Nachtverlichting in de uitlaat

Voor kleine slaapkamers, waar elke tien centimeter belangrijk is, worden nachtlampen in de stopcontact gebruikt. Miniatuurmodellen nemen weinig ruimte in beslag, garanderen een stabiele verlichting en zijn energiezuinig. Accessoires worden vaak gekocht voor kinderkamers: voor kleine familieleden bieden fabrikanten kleurrijke nachtlampjes in de vorm van dieren, stripfiguren, de zon of bloemen.

Opvallende kenmerken

Modellen worden vaak gekocht in gezinnen met kinderen. Deze accessoires zijn geschikt voor zowel zeer jonge familieleden als voor oudere jongens. Structureel gezien is het nachtlampje een klein frame, waarbinnen zich een gloeilamp bevindt en aan de buitenkant - een stekker in de uitgang geplaatst.

Nachtlamp met een schakelaar vereenvoudigt de oriëntatie in de schemering van de kamer, werkt zachtjes op de ogen, zodat u kunt lezen voordat u naar bed gaat.

voordelen:

 • Slagvastheid. Voor de vervaardiging van armaturen gebruikte duurzame materialen die bestand zijn tegen uitwendige mechanische belasting, zoals plastic, polycarbonaat. Hierdoor zal het nachtlicht bij het vallen niet breken en het oorspronkelijke uiterlijk behouden.
 • Brandveiligheid. Het model is bestand tegen extreme temperaturen en is gemaakt in een geïsoleerde behuizing. Het geeft geen vonk af, het is bestand tegen kortsluiting in het netwerk.
 • Compacte afmetingen. Met kleine nachtlampjes kunt u het apparaat in elke kamer installeren, zelfs in de smalste kamers.
 • Universeel ontwerp. Er zijn beide apparaten gemaakt in de gebruikelijke ovale behuizing, verstoken van decor en accessoires in de vorm van een bij, zon, hart. In dit geval zijn het de minimalistische modellen, verstoken van decor, het gemakkelijkst om in elk interieur te passen.

Een ander voordeel van de modellen is een betaalbare prijs.

Ze kosten minder dan lampen van standaardformaat, maar tegelijkertijd zijn ze niet minder functioneel. Accessoires produceren een zacht, diffuus licht dat de ogen niet irriteert en het proces van inslapen of opstaan ​​vereenvoudigt. Dankzij de energie-efficiëntie van accessoires kunt u besparen op elektriciteit en het geld vrijmaken voor meer noodzakelijke dingen in het gezin.

Straal in een aparte categorie een kindernachtlamp uit.Voor jonge familieleden bieden fabrikanten accessoires aan in de vorm van speelgoed, kleurrijke ballen. Er zijn modellen die in verschillende kleuren flikkeren of afbeeldingen projecteren op de muur en het plafond. De keuze van de lamp hangt af van de leeftijd van het kind. In de eerste maanden van het leven is het licht niet zozeer nodig voor de baby als voor de moeder die voor hem moet zorgen, hem moet voeden.

Wanneer het kind opgroeit, begint hij bang te worden in het donker. In dit geval is een nachtlampje nodig om kinderen te beschermen tegen angst en hen te leren alleen in slaap te vallen. Het is belangrijk dat de accessoires, zoals het kleine familielid, een comfortabele sfeer creëren en daardoor sussend werken.

Producten moeten zo veilig mogelijk zijn, vrij van scherpe hoeken, en geen kleine onderdelen hebben die een kind kan inslikken.

Voor kinderen van volwassen leeftijd kunnen nachtverlichting met een helderder licht: schoolkinderen kunnen lezen voordat ze naar bed gaan en zich voorbereiden op de volgende schooldag.

species

Armaturen verschillen in type constructie en installatielocatie. Modellen zijn verstoken van draden, wat hun plaatsing vereenvoudigt. Meestal zijn er wandlampen, die zich naast het bed bevinden.Er zijn ook plafondaccessoires of -modellen op de tafel geplaatst. De optie van zowel enkele lampen plaatsen, en groep is mogelijk; in het laatste geval worden dezelfde of vergelijkbare ontwerpmodellen geselecteerd.

Typen armaturen, afhankelijk van de gebruikte verlichtingselementen:

 • Met gloeilamp. De meest bekende modellen. Ze hebben een relatief lage efficiëntie en moeten regelmatig worden vervangen. In ruil daarvoor, bezit een lage prijs. De levensduur van producten varieert in het bereik van 1000-2500 uur, er zijn modellen die bestand zijn tegen schommelingen en verschillen in het netwerk. Het voordeel is onafhankelijkheid van milieuomstandigheden.
 • Halogeen. De basis van het functioneren van nachtverlichting is het effect van gas en verdamping van wolfraam. Ze hebben een ontwerp dat lijkt op een lamp met een gloeilamp. Met modellen kunt u een smalle stroom maken en de verlichting in de kamer aanpassen.
 • LED. De meest praktische optie, die een lange levensduur heeft - 15-25 jaar. Ze schijnen helderder, stoten geen schadelijke stoffen uit in de lucht en verschillen ook in schokbestendigheid door de afwezigheid van fragiele elementen in de lucht. Modellen verbruiken 70% minder elektriciteit, zorgen voor stabiliteit en een ononderbroken werking.

Accessoires verschillen in het aantal ingebouwde functies. Rozet, met een bewegingssensor reageert het nachtlicht op warmte en gaat automatisch branden als iemand dichterbij komt. Met deze optie kunt u geen tijd verspillen aan het inschakelen van het apparaat, het is ook geschikt voor jonge familieleden. De lamp begint te branden wanneer het kind wakker wordt of terugkeert naar de kamer, en daarom heeft hij geen tijd om bang te worden. Een vergelijkbare functie wordt uitgevoerd door een model dat op licht reageert: het licht op met de komst van de nacht en gaat branden wanneer het ochtendgloren begint.

Verschillende modellen en het materiaal waarvan plafond en frames zijn gemaakt. Ze zijn gemaakt van plastic, polycarbonaat, glas. De laatste breekt prachtig het licht, maar wordt gekenmerkt door fragiliteit en is niet geschikt voor kinderkamers. Kunststof daarentegen is bestand tegen vallen en bovendien verschillen producten in verschillende tinten van elkaar. De helderheid van het licht en de levensduur van de lamp hangen af ​​van het stralingsvermogen.

fabrikanten

Kwaliteit is een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een nachtlampje. Het model is aanwezig in de collecties van vele merken, die kunnen worden onderverdeeld in buitenlandse, binnenlandse en Chinese. De laatste zijn de goedkoopste en zijn vaak een kopie van hun westerse tegenhangers.Voor hun productie worden slechte grondstoffen gebruikt, en dit komt door de lage prijs.

De beste producten zijn afkomstig uit Europa, Hong Kong, geproduceerd door originele technologieën en gekenmerkt door veiligheid. Je kunt nachtlampjes van hoge kwaliteit vinden en maken in Russische fabrieken.

De bekendste zijn de volgende bedrijven:

 • Camelion. Hong Kong-merk dat al meer dan 50 jaar bestaat en producten over de hele wereld verkoopt. Dochterondernemingen zijn gevestigd in Europa, Canada, Mexico, Turkije en andere landen. De nachtlampjes van dit merk hebben compacte afmetingen en verbruiken een minimum aan energie. Ze zijn direct verbonden met het netwerk en worden ingeschakeld door op een enkele knop te drukken. In de lijn zijn er eenvoudige monofone lampen, doorschijnend of gemaakt in de vorm van een eendje.
 • Lucia. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van verlichtingsarmaturen voor gebouwen en bevindt zich in Italië. Het bedrijf biedt meer dan 300 soorten lampen en staande lampen, in de lijnen vindt u een miniatuur nachtlampje in het stopcontact. Voor de vervaardiging van producten gebruikt hoogwaardige materialen zoals metaal, leer, kristal, glas. Collecties worden gepresenteerd als neutrale modellen en uitgevoerd in een romantische of moderne stijl.
 • Brennenstuhl. Het merk verscheen eind jaren '50 van de vorige eeuw in Duitsland en is nu een van de grootste Europese bedrijven. Het bedrijf behoudt een leidende positie door de regelmatige introductie van innovatieve technologieën, het gebruik van hoogwaardige grondstoffen en continue bewaking van de kwaliteit van eindproducten. Producten voldoen aan internationale normen, veilig voor de gezondheid. Ze hebben een universeel minimalistisch ontwerp, geschikt voor moderne interieurs.
 • TDM Electric. De "National Electrotechnical Company of Morozov" verscheen aan het begin van de 21e eeuw, maar wist al populariteit te winnen bij de consument. Het merk biedt industriële en huishoudelijke producten tegen een betaalbare prijs. De collecties bevatten meer dan 12.000 soorten verlichtingstoestellen, zodat u zowel eenvoudige als versierde, heldere modellen kunt oppakken.
 • "Svetozar". Het binnenlandse bedrijf produceert accessoires voor zowel thuis als kantoren, omdat de collecties zowel strikte lampen bevatten met een minimum aan decor, en gemaakt in een bont kleurenschema en versierd met patronen. De lage productiekosten zijn te wijten aan het feit dat de meeste grondstoffen in Rusland worden gekocht.Het basismateriaal is polycarbonaat, dat bestand is tegen omgevingsinvloeden, weinig weegt en elastisch is, waardoor u accessoires van elke gewenste vorm kunt krijgen. De basis van de lampen is de werking van LED's.

Merken bieden multifunctionele producten en hebben een lange levensduur. Consumenten wijzen op een verscheidenheid aan productontwerp en gebruiksgemak. Bovendien zijn de producten milieuvriendelijk: het oxideert niet en verspreidt geen schadelijke stoffen in de atmosfeer, maar bij het kopen moet u de samenstelling van de producten zorgvuldig bestuderen.

Verder bekijk je de recensie van een van de populaire modellen van een nachtlampje.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer