LED-hanglampen

Als u een groot gedeelte van een winkelcentrum of instelling, een groot kantoor, een hotel, een school of een universiteitsruimte kwalitatief wilt verlichten terwijl u spaart, dan zijn LED-hanglampen een ideale oplossing voor dit doel. Overstappen op LED-lampen in elke kamer is niet alleen een van de meest betaalbare manieren om energie te besparen, maar ook een goede gelegenheid om het milieu te beschermen. Vandaag kunt u LED-lampen van elke vorm en modificatie vinden.

Speciale functies

Bij het repareren van woningen of kantoorplanning speelt lichtontwerp een belangrijke rol. Als u bijvoorbeeld besluit om een ​​hangende, gipsplaat of spanplafond in uw kamer te maken, dan is de LED-armatuur de enige juiste beslissing voor de organisatie van verlichting.Een dergelijke lamp, met een verstrooiingshoek van maximaal 180 °, is in staat om een ​​zacht, gelijkmatig licht te bieden in de foyer, gang, op kantoor of op een andere plaats waar u besluit om het te gebruiken. Het effect van flikkering in dit apparaat is volledig afwezig, dat wil zeggen dat de belasting van het zicht niet zal zijn. Voor algemene menselijke gezondheid zijn LED-hanglampen voor het plafond echter ook absoluut veilig, omdat ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen zonder het gebruik van schadelijke stoffen.

Het ongelooflijk dunne lichaam van de lamp en het elegante exterieurontwerp kunnen bijna elk interieur decoreren. Voor het regelen van uw eigen ruimte met maximaal comfort, kunt u deze bijvoorbeeld in uw slaapkamer of woonkamer installeren, waardoor u de meest uiteenlopende en gedurfde ontwerpoplossingen kunt maken.

Deze lamp heeft een hoge energie-efficiëntie, wat de verlichtingskosten aanzienlijk kan verminderen. Dit is vooral belangrijk als het gaat om grote winkel- of tentoonstellingsruimtes met een groot aantal ingebouwde led-lampen.

Daarnaast is de hoge operationele levensduur van de service van een dergelijk apparaat langjaren zullen problemen met betrekking tot de vervanging en het onderhoud ervan en bijgevolg extra kosten elimineren.

In elk modern huis staan ​​energierekeningen op de tweede plaats, zo niet de eerste, in termen van het bedrag. Daarom zal de beslissing om LED-plafondlampen te kopen niet alleen aanzienlijk besparen op energiekosten, maar ook voldoen aan alle hygiënische en milieueisen. Dergelijke led-lampen zenden geen ultraviolette straling uit en bevatten geen kwik. U kunt ook verder besparen op het gebruik van airconditioningsystemen in de zomer, omdat de lampen helemaal geen warmte afgeven. De LED is duurzamer dan elke andere lichtbron. Het is bestand tegen hitte en kou, trillingen en schokken. Bedrijfstemperatuur is bijna onbeperkt. Naast huishoudelijke doeleinden kunnen led-lampen worden gebruikt in kantoorgebouwen en onderwijsinstellingen, in magazijnen, in productiegebieden.

vals

LED-hanglamp wordt aanbevolen om alleen te worden gebruikt in ruimtes met voldoende ruimte, evenals een grote plafondhoogte.Dit is nodig vanwege de kleine ontwerpkenmerken van deze modellen: ze worden alleen geïnstalleerd op ophangingen of speciale kabels. Daarom is de belangrijkste gebruiksrichting van deze apparaten grote gebouwen, treinstations, luchthavens, grote magazijnen, kantoorcentra, parkeerplaatsen voor auto's.

Opgemerkt moet worden dat de lampen voor het plafond op de kabels of speciale ophangingen kunnen worden gebruikt bij de organisatie van hoogwaardige verlichting, bijvoorbeeld in huizen of appartementen van een appartementencomplex. Dit is alleen mogelijk onder één voorwaarde - de grootte van de kamer moet geschikt zijn. De plafondhoogte moet minimaal drie meter zijn.

Lampen op speciale kabels voor residentiële gebouwen hebben een veel mooier en origineeler ontwerp. Meestal zijn het producten met één lamp, maar soms worden ze weergegeven met lineaire typen.

Deze beide opties worden hoofdzakelijk gebruikt voor hoogwaardige verlichting van elk gebied in het huis, bijvoorbeeld een eetkamer.

Functionele functies

Het ontwerp van producten op de touwen aan zijn gebruikers stelt u in staat om alleen de kamer te verlichten, die een plafond heeft dat voldoende is voor de ophanghoogte.Als, onder dergelijke omstandigheden, standaard bovenarmaturen worden gebruikt voor het plafond, dan zal het met dezelfde lichtsterkte erg klein zijn en het zal nodig zijn om producten te gebruiken met een grotere intensiteit van de lichtstroom.

Dit is een van de redenen om hangende producten voor verlichting te maken.

De afmetingen van sommige armaturen komen volledig overeen met hun luminescerende tegenhangers, maar van een lineair type.

Alle ophangingen in dit ontwerp spelen een andere rol - het is de armatuur armatuur. Ze worden met een stroomkabel aan de armaturen geleverd. Het aantal LED's in verschillende modellen kan aanzienlijk variëren. Het hangt allemaal af van de basisafmetingen van het apparaat en op welk niveau van lichtstroming nodig is voor voldoende verlichting.

Het is vermeldenswaard dat in sommige modellen de kans op aanpassing wordt geboden. U kunt de intensiteit van de gloed kiezen. Er moet op worden gelet dat dergelijke lineaire plafondlampen zich op een aanzienlijke hoogte bevinden en dat daarom alle bedrijfsmodi op afstand worden geschakeld.

Veel minder vaak is het mogelijk om modellen te ontmoeten met de sensor die reageert op de beweging.

Selectieregels

Als uw plannen ook de installatie van verlichtingsapparaten op LED's omvatten, overweeg dan vooral de belangrijkste parameters van de keuze:

  • Vermogen lamp. Deze eigenschap is relevant voor alle typen apparaten.
  • De belangrijkste lichtstroom. Dit is een andere parameter waarmee u het helderheidsniveau kunt achterhalen.
  • Gevarieerde kleurtemperatuur. Het wordt bepaald voor zowel industriële als kantoorgebouwen. Veel experts raden sterk aan om modellen te kiezen met een neutraal of op zijn minst koud licht.
  • Kleurweergave-index. Apparaten met LED worden over het algemeen gekenmerkt door een standaardindicator van 80-85 punten. De toegestane limiet, waaronder het onmogelijk is om te vallen, kan 80 punten worden genoemd.
  • De keuze van het type diodes. Deze indicator beïnvloedt het kwaliteitsniveau van de verlichting.

Naast deze fundamentele parametrische indicatoren van emitters, is het noodzakelijk om goed op de belangrijkste kenmerken van het ontwerp en de functionaliteit van het product te letten.

Het is vermeldenswaard dat de grootte van de lamp, evenals de spreidingshoek van de lichtstroom, een belangrijke rol spelen. Als we overwegendat lineaire modellen op ophangingen alleen op het oppervlak van het plafond worden geïnstalleerd, de laatste parameter is vrij belangrijk, omdat het de hoek is waarmee u de exacte afmetingen van het gebied voor verlichting kunt achterhalen. Veel gebruikers kiezen ronde, bel of vierkante plafondlampen, die niet alleen perfect licht verspreiden, maar ook passen in alle interieurstijlen.

Het belangrijke punt is ook de voedingsspanning. Kortom, voor hoogwaardige werkzaamheden van lichtbronnen waarin diodes worden gebruikt, worden de driver en de voeding gebruikt. Deze twee apparaten zorgen ervoor dat het verlichtingsapparaat is aangesloten op een stroombron van 220 V. In magazijnen is dit vooral belangrijk.

Het is het beste om modellen te kiezen die bestand zijn tegen aanzienlijke fluctuaties in veranderlijke spanning in uw hoofdelektriciteitsnetwerk. Het bepalen van deze producten is vrij eenvoudig. In elke documentatie voor het apparaat moet de fabrikant het volledige toegestane bereik van spanningsfluctuaties aangeven. Ze hebben een speciale ring die al deze problemen regelt. Sommige van de lineaire armaturen kunnen functioneren zonder hun kwaliteit van verlichting te verliezen bij een spanning van slechts 100-240 V.

De belangrijkste bedrijfsomstandigheden van veel apparaten zijn vrij complex (overmatige stoffigheid van de kamer, hoge luchtvochtigheid, zeer agressieve omgeving voor werk), daarom is een andere belangrijke parameter de bescherming van producten. Voor kantoorgebouwen is het toegestaan ​​IP23 of IP20 te gebruiken. In andere grote rechthoekige ruimtes (grote productieruimten, grote en kleine magazijnen, verschillende werkruimten) is het altijd beter om modellen te gebruiken die een beschermingsgraad hebben die groter is dan IP30.

Een vrijstaande groep is een diodelamp die bedoeld is voor gebruik in vrij ruwe omstandigheden. Deze apparaten hebben meestal ongeveer dezelfde afmetingen als niet-geheel beschermde tegenhangers. De mate van bescherming van deze verlichtingsapparaten ligt ruim boven IP76.

In residentiële gebouwen worden hangende plafondlampen in de hightech-stijl of bijvoorbeeld modern vaak geïnstalleerd.

Voor deze stijlrichtingen van lampen zijn elementen van verschillende typen beschikbaar:

  • Kabels of een speciale ketting worden gebruikt voor opschortingen.
  • Plafondlampen die zijn bevestigd aan verlichtingsarmaturen met één buis.
  • Lineaire producten die licht goed verspreiden.

Het ontwerp van het verlichtingsapparaat moet worden gekozen, rekening houdend met welk soort licht u moet ontvangen, bijvoorbeeld directioneel of diffuus. Voor gericht licht moet u een open versie van het plafond kopen. Voor verstrooid gesloten gesloten model.

Materialen moeten volledig overeenstemmen met het interieur van uw bedrijf.

U zult meer leren over LED-hanglampen in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer