Lampen voor lampen

 Lampen voor lampen

Lampen voor armaturen op de markt van verlichtingsapparatuur in een breed bereik. Zelfs de meest veeleisende klant zal zijn optie kunnen vinden.

Om de juiste keuze te maken, moet u bekend zijn met de kenmerken en regels van het kopen van lampen.

Typen gloeilampen

Er zijn verschillende soorten gloeilampen die verschillen in hun kenmerken, uiterlijk en doel:

SLR

Een glimmende lamp is een type energiebesparende lichtbron. Het oppervlak van de kolf is bedekt met reflecterende componenten die bijdragen aan de vorming van de bovenlaag van de spiegel.Deze laag dient als een reflector van het licht van de gloeidraad en laat het niet uitbreken. Licht kan alleen door de transparante glasvlakken passeren.

Dergelijke lampen kunnen zelfs in richtbare verlichtingsarmaturen worden geïnstalleerd. In de regel worden dergelijke lampen gebruikt voor het verlichten van etalages, uithangborden en andere objecten die moeten worden benadrukt.

Er is een tweede type spiegellampen waarin de fles is bedekt met een lichtreflecterende substantie aan de bovenkant. Deze weergave staat geen directe stralen door de draad toe in de richting van objecten die worden verlicht.

halogeen

De functionaliteit van een halogeenlamp verschilt niet van een eenvoudige gloeilamp. Het enige verschil is dat in het eerste geval de kolf een mengsel van gassen van halogeencomponenten bevat. Ze helpen de destructieve processen in de gloeidraad te vertragen tijdens het gebruik van het product.

Dergelijke bronnen hebben een sterker licht, samen met een laag stroomverbruik. Kopers voelen zich aangetrokken door de miniatuurafmetingen van de lampen en de lange levensduur. De vrijgave van een halogeenlichtbron wordt uitgevoerd in een paar met verschillende groottes van doppen.Te koop zijn er modellen met E14 en E27.

Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt de hoge temperatuur van de producten. Iemand die een idee heeft van gloeilampen weet wie de efficiëntie van deze lichtbronnen, evenals die van halogeenlampen, een lage waarde heeft. Ongeveer 80% van de energie wordt besteed aan het verwarmingsproces en slechts 20% blijft op het licht.

Deze indicator suggereert dat dit type armatuur de kamer meer verwarmt dan het verlicht.

E14
E27

Energiebesparing

Er zijn twee soorten lichtbronnen. Er is een gaslamp - fluorescerend, die energiebesparend wordt genoemd. Er is ook een tweede type - LED, die LED-lampen wordt genoemd. In beide typen is er een standaardbasis. Apparaten worden gebruikt in huishoudelijke armaturen.

Fluorescentielampen kunnen elektriciteitskosten besparen, ondanks de grote afmetingen. Negatieve functies omvatten een korte levensduur en hoge kosten. Gegeven deze cijfers kunnen besparingen in twijfel worden getrokken. LED-lampen behoren ook tot de categorie van energiebesparing, maar ze rechtvaardigen hun rang volledig, ondanks het hoge prijskaartje.

natrium

Een hoge of lage druk natriumlamp valt in de categorie van een effectieve lichtbron, die vaak wordt gebruikt voor straat- en architecturale verlichting. Indicatoren voor lichtrendement bereiken 160 lm / W Het vermogensniveau is 1000 watt. De gebruiksperiode is 25.000 uur.

Dit type lamp moet worden gebruikt waar meer aandacht wordt besteed aan economische indicatoren dan aan nauwkeurige reproductie van licht. Gele verlichting is acceptabel voor parken, winkelsets, wegen en decoratieve architectuur.

inductie

Inductie gloeilampen zijn gecategoriseerd als geavanceerde fluorescente lichtbronnen. Het heeft niet zoiets als een gloei-elektrode, die nodig is voor traditionele ontstekingslampen. De gloei wordt gevormd als gevolg van elektromagnetische inductie, de ontlading van een elektrische aard in het gas, evenals de luminescentie van de fosforen in contact met het gas.

Omdat er bij dit type lampen geen elektroden zijn, hebben deze een hoge levensduur, die tot 12 jaar continu kan werken.

Dergelijke lange indicatoren verhogen de vraag naar producten.

Maten en vormen

Alle soorten lampen hebben een gemeenschappelijk onderdeel, dat een dop wordt genoemd. Dit onderdeel van de constructie dient om verbinding te maken met de verlichtingsdraden. Deze factor is gerelateerd aan die modellen waarin een basis met schroefdraad aanwezig is. De maten van de baas en een sokkel worden blootgesteld aan een strikte classificatie.

Voor huishoudelijke doeleinden worden bollen gebruikt waarvan de diameter van de dop uit drie soorten kan bestaan: klein, middelgroot en groot. Volgens de specificaties hebben ze de naam: E14, E27, E40.

E14
E27
E40

Als we het hebben over de vormen van gloeilampen, dan kun je verschillende ontwerpopties vinden. Er is bijvoorbeeld een ronde gloeilamp te koop, evenals vierkante varianten. Afhankelijk van het type lamp en ontwerpideeën, kunt u de juiste look kiezen.

Luminescente verlichtingsarmaturen zijn grotendeels spiraalvormig, lang of rechthoekig, waardoor ze herkenbaar zijn in een brede selectie. Halogeenlampen zijn er ook in vele vormen.

U kunt zelfs ongebruikelijke ontwerpen in de aanbieding vinden die de aandacht trekken met zijn uniekheid.

Bollen en stijlen

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van het interieur, zodat fabrikanten lampen produceren die geschikt zijn voor verschillende stijlen. Een bekwame selectie van verlichtingsapparatuur zal de noodzakelijke sfeer van de ruimte volledig opnieuw creëren:

 • Loft. In deze trendy richting is er een gratis lay-out, samen met een industrieel decor. In dergelijke ruimtes zou het een geschikte bakstenen muur met een balkenplafond of communicatiebuizen zijn. Organisch ziet het er uit in een vergelijkbare setting van een loft-stijl kroonluchter met retro-lampen erin geïnstalleerd. Lampen die zijn geïnstalleerd in lampen met schaduw, zullen de ontwerpintentie aanvullen.
 • Vintage. Vintage omvat veel antiek en decoratieve componenten. Verlichting heeft een significant effect. Het is het beste om kroonluchters te kiezen in retrostijl, waar er verschillende gloeilampen zijn. U kunt kiezen voor de vorm van kaarsen in de wind of gedraaide kaarsen in combinatie met gestuukt plafond en meubels met figuurlijke poten.
 • Steampunk. Deze stijl biedt een historisch component in zijn ontwerp. Ontwerpers bieden u de aankoop van een meubelset uit het Victoriaanse tijdperk, gecombineerd met een gepatineerd bruin of amberkleurig oppervlak.In een dergelijke omgeving zou een geschikte kroonluchter zijn met decoratieve lampen of een metalen lamp.
 • Schokkende kitsch. Dit ontwerp zal een beroep doen op die mensen die graag de regels overtreden en combineren wat niet gecombineerd kan worden. Kitsch daagt normen, harmonie en kaders uit. Door een dergelijk interieur te kiezen, kunt u een Edison-bureaulamp kopen of een guirlande instellen tegen de achtergrond van heldere schilderijen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een lamp moet rekening worden gehouden met het type lamp.

Elke sample heeft zijn eigen keuzemogelijkheden nodig:

 • Vloer- of tafellamp. Als u een groot tafelmodel of een stand-alone staande lamp kiest, kunt u verschillende soorten gloeilampen kopen. Ontwerpers raden aan een spiraal of een gesloten model te gebruiken.

Voor staande lampen heeft warm licht de voorkeur.

 • Voor plafondlampen de keuze is breder, omdat de meeste instrumenten gesloten tinten hebben. Het is het beste om lichtbronnen te kiezen die een langere levensduur hebben. Voor ingebouwde of spot-plafondlampen, kroonluchters op een stang met richtingaanwijzers, hebben energiebesparende modellen de voorkeur.
 • Voor muurblakers Er zijn een aantal subtiliteiten. In de meeste gevallen hebben deze lampen een decoratieve functie en een klein formaat. Om deze reden moet je kleine bollen oppikken. Geschikte modellen in de vorm van buizen, vlammen. Het is het beste om fluorescentielampen met compacte afmetingen te kiezen.
 • Voor straatlantaarns Het wordt aanbevolen om modellen te selecteren die bestand zijn tegen externe factoren. Als uw verlichtingsapparatuur niet wordt blootgesteld aan neerslag en andere activiteiten, zal een spiraallamp het doen. Ook loven LED, halogeen, gloeilampen.
 • Voor een moderne spot relevante LED's, LED-matrix. Dit apparaat is superieur aan eenvoudige gloeilampen wat betreft zijn eigenschappen, omdat het een laag stroomverbruik heeft, evenals een lange levensduur.
 • Op apparaten op de rails fabrikanten installeren spaarlampen die hun eigen onderscheidende kenmerken hebben in het ontwerp. Deze omvatten de aanwezigheid van roterende apparaten, stekkers, rails en schijnwerpers.
 • Voor string of string verlichtingsapparaten kunnen kiezen voor halogeen- en LED-lampen, omdat ze worden gekenmerkt door een hoge lichtopbrengst en een voldoende lange levensduur.
 • In Solaris (gereflecteerd lichtinstrument) geschikte fluorescentielamp.

fabrikanten

Veel kopers vragen naar fabrikanten van beproefde lampen. Er zijn veel bedrijven die verlichtingsproducten aanbieden. Neem als voorbeeld LED-lampen die onder verschillende handelsmerken zijn geproduceerd. Er zijn bekende fabrikanten en nieuwelingen die goedkope goederen van ongecontroleerde kwaliteit aanbieden.

Elk bekend handelsmerk, dat vertrouwen heeft in de kwaliteit van de geleverde goederen, staat klaar om een ​​langetermijngarantie op zijn goederen te geven. Het garandeert naleving van het lichtstroom- en temperatuurregime, dat wordt verklaard in overeenstemming met GOST. Sommige modellen verlichtingsproducten hebben een garantietermijn van 5-10 jaar.

De top drie bevat de volgende merken:

 • Philips. Dit bedrijf wordt beschouwd als een favoriet onder fabrikanten van LED-lampen.Het merk houdt zich bezig met de productie van economische producten, gekenmerkt door een lange levensduur. Als we het hebben over negatieve eigenschappen, kunnen we het hoge prijskaartje van de goederen noteren.

Maar veel kopers merken op dat de financiële kosten na zes maanden gebruik worden terugverdiend.

 • Osram - Dit is een Oostenrijks bedrijf dat zich op de tweede plaats bevindt. Ze produceert producten van hoge kwaliteit. De verlichtingsapparatuur werd getest door Stiftung Warentest, waardoor het merk een hoge waardering kreeg voor de levensduur, milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie.

De prijscategorie van dergelijke goederen is ook hoog.

 • gauss bevindt zich op het grondgebied van de Russische Federatie en wordt door de consumenten gerespecteerd. Het merk is van hoge kwaliteit en het gebruik van innovatieve technologieën in de productie. Het prijskaartje van het product is volledig in overeenstemming met de kwaliteit. De fabrikant produceert gloeilampen met het originele ontwerp, dat wordt gekenmerkt door langdurig gebruik, efficiëntie.

Naast deze toonaangevende bedrijven zijn er ook andere merken die fatsoenlijke producten aanbieden tegen een betaalbare prijs.In de rangorde van fabrikanten zijn:

 • ASD - Dit is een binnenlandse fabrikant die LED-lampen produceert, evenals panelen, lampen. Het assortiment omvat energiebesparende modellen.

Producten die worden geëist in het dagelijks leven, productie.

 • "Ruimte" - Dit is een Russisch merk dat verschillende verlichtingsapparaten produceert, waaronder gloeilampen. De fabrikant biedt redelijke prijzen voor zijn producten, die van goede kwaliteit zijn.
 • Ecola populair in de markt van moderne verlichting. Beschikbare gloeilampen hebben een uitstekend energiebesparend effect en een lange levensduur.
 • Jazzway bezig met de productie van LED-lampen in een plastic beschermende huls. Er is een alternatief voor de aluminium behuizing. De levensduur is 50.000 uur.
 • vennootschap navigator verscheen op de markt voor LED-componenten in 2006. Het merk biedt kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.
 • Het merk Feron biedt zijn publiek moderne led-lampen. Tot de onderscheidende kenmerken van producten behoren het gebruik van nanotechnologie en een hoge mate van nauwkeurigheid bij de assemblage.

Het bedrijf biedt een breed scala aan modellen, waaronder LED-, energiebesparende en andere producten.

Originele ideeën in het interieur

Er zijn tal van originele ideeën waarmee u uw interieur organisch en zelfs ongebruikelijk kunt maken.

Als u fan bent van functionaliteit, dan is de optie voor schappen met achtergrondverlichting geschikt voor u. Een dergelijke oplossing kan fungeren als een alternatief voor een eenvoudige muurblaker. Schapverlichting is belangrijk in de badkamer, in de keuken en in de slaapkamer.

Horizontaal licht, waarbij het gaat om twee lamparmaturen, of apparaten voor drie lampen met geïnstalleerde lichtgevende producten, ziet er origineel uit. Ontwerpers raden aan witte of veelkleurige gloed te gebruiken. Het kan loodrecht op het vloeroppervlak of op een chaotische manier worden gemonteerd.

Prachtige kleine lichtslingers. Door een loftstijl te kiezen, kunt u harmonie bereiken in elk interieur. Een armatuur met één lamp die wordt samengevoegd met andere verlichtingsarmaturen, is geschikt in elke kamer. Met behulp van hulpdekseldraad, kunststof of hout, voegt u een ontwerpschil toe.

U kunt het effect van zwevend meubilair gebruiken, dat kan worden bereikt met een LED-strip die aan de onderkant van het meubilair is bevestigd. U kunt een bank, fauteuil, keukenset en ander meubilair verlichten. Glow-in-the-dark-kluisjes kunnen fungeren als de hoofdverlichting en vestigen de aandacht op de prachtige sets gerechten die op de planken liggen.

Ontwerpers hebben een grote lampenkap, die is uitgerust met een gebogen poot die naar de vloer neigt. Zo'n lamp is vergelijkbaar met een staande lamp en een kroonluchter, daarom is hij in staat om beide objecten te vervangen.

Voor de categorie mensen die van extravagantie houden, raden ontwerpers aan naar ongebruikelijke modellen te kijken. Een lamp in de vorm van een aap trekt gegarandeerd de aandacht van uw gasten en geeft de goede smaak van de eigenaar van het huis aan.

In de badkamer zien de lampen die boven de spiegel hangen, die zich langs de buitenkant van het product bevinden, er origineel uit. De LED-strip ziet er origineler uit. Sommige appartementseigenaren besluiten de foto te benadrukken met de achtergrondverlichting. Om de saaie kleuren te elimineren, adviseren experts het gebruik van speciale LED-lampen.

Afhankelijk van hun voorkeuren en kleuroplossingen in het interieur, biedt de verlichtingsmarkt een breed scala aan producten.

U kunt zelfs een groene lamp kiezen die als een tuinman van een kamer fungeert, of andere ideeën belichaamt.

In de onderstaande video kun je ontdekken hoe je een originele loft-achtige lamp met je eigen handen kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer