Lampen voor verlaagde plafonds

 Lampen voor verlaagde plafonds

De uitvoerbaarheid en het uiterlijk van moderne spanplafonds biedt ze een toenemende populariteit. Voor een dergelijk plafond is het niet nodig om het oppervlak waterpas te zetten, en speciale reflecterende effecten van het materiaal kunnen, met de juiste keuze, de ruimte vergroten. Zo'n plafond voor een lange tijd om schoon en aantrekkelijk uiterlijk te houden, echter, om het plafond zo lang mogelijk te behagen, is het noodzakelijk om het juiste type armaturen te kiezen.

Speciale functies

Stretch plafond is een canvas, bevestigd langs de rand van het plafond op een speciale baguette. Het materiaal waarvan de stof is gemaakt, kan het zijn.De meest gebruikte stof of speciale PVC-film. Deze materialen zijn gevoelig voor hoge temperaturen, dus om een ​​ruimte met verlaagde plafonds te verlichten, moeten de kenmerken van de armatuur zorgvuldig worden bestudeerd en moet het juiste ontwerp worden gekozen.

Als je het verkeerde type en de kracht van de lamp kiest, kun je het plafond bederven. Het gebruik van gloeilampen zal leiden tot een snelle vergeling van de baan, scheuren kunnen zich daarover verspreiden of de elasticiteit van de rek zal verdwijnen. Op basis hiervan is het handiger om LED-lichtbronnen te gebruiken voor verzonken plafonds voor inbouwarmaturen, maar in het geval van hangende versies kan er worden gelet op halogeen of luminescente energiebesparende elementen. Om dezelfde reden legde intolerantie voor hoge temperaturen bij het kiezen van verlichtingselementen beperkingen op aan hun kracht. Het is dus het beste om lampen te kiezen met een vermogen van maximaal 40 watt. Als bovendien de keuze niet viel op verzonken verlichtingselementen, moet de afstand van het plafond tot de lamp ten minste 15 centimeter zijn, hoe groter het vermogen, hoe groter de afstand tijdens de installatie.

types

Alle armaturen die worden gebruikt in combinatie met verlaagde plafonds kunnen volgens verschillende functies in soorten worden verdeeld. In de eerste plaats kun je natuurlijk alle lampen in groepen verdelen volgens het type van hun bevestiging aan het plafond. Dus, alloceer:

 • Opgeschort. Bekende en bekende standaard kroonluchters. Ze worden bevestigd door een speciale haak in het plafond van de kamer te monteren, waarna er een kroonluchter aan wordt gehangen en de plaats van bevestiging wordt vastgedraaid onder de spanningsstructuur. Meestal vervult dit type lamp decoratieve functies in de kamer.
 • False. Dit type armaturen wordt direct op het canvas geïnstalleerd, waaraan de versterkende basis vooraf is bevestigd, waarop de verlichtingselementen zijn geïnstalleerd. Wanneer u deze optie installeert, moet u de keuze van de gloeilampen zorgvuldig overwegen, omdat deze zich dicht bij het plafondmateriaal bevinden. Het is het beste om de keuze op de LED's te stoppen, ze zijn in staat om minimale warmte te leveren.
 • In een nis gezette plafondlichten. Dergelijke opties zijn ingebed in het plafond ten tijde van de installatie.Dergelijke lampen worden meestal vlak met het plafond geïnstalleerd, ze impliceren geen rijke surroundversiering en worden in de meeste gevallen alleen gebruikt voor het beoogde doel, als elementen van de verlichtingsruimte. Deze lampen zijn perfect voor elk soort spanplafond, of het nu glanzend of mat is.
boven het hoofd
verzonken
vals

Het is mogelijk om lampen in groepen te verdelen op basis van het aantal lichtelementen op een specifiek model:

 • Point. Dit type is exclusief ontworpen voor één gloeilamp, terwijl de verdeling van de lichtbundel daarin niet meer dan 30 graden is. Daarom is het voor voldoende verlichting nodig om meerdere van dergelijke lichtelementen te gebruiken. Dit type bevat een groot aantal ontwerpen en variaties. Hier kunnen we dus de ultradunne modellen noemen, die bijna een vlak lichtelement zijn of speciale modellen met achtergrondverlichting.
 • Cascading. Dit zijn structuren waaraan verschillende lichte elementen zijn bevestigd. Dit omvat dus lineaire en duale fixtures. Ze kunnen zowel ingebouwde lichtelementen als hangende draaimodellen hebben.
punt
cascade

Bovendien kunnen alle lampen worden onderverdeeld in statisch en roterend. Ze kunnen ook point-en-cascade zijn. Gevlekte draaiende lichtelementen zijn bijvoorbeeld vlekken, maar spoorlichten kunnen op hun beurt worden toegeschreven aan cascade-draaimogelijkheden.

statisch
draaiend

Gloeilampen

De meest voorkomende soorten lampen die worden gebruikt in plafondarmaturen zijn LED-lampen, halogeenlampen en energiebesparende tl-lampen:

 • LED-lampen of LED. De basis van dit type gloeilamp is een halfgeleider - LED. Dit type armatuur heeft een aanzienlijk voordeel voor inbedding in een verlaagd plafond. Ze warmen praktisch niet op en hebben de langst mogelijke levensduur. LED's hebben bovendien een laag stroomverbruik. Het licht van de LED kan warm en koud zijn, dus het zal niet moeilijk zijn om de juiste te kiezen voor een andere kamer. Het enige nadeel van dit soort verlichting is de hoge kosten.
 • Halogeenlampen. Zo dicht mogelijk bij de standaard gloeilampoptie. De levensduur van een halogeenlamp is echter tweemaal de levensduur van een gloeilamp.De gloei wordt verkregen door in de glazen kolf van het speciale gas te branden waarmee deze kolf wordt gevuld. Het is ook vermeldenswaard dat de halogeenlamp de meest nauwkeurige kleurweergave van het verlichte object zal hebben, evenals maximale helderheid, wat een onmisbaar voordeel zal zijn in ruimten waar er weinig toegang is tot daglicht vanaf de straat.Onder de minpunten van dit lichtelement kan worden opgemerkt vrij hoog stroomverbruik, evenals hoge eisen Verwijdering van gebruikte gloeilampen. Incorrecte verwijdering kan resulteren in de verdamping van een gevaarlijk gas, dat is gevuld met een kolf. Er moet ook aan worden herinnerd dat de meeste modellen halogeenlampen een G-type basis hebben, die niet in alle bestaande armaturen past. Bij het kopen moet u dus altijd op deze eigenschap letten.
 • Fluorescerende of spaarlampen. In dit geval wordt de gloei gevormd in het proces van ultraviolette straling, die wordt gevormd door de beweging van een elektrische ontlading in kwikdamp. In dit geval wordt de glans zichtbaar wanneer gereflecteerd door de interne fosforachtige coating van de lamp.Dergelijke lichtelementen hebben een hoog percentage lichtopbrengst, met voldoende voorzichtige stroomopname. Bovendien hebben fluorescentielampen een uitgebreid kleurengamma, er zijn zowel verschillende warme kleuren als koude met verschillende intensiteiten te koop. De nadelen van dergelijke elementen zijn hun relatief hoge kosten, de aanwezigheid van gevaarlijk materiaal zoals kwik aan de binnenkant, waarvoor speciale verwijderingsmaatregelen nodig zijn, evenals flikkering in modellen van lage kwaliteit.

Locatie voorbeelden

Er zijn verschillende opties voor het plaatsen van inbouwspots op het plafond.

Hieronder volgen de meest gebruikelijke ontwerpschema's die van toepassing zijn in ruimten met een plafond met standaardhoogte:

 • Ovaal schema. Volgens dit schema wordt de opstelling gemaakt rond de omtrek van het plafond in de vorm van een ovaal, terwijl het midden in de schaduw blijft of is uitgerust met een onafhankelijk lichtelement zoals een kroonluchter.
 • Als u een licht accent wilt maken in het midden van de kamer, terwijl u de hoeken donkerder maakt, is het ronde type de ideale optie voor een juiste plaatsing in dit geval.
 • Wanneer je je dus op de hoeken moet concentreren,aanbevolen hoekige plaatsing van verlichtingselementen, ze kunnen in alle hoeken van de kamer worden geplaatst, en in één.
 • Lampen geplaatst op de projectie van twee halve cirkels, tegenover elkaar geplaatst, bereiken een maximale verlichting van de hoeken. Als de ruimte groot genoeg is, is het de moeite waard om deze toe te voegen met een centraal lichtelement in de vorm van een kroonluchter.
halve cirkel
ovaal
een cirkel
hoekig
 • Het is mogelijk om de verlichting te centreren bij het plaatsen van de armaturen in het kruis.
 • Als u de ruimte moet uitbreiden, is de beste optie voor het plaatsen van lichte elementen rechthoekige plaatsing.
 • Het "Arc" -schema zou ideaal zijn voor een ruimte waar een zonering van de ruimte noodzakelijk is. Accenten moeten worden geplaatst op plaatsen die moeten worden toegewezen.
 • Ruimtes met afwijkende vormen en afmetingen accepteren interessante niet-standaard plaatsingsopties voor lampen, bijvoorbeeld in de vorm van een golf.
 • Bovendien kunt u vanuit een spot een bepaald patroon maken dat als een afzonderlijk decoratief element van verlichting fungeert en een ongewoon en exclusief interieur geeft.
kruis plaatsing
rechthoekig
boog
afbeelding

vorm

Het hele scala aan moderne lampen kan naargelang de vorm in verschillende typen worden verdeeld. De meest voorkomende vorm wordt bijvoorbeeld als standaard beschouwd. Standaardlampen zijn een conventioneel verzonken lichtelement dat gelijk ligt met het plafondmateriaal. De vorm zelf kan in dit geval compleet divers zijn: een ronde, vierkante, ovale, rechthoekige versie en een driehoek. Daarnaast zijn er ongebruikelijke vormen zoals sterren of harten, maar dergelijke opties zijn niet in alle verkooppunten te vinden, meestal worden deze modellen op bestelling van de koper afgeleverd.

De locatie op het plafond van dergelijke lichtelementen hangt af van de grootte en het doel van de kamer.

De meest populaire plaatsingsopties zijn de plaatsing van een cirkel, een halve cirkel en een rechthoek rond de omtrek van het plafond:

 • Langwerpige vorm. In deze categorie zijn de meest voorkomende vormen kaarsen en lampen met kasten in de vorm van een bril. Dergelijke modellen kunnen zowel statisch als draaiend zijn, met deze opties kunt u de richting van de lichtstraal aanpassen en geconcentreerde verlichting van een bepaald interieurelement krijgen.
 • Bulk. In de regel is deze vorm een ​​kleine inbouwlamp of kandelaar.Naast de hoofdvorm, die een niveau onder de plafondbedekking zal zijn, kunnen deze lampen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen die de lamp versieren, waardoor deze als decoratief accent van het interieur als geheel kan worden gebruikt.
 • Ball. Deze optie is een glazen halfrond. Dit type bevat ook de vorm van de tablet die tegenwoordig populair is. Het materiaal waaruit dit type armatuur is gemaakt, kan zowel ondoorzichtig als transparant zijn, waardoor de intensiteit en verstrooiing van de lichtstraal zal veranderen. Bovendien kan decoratief spuiten van spangels, druppels of tekening op het glas worden aangebracht.
 • Soms wijzen fabrikanten een speciale groep formulieren toe: niet-standaard. Deze omvatten verschillende gekrulde lampen, die op de een of andere manier tekenen hebben van verschillende soorten lampen of deze volledig tegenspreken. Dergelijke lampen hebben meestal een asymmetrische vorm en hun kleur is zeer creatief en divers.

materialen

Kunststof en glas, metaal en zelfs hout - de materialen die tegenwoordig worden gebruikt voor de productie van lampen voor verlaagde plafonds, heel veel.

Ze hebben allemaal verschillende weerstand tegen hoge temperaturen en verschillende kenmerken van externe waarneming:

 • Vandaag de dag is het meest gebruikelijke materiaal voor de fabricage van ingebouwde lampen natuurlijk metaal. Het heeft een hoge slijtvastheid, heeft een aantrekkelijk uiterlijk, een lange levensduur. Bovendien wordt het niet beïnvloed door hoge temperaturen, wat betekent dat het een dergelijk materiaal is dat moet worden gebruikt in combinatie met gloeilampen of halogeenlichtelementen. Door de keuze voor metalen lampen te stoppen, kunt u opties verwachten met gravures en afstoffen van verschillende pigmenten of metalen, wat de modellen een speciale chic geeft. Het is vermeldenswaard dat metalen lampen vrij hoge kosten zijn.
 • Goedkoper optie, die kan dienen als een analoog van het metaal, is een hoogwaardige kunststof met een metalen coating. Dergelijk materiaal, hoewel het bang is voor hoge temperaturen, gaat redelijk harmonisch door met LED-lampen en heeft een redelijk presentabel uiterlijk.
 • Kleuropties voor plafondinbouwarmaturen hebben meestal ook een kunststof frame. Ze komen ook met een LED-element.De kosten van dergelijke modellen zijn laag en bij gebruik van hoogwaardig kleuren spuiten kan deze optie de eigenaar lange tijd van dienst zijn.
 • Glas- en kristalmodellen, hoewel ze de meest fragiele opties zijn, hebben nog steeds een aanzienlijk voordeel in termen van decor. In de ingeschakelde staat kunnen ze interessante fonkelende hooglichten op het plafond projecteren, die maximaal zichtbaar worden op het glanzende oppervlak van het spanelement.

afmeting

De grootte hangt direct af van het gekozen type verlichtingstoestel:

 • Zo kan de centraal hangende kroonluchter vrij groot zijn. Het kan bestaan ​​uit verschillende vertakte hoorns waaraan schaduwen zijn bevestigd. Een redelijk gebruikelijke optie is het achtarmige model van de kroonluchter. Gewoonlijk ligt de gemiddelde lengte van de hoorn in het bereik van 30 tot 50 cm, in diameter zal een dergelijke kroonluchter 1 m bereiken.
 • Maar voor een inbouwspotlight is er een limiet in grootte. De maximale diameter mag dus niet groter zijn dan 15 cm, anders zijn er te grote gaten in het canvas nodig, die de spanning, de levensduur en de kwaliteit van de coating beïnvloeden.Meestal op de markt vindt u verzonken armaturen, waarvan de diameter in het bereik van 5 tot 10 cm ligt. Ze zullen standaard zijn, dus het is in dit groottebereik dat het maximale aantal ontwerptypen en -vormen zal worden gepresenteerd.
 • Het aantal geïnstalleerde elementen in de kamer is afhankelijk van de diameter van dit type fixtures. Dus hoe groter de diameter van de armatuur, des te kleiner het aantal dat u kunt doen. Nogal dezelfde kleine LED-lampen, waarvan de diameter niet groter is dan 3 cm, kunnen in grote hoeveelheden worden gebruikt om een ​​imitatie van de sterrenhemel in de slaapkamer of kinderkamer te creëren.

kleur

Moderne fabrikanten kunnen verlichtingsarmaturen van totaal verschillende kleuren en tinten aanbieden. Vandaag kunt u absoluut elke kleur kiezen, bijvoorbeeld een die perfect past bij de kleur van het plafond, omdat het ontwerp steeds vaker gebruikmaakt van een spanplafond met niet-standaardkleuren. Standaard lichtplafonds zijn niet meer zo populair, dus fabrikanten worden gedwongen om het kleurengamma van lampen uit te breiden.

Als enkele jaren geleden de meest populaire opties waren wit, zwart en metaal imiteren kleuren, vandaag kunt u vinden blauwe, rode, groene modellen. Afzonderlijk geïsoleerd en opties waarin meerdere kleuren zijn verbonden of met een verloopkleur. Naast de carrosseriekleur kunt u de kleur van de lichtstroom kiezen. U kunt dus de standaardopties kiezen met warm of koud daglicht, en u kunt een vleugje ruimte toevoegen en de keuze op de kleuren-LED's stoppen. De keuze van kleurvlekken helpt een bepaalde sfeer in de ruimte te creëren. Zo zal de toevoeging van roze of blauw van de ruimte te verzachten, voeg tederheid en sereniteit, maar rood of oranje, integendeel, zal de dynamiek toe te voegen in de ruimte zal bloeien feest en clubsfeer.

Daarnaast zijn er speciale modellen met LED-elementen die hun kleurenschema op verzoek van de eigenaar kunnen wijzigen. Dus met behulp van een speciale afstandsbediening kunt u de kleur van de verlichting wijzigen, wat erg handig is voor mensen die vaak interne veranderingen nodig hebben.

Beoordeling van fabrikanten en modellen

Vandaag kunnen we zeggen dat de markt voor verlichtingsapparatuur oververzadigd is met fabrikanten die hun producten aanbieden. Niet alle op de markt aangeboden producten verdienen echter aandacht. Niet alle producten zijn echte kwaliteit. Er zijn verschillende bewezen merken die erin geslaagd zijn om zichzelf te vestigen als bedrijven die een hoogwaardig en betrouwbaar product produceren:

 • U kunt bijvoorbeeld het Italiaanse merk benadrukken Lighstar. Ontwerp is gemaakt door Italiaanse ontwerpers, waarna de schetsen naar de productie worden gestuurd. Dit bedrijf heeft twee geografische punten waarop fabrieken zich bevinden. Een van hen is China, de tweede Tsjechische Republiek. Van daaruit gaan Italiaanse lampen over de hele wereld. Opgemerkt moet worden dat deze fabrikant niet alleen de kwaliteit van zijn goederen, maar ook een uitgebreid assortiment wordt opgemerkt. Hier vindt u zowel klassieke modellen als de meest geschikte opties voor de modernistische stijl of loft, speciale lampen met vochtbescherming voor installatie in de badkamer. Een ander voordeel van de organisatie is dat bij het kiezen van een lamp,U kunt eenvoudig een verscheidenheid aan accessoires en andere componenten voor hem kiezen.
 • Prachtige designermodellen van lampen worden op de markt gebracht door Totci. Het grootste verschil met de concurrenten van Totci is dat ze direct contact hebben met zulke giganten in de regio als Swarowsky en Asfour en hun goederen gebruiken bij de productie van hun lampen. Hoogwaardige kristallen van verschillende snedes stellen het bedrijf in staat om zijn klanten exclusieve modellen te bieden die zijn ontworpen op basis van persoonlijke bestelling. Individueel product is uiteraard vrij duur, dit is het belangrijkste nadeel van dit merk.
 • Een ander bedrijf, dat een leidende positie in de industrie inneemt, kan een Russisch bedrijf worden genoemd Ecola. Dit bedrijf vertegenwoordigt veel verschillende modellen in verschillende prijssegmenten. Het grote voordeel van de modellen van dit bedrijf is dat ze een speciale maat hebben. Hun hoogte is 4 centimeter, wat het mogelijk maakt om geen inspringing te maken vanaf het basisplafond en om de installatie van zowel het als het lichtelement te vergemakkelijken.
Ecola
Totci

Vereisten voor lampen

Omdat het spanplafond is gebaseerd op een vrij specifiek materiaal, is er een speciaal aantal vereisten voor de gebruikte armaturen:

 • De kracht van de lichtelementen moet zodanig zijn dat deze de verwarming van het lichtelement en dus de plafondbedekking niet uitlokt. Als u een hoger vermogen nodig heeft, moet u op de kroonluchters letten, die zich op voldoende grote afstand van het plafondoppervlak bevinden.
 • De installatie van lichtelementen moet gelijktijdig plaatsvinden met de installatie van het plafond en het moet door een expert worden uitgevoerd, anders bestaat het risico dat het canvas wordt beschadigd. En als u in de toekomst extra lichtgevende elementen wilt installeren, moet u het canvas verwijderen en na het installeren van de lampen het opnieuw bevestigen.
 • Als er een glanzend plafond in de kamer is geïnstalleerd, zou u geen modellen van lampen moeten kiezen waarvan het licht naar boven naar het plafond zal worden gericht, anders kan het licht, als gevolg van het glanzende spiegelplafond, in een verblindende lichtbundel veranderen.

Welke is beter om te kiezen?

De keuze van de lamp hangt rechtstreeks af van het doel van de kamer waarin het zich zal bevinden.Bijvoorbeeld, in de badkamer moet je kiezen voor modellen met vochtbescherming, in de slaapkamer kunnen speciale opties die een zacht, licht gedimd licht kunnen bieden erg populair zijn, maar in de hal en de woonkamer, in tegendeel, is er zoveel mogelijk licht nodig, wat betekent dat de helderder zal hoe beter zijn. Het aantal en de grootte van armaturen kan ook afhangen van het doel en de grootte van de ruimte. Dus, het kiezen van verlichting in de gang, het is de moeite waard om te overwegen dat het meestal een klein formaat heeft, en hoewel het vrij duidelijke verlichting vereist, is het voldoende om 2-3 standaard formaat inbouwarmaturen op het plafond te installeren, maar voor een lange gang heb je misschien 7 en 10 nodig, en meer puntlichtelementen.

De hoeveelheid hangt ook af van het type plafond. Voor de installatie van enkel niveau plafonds is alleen de installatie van een centraal verlichtingsapparaat voldoende, maar opties op meerdere niveaus zien er veel indrukwekkender uit met extra ingebouwde spots. De hoogte van het plafond speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van een kroonluchter. Als het plafond bijvoorbeeld laag genoeg is, is het beter om modellen te kiezen van lampen die niet sterk uitsteken buiten het oppervlak van het plafondblad.

Inbouwarmaturen en patch-tabletmodellen zijn ideaal voor ruimtes met een laag plafond. Maar als het plafond hoog genoeg is, kunt u een driedimensionaal model van een hangende kroonluchter plaatsen, die een bepaalde afstand naar beneden gaat, een vrij groot decor en de vetste kleuren heeft. De ontwerpkeuze van de lamp hangt ook af van het doel van de kamer en de stijlbeslissing. De gebruikelijke ingebouwde lampen zonder speciale inrichting zijn bijvoorbeeld goed geschikt voor een klassieke kinderkamer. Voor de woonkamer in de moderne stijl passen rijke lampen met gouden afwerking, kristal spatten en interessante, ongewone decor.

Daarnaast is het de moeite waard eraan te denken dat als u alleen armaturen met een lage emissie voor PVC-stoffen hoeft te kiezen, u lampen met halogeenlampen en gloeilampen met een laag vermogen kunt kiezen voor plafonds met verlaagde stof, omdat de stof minder last heeft van hoge temperaturen.

Mooie ideeën van modern binnenlands ontwerp

 • De schoonheid van een modern interieur is voornamelijk afhankelijk van de functionaliteit en pas daarna - op verschillende technologische gadgets,designmeubels en andere ongebruikelijke items, dus steeds meer mensen wenden zich tot stijlen zoals loft en minimalisme. Met een minimum aan dingen zijn dergelijke interieuroplossingen zo handig en praktisch mogelijk.
 • Wanneer u een vleugje zachtheid en zachtheid aan het interieur wilt toevoegen, moet u naar de oude stijl of stijl van de Provence kijken. Er is een verscheidenheid aan prints, zachte kleuren en veel natuurlijke materialen.
 • Vergeet vandaag de populaire stijlen van rustiek en etnisch niet. De keuze voor dergelijke interieuroplossingen zal helpen om een ​​ongewoon, gedenkwaardig interieur te creëren.
11 foto

Hoeveel verlichtingsarmaturen moeten worden geïnstalleerd, zodat er voldoende licht in de kamer is, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer