Slaapkamer tafellampen

Tafellampen in de slaapkamer is een zeer noodzakelijk en nuttig attribuut, evenals een origineel element van verlichting. Het nut ervan ligt in het inrichten van je kamer. Het is erg handig om het gemeenschappelijke licht niet constant aan te zetten, maar om een ​​kleine lokale bron te gebruiken. Daarom moet de verlichting in uw slaapkamer worden gevarieerd.

voordelen

Een van de voordelen van een dergelijke lamp is de mogelijkheid om een ​​klein deel van de ruimte te verlichten met een zacht en gedempt gezellig licht. Dit geldt in het bijzonder voor het aansteken van uw monitor of tv, omdat het heldere licht van het scherm bij totale duisternis niet wordt aanbevolen.

Het is vrij moeilijk om een ​​slaapkamer te vinden zonder een extra bron van verlichting in de vorm van een lamp, die ook dient om de ruimte in te delen.Dankzij de nachtlamp lees je een favoriet boek of tijdschrift heel comfortabel in bed.

Een ander voordeel van dit element van het interieur is mobiliteit. Als u wilt, kunt u de lamp verplaatsen naar het deel van de kamer of appartement waar het nodig is.

Ook voeren tafellampen decoratieve functies uit. Daarom is een andere van hun voordelen de heldere decoratie van de kamer. Dergelijke lampen creëren een gezellige en vredige sfeer in het appartement. Het functionele positieve aspect van dit verlichtingsapparaat is de comfortabele mogelijkheid om het licht aan en uit te schakelen.

De lamp kan ook andere nuttige functies combineren, bijvoorbeeld gebruikt als een klok.

Nachtverlichting besteedt veel minder elektriciteit dan algemene verlichting in een kamer.

Er moet ook worden opgemerkt dat dergelijke tafellampen zeer mobiel zijn en kunnen worden aangedreven door USB-netwerken. Al het bovenstaande leidt tot de onbetwiste conclusie dat op dit moment tafellampen voor uw slaapkamer een zeer nuttig en handig verlichtingselement zijn.

types

Het moet gezegd dat alle lampen voor de slaapkamer, relatief gezien, kunnen worden opgedeeld in nachtkastje, nachtkastje of muur en tafel, evenals kantoor en decoratief.Dienovereenkomstig worden bedlampjes geplaatst binnen het bereik van een persoon naast een bed, bijvoorbeeld op een nachtkastje. Ze vereisen een lichtniveau zodat u comfortabel kunt lezen.

Maar tafellampen moeten krachtiger en helderder zijn. Er zijn ook lampen met flexibele poten.

Een ander criterium voor de verdeling van lampen is de mate en aard van hun bruikbaarheid.

Daarom zijn lampen ook verdeeld in functioneel en decoratief.

 • Functionele verlichtingsapparaten zijn ontworpen om het meest duidelijk en effectief hun werkgebied te verlichten.
 • Decoratieve lampen op basis van hun naam dienen voor het grootste deel als een extra decorelement en hebben bijvoorbeeld een ongewone lampenkap of andere flexibele ontwerpoplossingen. Een goed gekozen decoratieve verlichting zal u helpen de gebreken in uw interieur te verbergen.

In het algemeen moet worden opgemerkt dat de verschillen tussen verschillende lampen onbeduidend zijn en dat de keuze ervan alleen afhangt van de smaak en voorkeuren van de toekomstige eigenaar.

Onder de lampen voor de slaapkamer vallen staande lampen, wandlampen en spots (spot). Het moet ook gezegd worden dat op dit moment vaak LED-lampen met een dimmer worden gebruikt, waarin de intensiteit van de verlichting kan worden geregeld.En bijvoorbeeld worden LED-modellen van nachtverlichting momenteel gebruikt om touchscreens te bedienen.

Dergelijke lampen zijn meer economisch en verbruiken meerdere malen minder elektriciteit.

Tafellampen zijn verder onderverdeeld volgens het type bevestiging aan het volgende: op de klem, op de wasknijper en op het bureau.

Afhankelijk van het type schakelaar zijn ze: met een dimmer, met aanraakbediening en met een conventionele schakelaar (drukknop of op het snoer).

Vormen en maten

De gebruikelijke en meest gebruikelijke vorm van nachtverlichting is een conische of cilindrische vorm. Dankzij haar verspreidt het licht zich op en neer en verblindt je niet. Ook kunnen lampen een esthetische lading dragen en een decoratie zijn voor uw interieur. In dit geval heeft een dergelijke lamp een originele en ongewone lampenkap en handmatige montage.

Als er geen bed naast uw bed staat, is in dit geval een model met een wandbed die minder ruimte in beslag neemt en er mooi uitziet een goede keuze voor de lamp.

Benadrukt moet worden dat de keuze van de vorm en de grootte van het verlichtingsapparaat moet overeenkomen met de geest en het ontwerp van uw appartement.

Voor een klassiek appartementinterieur zijn lampen met lange benen bijvoorbeeld een goede keuze. Tegelijkertijd zullen ze een groter deel van de kamer verlichten.

Typen schakelaars

Momenteel zijn er verschillende soorten schakelaars die worden gebruikt in armaturen. Dit zijn lampen met schakelaars op een snoer, met aanraakbedieningen, met een dimmer en met een conventionele drukknopschakelaar. Armaturen met aanraakbediening en dimmer hebben hogere kosten in vergelijking met andere lampen.

Materialen en kleuren

Opgemerkt moet worden dat een van de meest voorkomende kleuren voor lampen wit is. De lampenkap is in dit geval gemaakt van glas, plastic, doek of metaal. Het kan ook gemaakt zijn van rijs in een rieten vorm.

Plastic modellen zijn bijvoorbeeld momenteel erg populair vanwege hun lichtheid en bruikbaarheid. Voor de fabricage van dergelijke lampen moet u echter een materiaal van hoge kwaliteit kiezen, zodat het bij verhitting geen schadelijke stoffen afgeeft.

De materiaalkeuze hangt af van de prestaties van uw lamp.

Ook in de modellen kunnen chroomdelen worden gebruikt, bijvoorbeeld in de poten en in kristal.Een lampkleur moet worden gecombineerd met de kleur van textiel in de kamer. Standaards voor lampen kunnen worden gesmeed of houten. En als het materiaal van de lampen zelf, kunt u kostbaar hout of brons gebruiken, vaak versierd met houtsnijwerk of vergulding.

Voor het interieur in de stijl van landelijke, rijke en pastelkleuren. En voor etnostijl, zoals materialen als jute, suikerriet of jute, zijn natuurlijke materialen over het algemeen goed geschikt. Als uw lamp een stoffen basis heeft, is het beter om geen gloeilampen te gebruiken, maar om halogeen- of diodenlampen te gebruiken.

stijlen

 • Een van de opties voor slaapkamerstijlen is rustieke stijl, dat wil zeggen, landelijke stijl of Provence. Het is typerend voor hem om stoffen tinten te gebruiken.
 • En hier in de eco-stijl filament of gevlochten lampen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals vlechtwerk of hout, worden gebruikt.
 • Dat moet gezegd worden voor klassieke stijl conventionele lampen met cilindrische of ronde schaduw zijn goed geschikt. Ze kunnen ook moderne materialen gebruiken. Gebruik voor deze stijl vaak kristal, metaal en keramiek, evenals andere dure en mooie materialen.
 • Ook op dit moment veel gebruikt minimalistische stijl bij registratie van een interieur. Geavanceerde technologie en minimalisme zijn vandaag de dag behoorlijk succesvol gecombineerd. Zo is een hightech-stijl ontstaan, waarvan de kenmerken voor lampen het gebruik van plastic en verchroomde onderdelen zijn.
 • Het kan ook worden opgemerkt dat de slaapkamerlampen kunnen worden gemaakt in de volgende stijlen: art deco, loft, bloemisterij of etnische stijl.
7 foto

Accommodatieregels

Opgemerkt moet worden dat de verlichting in uw kamer gelijkmatig over het hele gebied moet worden verdeeld, maar op sommige plaatsen heeft u vaak meer licht nodig. Hier installeert u de lamp daar:

 • Meestal worden lampen meestal op het nachtkastje naast het bed of op de arm van de bank geplaatst. Dit is handig omdat u, zonder het algemene licht in te schakelen en niet uit bed te komen, snel en gemakkelijk de lamp kunt bereiken met uw hand en deze onmiddellijk kunt inschakelen. Dit geldt voor bedlampjes.
 • Lampen voor het aansteken van uw werkplek bevinden zich op een tafel of muur ernaast. Op de toilettafel is het het beste om een ​​paar lampen aan beide zijden van de spiegel te plaatsen.Met een dergelijke plaatsing kunt u uw kamer ook visueel vergroten.
 • Er moet ook worden opgemerkt dat dubbele tweelinglampen, die aan beide zijden worden geplaatst: mannelijk en vrouwelijk, goed geschikt zijn voor een groot tweepersoonsbed.
 • De lamp moet op een zodanige plaats worden geplaatst dat hij 's nachts niet per ongeluk kan kantelen en breken. Een zware lampvoet helpt de stabiliteit te behouden. Een van de plaatsing van uw lamp kan als een muur naast het bed dienen.

Hoe te kiezen?

Het moet gezegd dat een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een lamp in de slaapkamer de buitenkant van het product is. De keuze voor een bepaald lampmodel hangt alleen af ​​van de smaak van de persoon en het algehele interieurontwerp van het appartement of huis. Het lijdt echter geen twijfel dat een dergelijke lamp zeer organisch in de algehele lay-out moet passen.

Een ander even belangrijk aspect is de functionaliteit van de lamp. Mee eens dat een lamp voor een goede verlichting van de tafel en een lamp voor het inrichten van het interieur er anders uit zullen zien en schijnen. Als u een lamp nodig heeft voor uw werk, moet u een model kiezen met een krachtige lichtstroom, met de mogelijkheid van regeling en op de klem.

In elk geval moet u weten welk helderheidsniveau voor u geschikt is en wat voor soort lichtstroom u nodig heeft: LED, fluorescerend of gloeilamplicht.

Het aanpassen van de hoogte van de lamp is ook een belangrijke en nuttige factor. Voor één kamer is het beter om een ​​verscheidenheid aan lampen en lampenkappen uit de algemene serie te kopen, in dezelfde stijl.

Over het algemeen moet u bij het kiezen van een armatuur begrijpen aan welke kenmerken het moet voldoen en voor welke doeleinden het moet dienen, maar ook voortbouwen op uw stijlvoorkeuren en de plaats van de toekomstige locatie van het product.

Originele ideeën in het interieur

Opgemerkt moet worden dat de lampen in de slaapkamer vaak ook een decoratieve functie dragen, zodat de markt ons ook originele ideeën biedt van lampen die zijn gemaakt volgens individuele voorkeuren. Dit zijn prachtig gebeeldhouwde figuren, ongewone vormen van lampenkappen en benen, en nog veel meer.

Hier is een goed voorbeeld van zo'n exclusieve lamp voor uw kamer. In plaats van de gebruikelijke poten worden slim aangepaste, mooie stenen gebruikt. Daarom ziet de verstrooiing van dergelijke stenen naast de lamp er erg organisch uit.

Dergelijke ongebruikelijke handgemaakte lampen geven het interieur extra schoonheid en verfijning. In een kinderkamer is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om een ​​lamp te gebruiken in combinatie met een zacht stuk speelgoed.

Tot slot zou ik willen concluderen dat het gebruik van de lamp voor de slaapkamer zeer noodzakelijk en nuttig is om verschillende redenen, zowel functioneel als decoratief.

Voorbeelden van interessante en ongebruikelijke tafel- en staande lampen zijn te zien in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer