Ronde LED-verlichting

 Ronde LED-verlichting

Ronde LED-lampen - apparaten ontworpen voor kunstmatige primaire of decoratieve verlichting. Klassieke apparaten worden in een breed bereik op de markt gebracht. Ze worden gebruikt voor het verlichten van commerciële, administratieve en residentiële gebouwen, medische faciliteiten, kantoren en andere objecten.

LED-verlichtingsfuncties

De basis van dergelijke verlichtingsapparaten zijn LED's. De kracht van het apparaat is afhankelijk van het type en de hoeveelheid. Zijn indicatoren variëren in een breed bereik (van 5 tot 80 W). LED-apparaten hebben een lage bedrijfsspanning, waardoor het risico op brand wordt geëlimineerd.

Een interessant feit: lampen met LED's worden praktisch niet warm. Vanwege deze functie kunnen ze worden gemonteerd in een verlaagd plafond of meubilair.

Apparaten met een ronde vorm bevorderen de gelijkmatige verdeling van een lichtstroom.

Ze verschillen ook:

 • hoog contrast;
 • goede kleurweergave (index is 75-85);
 • laag stroomverbruik (vanaf 0,35 A).

LED-armaturen voor buiten- of binnenverlichting worden onmiddellijk verlicht als er spanning wordt aangelegd via een standaard 220 V-netwerk.

Soorten ronde verlichtingsapparatuur

Deze lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala. Afhankelijk van het doel en de installatielocatie, kunt u het model in de gewenste kleur met de vereiste technische kenmerken en afmetingen kiezen. apparaten:

 • Ander type installatie. Er zijn meubels, muren, plafonds, gaten, opgehangen.
 • Beschikken over verschillende maten. Apparaten met een grote diameter zijn geschikt voor de hoofdverlichting van grote gebouwen: woonkamers, hallen, verkooppunten. Klein en middelgroot passen perfect in kleine objecten.Ze zullen de ruimte niet "belasten" en visueel verminderen.
 • Ze verschillen in het aantal LED's. Er zijn modellen met een of meer lampen.
 • Heb een andere kleurgloed. Het is wit koud of warm, evenals neutraal.
 • Beschikbaar met of zonder afstandsbediening. Dimbare lamp (met PU) is gemakkelijk te gebruiken. Met behulp van de afstandsbediening is het mogelijk om de intensiteit van de verlichting in de kamer aan te passen zonder op te staan ​​van de bank of de werkplek.
 • Kan worden uitgerust met een ingebouwde batterij. Dergelijke opties zijn de beste oplossing voor het organiseren van een noodverlichtingssysteem. In het geval van een gepland of noodstroomstoring, zullen ze een minimale verlichting bieden voor de voltooiing van het werk in een onderneming of de veilige evacuatie van mensen.

Armaturen kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Straatmodellen zijn ontworpen voor decoratieve verlichting van architecturale structuren, gebouwen, verlichtingsparken, pleinen in het donker. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen ongunstige weersomstandigheden. Ook op de markt zijn anti-vandaalmodellen.

voordelen

LED-verlichtingsapparaten hebben de volgende voordelen:

 • Laag energieverbruik (zuiniger tot 70% in vergelijking met andere soorten lampen).
 • Lange levensduur. Armaturen met diodes zijn ontworpen voor continu gebruik gedurende 50.000 uur (ongeveer 12 jaar in bedrijf met het apparaat 10 uur dagelijks ingeschakeld).
 • Ecologische veiligheid. In LED-apparaten is er geen kwik en andere stoffen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Hierdoor hoeven verbruikte apparaten niet op een speciale manier te worden afgevoerd.
 • Gebrek aan extern geluid tijdens het werk.
 • Trillingsbestendigheid, mechanische sterkte en betrouwbaarheid. Het armatuurhuis is een monolithische constructie van aluminiumlegering of zwaar kunststof. Een dergelijke "schaal" is een betrouwbare bescherming van inwendige onderdelen tegen vallen, schokken en andere mechanische effecten.
 • Gebrek aan flikkering. Diodelamp zorgt voor een zachte gloed. Vanwege het ontbreken van een stroboscopisch effect, veroorzaakt het geen vermoeidheid van de ogen en vermoeide ogen.
 • Verlichting van hoge kwaliteit. Het licht van LED-apparaten, in de prestaties zo dicht mogelijk bij natuurlijke zonnestraling. Het is comfortabel voor de ogen.

LED-armatuurtypen zijn een kosteneffectieve oplossing. Ze vereisen niet de financiële kosten van de operatie. Voor hun werk hoeft geen gespecialiseerd voorschakelapparaat te worden aangeschaft. Apparaten vereisen ook geen onderhoud.

tekortkomingen

Ondanks talrijke voordelen hebben ronde LED-lampen een aantal nadelen.

Deze omvatten:

 1. Hoge prijs Want de LED-lamp zal veel meer moeten betalen dan een halogeen- of kwiklamp. Elk jaar worden diodetechnologieën echter financieel betaalbaarder.
 2. De mogelijkheid van vroegtijdig falen. De levensduur van dergelijke armaturen kan lager zijn dan aangegeven door de fabrikant, omdat deze niet alleen afhangt van het werkingsvermogen van de diodes, maar ook van de efficiëntie van de warmteafleider en de levensduur van de bestuurder.
 3. Kleine indicatoren van een lichtstroom.

Ondanks de tekortkomingen geven steeds meer potentiële consumenten de voorkeur aan LED-ronde lampen. Ze zijn eenvoudig te installeren, economisch, veilig en duurzaam. Al deze voordelen compenseren meer dan de bovengenoemde nadelen.

Selectieregels

Alvorens een armatuurcirkel te kopen, is het belangrijk om de technische kenmerken van het apparaat te bestuderen en het apparaat te selecteren met betrekking tot de installatie en ruimtefuncties. Voor privéfaciliteiten is de beste oplossing om een ​​instrument met gemiddeld vermogen (5-12 W) te kopen. Hoe groter de ruimte in de ruimte, hoe krachtiger de apparatuur nodig zal zijn voor zijn hoogwaardige verlichting. Het is ook belangrijk om het type diodes en de fabrikant te overwegen. Geef de voorkeur aan producten van bekende en beproefde merken - op deze manier beschermt u uzelf tegen de aankoop van producten van lage kwaliteit.

Let op de beschermingsgraad van het apparaat (IP-index van 20 tot 68). Hoe hoger de waarde, des te beter beschermd de apparatuur tegen stof, vuil en vocht.

Voor natte ruimtes (badkamer, keuken) is het raadzaam om modellen met een hoge index (vanaf 40) te bekijken. Fabrikanten geven vaak aan op welke oppervlakken het apparaat kan worden gemonteerd (plafond, muur, spanningsstructuur). Bij het kiezen moet u rekening houden met deze informatie.

Let ook op het uiterlijk van het apparaat: het ontwerp, de kleur, de grootte. Een ronde vlakke lamp past in elk interieur en elke stijl.

Met behulp van dergelijke apparaten is het mogelijk om het ontwerp vorm te geven, de ruimte te plaatsen, lichtaccenten aan te brengen.Er is een enorm aantal ronde modellen op de markt, wat betekent dat iedereen zelf de beste optie kan kiezen en de kamer op een originele manier kan ordenen.

Hoe je LED-lampen met hun eigen handen in de slaapkamer kunt installeren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer