Wandlampen voor buiten

 Wandlampen voor buiten

Straatverlichting speelt een belangrijke rol bij de verfijning van land- en plattelandshuizen. Moderne fabrikanten bieden een keuze aan kopers een verscheidenheid aan verlichtingsproducten: van grote en hoge lampen tot compacte wandlampen. Het kiezen van dergelijke details, is het noodzakelijk om rekening te houden met veel belangrijke factoren.

voordelen

Wandlantaarns zijn goede oplossingen voor het versieren van particuliere woningen. Tegenwoordig kunnen dergelijke apparaten voor elke prijs worden gekocht.

Het grote voordeel van wandlampen is dat ze eenvoudig en snel kunnen worden gemonteerd. U hoeft geen dure gereedschappen in te slaan en veel moeite te doen. Er zijn echter gevallen waarin het beter is om een ​​ervaren elektricien te bellen om deze items te installeren.

Meestal verlichten wandlampen een vrij groot gebied. Met behulp van twee of drie modellen kunt u dus eenvoudig de hele binnenplaats verlichten.

Zeer populair vandaag zijn producten met bewegingssensoren. Dergelijke opties zijn duurder, maar zijn meer functioneel en nuttig.

Gelukkig kun je vandaag in de winkels wandlampen met verschillende aanpassingen vinden. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben een ander ontwerp. Het is mogelijk om bij elke uitvoering een geschikt exemplaar naar de werf op te halen. De meeste zaklampen hebben standaard en universele bevestigingen. Ze kunnen op vrijwel elk oppervlak worden geïnstalleerd: natuurlijk hout, zijspoor, enz. Ze zijn ook gemonteerd in de muren van het huis, hekken, tuinhuisjes, garages.

Veel consumenten wenden zich tot vergelijkbare verlichtingsartikelen vanwege hun kosteneffectiviteit. Bovendien worden ze gekenmerkt door een lange levensduur en hoeven ze niet elk jaar te worden vervangen. Wandlampen zijn gemaakt van duurzame materialen die niet onderhevig zijn aan mechanische schade. Veel van hen bieden bescherming tegen de negatieve effecten van vocht en vocht, evenals straatstof en vuil.

Soorten verlichting

Momenteel zijn er veel soorten straatverlichting. Overweeg de meest praktische en populaire opties.

Een van de meest voorkomende en duurzame zijn waterdichte zaklampen en schansen. Dergelijke gebruiksmodellen zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben een andere ontwerpdecoratie. Ze zijn vooral relevant als het huis zich in een gebied met een hoge luchtvochtigheid en constante luchtvochtigheid bevindt.

Bescherming tegen vocht in dergelijke producten wordt geleverd met speciale siliconen pakkingen. Dergelijke details beschermen het apparaat niet alleen tegen binnendringend water, maar tolereren ook lage temperaturen in de winter. Tegenwoordig zijn bijna alle hoogwaardige straatlantaarns met dergelijke elementen uitgerust.

Hightech zijn populaire verlichtingsapparaten die zijn uitgerust met gevoelige bewegingssensoren. Allereerst reageren ze op ultraviolette stralen, dat wil zeggen op de hitte van een vreemd voorwerp. Hieruit volgt dat als een bal of een ander levenloos object langs een dergelijke zaklamp passeert, deze er simpelweg niet op zal reageren.

In de regel zijn sensoren in dergelijke apparaten aanvankelijk afgestemd op tijdelijke verlichting. Dit is nodig om energie te besparen.Na enige tijd gaat het licht uit tot de volgende beweging die in het veld van zijn actie is gevallen. Dergelijke producten zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik en economisch. Ze kunnen huiseigenaren waarschuwen voor de komst van ongewenste en onverwachte gasten op de site.

Tegenwoordig kun je in veel winkels lampen kopen waarin bewegingssensoren oorspronkelijk waren geïnstalleerd. Maar als u geen nieuwe lichten wilt kopen, kunt u deze sensoren in bestaande zaklantaarns monteren.

Bekijk een korte videoreview van een aan de muur gemonteerde straatlantaarn met een bewegingssensor.

Elegante schansen of originele lampen met ongewone vormen zien er op de binnenplaats bijzonder aantrekkelijk en indrukwekkend uit. Dergelijke designproducten kunnen een unieke en gezellige sfeer creëren. Ze kunnen op elk oppervlak worden geïnstalleerd.

Decoratieve lampen kunnen de toon zetten voor een bepaalde ruimte. Als u ze bijvoorbeeld aan beide zijden van de toegangsdeur installeert, kunt u de status van het gebouw benadrukken en er een bepaalde stijl aan geven.

Vaak zijn designlampen in de wanden van het prieel gemonteerd.Het resultaat is een meer comfortabele sfeer, die zal moeten rusten en vriendelijke communicatie. Decoratieve modellen zijn duurder omdat ze een meer doordacht en aantrekkelijk ontwerp hebben.

Ook zijn buitenverlichtingstoestellen verdeeld in:

 • Openluchtblakers, geïnstalleerd op het oppervlak van de muur met een betrouwbare beugel. De kap of de lampenkap is aan dit detail bevestigd. In de regel hebben dergelijke modellen een interessant decoratief ontwerp. Ze hebben een verscheidenheid aan ontwerpen en zijn geschikt voor het ontwerp van de tuin van elke stijl.
 • Dichtbij oppervlakteverlichting uitgerust met tintendie direct aan de muur hechten. In de regel hebben dit soort lampen plafondlampen met eenvoudige geometrische vormen. Dergelijke kopieën worden vaak gebruikt om de binnenkant van het huis te verlichten (bijvoorbeeld in de badkamer). Bijna-oppervlak-opties met ongecompliceerde schakeringen zien er harmonieus uit in de ensembles van de moderne stijl.
 • Buitenlantaarns met hangende tinten (hanglampen) zijn erg populair.. Zoals de klassieke en decoratieve wandlampen,Opgeschorte modellen zijn gemaakt met een ander uiterlijk. Om deze reden kunnen ze worden gebruikt als lichtbronnen in verschillende omgevingen.

vorm

Straatverlichting kan verschillende vormen hebben. Een van de meest voorkomende zijn modellen. met grote ronde tinten. Zulke opties zien er eenvoudig uit en passen op bijna elke binnenplaats.

In de werven van particuliere huizen zijn vaak ongecompliceerd. vlakke en ronde lampen (type tablet). Deze exemplaren zijn goedkoop en hebben verschillende grootten. Het nadeel van dergelijke producten is dat als u tijdens het installeren of vervangen van de lamp een opening maakt tussen het apparaat en de muur, er verschillende insecten in het plafond vallen.

Eenvoudig en tegelijkertijd stijlvol en modern uiterlijk in de binnenmuren van wandlampen vierkant en rechthoekig. Deze opties mogen echter niet worden gecombineerd met decoratieve elementen en tuinaccessoires in een klassieke stijl, omdat ze een modernere en zelfs futuristische uitstraling hebben.

mooi trapeziumvormige en ronde plafondlampen heb prachtige schansen met elementen van smeden.Dergelijke decoratieve items zien er duur en elegant uit. Ook in dergelijke modellen kan er een mooi traanvormig plafond zijn met puntige details aan de onderkant.

Installatie methoden

Installatie van wandlampen is heel eenvoudig. Iedereen kan het aan.

Buitenlampen kunnen zijn:

 • verzonken in het oppervlak van de muur.
 • False. Dergelijke opties zijn aan de muur bevestigd met behulp van speciale bevestigingsmiddelen (schroeven en zelftappende schroeven). Dergelijke typen apparaten zijn op dit moment het meest gebruikelijk.

Houd er rekening mee dat sommige lantaarns met een groot gewicht aan de muur zijn bevestigd met speciale beugels. In de regel kunnen overheadkopieën op elk verticaal oppervlak worden geïnstalleerd. Het kan een eenvoudige houten basis zijn of een plastic en ijzeren gevelbeplating.

Voordat u verlichtingsarmaturen van een willekeurig type installeert, moet het huis volledig spanningsloos zijn.

stijlen

Vandaag in de winkels vindt u buitenbollen en schansen van verschillende stilistische trends.

 • Modern en stijlvol zijn high-tech modellen. Dergelijke variëteiten hebben een minimalistisch ontwerp. Ze kunnen van metaal zijn gemaakt met extra glazen inzetstukken. De vormen van moderne lampen moeten zo eenvoudig mogelijk zijn, zonder patroonlijnen en gesmede weefsels.
 • Eenvoudige en beknopte lampen in moderne stijl hebben ook eenvoudige en aantrekkelijke vormen. Zulke modellen zullen organisch uitzien in vele ensembles.
 • Vintage lampen hebben een speciale charme. Hun oppervlakken zijn kunstmatig verouderd. Vooral organisch in de tuin zal een messingmodel lijken. Vintage lampen en elegante wandlampen hebben prachtige vormen en kunstig weefmateriaal.
 • Niet minder aantrekkelijk zijn voorbeelden van de klassieke sleutel. Dergelijke lampen worden ook aangevuld door lijnen met patronen en hun plafondlampen hebben elegante vormen.
 • De populaire stijl van vandaag is minimalisme. Buitenlampen op deze manier hebben geen decoratieve toevoegingen. Ze worden gekenmerkt door eenvoudige en onopvallende vormen. Voor dergelijke gebieden is het beter om kleine modellen te kiezen.

Soorten lampen

De eenvoudigste zijn gloeilampen. Ze worden al heel lang gebruikt en worden tegenwoordig minder gebruikelijk. Dit komt door het feit dat deze lampen geen lange levensduur hebben, maar een hoog energieverbruik hebben. Ze zijn in veel opzichten inferieur aan modernere lichtbronnen.

Buitenverlichting kan worden uitgerust met halogeenlampen. Ze zijn moderner, maar hebben enkele beperkingen, waardoor ze niet altijd kunnen worden gebruikt om de straat te verlichten. Het grote voordeel van halogeenlampen is hun efficiëntie.

Niet zo vaak worden fluorescentielampen gebruikt voor buitenverlichting. Ze hebben ook een aantal beperkingen in gebruik, dus deze opties worden niet aanbevolen.

Een van de meest populaire zijn LED (led) lampen. Ze zijn ideaal voor buitenverlichting en hebben een fel licht. Bovendien zullen dergelijke verlichtingsinrichtingen de eigenaars voor een lange tijd dienen.

materialen

Wandlampen voor buiten zijn gemaakt van verschillende materialen.

Gebruik bijvoorbeeld voor elegante, antiek gevormde exemplaren:

 • hoogwaardig gesmeed staal;
 • messing;
 • koper;
 • aluminium.Dit materiaal wordt gebruikt bij het maken van goedkopere armaturen.

Een dergelijk goedkoop materiaal zoals aluminium kan niet bogen op uitstekende anticorrosie-eigenschappen. Na verloop van tijd kan het zijn aantrekkelijke uiterlijk verliezen en donkerder worden.

Mooie straatlantaarns zijn niet alleen van metaal gemaakt. Ze zijn ook gemaakt van lichtere materialen. Het kan plastic, keramiek, glas en kristal zijn. Het laatste type materiaal bij de productie van straatlantaarns wordt minder vaak gebruikt.

Alle grondstoffen waarvan producten voor buitenverlichting worden gemaakt, moeten aan verschillende eisen voldoen:

 • het materiaal moet waterdicht zijn en gemakkelijk een hoge vochtigheid verdragen;
 • het moet ook verbeterde anti-corrosie-eigenschappen hebben;
 • Het mag niet onderhevig zijn aan vervorming. Het is onmogelijk om materialen te gebruiken die extreme temperaturen en extreme weersomstandigheden bij dergelijke productie niet verdragen.

De meest duurzame en duurzame staalproducten worden overwogen. Als een LED-lichtbron in een dergelijk apparaat is geïnstalleerd, wordt een dergelijke lamp niet alleen mooi en duurzaam, maar ook zeer economisch.

kleur

Verfris en herleef de prachtige witte lamp op de binnenplaats. Vergeet echter niet de marges van dergelijke oppervlakken. Om ervoor te zorgen dat het verlichtingsapparaat niet zwart of grijs wordt, moet het van tijd tot tijd worden gereinigd van stof en vuil. Organisch op de binnenplaats van een woonhuis zullen bruine lampen verschijnen. Deze kleur is een klassieker. Hij zal in harmonie zijn met de meest verschillende schakeringen in zijn omgeving.

Vaak zijn zwarte en grijze exemplaren. Meestal worden dergelijke modellen gevonden in ensembles die in moderne richtingen zijn gemaakt. Het zal interessant zijn om lampen met gouden en zilveren oppervlakken te bekijken. Dergelijke producten zijn niet alleen in kunstzinnige, maar ook in klassieke en vintage ensembles in harmonie.

fabrikanten

Mooie en hoogwaardige straatlantaarns geven Italiaans vrij merk Odeon Light. Het assortiment van het merk wordt vertegenwoordigd door sterke en duurzame metalen producten van verschillende tinten met glazen inzetstukken. Sierlijke kopieën van Odeon Light in klassieke stijl hebben een speciale charme.

Laconische en goedkope straatlantaarns worden geproduceerd door een fabrikant uit Denemarken - Citilux. Moderne moderne hi-tech-opties zijn erg in trek bij moderne kopers.Ze zijn gemaakt van metaal met een mat oppervlak en zijn uitgerust met LED-verlichting.

Zeer elegante en aristocratische armaturen geproduceerd Duits Maytoni-fabriek. Het assortiment van deze fabrikant bevat prachtige producten met transparante en glanzende tinten en metalen hulpstukken in de kleur van goud of zilver.

Hoogwaardige ronde lampen voor buitenverlichting produceren een ander Italiaans merk - ST Luce. Deze modellen hebben eenvoudige matte oppervlakken in klassieke kleuren en zijn uitgerust met spaarzame LED-lampen.

De echt luxueuze hangende schansen van hoge kwaliteit lieten Chinees los merk feron. De apparaten van dit merk kunnen lampen van elk type worden geïnstalleerd. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige metalen fittingen en worden aangevuld met transparante, gebosseleerde en zelfs glas-in-lood tinten. Producten met het effect van zilver en zwart goud zien er bijzonder aantrekkelijk uit.

Hoe te kiezen aan de muur?

Wandlamp kan worden geïnstalleerd:

 • Naast de toegangsdeuren. U kunt een of twee lampen aan de rechter- en linkerkant van de deur plaatsen.
 • Dichtbij de zwarte ingang van het landhuis.
 • Naast de trap, treden naar de tweede verdieping van het gebouw.
 • Dichtbij de buitenste afdaling naar de basis.
 • Dichtbij de decoratieve elementen van de gevel. Het is dus mogelijk om de aandacht erop te vestigen.
 • Aan de muur priëlen.
 • Aan de muur met uitzicht op de achtertuin.
 • Op de muren van de garage of het bad.

Hoe aanvragen?

Wanneer u een straatlantaarn installeert, moet u letten op de helderheid en stijl. De zaklamp moet organisch in de hoofdcompositie van de belichting passen, zonder al te veel aandacht voor zichzelf te trekken. Als u een lamp in een recreatiegebied of bij een zwembad monteert, moet u rekening houden met de mogelijkheid om de indeling van meubels en andere decoratieve items te wijzigen.

Probeer vervuilende lichtbronnen te vermijden. Vooral vaak doet zich dit probleem voor als verschillende verlichtingsinrichtingen zich dicht bij elkaar bevinden. Voor verlichting op de veranda is het beter om de lamp op te nemen met bewegingssensoren. U kunt dus aanzienlijk elektriciteit besparen, omdat dergelijke apparaten na een tijdje uit gaan.

Bij het kiezen van apparaten moet het gebied van hun verlichting worden bekeken.Overbelast de ruimte niet met een groot aantal gloeilampen, anders zal de situatie te kleurrijk en ongemakkelijk blijken te zijn. Het is genoeg om verschillende kleine lantaarns te kopen met een groot verlichtingsgebied. Het wordt aanbevolen om apparaten te kiezen met verlichting van hetzelfde type (koud of warm).

Mooie ideeën om het gebied te benadrukken

Een prachtig landhuis, versierd met perzik gevelpleister, kan worden aangevuld met zwart muurlicht weg van de zwarte deur. Plaats er een turquoise houten bank in antieke stijl onder en een kleine tafel in dezelfde geest.

Als het huis kolommen heeft, kan de verlichting op hen worden geïnstalleerd. Een wit bakstenen gebouw met prachtige witte kolommen versierd met decoratieve stenen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met lampen met zwarte voetstukken en witte vierkante tinten. Vergelijkbare details zullen harmonieus lijken op een dergelijke achtergrond. Ze kunnen een hangende kroonluchter bij de voordeur ondersteunen.

Tegen de achtergrond van een zachtoranje gevelsteen zullen een wandlamp met trapeziumvormige schaduw en zwarte fittingen er harmonieus uitzien. Onder het licht armatuur vinden hun plaats twee donkere rieten stoelen met crème stoelen, en aan de zijkant - de deur van donker hout.

Wandlampen kunnen niet alleen op het huis worden geïnstalleerd, maar ook op het hek en andere gebouwen van de woning. Dus, langs de dure stenen omheining moet een heleboel kleine bovengrondse bollen van een vierkante vorm met een black metal rand worden geplaatst.

Buitenverlichting ziet er nog interessanter uit als je het combineert met levendige kleuren. In een landhuis dat is versierd met geel pleisterwerk, kunt u langs een van de muren brede zwarte wandlampen met smeedijzeren fittingen plaatsen en deze toevoegen aan muurvazen ​​met weelderige bloemstukken, net eronder.

Verlichtingsapparaten moeten in de achtertuin worden geïnstalleerd. Zo kan de muur van een landhuis tegenover de achtertuin worden aangevuld met eenvoudige klokkenlampen aan de rechter- en linkerkant. Deze apparaten zijn voldoende om het barbecuegebied te verlichten met klapstoelen en een vuur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer