Loft-stijllampen

Loft-achtige lampen zijn een eerbetoon aan de toekomst, ze verschillen in niet-standaard ontwerp en zijn geschikt voor moderne interieurs. Accessoires worden geïnstalleerd in residentiële gebouwen, creatieve kantoren en creatieve clusters, landhuizen en hun soortendiversiteit maakt het mogelijk elk ontwerpproject te realiseren.

7 foto

Opvallende kenmerken

Deze moderne stijl verscheen aan het begin van de XX en XXI eeuw. Architecten en ontwerpers besteedden aandacht aan een groot aantal ongebruikte of verlaten industriële faciliteiten en probeerden ze opnieuw uit te rusten voor woningen, werkplaatsen, kantoren en creatieve ruimtes. De wens om fabrieken en fabrieken te reorganiseren, te moderniseren, stelt u in staat het gebruik van bestaande faciliteiten te maximaliseren en het oorspronkelijke ontwerp te krijgen.

Hoge plafonds, ruwe grondstoffen, het gebruik van scheidingswanden in plaats van muren, een grote hoeveelheid vrije ruimte - de onderscheidende kenmerken van lofts.

Net als elke andere stijl, is het van toepassing op alle componenten van het interieur.: afwerkingsmaterialen, meubels en accessoires. Dit geldt ook voor lampen. Licht wordt gebruikt om de ruimte op te delen in functionele gebieden. De stijl impliceert niet het gebruik van één grote kroonluchter in het midden van de kamer, maar vereist de plaatsing van een groot aantal lampen op de muren, het plafond, de vloer, tafels of planken.

Lampen zijn gemaakt van metaal, waarvan de koude gloed bedoeld is om associaties met planten en fabrieken te veroorzaken, waaruit het hok afkomstig is. De stijl is gebaseerd op een spel met contrasten, een afwijking van het kleurrijke decor, omdat de lampen zijn gemaakt in monochrome kleuren en een glad oppervlak hebben.

Zolderstudio heeft in de regel meer ramen die de gordijnen niet sluiten, omdat accessoires met LED's die een zacht, warm licht geven, een geweldige oplossing zullen zijn.

Massiviteit, opzettelijke onbeschoftheid - een van de kenmerken van dergelijke lampen. Ze worden opgehangen aan het plafond met behulp van kettingen, geplaatst op een metalen staaf, als we het hebben over vloermodellen.Lampenkappen en plafondlampen zijn gemaakt in neutrale kleuren - zwart, grijs, wit. Conventionele gloeilampen zonder een lampenkap kunnen worden gebruikt, waardoor spotverlichting in delen van de kamer wordt verschaft.

Aluminium wordt veel gebruikt voor de vervaardiging van lampen. Vanwege de flexibiliteit van het materiaal kan het elke vorm krijgen, terwijl het accessoire bestand is tegen schokken en externe invloeden. Nachtlampen hebben een corrosiebestendige coating, omdat ze niet bang zijn voor een directe vloeistofstoot, hoge luchtvochtigheid. Het materiaal wordt ook duurzaam plastic gebruikt.

De vorm van de lamp hangt af van het ontwerpidee van de auteur.

Minimalistische modellen, die zijn gebaseerd op geometrische lijnen en scherpe hoeken, zijn veelzijdig en het gemakkelijkst te integreren in het interieur. Er zijn lampen die hangende kandelaars of accessoires nabootsen in de vorm van schijnwerpers, vergelijkbaar met die in fabrieken, werkplaatsen en industriële faciliteiten worden geïnstalleerd. Handwerk kan op pijpen lijken, geassocieerd zijn met instrumenten in onderzoekslaboratoria of een grote bol vertegenwoordigen.

Soorten lampen

De verdeling van lampen in typen vindt plaats, afhankelijk van hun bestemming. Op basis hiervan verschillen de modellen qua grootte, bevestigingsmethoden en afmetingen. Voor het versieren van de ruimte is het beter om verschillende soorten lampen te gebruiken: in dit geval wordt het interieur tot het maximum gevuld.

Soorten loft lampen:

 • plafond. Conventionele kroonluchters zijn niet geschikt voor loft interieurs en zien er disharmonisch uit in zo'n kamer. Modellen zijn gemaakt van onbehandeld hout, metaal, glas en plastic. Als in het midden van de kamer de basisverlichtingsinrichting is geplaatst, moet deze grote afmetingen hebben, groot zijn.
 • vals. Verschillende plafondlampen. Ze zijn functioneler, eenvoudiger en gemakkelijk te installeren. Om tegemoet te komen aan de accessoires die op het plafond worden gebruikt, vertrekken ze van afzonderlijke apparaten, bundels van gloeilampen.

Het ontwerp stelt u in staat spotverlichting te organiseren, de richting van de stralen te veranderen. Accessoires worden in een of meerdere rijen geplaatst.

 • Wandmontage. Mobiele modellen zijn geselecteerd voor het ontwerp van plafondlampen. In de regel kunt u de hellingshoek van producten wijzigen, deze roteren om afzonderlijke zones en objecten in het pand te markeren. Bovendien verlicht het de verste hoeken van de kamer.Producten worden vaak gestileerd onder de oude gereedschappen en attributen van het tijdperk van industrialisatie.
 • vloer. Staanlampen zijn een ander element van het verlichtingssysteem in loft-interieurs, ontworpen om specifieke gebieden te markeren. Modellen worden geïnstalleerd in grote kamers en uitgerust met opzettelijk grote onderdelen. Ze onderscheiden zich door gebogen poten, futuristische vormen. Auteurslampen zijn gemaakt van industriële onderdelen, schijnwerpers, straatlantaarns.
 • Desktop. Vereist bij de inrichting van kantoren, bibliotheken. Het licht wordt directioneel verdeeld, zodat een persoon comfortabel kan schrijven, lezen of tekenen. De massieve basis zal accessoires zo stabiel mogelijk maken, het kan worden gecombineerd met een frame van afzonderlijke metalen staven die een contrast zullen opleveren in combinatie met een massieve basis. Er zijn lampen met of zonder lampenkappen, miniatuur en groter.

Er zijn basisregels voor het plaatsen van verschillende soorten lampen.

Schijnwerpers gelijkmatig verdeeld door het hele gebied van de kamer, de hoofdkroonluchter moet weg van andere accessoires worden geplaatst, omdat dit het semantische centrum van het hele systeem is.Voor keukens gebruikte lampen op de banden, om donkere gebieden te voorkomen, wat belangrijk is bij het koken. In de inrichting van het interieur kan niet overdreven worden met de intensiteit van het plaatsen van accessoires, anders zal de ruimte overbelast raken.

Tips om te kiezen

Verlichtingsapparaten vullen niet alleen het interieur aan in de stijl van "loft", maar maken er integraal deel van uit. Op basis hiervan is de selectie van accessoires met veel zorg samengesteld. Er wordt aandacht besteed aan kenmerken zoals de vorm en het ontwerp van producten, gebruikte materialen, het type lampen. Het frame is gemaakt van metaal, hout, glas, die zowel individueel als in combinatie met elkaar worden gebruikt. Ze moeten schokbestendig zijn, bestand tegen invloeden van vloeistoffen en extreme temperaturen.

Wat te overwegen bij het kopen van een lamp in de stijl van "loft":

 • Functionaliteit is een van de selectiecriteria. Accessoires moeten de ruimte zo veel mogelijk verlichten, verantwoordelijk zijn voor het benadrukken van individuele items van het interieur. In de studeerkamer of in de keuken is meer licht nodig dan in het slaapgedeelte.
 • Met armaturen op meerdere niveaus kunt u multidimensionale volumetrische ruimte creëren en deze visueel uitbreiden.In dit geval bevinden accessoires zich op verschillende oppervlakken. Ze kunnen een enkel ontwerp hebben of van elkaar verschillen om de sfeer van kunstmatige chaos te krijgen.
 • Kleine lampen gaan verloren in kamers met hoge plafonds en grote studio-appartementen. Daarom moet men de voorkeur geven aan grotere, massieve modellen en deze combineren om de vrije ruimte zo volledig mogelijk te vullen.
 • Het ontwerp van de lampen verwijst naar het interieur van oude fabrieken en fabrieken. Metalen staven, kettingen, bouten, roosters zullen er goed uitzien.

Combineer bij het schikken van de kamer verschillende soorten lampen. Dit vereist geen naleving van speciale regels, omdat u met de stijl verschillende kleuren, vormen en materialen kunt combineren. Het is het gemakkelijkst om beknopte accessoires met een minimum aan decor te selecteren, omdat het belangrijk is om de decoraties niet te overdrijven en één of twee elementen als basis te nemen, wat herhaald zal worden in het ontwerp van alle lampen.

Gemak is een ander verlichtingssysteem, uitgerust met bewegingssensoren en schakelt automatisch in wanneer een persoon nadert.

Voorbeelden in het interieur

 • Een opvallend kenmerk van loft-interieurs is de installatie van een groot aantal lampen.Enkele tientallen gloeilampen die aan het plafond hangen, verlichten de kamer goed, geven het een rommelig gevoel, eenvoud en laten ruimte voor verbeeldingskracht. Deze versie van het kamerontwerp is een van de eenvoudigste en tegelijkertijd ziet het er dynamisch en progressief uit. Het wordt gebruikt voor het regelen van de keuken, hal of woonkamer.
 • Op basis van dezelfde gewone gloeilampen kunt u ze aanvullen met een frame van individuele metalen of houten balken, waarbij patronen rond een lichtbron worden gevormd. "Lampenkap" heeft geen invloed op de mate van verlichting en speelt een puur decoratieve rol. De kleur ervan wordt gekozen rekening houdend met het ontwerp van de kamer: deze kan worden geselecteerd om bij de afwerking te passen of ertegen te contrasteren. Modellen kunnen aan het plafond hangen of aan de muur worden bevestigd.
 • Gelegen in een woonwijk, maken schijnwerpers van een kamer een duur appartement, terwijl ze tegelijkertijd associaties oproepen met de filmset en de ruimte in de fabriek. Het licht wordt effectief verspreid en gelijkmatig rond de kamer verdeeld vanwege de hoge plafonds en een groot oppervlak. Zwarte monochromatische schijnwerpers worden als universeel beschouwd.Modellen zien er goed uit met leren gestoffeerde meubels, tafels en bijzettafels van steen en metaal.
 • Ingesloten in glazen of plastic bollen, verdelen de lampen gelijkmatig de lichtstroom, dienen als een synthese van gladde vormen en strikte eenvoud, verwijzend naar het ontwerp van industriële faciliteiten. Stel dat de optie wanneer de cirkel is afgeplat met de rand, een langwerpige vorm heeft. Accessoires zijn ingebed in het plafond, panelen of op de dwarsbalken van hout of metaal geplaatst. Het lijkt een voordelige optie wanneer dergelijke lampen zich op verschillende hoogtes bevinden.
 • Pijpen die op een of andere manier zijn geplaatst, bijvoorbeeld in de vorm van een hart, een polygoon of een asymmetrische figuur, kunnen als ondersteuning worden gebruikt. Het frame is geschilderd in koper, zwart, zilver kleur, bedekt met anti-corrosie impregnatie. Accessoires zijn aan de muur gemonteerd, hebben op elk aantal gloeilampen. De afbeelding wordt aangevuld met decoratieve schroeven, regelaars, voering, waardoor de overeenkomst met echte buizen wordt vergroot.

Meer informatie over de kenmerken van de keuze van de verlichting in de loftstijl, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer