gemarkeerd. Bovendien worden moderne meubelmodellen met schijnwerpers geproduceerd.

L-vormige gang of grote hal

Het is niet nodig dat de hal de gang in gaat, maar er kan worden aangenomen dat de twee ruimtes met elkaar verbonden zijn en een groot oppervlak hebben. Hier kunnen verschillende soorten verlichting worden gecombineerd. Voor de hal kunnen gebruikt worden en schansen en plafondlampen. Bovendien kan hier ook licht van andere kamers met glas in lood of matglas bij betrokken zijn. Gegolfd glas biedt ook extra licht.

Als er nissen of planken in de muren, schilderijen of foto's in een grote L-vormige gang zijn, kunnen deze worden gemarkeerd met ingebouwde verlichting of LED-strips.

Bovendien biedt gipsplaat een uitstekende mogelijkheid om met ruimte te experimenteren.De gang, ingericht in een maritieme stijl, kan verschillende "patrijspoorten" hebben met aquaria, die een verplichte achtergrondverlichting hebben.

Spotlights die boven de vloer zijn gebouwd, lijken op een landingsbaan in de lengte van de gang, terwijl dichter bij het plafond gespiede draaipunten met sterrendessins worden aangegeven. In een dergelijke gang kunt u doorlooplichten gebruiken, die worden ingeschakeld door op de schakelaar aan het begin van de gang te drukken, en uit te schakelen door op een andere aan het einde van de gang te drukken.

Daarnaast zijn er lampen met bewegingssensoren die reageren op beweging en uitschakelen zodra er niemand in de gang is.

Bij het kiezen van een schans voor de hal moet zich richten op de omgeving. Als er een plafondlamp is, kunnen de wandlampen een zacht, zwak licht verspreiden. Dit betekent dat de lampen bedekt zijn met tinten en lampenkappen. Als er geen kroonluchters in het interieur zijn, moet het licht op de muren helderder en meer open zijn. Goed geschikt voor dit armatuur op flexibele beugels.

De combinatie van kleur, stijl en grootte

Correct geselecteerde kleuren kunnen uw hal gezellig en aantrekkelijk maken.Ondanks het feit dat ze hier kleding van straatkleren veranderen, wat vies kan worden, moet je geen donkere achtergronden en meubels oppikken.

Voor een visuele toename van de ruimte kunt u kiezen voor beige muren en wenge meubels. Ook voor de visuele toename van de ruimte kunt u afleidende elementen gebruiken.

Als er bijvoorbeeld deuren zijn naar andere kamers naast de gang, kunt u deze in felle kleuren beschilderen, waardoor de muren licht blijven. Of verf de muren van de aangrenzende gang in de stijl van kleuruitrekking, wanneer de kleur van vloer tot plafond soepel verandert van donker naar licht.

Wanneer u de voorkamer in een bepaalde stijl probeert te rangschikken, moet u ook weten welke kleuren overeenkomen met een bepaalde beslissing. Bovendien heeft elke stijl een bepaalde ruimte nodig.

 • Bijvoorbeeld Empire geassocieerd met luxe, wat betekent dat het niet geschikt is voor een klein plein. Een schans met gouden of rode, groene of blauwe lampenkappen ziet er duur uit op witte muren versierd met stucwerk of stencils.
 • Bij het maken Art Deco Verschillende kleuren zijn toegestaan, omdat de stijl zelf een mengeling is van motieven uit de hele wereld.Omdat baguettes hier vaak worden gebruikt om schilderijen en foto's te versieren, kun je er schijnwerpers in inbouwen. Voor dezelfde stijl is de lamp geschikt - een tablet waarvan het plafond een glas-in-loodraam is.
 • klassicisme geschikt om te gebruiken in de lobby. Een kroonluchter met een gesmeed plafond moet worden gecombineerd met dezelfde schansen. De klassieke combinatie is wit met blauw. Maar goud, groenten zijn ook inherent aan het classicisme. Licht moet een natuurlijk spectrum zijn en een groot gebied verlichten. Deze stijl moet de juiste spiegel vinden.
 • In moderne stijl maak de gang gemakkelijker. Ten eerste zijn er veel van dergelijke stijlen. Ten tweede, hoef je geen luxe, zeldzaam meubilair te kopen. Bijvoorbeeld minimalisme vereisen over het algemeen een minimum aan meubels en armaturen. Witte en zwarte kleuren worden gebruikt. Maar lampen kunnen een accent in ontwerp hebben en een andere kleur hebben.
 • Pop art - het is helder en kleurrijk. Bij binnenkomst in de grote vierkante gang is dit aangewezen, maar in een kleine kamer zullen felle kleuren de ogen irriteren. In deze stijl kunt u meerdere kleuren in één onderwerp gebruiken. Bijvoorbeeld gepaarde halfbolvormige lampen in verschillende kleuren.
 • Hall in stijl hightech - dit is een mooi wonder.Verchroomd metaal en glas - de basis van stijl. Onze branche biedt veel lampen in deze stijl. Maar hi-tech houdt van decoratieve elementen afgewisseld met heldere plekken in het interieur. Het belangrijkste is dat er niet veel van moeten zijn.

Tot slot zou ik de aandacht willen vestigen op een paar punten bij het ontwerpen van de gangmuurlampen:

 • hoe dichter het licht naar de vloer wijst, hoe zachter het licht eruitziet;
 • kristallen en glazen lampenkappen en plafond geven het meeste licht;
 • voor gedimde verlichting moet worden gebruikt voor lampenkappen stof, plastic, hout;
 • als de winkel geen wandlamp van een geschikt model heeft gevonden, is het niet moeilijk om het zelf te maken, een oude lamp te versieren of een nieuwe te maken uit de materialen die voorhanden zijn.

De nuances van de organisatie van de verlichting in de gang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer