Verlichting op het nachtkastje in de slaapkamer

 Verlichting op het nachtkastje in de slaapkamer

Lampen op het nachtkastje in de slaapkamer drongen ferm het interieur van de slaapkamers binnen. Tegenwoordig is het moeilijk om comfortabele slaapgedeeltes voor te stellen zonder dergelijke handige details. Met moderne modellen kunt u comfortabel op het bed zitten terwijl u uw favoriete boek leest of lokale verlichting gebruikt zonder uit bed te komen.

Speciale functies

Lampen op het nachtkastje onderscheiden zich van andere soorten verlichtingstoestellen in hun ontwerp.

Ze bestaan ​​uit:

  • bases - benen;
  • kolom;
  • de diffuser.

De basis van de desktopmodellen kan dienen als een betrouwbare klem, waardoor de lamp op een bepaalde plaats op het nachtkastje kan worden bevestigd. Misschien is dit model verre van designervaardigheden,het is echter heel handig, vooral gezien het feit dat het licht soms direct na het slapen moet worden aangezet en het risico van onbedoeld kantelen van het apparaat mogelijk is.

Stabiele benen, uitgevoerd in verschillende vormen en materialen, zijn kenmerkend voor verschillende stijlen, inclusief die in de klassieke stijl. Wandlampen kunnen niet bogen op een dergelijk element en verliezen daarom vaak de verfijning en elegantie die exclusief bij servies horen.

Kolomlamp is een flexibele of stijve structuur van verschillende materialen. Hout, plastic of staal in eenvoudige en buitengewone patronen verrukken met hun schoonheid. Flexibele modellen verliezen aanzienlijk de esthetiek van de kolom, maar zijn tegelijkertijd onmisbaar voor lezen of werken, wanneer de slaapkamer een werkgebied en een plek om te rusten combineert.

De diffuser dient voor plafond of lampenkap. Kunststof, matglas of delicate textiel maken het licht van elke lamp veel zachter en aangenamer om er moe te uitzien van alledaagse verlichting. Vaak wordt het textielplafond gebruikt voor hotels, omdat ze naast de gezellige en huiselijke uitstraling tevreden zijn met de democratische prijzen.Door de verschillende tinten plafonds krijgt de gloed bovendien een karakteristieke kleur, afhankelijk van de gekozen tonen, positief, sussend of verkwikkend, die de psychologische toestand van de gastheer beïnvloedt.

De schakelaar voor tafellampen kan direct op de behuizing worden geplaatst, maar het is veel handiger en praktischer als het model wordt aangevuld met een stopcontact en een schakelaar op het snoer. In het laatste geval hoeft u niet naar de lamp te grijpen om het licht aan te doen. Bovendien zorgen lange koorden ervoor dat ze, zonder enige moeite, achter of onder de kast kunnen worden uitgerekt, wat de plaatsing van het apparaat zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Hoe te kiezen?

Als u een keuze wilt maken voor een bepaalde lamp, is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken en mogelijke variaties. Moderne eenvoudige en designproducten variëren in typen, modellen en stijllading.

types

Het eerste waar u aan moet denken bij het kopen van een lamp, is het type lampen dat wordt gebruikt. Tot op heden is de verkoop van apparaten met LED-strips en conventionele gloeilampen of moderne halogeen-opties.

LED's hebben een lagere verwarmingstemperatuur en gaan veel langer mee dan gloeilampen, maar deze hebben ook hun voordelen.Het is moeilijk om een ​​lamp met een lampenkap in een klassieke stijl te bedenken zonder een traditionele halogeenlamp of een gloeilamp. De warmte van het licht en de buitengewone organische in de klassieke stijl overwint en twijfelt niet aan de noodzaak van dit apparaat.

.

Met LED-strips op bedlampjes kunt u verbluffende beelden maken - van afbeeldingen van mensen en dieren tot spiralen en spoelen. Moderne stijlen in het kader van LED's zien er fris en natuurlijk uit.

model

Als de lampen vandaag niet zo geweldig zijn en je er niet in kunt verdwalen, dan is het bereik van de modellen lampen op het nachtkastje aangenaam en brengt het tegelijkertijd verwarring.

Een van de meest voorkomende en goedkope modellen is een verlichtingsarmatuur op een klem met een flexibele kolom, compleet met scharnieren waarmee u de lamp in de juiste richting kunt buigen en draaien.

Lange bewegende kolommen verlichten meer ruimte dan welk ander armatuur ook. Dergelijke modellen zijn erg handig.

Thuis warmte kan bogen op een model met een textielkleur. De diffuser is gemaakt in de vorm van een cilinder, een vierkant, een rechthoek en zelfs een bal.Het voordeel van dit type is de mogelijkheid om te gebruiken als een nachtlampje (uit angst voor het donker). De donkere stof van de lampenkap verduistert de lamp perfect, waardoor het licht intiem en onopvallend is.

Behalve textiel kunnen lampenkappen worden gemaakt van glas in lood en matglas, worden aangevuld met mozaïek of worden geweven uit houten elastische staven.

Een ander veel voorkomend model is een designverlichtingsapparaat dat een ongelooflijke sfeer in een ruimte creëert. Ongebruikelijke schetsen van meesters worden hier overgebracht naar gewone materialen, waardoor ze onherkenbaar worden. Dieren, natuur, ruimte, mensen - dit alles is te zien in deze categorie modellen.

Voor liefhebbers van minimalisme en eenvoud worden de lampen op het nachtkastje aangevuld met plastic kolven. Het materiaal is vrij eenvoudig, maar ze zien er heel behoorlijk uit, vooral als hun palet rijk is aan regenboogtinten. Wit, rood, geel en koffie tonen zijn geweldig voor slaapkamers in moderne stijlen.

stijlen

De stijlen van de lampen die vandaag worden gepresenteerd, zijn talrijk. Klassieke modellen zijn gemakkelijk herkenbaar door vergulding op de grond, luxueuze lampenkappen en beknopte vormen.Bloemmotieven en plafondlampen in de vorm van fancy buds zijn te vinden in de collecties modern en bionica. Dergelijke apparaten zijn zeer geschikt voor moderne slaapkamers romantici. Als de plafondmodellen worden gekenmerkt door eenvoud van kleur en vorm, vormen de ontwerpers daarin een licht minimalisme.

Voorbeelden in het interieur

De combinatie van lampen met een basis van edel hout en een eenvoudig gevormd plafond is een klassieke stijl. Door een model aan beide kanten van het bed te installeren, kunt u lezen en werken zonder uw geliefde te storen.

Modieuze lampen in de vorm van een doorzichtige container vormen een perfecte aanvulling op het moderne interieur, onopvallende en elegant identificerende lichtaccenten.

Het desktopmodel met schattige bloemmotieven op het plafond heeft het meest diffuse licht. Plantaardige patronen passen gemakkelijk in het interieur in een moderne stijl.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een doe-het-zelflampje en 5 tips van het Fazenda-team.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer